Egy borsodi településen 99 százalékot ért el a párt.

Több mint nyolcvan százalékos eredményt ért el az ország legszegényebb településein a Fidesz-KDNP. A G7 szakportál a GKI Gazdaságkutató listájával összevetve elemezte a szavazóköri eredményeket.

A legszegényebb magyarok között aratta legnagyobb sikerét a Fidesz

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b-j) a párt választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A vásárlóerő alapján, 2009 és 2016 közötti jövedelmek alapján számítva a tíz legszegényebb település mindegyikében óriási előnnyel nyert a két kormánypárt szövetsége, négy faluban a voksok legalább 90 százalékát szerezték meg.

A legszegényebb magyarok között aratta legnagyobb sikerét a Fidesz

Fotó: Pixabay

99 százalék

Volt olyan település, ahol 83 százalékos részvétel mellett a szavazatok 99 százalékát szerezte meg a Fidesz. Ez a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Fáj, a 400 lelkes faluban az egy főre jutó vásárlóerő havi 30 ezer forint.

Ugyancsak Borsodban található az ország legszegényebb települése, Csenyéte, ahol mindössze a választók mindössze 48 százaléka voksolt, a Fidesz itt 79 százalékot ért el.

A teljes lista itt böngészhető.

(via G7)

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Vagyis a sajátjai szavaztak rá...Cigányok,és románok...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
relatív
Mert annyira támogatják a szegényeket ?!

Még csodálkoznak, ha nem dicsérik a magyarok eszét !

