A mindig mindenkivel harcban álló miniszterelnök ma haditanácsosat játszott, és elmondta, hogyan foglaljuk vissza a Várat. A budai várnegyed rekonstrukciója ugyanis nemcsak a kormány, hanem minden magyar ügye – mondta Orbán Viktor pénteken a budai Vár átfogó rekonstrukciójával foglalkozó Hauszmann Bizottság (ilyen is van már) alakuló ülésén.

A beszédről a kormányzati honlapon tettek közzé videofelvételt. Ebben a miniszterelnök a most megalakult bizottságot haditanácsként jellemezte, ahol megvitatják, miként foglalják vissza a magyar nemzetnek –

"nem csellel vagy ostrommal, hanem széles nemzeti összefogással és munkával"

– a budai Várat, a magyar nemzet szimbolikus helyszínét, identitásának szerves részét. A Várhegy a magyar kultúra Akropolisza, méltán része a világörökségnek – fogalmazott.

Szerinte a várnegyed rekonstrukciója nemcsak a kormány és a budapestiek, hanem minden magyar ügye, olyan vállalkozás, amelynek "könyörtelen lektora a magyar nemzet lesz".

Orbán Viktor bízik abban, hogy visszafordítható az az értékvesztési folyamat és esztétikai rombolás, amely a főváros világháborús ostromával kezdődött, a kommunista rendszer alatt teljesedett ki, "a rendszerváltás utáni toporgás" pedig konzerválta.

"Azt szeretnénk, hogy a budai Várhegy – ahogy ezt Hauszmann Alajos maga is gondolta, és saját korában meg is valósította – a magyar kultúra fellegvára legyen" – mondta a kormányfő. Hozzátette, ezt a szocializmus idején is el akarták érni, de nem sikerült megvalósítani ezt az "elvtársi akaratot", aminek okát abban látja, hogy a budai Várral egyetlen olyan politikai rendszer sem képes mit kezdeni, amely nem békélt meg vagy egyenesen szemben áll Magyarország történelmével.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, "egy élő Várra van szükségünk, ahol zajlik az élet", reméli, ezt az ott élők is elfogadják majd. A Várkert Bazár volt a főpróba, most pedig elkezdődhet az előadás – zárta beszédét.

142 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Inkáb minden magyar adófizető ügye!! Mert ugye qrva sokba kerül ez Nekünk!!!
tivoli
Minden magyar királynak várban a helye.
(Vagy várbörtönben)
coni
Én szívesebben nézegetném a várban a világhírű képtárunkat mint Orbánt.
pbalage
le tudná esetleg fordítani nekem valaki ezt a cuccot putrinyelvről magyarra?
nyanya001
Ez melyik idiótának lehet a gondolata ?
A beszédről a kormányzati honlapon tettek közzé videofelvételt. Ebben a miniszterelnök a most megalakult bizottságot haditanácsként jellemezte, ahol megvitatják, miként foglalják vissza a magyar nemzetnek –

Több milliárdért a magyaroktól visszafoglalják a budai várat, a magyar miniszterelnök tébolyult - többek között az egyik - mániáját szolgálva !
Mobil123
@pbalage: "egy élő Várra van szükségünk, ahol zajlik az élet"," - nem értem mit nem értesz? Azzal hogy ő sötétsége beköltözik élni fog a vár . Eddig halott volt.
( na egyre jobban hányingerem van ettől a cikktől !!)
sentinel216
Negyven másodpercnél tovább nem bírtam nézni - hallgatni. Közben eszembe jutott, hogy ezeknek a dagadt, túltáplált bizottsági tagoknak utalt pénzből, mennyi éhező kisiskolást lehetne jóllakatni. A felújítás során ellopott mutyi lóvékról nem is beszélve.
pbalage
@Mobil123: azért írom putrinyelvnek egyébként, mert cakkompakk kitagadtam a fideszt a magyar nép soraiból.
nyanya001
@silber13: Lassan Isten földi helytartójának hiszi magát !
adrenalink
Nosza! Táncsics börtöne megint Magyarországé, fel is van újítva...
mr.balu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
A Tündik bündije
Azon gondolkodtam a napokban, hogy az itteni ismerőseimnek, akik mindig is demokráciában éltek, hogyan tudnám jellemezni a magyar miniszterelnököt? Istentudatos, nőgyűlölő, cinikus, törvényszegő, az állam pénzét a magáénak képzelő, diktatúrákhoz törleszkedő, pökhendi, értelmes kommunikációra képtelen. De aztán rájöttem, hogyha ezt mind elmondanám, akkor okkal vágnák az arcomba, hogy a magyar a világ leghülyébb nemzete, amiért mindezt eltűri.
m.macskosz
@A Tündik bündije: Ráadásul ott van a közvetlen közelében egy rakás "értelmiségi",
és nem tűnik fel nekik, hogy Orbán Viktorral baj van. Nem kell ahhoz pszichiáternek
lenni, hogy a cezaromániája ne tűnne fel! Értem én, hogy van az a pénz, na de ez még
nem indokolja eléggé, hogy a környezete minden baromságát mosolyogva helyesli.
dr. prédikátor
Nincs ellene kifogásom, ha ágyútalpon viszik a várba!!!
Senara
@dr. prédikátor: Nincs ellene kifogásom, ha ágyútalpon viszik a várba!!! Támogatom , de "egészségügyi" séta után ,hozzák le és a csuti stadionba vigyék . Nem támogathatod , hogy turista látványosság legyen ... ha jobbra néznek akkor csodálatos kilátásba gyönyörködhetnek ... ha balra , inkább nem folytatom
szaboria1
@sentinel216: Orbán 198 óta azon munkálkodik, hogy csak talpnyalók legyenek körülötte,
szaboria1
@sentinel216: Orbán 1998 óta azon munkálkodik, hogy csak talpnyalók legyenek körülötte,
bencemacska
"Azt szeretnénk, hogy a budai Várhegy – ahogy ezt Hauszmann Alajos maga is gondolta, és saját korában meg is valósította – a magyar kultúra fellegvára legyen"

