A Nyugat és Magyarország viszonyának mozgatóira és a szolidaritás kölcsönös hiányának okaira világított rá Schmidt Mária történész, Orbán Viktor magyar miniszterelnök volt tanácsadója a Le Monde című francia napilap internetes oldalán megjelent írásában.

Schmidt Mária: az Európai Unió a demokrácia nevében el akarja törölni az identitásunkat

"Demokratikus országban élünk, és egyetlen percre sem felejtettük el a demokrácia értékét"

- hangsúlyozta szerdán megjelent cikkében Schmidt Mária.

"Harminc évvel ezelőtt újra kezünkbe vettük a sorsunkat, hogy szabadon határozhassuk meg azokat az értékeket, amelyekhez tartani kívánjuk magunkat" – folytatta.

"Éppen ezért különösen felháborító, hogy egyesek – leggyakrabban jelenlegi vagy egykori baloldaliak és kommunisták – hazug módon diktatúraként merészelik lefesteni le a magyar demokráciát. Nagy tapasztalatunk van a diktatúrával és képesek vagyunk megkülönböztetni azt a demokráciától"

- szögezte le.

"Nincs szükségünk leckékre olyanoktól, akik sohasem élték át a kommunista diktatúra rideg valóságát, és akik sohasem akarták tudni, mi is a szocializmus valójában, attól félve, hogy az igazság összekuszálhatná utópikus álomvilágukat" – tette hozzá a történész.

A kommunizmus végét követően tele voltunk ábrándokkal Nyugat-Európáról, de végül csalódás jutott osztályrészül. "Sem nagylelkűség, sem egy kedves gesztus, sem valamiféle új Marshall-terv nem volt. Piacainkat és állami szolgáltatásainkat felvásárolták. Úgy bántak velünk, ahogy a legyőzöttekkel szokás" – magyarázta.

"Az unióban folyamatosan azt éreztették velünk, hogy kisebbségként tekintenek ránk. Például a 2008-as pénzügyi válság során sem számíthattunk szolidaritásra"

- emelte ki a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

Az Európai Unió és benne a hangadó nyugati elit képviselői eközben folyamatos ideológiai háborút vívnak ellenünk demokrácia fedőnéven – hangsúlyozta. "Alaposan alátámasztott ürügyekkel támadnak minket, ám azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a maguk képére formáljanak bennünket, megtörjék ellenállásunkat, megroppantsák a gerincünket és összezúzzák identitásunkat. Mindezt a >liberalizmusra< hivatkozva teszik" – mutatott rá.

Azonban a "liberális elit fenyegetései nincsenek ránk hatással" – szögezte le.

"Szabadon akarjuk eldönteni, hogy kivel és hogyan élünk együtt országunkban. Nem vagyunk hajlandóak követni mások diktátumait"

- tette hozzá.