Kulturáltabb helyeken azért nem annyira villogot a regnáló, mint az az európai politiki térben IS észlelhető !
tudode
Kertész Ákos, aki kiűzetett ebből a ... r o h a d t .. n a r a n c s o s ... országból, mert velősen fogalmazta meg, hogy
.
--- a MAGYAR EGY MOSLÉKZABÁLÓ NÉP!!!
.
Valójában a 2006-os ök. választás óta .. ROHAD A NARANCS!
Commenter
@tudode: hát igen a mélyszegénység és a vele együtt járó tanulatlanság, iskolázatlanság és sajnos emberi butaság köszöni, jól van. Sajnos!
Yoda69
A legszegenyebb reteget szivatja legjobban a fideSS, es megis ok tamogatjak legjobban oket. Ez akkor butasagra vall, amit IQ szinttel mar kifejezni sem lehet.
bencemacska
Hasonlókat lehetett böngészni 2014-ben is. -(((((
Már akkor megígértem, de mától be is fogom tartani!
Soha többet nem adok semmit a "szegényeknek"!
Mielőtt valamit kidobok, használhatatlanná teszem!
Pálinkafőző Rézüst
Vagyis a sajátjai szavaztak rá...Cigányok,és románok...
Eladott Ország
Ha valamiről kurvasokat kellene beszélni, akkor az éppen ez a jelenség és az, hogy a szöges drótkerítés mögé zárt, naponta hergelt NER-feudalizmusnak nevezhető szemétdombon hogy lesz valaha élhető az élet, hogyan fog több gyerek születni, hogyan és miért érdemes ittmaradni. Az ingyenebéd, ingyentankönyv, csok, Bözsi-uti nem egy élhető ország irányába vezet, hanem a leszakadás sötét vermébe, és ebben a legszomorúbb adat ez: a fiatalok majdnem fel el akarja hagyni az országot. Miért? A jobb megélhetés reményében. Kik mennek el tömött sorokban? A fiatalok. Mi a büdös francot akarnak itt megvédeni ezek? A korrupt urambátyám rendszerüket. Besúgók és egyéb állatfajták országa voltunk. Nem a tudása alapján szerzett kiváltságokat az ember, hanem az uram-bátyám, a ki kit ismer alapon. A gondolkodást megint csak az állam gyakorolta, és alkalmazta a nép helyett. A nép meg elégedett volt középszerű létével, és teljesen kielégítette, hogy munkálkodhatott. Lopott, csalt itt-ott, hordta haza apránként a közöst, épült a háztáji, a kiskert a hétvégi ház, a nyaraló a Balatonnál. És ebben a dagonyában telt az a 40 év. Amely aztán – mivel nem lehetett tovább finanszírozni a saját, és kölcsönpénzből az össznépi lopást – meg is bukott. Jöhetett volna végre a demokrácia, a magántulajdon, a kapitalista szemléleten alapuló gazdaság. De nem jött. Ha nem szabadságharc van, akkor diktatúra, olyan semmilyen. Kicsit még az is elfuserált ebben az országban. Nincsenek családi tradíciók, üzemek, gyárak, generációkon átívelők. Amikre azt mondhatnánk, ez a miénk, amik mára világhírűek lehetnének. A tudás alapú társadalmat sosem voltunk képesek kiépíteni. Ha véletlenül valami elkezdődhetett volna, nem volt ideje kiépülni, hisz új kormány jött és lerombolta elődje felépítményét.
levarosbukta
@bencemacska: Tudod bencemacska, pont ez járt a fejemben. Innentől letojom a siránkozásukat, én jól élek, a gyerekeim jól élnek. A többit meg pont lekakálom.
peterkelemen
A legbutábbak és legaljasabbak, akik eladták önmagukat és gyermekeiket a Sátánnak.
Peller Anikó
Hát persze, hiszen kaptak személyreszóló betti ajándékot apukától, kétszeris. Csak hálásak.
dodóka
@Shikari: neked is el lehet menni demokrata... az anyádba.
Sziszifusz