Én is ezt szeretném.
De ehhez az kell, hogy a kulturális intézmények pl múzeumok maradjanak ott, a tahók meg évente maximum egyszer mehessenek oda múzeumlátogatás céljából!!!
vitamin51
Csak én nem értem? Kitől is kell visszafoglalni a Budai Várat? Ez tuti, hogy nem százas, mondanám, hogy nézesse meg magát orvossal, de szerintem az igazi szakértők már elhagyták az országot, a többi meg sz@rik rá, hogy ki beteg és ki nem!
Szimba
"a miniszterelnök a most megalakult bizottságot haditanácsként jellemezte, ahol megvitatják, miként foglalják vissza a magyar nemzetnek –
"nem csellel vagy ostrommal, hanem széles nemzeti összefogással és munkával"
– a budai Várat, "
A fidesznek erkölcsi felelőssége Magyarországért, ezt a bomlott agyú embert eltávolítani a miniszterelnöki székből.
Mostmár a magyar néppel is hadban áll?. Mi az, hogy visszafoglalni a Várat? Kitől? A magyar emberektől az ő számára? Ahova és a környékére be se teheti azokután magyar ember a lábát, miután ő odaköltözik? És ezért kér nemzeti összefogást?
Zárt osztályon a helye.
Szimba
@nyanya001: Vagy magának Istennek! Ő nem hódol be senkinek!
Szimba
@dr. prédikátor: Értelek, de nehogy már erre is az adófizetők pénze menjen rá.
mariaberta
Tudtommal magyar vagyok, de nem az én ügyem Orbán úr várba költözése. Ennél én sokkal jobb helyet tudok számára, de nem írom meg, mert ki leszek tiltva.
mariaberta
Ja , elnéztem L.Simont. micsoda értelem sugárzik Ő-róla!!!
Főlökött
Bocsika édes barátom, de ÉN ténylegesen Magyar vagyok(!), miattatok - ténykedésetek miatt szégyenkezem is rendesen(!). Számomra nem lét kérdés, hogy a várban legyen a helyed-helyetek! Nincs rátok ott szükség, feleslegesek lennétek ott...
Mi vagyol, tán várkapitány - uralkodó ? Nem igazán vagy egyik sem ! Akkor pedig szereptévesztésben vagyol, ha azt hiszed, hogy vagy-lennél...

Jó reggelt(!), tán felébredtünk és bilibe lóg a kezünk! Ez a valóság, felébredtünk végre tán ? Csernus doki kellene hírtelen ? Be is vállaljuk, vagy nem ? Jó kérdés...

Javaslom, aludni kellene még egyet, ezen agyamentségre, mielőtt a 2/3-os pártegységi szavazásra bocsátanánk, mivel nem igazán lesz nyerő ezen döntés! Még ha ott is szeretnénk trónolni...Már nincs az, hogy bal lábbal keltünk fel, így az akkori agyamentségünket megszavazva, holnap már törvény lesz...! Ha így gondoljuk, majd Téged is jól kitíltanak amcsiból, mint azt, az egyenlőre 6 embert, akiről állításod szerint nem tudunk, pedig nagyon is tudod kik azok, csak hazudunk, mint mindig ! Figyelmedbe ajánlanám azony tényt, hogy ezen lista bővülhet is!

Tájékoztatlak a demokrácia, a jogállam stb. nem ez lenne, még ha ezt is tetszünk hinni-gondolni a kis belső világunkban és várjuk az alatvalókat, ajándékaikkal vonuljanak fel és adják át! A történelem ezen kereke, már tovább fordult.
A békemenet képződménnyel - vadhusival - fácánostul ide, vagy oda, elhibázott lépés lenne, elárulom ezt ingyen... Próbálkozni lehet, de nem javasolt ezen ténykedés, mert a kimenetele kétséges! Legyalulnának benneteket, mint a nyersfát, Magyarország még jelen lévő polgárai és nem állnának meg a kapuban, mint annó! Hiába a KET és a haverok. Próbálkozni lehet, de felvetődik a kérdés, érdemes lenne-e...
Csernus : bevállalod ? Igen - nem ? Saját döntés :)
Meine Ehre heisst Treue
Valóban, minden magyar ügye, hogy költözzön (pontosabban takarodjon), de nem a Várba, hanem egy csinos betoncellába, teljes vagyonelkobzás mellett!!!
soljanka
Nos én magyar volnék, de számomra nem fontos, hogy a Vitya a várba költözzön.
Úgyhogy: minden magyar -1 ügye.
Linna
Minden magyar ügye az, hogy minden magyarnak legyen hol laknia!!!