"Soha senkit sem gyarmatosítottunk, tehát sohasem gyötört minket emiatt bűntudat, és kárpótlással sem tartozunk senkinek. Ha a nyugati országok úgy döntenek, hagyják, hogy elárasszák őket a migránsok, az az ő dolguk, és nekik kell viselniük a következményeket. Azt azonban nem várhatják el tőlünk, hogy szolidaritásról tegyünk tanúbizonyságot, mert ők sem vállaltak szolidaritást velünk" – hívta fel a figyelmet Schmidt Mária.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Legyünk pontosak NEM 30 CSAK 28 éve volt ez, de a demokráciát pontosan ti akarjátok eltörölni bandzsimaris nem az Unió !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Legyünk pontosak NEM 30 CSAK 28 éve volt ez, de a demokráciát pontosan ti akarjátok eltörölni bandzsimaris nem az Unió !!!
Commenter
Pofátlan. Inkább a fidesz akarja az identitásunkat narancs-magyarrá tenni. Vagyis aki nincs velük az nemcsak hogy ellenük van, de nem is magyar. Ennek a banyának meg a fiának különösen nagy tapasztalata van a demokrácia szétverésében és a diktatúra megalapozásában, fenntartásában, kiemelkedő a tevékenységük a hazug pártpropaganda terén, valamint egy vagy több kamupárt fenntartásában is. Helló világ, remélem nem azonosítasz minden magyart a "történész" asszonnyal.
dr. prédikátor
Bandzsa maris!!! Boáááááááááá! Hányadék!!!
Nessy
Drága Mariskám! Nekem latensen manifesztál az identitás tudatom! Mit kell tennem? Remélem, tud tanácsot adni ebben is!
volvós
Mariska túl a milf-en és már a granny-n is, jócskán az orál portán...
szaboria1
Mariska ha a férjed nem hal meg akkor te ma sehol sem lennél.
Grafix69
Te Mariska , nem tudtad ,hogy a kormányban sőt a fidesz maffia szervezetben szinte mindenki MSZMP-s volt 89 előtt? Mária azt se felejtsd el ,hogy volt itt három nemzet a történelem folyamán , az Orosz, a Német , a Török , ráadásul volt aki 450 évig a nyakunkon volt aztán mégsem vesztette el senki az identitását . Rohadt fasiszta luvnya , a demokrácia csak nektek van , aki nem ért veletek egyet az meg dögöljön meg .
simmering73
Marcsának szeretettel.
"Mi 2011 óta azt mondjuk, hogy ez egy fasiszta rendszer. Nem azért, mert pontos tükörképe a Mussolini-féle fasiszta államnak, noha a dolog lényegéből fakadóan hasonlóságot mutat. A fasizmus lényege az egy kézben összpontosuló államhatalom, amely mindent kontrollál, s amely a törvények fölött áll. Amely felszámolja a jogegyenlőséget, a korlátozott hatalmat, a szabad választást, az egyéni jogok elsőbbségét, és valami hangzatos “közös cél” és érték nevében mindent és mindenkit az uralma alá hajt."
nepszava.us/ezert-kell-neven-nevezni-a-rendszert-magyarorszag-fasiszta-mintaallam/
bence
Bár már téged törölnének el de végleg ! Már a látványodtól is undort kapok !
RonaGyuri
Kancsi-marcsi az ő Nézőpontja szerint! =))
kereső
Csúnya dolog hazudni maris!Vigyázz,mert elkárhozol,nem a tiz parancsolat szerint élsz,és még egy komolyabb betegség is kinéz neked az agybajodon kivűl.Fegyelmezzél Kásler doktorra.
justhpeter
Schmidt Mária egy politikailag motivált ostoba pártkatona, aki mellesleg történész beosztásban szenved. Sajnos a nyilatkozataiban ma már csak az ostoba pártkatona jelenik meg és nem a történészé, aki már a Kádár-rendszerben is iskolázott volt.
Nem tudom történészként értelmezni az általa elmondottakat, amikor az orbáni önkényuralmi törekvéseket sem képes felismerni.
egyvandor
Identitás: Ha azonosítani akarom a fajtádat, akkor legfinomabban hazug tolvaj hatalomra jutott senkiháziként tudnálak jellemezni titeket, akiknek most hogy sikerült mások fölé kerekedniük, kerszténykonzervatíként tetszelegve mindent megtesztek hogy érdemtelen pozícióitokat véglegesítsétek, megtarthassátok, kerül amibe kerül. Nemzethy színekben tetszelegtek, de simán meglopjátok honfitársaitokat. Közönséges hazaárulók vagytok!!!
GeoCravker
Meg Dózsa Lászlóét is. A háttérhatalmak azért érték el Sch. Mária agyának besugárzásával, hogy '56-os hőst csináljanak belőle
vladimir putin
Esetleg ha valaki azt szeretné valamilyen oknál fogva, hogy egy másik valaki törölje az identitását egy maffiózó társaságnak, az legális, vagy nem legális gondolatkísérlet-e?