@Shikari: 12:54
Ha így folytatódik a kivándorlás,akkor pár év múlva a cigányok, az öregek, az alkoholisták és az arab számok bevezetése ellen tiltakozó írástudatlanok, valamint a hozzád hasonló Fidesz rajongók jelentik Magyarország lakosságát. Szép jövő !
Pálinkás Pál
Ez nagyon szépen lett megfogalmazva...nem meritek leírni hogy a kilóra megvett cigányok, és a félanalfabéta sutyerákok között??
Mellesleg leszarom...de sírást nem akarok hallani ezek után...engem hál Istennek a dolog nem érint...Ezt akartátok,megkaptátok...mostantól pofa súlyba...és bólogatni a fidesznek!!!
nevemnick
@Shikari: majd akkor örvendj, amikor a tökeidet szorongatja a vezíred, és a közmunkás béred egy fagyira sem lesz elég. :D
nevemnick
@Shikari: de még lehetsz, ha betartja a vezíred amit ígért: a megszigorítást. :D
Sámannus
Majd ezek fogják a csatornából is kiszedni őket, ha már bujkálni kell nekik.
Elég érdekes, hogy az elmúlt negyedévben valósággal felszívódtak az emberek elől. Most elő bújnak, mint ha semmi nem történt volna.
Sámannus
Majd nézzük csak milyen szépen fog növekedni a vajda vagyona.
Pálinkafőző Rézüst
@Sámannus: A potyka utána a második leggazdagabb európai politikus... És még mindig éhes a jószág...
kokopelli
@tudode: Tegnap a nyugati TV-adókban hoztak felvételeket (tökéletesen lefordítva)
a Nyugati előtt felvéve,amiben szerencsétlen fogatlan,beszélni alig tudó kétes kinézé-
sű emberkék a zorbánék agymenéseit mondták fel! Volt egy elég jó keresztmetszet a
a fidesz választóinak nagy részéről! Minden egy az egyben ugyanaz volt régi és a
friss felvételeknél is! Egyöntetű vélemény volt,hogy ha az Orbán beledöglik is kivezeti
az országot az EU-ból.és akkor neki annyi lesz! Nem tudja tovább fizetni a scheggnya-
lóit oszt "hétszűkesztendő!!Még a jobboldali EU-politikusoknak (Néppárt) is lassan ké-
nyes a cigányvajda!Maguk elé tolják ,mert ők maguk nem mocskolják be a kezüket!
A csutiegybites,meg nem kapcsol!? Közeleg Graz ;--))))))))))))))))))
Béla333
Vajon hány ellenzéki járt ezekben a falvakban?
Nessy
Jó befektetés volt a szavazat vásárlás határon innen és túl.
kokopelli
@levarosbukta: A két választás között is a Zorbán gondoskodjon a nincstelenekről!
Aki meg demokráciában szeretne élni,az meg elhúz nyugatra mint a vadlibák! Ott bé-
kében dolgozhat 8,84€-s órabér feletti lé-ért,oszt annyi!Csak meg kell őket szólítani,
és kérdezni! Betegre röhögik és szidják is magukat,hogy még reménykedtek valami-
ben!
Zeta
Ezert kell bezárni a középiskolákat, egyetemeket, legyen ne csak szegény, de buta is.
sokanvagyunk
Szegények, piások és IQ-tlanok is maradnak ők, mert ezekre választást eldöntő szüksége van néhány pártnak.
1magyar
Mert a szegényeknek megvan a magukhoz való eszük. Nem vették meg az unió vezetői őket kilóra.
Nessy
@1magyar: Csak pártunk és kormányunk! Kissé olcsóbban!
simmering73
Ti fogtok a legnagyobbat szopni. De meg is érdemlitek.
verőce21
Visszanyalt a fadzsi mi, lipsi söpredék?
A szadesz 25 éve elindított cigánytenyésztési programja most érik be többszörösen. Látszott ez már az utóbbi 12-16 év választási eredményein is. Ez most is érvényesült. Ki tudja eredményesen elnyerni a cigányok szavazatait? (A pógitól csak az kap közmunkát...stb.)