Majd ha az egész életét átdolgozott, és kénytelen felvett hitel miatt földönfutóvá vált családok lakhatását megoldja, majd akkor (esetleg!) foglalkozhatnánk a várba költözéssel.
Na, erre írjanak ki népszavazást!!!
(Ha mernek)
JAJMÁR
Minden magyar ügye persze, de kinek az érdeke?
Költői kérdés...
de mindegy, előbb utóbb onnan is ki kell jönni :)
libellle
A magyar kormányfö mondta, hogy szeretnénk, (Ö SZERETNÈ) hogy a budai hegy a kultura fellegvára legyen. PHUUU. Azt gondolom amennyiben ö a várba költözik az csupán egy cirkuszi mértéket ölthet mert ö a föbohóc.
Rózsika Hatházi
Minden magyar ügye, hogy a vezér a felcsuti putriba költözzön vissza.
Cicamama55
@soljanka: Egyetértek! Nekem sem, akkor már -2! @Linna: Nagyon igaz, amit ír, osztom a véleményét!!!
micfild
Hát ez valami döbbenet.
Tényleg egyetlen embernek sem tünik fel a FideSSben, hogy a vezérüknek teljesen elment az esze??
verőce21
Mikor az emberek fuldokolnak az élet nehézségeitől, nem az a meghökkentő, hogy néhány kótyagos politikai pojáca megjátssza a királyi vár, vagy a Sándor-palota márványtermében a közjogi komédiát, államfőt, miniszterelnököt esket fel, végre is természetes következménye a helyzetnek.
Az a megdöbbentő, hogy akadt egy magyar koronaőr, aki a előhozta a magyar Szent Koronát és kiemeli a vaskazettából Szálasi-Szaluzsán és Winkelmann, a Gestapo főnökének parancsára. Ez az, ami máshol elképzelhetetlen.
dr. prédikátor
@Szimba: Arra gondoltam hogy a saját pénzén és a talpnyalói húzzák az ágyútalpat!!!
keresztapa
A magyar ellenzékkel az a baj, hogy ellenségként értékel, mindent ami az ország sikere ként elismert, azt ők rossznak, felháborítónak, borzalmasnak híresztelik.
Örömünnepet ülnek, ha valami nem siker kategóriába kerül. Mindent elkövetnek, hogy az ország alulértékelt legyen mert nekik az úgy jó.
soljanka
@bencemacska: - 3, mert Cicamama is csatlakozott :)
Szimba
@dr. prédikátor: Semmilyen ágyutalpat nem érdelemne. Hősi halott lenne? Nem hiszem. És nem kéne egy lapon emlegetni Margareth Thatcher-el, akit tényleg ágyútalpon vittek.
Feraj49
Most a vár kell.Hamarosan befagy a Duna,és lehet koronázni.Orbán pápa már volt,most a magyaroknak lesz Orbán királyuk.Nehogy már lemaradjunk.Nincs annyira elzárva /sajnos/ sem a jogar,sem a korona.Akad olyan egyházi személy aki szívesen koronázna is Mint Hofi mondta jöhet a megszólítás:nagyságos-kegyelmes,méltóságos -nagyhatalmú királyom !
volvós
@köhögő bolha: 17:58
...mert ott a helye !!!
bencemacska
@soljanka: Igen, észrevettem, csak azt később olvastam. Le vagyok maradva!
Mobil123
@pbalage: Majd lesz Neked kitagadás ha a cöfösök meg az itt keringő fanok megtudják:-)) ( egyébként tényleg az!!)
vitamin51
@keresztapa: Gondolom ezt úgy érti, hogy anno, mikor még a fityesz volt az ellenzék?!
világlátó
Természetesen óriási lépést hozna a Budai vár teljes rekonstrukciója a magyar örökség turizmus és a kultúra számára. Hagyjuk már az elvrtársakat, nekik más volt a fontos 1957 .-től . Had ne soroljam ezeket, csak egyet kettőt. A mezőgazdaság szocialista átszervezése, a falu, a vidék felemelése, az ipar kiszélesítése, a teljes foglalkoztatottság, a KGST. ben a teljes kapacitás bekapcsolása, hidak, utak, telefónia, stb. A Budai vár bizonyos részeit helyreállították, más részeit visszabontották, majd konzerválták. Nem jutott rá fedezet. Ezzel együtt turisták milliói gyönyörködtek a vár épületeiben, a panorámában. Minden magyar ügye, hogy egyszer majd a vár rekonstrukciója is befejeződjön. Minden magyar szíve nagyobbat dobban majd ha egy bizottság, amelyben népünk minden rétege helyet kap majd, ünnepélyesen, a magyar himnusz és a szózat hangjai mellett, átadják a köznek a teljes és régi szépségében pompázó várat, annak épületeit, szobrait. Már most sem volna haszontalan megismertetni a tanulóifjúsággal a magyar történelem eme fontos, kiemelkedő objektumának történetét.
Csak egy, talán nem oktalan félelem bújkál a szavakban. Mi lesz ha Orbán Viktor oda költözik a mega méretű hivatalával ?? Úgy egyáltalán, már a Sándor palotáért is kár volt állami hivatallá alakítani. Európa legszebb parlamenzti épületével büszkélkedhetünk.Körülötte ott hivalkodnak a minisztériumok épületei. Feltétlenül be kell piszkítani a Budai várat a napi politikai események piszkával? Szerintem nem.Ez persze az egyéni véleményem. Oda felmenni csak nagyon tiszta és magasztos eszékkel, méltósággal és a haza történelmi személyiségei és a vár falain hősi halált halt magyar katonák iránti tisztelettől áthatva lehessen a mindenkori kormányoknak, miniszterelnököknek.Legyen olyan a miniszterelnök és a kormánya, hogy felnézhessen a Budai várra. Lenézni onnan az országra óriási szereptévesztés.ha nem jól írom, javíts ! Think global, act local! vagy Think up, act below. Maradj közöttünk és szolgálj, rendesen !
simmering73
Minden magyar ügye (lesz), hogy Orbán mielőbb börtönbe költözhessen.
keresztapa
@Horizont: Igen az MSZP ellenzéke volt, de nem az ország ellenzéke!
keresztapa
@vitamin51: Úgy értem, ahogyan az MSZP az ország ellensége, és nem a FIDESZ
ellenzéke. Mert ha csak, a Fidesz ellenzéke lenne; ideológiája alapján elfogadható, de az ország ellen fejti ki nem kívánatos lejárató tevékenységét.
mekkelek
@világlátó: Minden szavaddal egyetértek, tökéletesen leírtad hogy egy normális országban hogyan kellene ennek mûködni.
m.macskosz
@Szimba: Hála Orbán mániájának Puskás Öcsinek is kijárt az ágyútalp. :(