Jár-e börtön érte?
Yoda69
snittmaria! Te jobb ha nem szonokolsz a demokraciarol. Ribanc!
dr. prédikátor
Úgy látszik megint nem tudták kielégíteni a kancsibandzsa marit! Talán a rezsirizsa sziszi megdughatná! Vagy a kuszaszem!!!
nevemnick
Az a véleményem, hogy rohadjatok meg a magyar népellenes narancsos nemzethy intenditásotokkal.
KisGenyo2
Ha meg az EU-nak ez nem sikerül, majd a muszlimok megoldják helyettük, csak kb. 50-80 évvel később... XD
tudode
Egyértelműsíteni KELL ezt a csuti féle IDENTITÁST, aki nem csutiista az NEM TARTOZHAT a nyelvcsapás bajnokai közé, hasonlóan az AMISOKHOZ!
.
Nem nagy ügy!
.
Fatornyos kulipintyójához van az ő ICIKE, PICIKE focipályája!
.
Az 1993-ban a 32.500 Ft-os képvisleői lóvéjából 63 milláért beszerzett PALOTÁJA mellé, egyházának adományoztunk 600 millás telket, a csuti kiszorított 37 millát. Tehát a lehet máris szomszéd az ATYÚRISTENT követőknek egybegyűlni, ne KEVEREDJENEK a pórnéppel!
KisGenyo2
A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea) polgárai is azt állítják: "Demokratikus országban élünk, és egyetlen percre sem felejtettük el a demokrácia értékét"
:D:D
Eriksson
Hát... Ezeknél a hozzászólásoknál Bayer se tud különbet.
kereső
A Le Monde internetes honlapján megjelent iráshoz eddig 46 hozzászólás van fenn francia állampolgároktól. Mit mondjak: a fő tanácsuk az,hogy orbán,schmidt etc. kezdeményezzen népszavazást az EU-ról, ill. a magyarok hagyják el az eut-t,ha az olyan rossz. Egy-két hozzászóló próbálja értelmezni,hogy mit is akar schmidt/orbán.Szerintem jobban tisztában vannak a magyarországi helyzettel,mint nagyon sok fideszes szavazó.
Eladott Ország
Schmidt Mária, akiről kiderült, hogy éveken át Soros ösztöndíjas volt. Igen, jól olvasták, az a Schmidt Mária, aki annak a Figyelőnek a tulajdonosa, mely pár nappal ezelőtt egy Soros zsoldos listát hozott le. A nemgogol blog kiderítette, hogy a listázó Schmidt éveken keresztül külföldön tanult a Soros alapítvány ösztöndíjával. Ez szerepelt is életrajzában korábban, azonban ezt idővel eltüntette, így szinte alig maradt fenn információ az esetről. Az, hogy ezután még volt pofája ahhoz, hogy ezt a náci időket megelevenítő listázást beeszközölje, talán nem is annyira meglepő, hisz volt kitől tanulnia. Ugyanis pontosan azok tanultak éveken keresztül a Soros alapítvány ösztöndíjával külföldön, vagy épp idehaza, akik a legvehemensebben köpködik a magyar-amerikai filantrópot. Hogy ezután ki lesz a következő, akiről ugyancsak kiderül, hogy annak ellenére, hogy Soros ösztöndíjas volt, mégis egykori mentora ellen uszít, azt még nem tudni. Hogy lesznek még ilyenek a kormány kötelékében, az egészen biztos.
desiro57
marcsika titeket akarnak eltörölni, velünk magyarokkal együtt, egyéként lóg a csöcsöd meg a teve patád, térdelj a viktor elé az megoldás, hívd magaddal shíkamlóst és a debil durbincsot is...
Eladott Ország
Ávós Mária a fideSS kancsal díszmadara. Az ügynökaktákról csicseregj bandzsamarcsa, amit még mindig titkosítotok és ahol az első tízben benne van a tied is, Orbáné meg az 1. helyen.
namihami
Szóljatok a Marcsinak, hogy szavai hitelét nagyban növelné egy fotó. És ha azon mondjuk egy fegyveres fiú lenne, na az minden kételyt képes lenne eloszlatni. Sőt, a kétkedőket egy életre meg tudná győzni szavaid igazáról.