Az országnak nem hiányoznak a cigányok, de aki a szavazataikat ki tudja használni, sokáig élvezheti az ország javait. Ezt szerette volna a szadesz elérni! Elszaporítani a cigányokat saját szavazóiknak. Sőt sürgetni a dolgot, volt olyan javaslatuk is, hogy vigyék le 14 évre a választói korhatárt. Tulajdonképpen nem is tudja a sok lipsi, hogy a saját kreálmányukkal hadakoznak!
De meg kell, hogy mondjam, jól működik. :)
verőce21
Jól mondta azt Platón, i.e. 500 körül élt görög filozófus, "Nem létezhet demokrácia rabszolgaság nélkül – mert kell, aki a szükséges teendőket elvégezze!” Nem szabad egy rabszolgának való népeket egyenrangúvá tenni a társadalomban, mert szaporaságuk miatt legyőznek a szavazataikkal!
Megbánták már az USA-ban is a rabszolgák felszabadítását és hogy egyenlővé tették őket a fehér emberrel. Trumpnak úgy kellett pl. könyörögni legutóbb a fehér választók felé, hogy "Emeljétek fel a seggeteket a fotelből, a TV elől, és menjetek el szavazni, mert a sorsotokról van szó!” A demokraták ott is a négereket használták fel szavazóiknak...

(A rabszolgaság eltörlésének kérdése az USA-ban eredetileg a kisbirtok kontra nagybirtok versengésének tekinthető. A Vadnyugat meghódításával, a gazdagabb rabszolgatartó déliek nagyobb területeket tudtak felvásárolni)
tudode
@kokopelli: .
Új választást .. K E L L E N E .. kiírni, mert ez a GYŐZ-ELEM ua. sundám, bundám volt, mint az ALKOTMÁNYOS PUCCSUK, mert .. K I M A R A D T .. 3-4 óra a választók tájékoztatásából, amire nem volt példa!
.
Ki tudja MIT MASZATOLTAK össze, vissza az alatt, ami alatt NEM FOLYT A HÍRFOLYAM arra való hivatkozással, hogy BEDÖGLÖTT A 9 MILLIÁRDOS választási programjuk!
JAJMÁR
Fura azért ez a "győzelem", mert ma - többfelé jártam - de mindenütt, még az utcai beszélgetésekből is, csak azt hallottam, hogy ez hogy a bánatba lehetséges! Nem értik Én se értem.