valasz.hu/itthon/agyutalp-a-stadionban-15121
mekkelek
@keresztapa: A fidesznél förtelmesebb és az ország érdekeit náluk jobban semmibe vevô ellenzéket nem tudom hordott-e már a föld a hátán, de kormányon sem az ország érdekei, hanem a saját és holdudvaruk/hûbéreseik helyzetbe hozatala (az adófizetôk pénzébôl és kárára) a legfôbb tevékenységük.
Szimba
"Szerinte a várnegyed rekonstrukciója nemcsak a kormány és a budapestiek, hanem minden magyar ügye, olyan vállalkozás, amelynek "könyörtelen lektora a magyar nemzet lesz"." Miért szorul a várnegyed konstrukcióra? Azért, hogy oda költözhessen, mint várúr.
sentinel216
Ezek biz' Isten visszafoglalják Buda várát és ezer évig fognak uralkodni! Körbe kerítik, kihirdetik, hogy ezentúl - kínai módi szerint - tiltott városnak kell tekinteni. A népek csak a Duna pesti oldaláról nézegethetik, amint esténként kigyúlnak a fények a felséges úr rezidenciájában.
Szimba
És nem a budapestiek, a magyarok ügye, hanem egyedül orbáné. aki mindenáron várúr szeretne lenni.
Ennek lesz könyörtelen lektora remélem a magyar nemzet.
Szimba
Azt szeretnénk, hogy a budai Várhegy –...a magyar kultúra fellegvára legyen" – mondta a kormányfő. Most mi?
Hozzátette, ezt a szocializmus idején is el akarták érni, de nem sikerült megvalósítani ezt az "elvtársi akaratot",- most pedig el akarja érni a diktatórikus akaratot.
Túl sokat tart magáról, ha azt hiszi, ha oda költözik attől lesz a kultúra fellegvára. Attól inkább a kultúra legalja lesz.
Zártosztály, kényszerzubbony.
Szimba
@m.macskosz: Mert annyira magyar volt. Mert itthon élte fénykorát. Mert haza jött maghalni. Mert itthon ápolták haláláig. A mi pénzünkön. Bocsánet, ha megsértettem a Puskás rajongókat. Tudása előtt meghajolok. De nem kell istent csinálni emberből, aki otthagyta a hazáját a szarság idején, aztán amikor már lehetett,haza jött. Meghalni fényben, pompában.
m.macskosz
@Szimba: És az akkori törvények értelmében nem csupán DISSZIDÁLT,
hanem, --mivel azért kapott az átlagosnál sokkal több pénzt, kiváltságokat,
mert katonatiszt volt--, DEZERTÁLT.
JAJMÁR
@világlátó: Mennyire igazad van, - mert egyébként persze, hogy örülni kell a vár felújításának - csak az a talán nem oktalan félelem bújkál bennünk... és szerintem sem kellene bepiszkítani a várat a mai politikai mocskával. Pedig ha odaköltözik a napi politika, akkor ez elkerülhetetlen lesz.
Átveszem Tőled ezt a mondatot, ideírom, hátha valaki továbbítja:
"Think global, act local! vagy Think up, act below. Maradj közöttünk és szolgálj, rendesen ! "
világlátó
@JAJMÁR: Köszönöm, Számítottam egyetértésedre! Tisztelettel.
tivoli
Nem értelek benneteket, fanyalgókat. Ha Orbán Viktor szán rá időt, pénzt, fáradtságot, hogy felújítassa a budai várat, annak csak örülni lehet, hogy végre valaki szívügyének tekinti az ország egyik büszkeségét.
Ezért cserébe hadd parádézzon ott pár évig, megérdemli. Oszt Orbán eltűnik a balfenéken, nekünk meg megmarad a csodaszépen rendbehozott műemlékünk.
világlátó
@tivoli: Dehogy fanyalgunk ! Ha megnézem a csehországi várakat, a pozsonyi várat , nem is szólva Bécs palotáiról, de bárhol Európában a történelmi , királyi paloták helyreállírtásáról, csak örülhetünk a Budai Várral kapcsolatos terveknek. De a valódi szándék ott lapul és ez zavar engem. Ha csak engem, ki figyel oda?
Tudod, ha lenne egy tisztességes , normális terve ennek a kormánynak az ország rendbetétele kérdésében, akkor hamar kiderülne, nem törölhető a vár sorsa helyretétele terve, DE ! a fontossági sorrendeket mégis csak fel kell állítani. Majd ha nincs éhező gyermek, majd ha nincs 3,5 millió mélyszegény, stb. Hát mire lehetne igazán büszke egy magára valamit is adó miniszterelnök a világ előtt, ha nem ezeknek a magyar nemzet számára legfontosabb kérdéseknek a megoldottságára?
Elfogy a türelmem lassan, hajlamos vagyok arra gondolni, hogy ez a miniszterelnök már nem a z én miniszterelnököm, mert méltatlanná vált a gondolatai és cselekedetei által arra hogy bárminemű tiszteletet érezzek iránta. / no erre mondják, köhög a bolha ! /
öcsi55
A vár meg a stadionok ! Olyan mint a Riga moped , jó ha van de jobb ha nincs!!
orogordog
király Viktor Magyarország, 80000ft/hó azt éjél ennyi!!
tivoli
@világlátó: Nem gondolom, hogy kivitelezhető volna az az álomvilág, amit vizionálsz, bárki lenne is a minielnök. Szegénység mindig volt és lesz is, ilyen alapon soha semmi nem valósulna meg az emberek jóllakatása mellett. Ráadásul a szegénység mindig újra termeli önmagát. Azok a műemlékek amelyek most felújításra várnak olyan időszakban épültek, amikor még senkit nem érdekelt, hogy van-e a népnek mit ennie. Amíg ott volt a jobbágy az építésnél, jól élt ő is, a családja is. Aki nem volt ott, az kénytelen volt más forrásból biztosítani a maga és családja megélhetését. De semmiképpen sem lett elosztva a nép között egy-egy kastély, híd, erőd, építésére szánt összeg. Ha így lett volna, a mai napig szalmakunyhóban élnének az emberek.
Tehát az ilyesmire szánt összeget semmiképpen sem szabad élelmiszerre költeni, mert akkor a nép felfalja a jelenét, jövőjét, s amikor minden elfogyott, még mindig éhes marad és enni akar.@világlátó:
KERKA
Én meg azon gondolkodom, hogy mi lett volna, ha ezt monnyuk a Gyurcsány találta volna ki...
KERKA
@KERKA: Én meg azon gondolkodom, hogy mi lett volna, ha Gyurcsány akart volna a várba költözni?