És kellhet ennél több? Leszámítva a Viktor milliárdjait...
SystemError
Van pár ember, akinek táncolni fogok a sírján..
Nessy
@Shikari: Könyörgöm, mit lehet tőlük elvenni? Önazonosság? Egy kaméleonnak esetleg, de nekik aztán nem sok!
Sámannus
Bár úgy lenne, mert a te identitásodba csak bele lehet sz@rni.
namihami
@Shikari: Valóban, a Marcsinak eddig is minden szava igaz volt.
Mondjuk fotók terén már nem ennyire stabil a dolog, de apróság--tekintsünk el ilyen pirinyó részletkérdéstől.
Bár, azt mondják, hogy aki egyszer hazudott, az máskor is hazudik. Ami persze kenyéradó Gazdijára nem igaz. Az mindig igazat mond.
cs.n.
Aki az egész agymenést el ekarja olvasni, az megteheti itt: latoszogblog.hu/blog/az_akcio_fedoneve_demokracia
De Shikarit kivéve nem javaslom senkinek.
advocat
Akkor utasítsuk vissza a "szolidaritási" pénzt is. Mert azért valamiért adják. Hogy kimásszunk a szocializmus gödréből. Akkor ez nem szolidaritás. Az más kérdés, hogy a nagyját Lölőkék zsebelik be. Ezért is léphetne az unió. És miből is lett Mariska vagyona? Nem kevés?
Sámannus
Bizony ez identitás. A szaros pelus is az, Dózsa László is, te csak tudod.
Leszarod mind, csak tarhálhass!
kokopelli
@justhpeter: ...érdekes,hogy ezek a kutúranÁlfabéták,mindig a nyugati (akár
a tengerentúli) felsőfokú intézményeken vettek részt az oktatásban,ill. tanulmá-
nyozásban,és nem a keleti- ill. a középeurópaikban! Még nem jutott eszükbe,
hogy az EU-s tagság és a disznótor nem kötelező! Régi magyar szokás,hogy az
ilyenek vendégségben félhótra zabálják magukat,otthon meg leß@rozzák a ven-
déglátót! Karakter kérdése!Nem tudnám összeszámlálni,hogy a főnöke már hány
kül. schegget nyalt véresre,a "nézeteltérésben" szenvedő Marcsi-val szinkron!
Jozefina
@Pálinkafőző Rézüst: nemcsak félrenéz, hanem félre is beszél!!!?
Eladott Ország
Kötelező mindenkinek hülyének lenni ebben a szabad országban? Vagy minden sóhivatal-szövetség-szervezet azért létezhet, azért hozták létre, azért tartják életben, hogy bedugja a fejét a regnálók hátsójába és bármi történjék, onnan soha többé ne húzza ki? És akkor itt van extrában, koktélcseresznye a NER rothadó tortájának tetején Schmidt Mariska néni. Ebbe a nemzetinek csúfolt, belterjes klubba tartozók önfelszopó, gusztustalan szeánsza ez, ahol a hűség a párthűséget, a maffiához való hűséget jelenti. Ahol valaki a nagy nemzeti együttműködésből kizárja a más véleményen levőket, visszaél a közérdekű adatokkal, belelép a kritikus sajtó torkába és a felszopó osztag másik szárnya kitünteti a haza iránt tanúsított hűség plecsnijével. A haza iránti hűség nem azonos a kassza- és a párt iránti hűséggel, vagy az Orbán nevű lába előtti szervilis taknyoncsúszással. Elcseszett, bűzös hely lett ez. Ahol csak az adófizetőkről lenyúzott milliárdokat önkényesen eltapsoló, pozícióhalmozó, mohó, gátlástalan, multimilliárdos, gerinctelen, agymosó pártkatonáknak járnak az elismerések, a díjak. Ahol a hétköznapi hősök nyakán Schmidt Máriák tűsarka tapos. Ráfagy az ember pofájára a mosoly. Ami már régen torz vigyorba rándult.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.