Tudom én, hogy az én népem egy picit korrupt, megvehető, befolyásolható, megfélemlíthető, zsarolható, nagyon mélyen szegény rétegei és nagyon ostoba bugyrai is vannak, de akkor is! Hát ennyire?

Egy néni megállított - néha azt gyanítom, valami láthatatlan tábla van rajtam -, hogy 500 Ft kéne ebédre, mert még kenyere sincs. Belenyúltam a zsebembe, de aztán gondoltam, hogy adjon neki azorbán! (gonoszodok :( gonosz országban muszáj)
ila51
@JAJMÁR: aki szomjas annak szoktam adni , mivel őszintén bevallja
volt hogy trükköznek , kenyérre kérnek , na menjünk , veszek , akkor már ott is hagy
JAJMÁR
@ila51: Igen, én is jártam már így :)
babp1982
Na erre mondják azt ezeket megvették kilóra!
nevemnick
@Shikari: (13:44) ami meg benneteket, azt nem teszitek (többé) zsebre.
nevemnick
@Shikari: ugyan már, viccesen mondtam, de komolyan gondoltam. Apátok Kossuth nótája helyett majd a ,,no please, no please"-t fogjátok suttogni.
Zeta
@ila51: igen, korábban láttam, engem mellbeütött.
De tudod, félni kell a "pirézektől" is! A magyarok szerint.
nezelodo
@karihal: Eljön majd a karácsony, na nem a gergő, hanem a 89-es.
Sámannus
Borsodból hazudták el a legtöbb támogatást.
Nessy
Higgyétek el, hogy ez is olyan, mint anno a választások előtti robbantgatások voltak. Az is megszünt a megnyert választás másnapján.
Itt is megjelennek a valós hírek 2 - 5 migránsról. Egy azért megmarad, a nem létező kvótákkal való ijesztgetés.
Szóval, jó lesz vigyázni, mert "jönnek a pomogácsok, jönnek a pomogácsok", mint a Négyszögletes kerek erdő című tv mesében.
Desischado
@bencemacska: Azért ne vegyél mindenkit egy kalap alá, jó? Én is mélyszegény és aluliskolázott vagyok, de nem hülye.
Viszont ezzel együtt jár a szegénység, a tudatlanság, és a megfélemlítés. Ezért tudott győzni a fidesz, mert irányíthatóak és tudatlanok, sajnos.
bencemacska
@Desischado: ma, 04:19
Én sem vagyok gazdag, és világ életemben spóroltam, hogy megéljünk. Férjemet naponta kell ma is oktatgatnom, hogy ne pazaroljon!
Persze sokszor előfordul , hogy a spórolásom többlet költséget okoz, de ezen én már nem tudok változtatni.
Ahogy te fel tudod fogni, hogy neked melyik rendszer árt többet, úgy a másiknak is fel kell tudni fogni. Ha nem tudja, akkor is érzi!
Már az előző választásnál is voltak ilyen listák, akkor fogadtam meg, hogy senki nem érdemel segítséget, de nem tudtam betartani. Ha valahol gyűjtés volt, soha nem tudtam megállni, hogy én ne vigyek, amit kértek. De most megerősítem magam .
Egyébként is kikészített ez a választási eredmény. Ez meg rátett egy lapáttal!
bencemacska
@Nessy: tegnap, 22:28
Majd megnézheted te is magad!
Meg kell tanulnod az arab számokat!-:))))
csipetke
Csak a címre:-Sajnos őket tudták megvenni 2 csomag száraztésztáért,vagy a polgármester fenyetésére szavaztak a fideszre,aki azt mondta nekik,ha nem így tesznek,másnaptól már nem lesz közmunkájuk...Szomorú,hogy ez itt megeshet..
Desischado
@bencemacska: Ezzel én is így vagyok, nem tudok magamhoz térni! Már csak a Microsoft botrányban bízom.
bencemacska
@Desischado: ma, 16:07
Én már abban sem bízom, mert, ha emögött lenne valami remény, Simicska nem tesz ilyen drasztikus intézkedéseket!
Ő otthon van az informatikában!
Desischado
@bencemacska: Félek, hogy igazad van, de Romániában fejek hullottak emiatt!
bencemacska
@Desischado: ma, 18:10
De Romániában van korrupció ellenes ügyészség is!
staro2
No álljon meg a násznép !
Mielőtt megtalálnátok a bukta felelőseit, gondoljátok végig:
A vidéki népességet gyakorlatilag minden párt magára hagyta.Tudom, hogy korlátozottak a hírhez jutási lehetőségek és hogy a közmunka miatt teljesen kiszolgáltatottak a helyi kiskirályoknak,de ami nehéz az nem lehetetlen.
Nem, szabad azonban elfelejteni, hogy az ellenzéki politizálók helyből lemondtak kb 5 millió emberről.
A halk szavú Hack Péter mondta egyszer párunknak akik számon kértük a liberális párt elfordulását a falvaktól, kisvárosoktól:
Higgyétek el ne tudunk olyan rosszak lenni, hogy ne kapjunk 5-10 százalékot.
És tudtak.
Amíg az ellenzék meg nem találja újra a vidéki szavazókat, addig ez a helyzet megmarad
csipetke
@Shikari: 16:24 Nézz már a hátad mögé! Látsz ott valakit pisztollyal,aki arra kényszerít az egybites durbinccsal együtt,hogy itt tobzódjatok?Vagy mazochisták vagytok,és olyan helyre jártok,ahol -hogy finoman mondjam-nem csípnek benneteket?Én biztos nem járnék olyan helyre,ahol utálnak.
csipetke
@Shikari: tegnap 12:54 Te nem veszed észre,hogy a magyarok mennek külföldre?Miről beszélsz?A cigány marad itt,mert nekik viszont nemigen van lehetőségük lepattani ebből a tönkrevágott országból,és ha majd nem lesz,aki az ingyenélő bagázst eltartsa a parlamentben,majd akkor rinyálhattok.A nagyfejűeknek,mint orbán,és a holdudvara,nekik nem lesz gondjuk,mert a lenyúlt 1300 milliárdból messzire jutnak,de az olyanok,mint te is,az alattvalóik,ha már nem lesz rátok szükség,el lesztek dobva,mint a műsoros papírzsebkendő.