Bocsi, így pontosabb:))
bence
@nyanya001: Ezzel a kórral , már régóta küzd ! Sajnos Grazban sem tudták belőle kigyógyítani !
Fradigege
Ez a kissebbségi komplexus. Cigánynak született. Rázza a rongyot. Költ, pazaról. Sajnos ez egy más kultúra. Ezek ilyennek látják a Nemzeti örökségünket. Kisajátit. Beleül a jóba, mint a román. Más fajta ez a miniszterelnök. Más a vére.
világlátó
@tivoli: Csak nem gondolod hogy ennivalót szeretnék vetetni az éhezőknek az erre a célra szánt pénzből? Azt hiszem igen messze elbeszélünk egymás mellett. A jobbágyvilág Magyarországon időszaka lejárt. Olvass kicsit Széchenyitől, ha nem veszed kioktatásnak.
A népnek a mai Európában európai életfeltételeket kell teremteni. Elsősorban oktatással, neveléssel, a kultúra mindenága elérhetőségével. Ha van felkészültsége, lesz igénye, ha lesz igénye, keresi azok kielégítésének forrásait. Ha itthon nem , majd külföldön. / ma beszéltem egy 20 éves fiúval, Németországban postai alkalmazott, ő viszi ki a küldeményeket egy városi kerületben. Október 15. óta áll alkalmazásban, 1400.- Euró a fizetése, a kötelező levonások után. / Azt már látom ki él álomvilágban. Én inkább bizalommal tekintek arra a jövöre, ami előbbre vihet minket, valamennyiünket. A hazai műemlékek zöme a reformkor idején épültek. A monarchia pénzéből. Az adókból és a monarchia egyéb jövedelmeiből. Ez időben épülltek Budapest, Pozsony, Kassa, Bécs, Zágráb. és még sok " közös " város ma is pompás épületei, városrészei. A földbirtokos arisztokrácia tagjai emeltettek saját palotákat ezekben a városokban. Igen a több tízezer holdas nagybirtokaik jövedelméből. Csak nézd meg bécsi nagykövetségünk épületét, kívülről, de belülről is. Ezt egy darab magyar főúr építtette. Talán azt is fel kellene kutatnod, csupán kíváncsiságból, hol tartják vagyonukat a mai arisztokrácia képviselői? Vajon hány milliárd Ft.-nak megfelelő USD. GrBP.svájci frank lapul külföldön. Nem fogják kiadni a hazai pénzügyi szerveknek az adatokat.
Még egy mondatot. Ma Európában egyetlen magyar állampolgár sem hitványabb, rosszabb, mint Európa bármely polgára. Csak többszörös hátrányban van az eddig lehetetlen, tehetetlen, de egyformán kapzsi, torkos kormányaik által. Fenntartom, amig nem teremt ez a kormány normális élet/ munka / jövedelemszerző feltételeket a társadalom közel felének, csak nézegesse a Budai Várat, de csak vasárnap a mise után.
pbalage
hát ezt most mindenképpen meg kell osztanom, kész vagyok:
www.youtube.com/watch?v=Apo-AMTetbU#t=14
(te is kész leszel)
vukkocska
Ba...a meg, már megint nem vagyok magyar. Nem hiszem, hogy nincs a fideszben egy normális ember sem, aki kijelentse, ez az "ember" őrült. A szó szoros értelmében.
Borda
Miért lenne nekem érdekem,hogy Orbánc a Budai Várba tegye át a trónját? A felújítást anélkül is megteheti. Ez az agyatlan tényleg azt hiszi,hogy Ő a magyarok királya? Bizonyára már csak annyi hiányzik a kiteljesüléséhez,hogy koronával a fején,országalmával és jogarral a kezében járjon,keljen a váron belül..? VIKTOR! A VÁR FALAI SEM VÉDENEK MEG A MAGYAR NÉP HARAGJÁTÓL!!
kamazuka
Úrnak és bundáskutyának születni kell!
Desischado
Én nem tudom, kivel nem "harcolt" még ez az elmeroggyant?! Világlátó minden mondatával egyetértek, tökéletesen igaza van. De kérdem én, miért érdekem nekem a felújítás, mikor az egész arról szól, hogy a csuti zsírmore akar odaköltözni - sicc! - és királyt akar játszani! Nem normális, ez szentigaz! A műemlék karbantartása fontos, de ahogy Világlátó nagyon jól leírta, előbb az országot és az emberek helyzetét kéne rendbetenni! És nem oda kéne neki költözni, hanem elmegyógyintézetbe, vagy börtönbe, mert odavaló! Istenkém, mit fog még kitalálni?!
karma1
Tolem ugyan visszamehet a putriba is, ahonnan jott, es kb. annyit vihet magaval, amennyit hozott, oszt jonapot
bencemacska
@tivoli: ma, 20:22

Kihízta a Nándorfehérvári Termet? Nagyobb kell?
tivoli
@bencemacska: ma, 23:34
Hát persze! Akkora, hogy az arca is kényelmesen elférjen. :-))
miazavalami
@KERKA: Békés tüntetés, gyújtogatással, és egyéb szórakoztatással az utca emberének aki csak véletlenül sétált arra...
Tulipánfa
"a budai Várral egyetlen olyan politikai rendszer sem képes mit kezdeni, amely nem békélt meg vagy egyenesen szemben áll Magyarország történelmével."
Ő megbékélt, csak szelektíven. El kell kergetni a gátlástalanját. Miközben a hobbijára szórja a pénzt palotát is akar magának. Ő maga a megtestesült korrupció, csak az összes disznóságot a kontraszelektált embereivel végezteti el.
nezelodo
Na basszus, már megint kimaradok a magyarok közül! Az adóm azért jól jön vezérünk, ugye?
coyote3
Nem inkább a Csillagba kellene már beköltöztetni?
nezelodo
"coyote3
Nem inkább a Csillagba kellene már beköltöztetni?"

Rossz ötlet, rögtön kollégiumot lapítana, kinevezné magát főnöknek és tandíjat szedne zsebre, mint egykor a másik tanár úr a helyi egyetemen!
m.macskosz
@tivoli: Egy dolog biztos, ha már elkészült valami, azt bűn hagyni elenyészni.
Csak a különbség annyi, hogy azelőtt a jobbágyok, zsellérek az idő múltával
huszonegyedik századi emberekké fejlődtek, és kicsivel többet szeretnének annál,
hogy a földesúr, báró úr vagyonát gyarapítsák, miközben ők nyomorban élnek.
A reformkori tehetősek a saját vagyonukat ajánlották fel nemes célokra, az egész
ország javára, ma Orbánék az egész ország vagyonát akarják magukénak.
Na, itt a baj!
nyanya001
Van akinek a várba költözés a legfőbb gondja meg a stadionok építése,
de nem maradhat ki az adócsalás megengedése kormányszinten, a trafikmutyi,
jön a gyógyszermutyi !
És vannak országok, ahol a GDP növekedése az elsődleges szempont !
www.napi.hu/magyar_gazdasag/oda_az_elso_hely_romania_is_leelozte_magyarorszagot.589570.html
Boszi27
@Desischado: Ha értene a számítógéphez, akkor nagyon jó lövöldözős játékokkal játszhatna, ártalmatlanul élhetné ki harci kedvét!
mate03
@Desischado: Szerintem Viktornak a Várban van a helye!Nagyon megérdemli! A kazamatában,egészen szép cellák vannak! Nyáron egész jó hűvös,legalább nem kap hőgutát!
Zsuga
@Desischado: Hát éppenséggel odaköltöztethetnék az egész bagázzsal együtt. Gondolom van a Várnak pince rendszere is, mely jól zárható.
tivoli
@m.macskosz: ma, 07:42
Mitől volt a földesuraknak vagyonuk? Onnan, hogy a jobbágy dolgozott nekik. S miből élt a jobbágy? Abból, hogy a földesúrnak dolgozott. Ez mindig így volt, mióta a világ, és most is így van napjainkban, Csak most a földesurakat vállalkozóknak, multiknak, nevezik, a jobbágyokat meg munkavállalónak, közmunkásnak.
Marosán Gy. mondta annak idején, hogy "nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy". És ez vérkomoly volt.
m.macskosz
@tivoli: Mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás?
Pár alak mindig is dörzsöltebb volt, ezért
aztán jött a tized, a robot, a dézsma, amíg
nem jött egy Dózsa György.
Félő, hogy azért nincsenek sokan, akik
Orbánt megállítanák, mert félnek a tüzes tróntól:
a hirtelen halálesetektől.
feleselek
Rendben van! Szerintem Táncsics börtöne lenne a legmegfelelőbb hely!!!
tivoli
@m.macskosz: ma, 11:21
Az ősközösségben volt utoljára egyenlőség, aztán továbblépett az okosabbja.

Dózsát a helyzet hozta elő, most is kijöhetne bármikor egy-két felkelés az éhségmenetből, békemenetből, de ez senkinek nem érdeke. Csak a békétlenség az anarchia fenntartása. Mert minél rosszabb, annál jobb - egyeseknek!
Gyuri Géderről
Ez így igaz! "Minden magyar ügye, hogy Orbán a Várba költözhessen".
De a várbörtönbe.
eberti
Az,hogy Orbán V. várbaköltöztetése minden magyar ügye igaz .
Mert az ország egy része egyetért a költözködéssel,a többi káromkodik...
Clavigo
Ezekszerint a Pávatáncos kihízta a Nándorfehérvári-termet...
Törölt felhasználó
Ezen rugózok évek óta, hogy mi is az én nagy ügyem. Amióta megszülettem valami mozgolódott bennem és most már tudom mi volt az: Viktor miért nem költözik a várba 200 milliárdért!!!:)
Clavigo
A faxxért nem a stadionodba költözöl be vazzze,,,
bencemacska
@tivoli: Épp figyelmeztetni akartalak, hogy nem azóta van "mióta világ a világ", mert kihagytad az ősközösséget!!!

De nem kellett figyelmeztetni, tudod magadtól te is!-:))))
bencemacska
@Clavigo: ma, 14:18

Melyikbe? Abba, amelyiket a kerti budijából nézeget? Vagy amelyiket a Fradinak épített? Vagy...?
Clavigo
@bencemacska: :) :) A klozetthez közelire gondoltam.:) :) Tágas csendes hely,közönség sem zavarná..:) :)
alterego56
Kufsteint javasolnám, de Yf is megteszi.
csetere
@bencemacska: Be sem engedném őket, mert a kultúra menekülne előlük.
Desischado
@Boszi27: @mate03: Egyetértek, pláne, veled Mate! Ott lenne a legmegfelelőbb helyen! Ha ma menne, az is későn lenne!

@Zsuga: Neked is igazad van, a legmagasabb egyetértésem! (nevet)