orbánnak ez nagyon megy,mert érdekember.Ne válaszolj,mert nem érdekel.
csipetke
@Shikari: Most írok neked utoljára.Én nem a libsi sajtót idézem,hanem amit magam körül látok,tönkrement álmokat,életeket látok,külföldre vándorló fiatalokat.Azt hiszem,te egy nagyon beteg ember vagy,a fidesz betege.Nagy valószínűséggel ugyanaz a bajod,mint orbánnak.Szívből kívánom neked,hogy mielőbb ébredj fel.Senki nem érti,hogy miért jársz ide.A fidesznek nincs valami fóruma,ahol a vezíreteket isteníthetitek?Gusztustalan,ahogy beszólogatsz itt mindenkinek,kiforgatod a szavainkat,észérvekkel szállsz szembe.Semmivel sem vagy különb,mint durbincs.
Eriksson
Szerintem a szegenyseg egy masodrangu dolog a fontossagi sorrendben. Sokkal tobbet nyom a latba a beke es biztonsag.
A videki szavazok ezt a torodest nem ereztek az ellenzeki partoknal, akik leginkabb sajat magukkal vannak elfoglalva.
dodóka
2022-re meg fog kétszereződni a fidesz tábora reményeim szerint, mivel kétszer ennyi kirabolt tökkelütött szegény ember lesz, mint idén. ( Hacsak addígra viktorból nem csinálnak királyt. )
dodóka
@csipetke: Egyik nagyobb szemétláda balfasz, mint a másik... Durbincsról és a Shikariról a két beteg tahóról írok most a 12,31-es kommentedre.
CsipkeRózsa
A szegényeket félemlítik meg a helyi önkormányzatok és a miniszterek.
A rengeteg hazugságot mind elhiszik.
Nincs kibúvó, a szavazás napján megszervezik a szállításukat, és a láncszavazást.
desiro
@Shikari: Mé vazzeg neked vannak érveid, még nem láttam egyet sem...
advocat
Látjátok! Jó munka a közmunka. Viktor adta, áldja meg a jóisten!
csipetke
@dodóka: 13:00 Már kérdeztem többször is,hogy miért járnak ide,a kutya se kiváncsi rájuk,arrogánsak,okoskodók.Bár van az,amikor az okos hülyéskedik,az tud jópofa lenni,de mikor a hülye okoskodik,az bosszantó,és itt ez az utóbbi verzió van ..Csak az lehet a dologban,hogy még mindig tol nekik a fidesz a trollkodásért pénzt.
Eladott Ország
@Shikari: Elég szégyen a fidesz itt Európa közepén. Miközben most Magyarországot állítják pellengérre, mert névreszólóan nem lehet a magyar kormány tagjait nyakon baszkodni (európai kultúrkörökben még mindig nem dívik az ilyesmi), az Orbán-dinasztia nyolcadik éve talicskázza az uniós forrásokat ki tudja hova Mészáros Lőrincnek álcázva. "Az uniós szakbizottság jelentése szerint el kell indítani Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást, és ha nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, fel kell függeszteni az EU-pénzek folyósítását." Bár ez a propagandát nem fogja érdekelni és ezerrel óbégatják majd, hogy Soros és a hazaárulók intézték el, megtámadva így hazánkat, ez hazugság. A Fidesz pártcsaládjának tagja nyújtotta be a javaslatot. nepszava.hu/picture/144081/normal/575/00575680.jpeg
Eladott Ország
@Shikari: Ezért nyert a fidesz. Migránsok, bözsi utalvány, migránsok. Ezért nyert újra 2/3-al a Fidesz. Legalábbis ez nagyban hozzájárult a győzelemhez. Sokan kérdeztétek most mit teszünk: FOLYTATJUK!
www.youtube.com/watch?v=Y4FAjmyQDY4
Ha az EU-ból kizárnak, akkor baszhatjuk! Akkor csúnya világ jön nem csak az országra, de a bűnöző fidesz bandára is! A fidesznek nem lesz mit lopni, a további következmény a társadalmi robbanás, te hülye seggfej!
csipetke
@Eladott Ország: 6:29 Azért várjuk meg a szombatot,hátha valami pozitív dolog jön össze a jegyzőkönyvek és a digitális adatok átnézésénél.A jegyzőkönyveket is eltüntették szombatig,remélem azokat nem tudják hamisítani.Akkor tudnám orbánt valamire nézni,ha tisztán nyert volna,de ez a finkelsteini módszer,az éveken át tartó uszítás,gyűlölködés,az erdélyieknek,a Felvidéknek tolt milliárdok,ukránoknál,Erdélyben szavazatvásárlás,lehetne sorolni a fidesz aljas dolgait,így viszont a fidesz nem más,mint egy csalással hatalomra jutott senkik halmaza
szaboria1
Épp ma reggel láttam, hogy már reklamálnak. A beígért csomagot nem kapták meg. Pedig 10-ére ígérték a fideszesek. Sonkával már lekenyerezték őket.
nevemnick
@Shikari: eladtátok Magyarországot putyinkának, az ukránoknak, székelyeknek (akik felháborodtak, amikor magyarnak neveztük őket) a vajdasági volt Tito kommunistáknak és ivadékainak, valamint az északi tót keverékeknek.
Nektek nem Magyarország a lényeg, hanem az, hogy a vezérkarotok segítségével visszaállítsátok az egypártrendszert... de belebuktok és nem lesz ,,királyotok", bármennyire is nyalogatjátok a hátsóját.
evacica
Mert náluk a kiszolgáltatottság a legnagyobb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.