@alterego56: Kufsteint ne, ne sértsük meg Teleki Blanka Leövey Klára emlékét! Nem érdemli meg a csuti more, hogy az ő helyükön raboskodjon! A várbörtön tökéletesen jó lesz!
világlátó
@tivoli: Ne haragudj, de ez aszöveg nem a mi szövegünk. Mi itt amint látod, nem annak örülünk, ha valami nem sikerül azoknak, akik odafenn " csinálják " a politikát. Nem a káröröm mozgat minket. Én is , ahogy sokan itt, szégyenkezünk a kormány idétlenségei miatt. Mi valamennyien szeretnénk egy sikeres országban élni. De itt a siker, csak egy szűk felső tizezer sikere. A mindig volt szegénység, és mindig voltak urak, akik tudták hogyan kell azt az állapotot fenntartani a csendőrséggel, a gazdatisztekkel és az uradalom tisztviselőivel időszaknak egyszer és mindenkorra vége. Am,i most van, az nem törvényszerü folytatása a feudális Magyarországnak, hanem egy soha meg nem bocsájtható bűne a magyar uralkodó pártoknak, akik teljesen felkészületlenül, a következmények ismerete nélkül belevitték az országot az Európai unióba. Biztosan láttad, mi történt iparunkkal, mezőgazdaságunkkal, energia szektorunkkal és minden mással. Egyszerre csak nincstelenné váltunk, úgy pofára estünk mint annak a rendje. Gyárainkból raktárak lettek, munkásainkból őrző védők és munkanélküliek lettek. Aztán bérmunkások alig minimálbérrel, igaz, jónéhányan közép sőt felső vezetőkké váltak.. Mint annak idején. A munkás arisztokrácia mai képviselői egyszerre pártvezetőkké lettek, mint annak idején, eladták munkás testvéreiket egy tál lencséért. Végül is az átkos szocialista rendszer egyszer és mindenkorra elbukott. Újra új földesurak, gyárosok , pénzemberek jutottak hatalomhoz. Ez mindig is így volt, ez a világ sora, című opportunista, sőt defetista állásponttal nem érthetünk egyet. Ma a szegénység pestről persze nem látható.Legyen ez mentségére mindazoknak, akik Budapesten élnek és hála az új időknek, jó álláűsban, kiemelkedően jó fizetéssel rendelkeznek. Szeretném hatudnád, Budapesten minden illetmény kiemelten jó a vidéki fizetésekhez képest. Nem véletlenül duzzad az agglomeráció. Ha ellátogatnál a végekre, bizonyára nem mondanád többet, a mai jobbágy olyan mint a régi. Kaparj kurta, neked is lesz
tivoli
@világlátó: ma, 19:19
Minden szavaddal egyetértek, mégha ez nem is népszerű ebben a társaságban.
A rendszerváltás és az unió nemzetünk temetője, hamarosan nyolcmillió zsellér országa leszünk. Sőt már vagyunk is, csak még nem mindegyikünk vette észre.
rosalinda57
Legyen a " kultúra fellegvára," - ezzel semmi baj nincs !, de ne Orbán tartózkodási helye ! Ő menjen vissza a saját Felcsúti portájára, a Vár pedig legyen a magyar embereké és a kultúráé !
kkalman
Orbán már a magyarságot is kisajátította magának és pártjának. Biztos nem vagyok igaz magyar, ha azt mondom, nekem nem érdekem, hogy a várba költözzön. Ha már költözni akar, költözzön a faluja szélén álló putriba, de a vagyona nélkül.
Zsuga
@keresztapa: "A magyar ellenzékkel az a baj, hogy ellenségként értékel, mindent ami az ország sikere ként elismert, azt ők rossznak, felháborítónak, borzalmasnak híresztelik.
Örömünnepet ülnek, ha valami nem siker kategóriába kerül. Mindent elkövetnek, hogy az ország alulértékelt legyen mert nekik az úgy jó. "
A jelenlegi magyar ellenzéknek ezek szerint jó példája volt az őt megelőző. Gondoljunk csak vissza, nem volt annyira régen, mikor azok keresztbe tettek a legtöbb újító gondolatnak, beruházásnak, azoknak is, melyeket most ő maga megvalósít, esetleg éppen a mostani ellenzék által létrehozott beruházások után maga aratja le a babérokat. Az akkori példamutató ellenzék folyamatosan csak azon munkálkodott, hogy ne partnerként viselje szívén az ország sorsát, hanem árgus szemekkel azt leste, kutatta, hogyan, mivel áztathatná az azóta is ellenségként kezelt szocialista ellenzéket, aminek - mellékesen - a rendszerváltás előtt többségük tagja is volt. Egyébként pedig ez a kormány sikertörténetként állít be bármit, amit a 4 évnyi diktatúrája alatt produkált, függetlenül attól, hogy a népe egyre szélesebb körben nélkülöz.
Érdekelne azért, hogy szerinted ez a kormány milyen valós sikereket ért már el - Uniós segítség nélkül - ami valódi hasznára volt az országnak, azon belül is a legszegényebb és a közép rétegnek?
jancsik68
@Zsuga: Aki ennyi marhaságot tud össze hordani,az már korán reggel be orbán pálinkázot,vagy született magyar ellenes !!
Dr. Felipe
Minden magyar ügye, hogy ott is maradjon bezárva örökre.
almosd
És akinek nem ügye ez a költözés az már nem is magyar ! most akkor a bűntudatra apellál ? , a hatalom mániákusoknak nincs bűntudatuk ,az ő irányelvük az hogy a többség szolgálja ki a kevesek kiváltságát . Igen legyen felújítva a vár mert az az örökségünk része és kulturális központnak kiváló ,és ne azért hogy néhány ember a hatalom vágyát elégítse ki , onnan csak egy lépés a koronáig.
Zsuga
@jancsik68: Bocsika, Jancsika, de nem egészen értem, kinek szólt a megjegyzésed?
spu00
@világlátó: Tudja nem az a probléma, hogy bevitték M.o-t az EU-ba, mert ez legalább lehetőséget ad arra, hogy ami t elvesztettünk a 45+4+8 év alatt, valahogy elkezdhetünk kilábolni, abból amibe kerültünk. Nem tudom miért nem gondolják végig a történéseket. Mindenki azért nyafog, hogy nyugaton mennyivel többet keresnek az emberek, de nem veszik figyelembe, hogy ott nem voltak szovjetek, nem voltak kommunista kormányok, s nem voltak saját országukat tönkre tenni akaró pártok, akik minimális támogatással szeretnének hatalomra kerülni. Ha ezen elgondolkodna, akkor nem írna ilyeneket.
Nil
Ezek szerint ha én demokráciában szeretné élni és nem királyságban akkor nem vagyok magyar.
A várban meg van élet - csak ki vagyok rekesztve belőle
bence
Én tudnám hová kellene beköltöznie ! Szerintem TI is kitaláltátok !
gödörben
Az enyém nem, pedig szerintem én is magyar vagyok, de lehet hogy nem a 2/3 mércéje szerint (nem külhoni, nem ingyen élő, nem segélyezett) csak eltartom őket a többivel együtt. Ja és királyt sem akarok a nyakamba.
Nem érdekel ki mit és mennyit lop, de itt akarok megélni becsületesen a fizetésemből, vagy a nyugdíjamból, ha megérem.
bakegya
Na jó-vicctor ezen ne zsákolj már-enyém a vár tied a lekvár-és én ezt az ötévesek közt helyénvaló csófolódó mondatot ma is halálosan kmolyan gondolom-ideje lenne a közmunkában áskálódásaid abbahagyni,mert,könnyen a várárokban találhatja magát aki olyan magasságokba tolja-tolatja föl magát,mint szerény személyed-
Zsuga
@almosd: Jellemző, hogy a Vár felújításának keretében az ott működő könyvtárat is ki akarják költöztetni. Talán mert ahová Viktorunk költözik, nincs helye tudásnak? Háát, ha királynak is érzi magát, nem éppen Mátyás utódja.
világlátó
@spu00: Amint talán látja, nem szokásom a vita, mert ahogy én, úgy más is ragaszkodik a saját álláspontjához. Ha az érvek és a tények ütköznek és ráadásul okosan, ügyesen, az élmény még itt ezen a fórumon is. Ha azonban az érzések dominálnak, mondjuk a kormányok propagandáján nevelkedettek részéről, akkor az nem vita, csak egymásnak odamondogatás, kizárólag pártszimpátia alapján.
Mint talán már írtam, a rendszerváltással, egészen pontosan amikor az Mszmp.megszűnt, magam is egyre kritikusabban elemeztem a hazai politikát. Mára oda jutottam, hogy nem tud levenni a lábamról egyetlen hazai párt sem. Minden igyekezetemmel azon vagyok, hogy kerüljem az elfogultság vádját. Azt ís nyilatkoztam már itt hogy a történelemtudomány, a politikatörténet mára már képes objektív tények , történések megfogalmazására. Én ezekből merítem szerény olvasottságomat és írok, itt is, ha úgy látom, érdemes. Pedagógiai, közgazdasági, természettudományi tanulmányaim miatt sajnos, van bennem egy állandó tájékoztatási kényszer. Soha senkit nem szeretnék kioktatni. Amit írt nekem, arra csak szerényen és udvariasan azt tudnám kérni, szíveskedjék a könytárban előkeresni a Teherán, Jalta, Potsdam című dokumentum anyagot. A nagyhatalmak akkor elosztották egymás közt a világot, így Európát is. A világháború után mi erre, Ausztria, Németország és a többi nyugateurópai ország arra a térfélre került. Kik vették át a kormányzást nálunk? Ezt is érdemes pontosan megnézni. 1956 utáni helyzet is figyelemre méltó. A két részre szakított Németország is mára már ismert történet. A nyugat - európai országok gazdasága már a II. vh. előtt is fejlettebb volt. A háború pusztításait így gyorsabban, sőt, már a kor legfejlettebb technológiájávbal voltak képesek talpra állítani. Az USA segély szállítmányaival a német gazdaság is gyorsan fejlődött. Mi itthon egy lepusztúlt, kifosztott, elhagyatott országot kellett helyreállítsunk. Ennek is története van, kérem a rossz idő beálltával, szakítson időt ennek tanulmányozására.
Bercifiu
@spu00: Ha a rendszerváltás után, a kibaszott nagy demokraták nem lopják szét a közvagyont, most nem tartanánk itt.
Ha egy csókos nem kap öt trafikot, ha Vajna nem kap koncessziót, ha nem a várba költözés, ha nem a stadion építés, ha nem a gázszerelő milliomossá tétele a cél, akkor nem is volna baj.
világlátó
@spu00: Ami pedig a legújabbkori politikánkat illeti, bizony, erre nem lehetünk büszkék. Ha tételesen elemezhetnénk az ország gazdasági, társadalmi helyzetét, sok - mára már egyértelműen jó és rossz - tényeket, politikai lépéseket találunk. Ezeket felsorolni itt nem is lehet, de gondoljon csak a félresiklott kárpótlásra, a szerencsétlen privatizációra, a hazai mezőgazdaság totális szétverésére, a falvaink elnéptelenedésére, a hazai ipar totális elvesztésére, stb. Mindezeket a kormányaink követték el. Mindegyik, kivétel nélkül felelős, ki jobban, ki mégjobban.
A szavaiból azt veszem ki, hogy Ön csak a szocialista- liberális pártok alkotta kormányokat, illetve pártokat látja minden bajunk okozóinak. Kétségtelen tény, hogy ezek, történelmi elhivatottságuk miatt, általában a szociális piacgazdaságot próbálták meg megvalósítani. Nem volt ennek olyan bejárt útja, mint a fejlett szociális gondoskodásban is járatos nyugat - európai országokban. Az ellenzék pedig nem igazán segített. Így lett a váltó kormányzás időszaka a lemaradás időszaka. Az életet pedig hitelekből lehetett fenntartani. Hogy a saját országukat tönkre tenni akaró pártok, akik minimális támogatottsággal szerettek volna hatalomra kerülni mondatával mit lehet kezdeni, azt nem tudom. Persze tudnék erre néhány mondatot, de nem teszem. Ez nem komoly és megfontolt magyar mondat, erre én nem lépek egy lépést sem. Ha Ön úgy gondolja hogy ez érv bármire, akkor téved. A hazaárulás a civilizált világban mindenütt a legnagyobb bűn ami elkövethető. Lehet a hazát kicsit elárulni, vagy nem lehet? Ez most a teljes magyar társadalom stzámára a legnagyobb, a legfontosabb dilemma, amit meg kell válaszolni.
Ami az emberibb élethez való alapjogot illeti, fenntartom azt az álláspontomat, hogy a mindenkori kormányok legfontosabb kötelessége, hogy minden állampolgárának biztosítsa az élethez való jogot, a munkához való jogot, a tanuláshoz való jogot, az érvényesüléshez való jogot.Az olyan élethez való jogot , mint Európában !
Everest
Valamikori tanulmányaim során találkoztam azzal a megállapítással, h "az ellentétek harca segíti elő a fejlődést". Nálunk ez sem igaz, esetleg a visszafejlődésünkre lehetne igaz. Akinek nincs tapasztalata, tudása az ossza az észt. Lehet vitázni, érvelni! Sőt! A vitapartnert lenézni azonban nem illik, nem szabad.
Dr plágium
Az enyém ugyan nem! Pedig én is MAGYAR vagyok!
világlátó
@Everest: Már többször is megjegyeztem itt, más téma kapcsán is, hogy ..." egy emberre csak akkor szabad lenézni, ha fel akarjuk segíteni ! " Ugye nem nekem szól a " vitapartnert lenézni azonban nem illik, nem szabad. " mondat. Az ellentétek harca úgy látom, minden tőlünk telhető igyekezetünk ellenére, nem a mi szellemi és erkölcsi szintünkön zajlik. Hogy ez a harc miért ilyen silány, talán a kormánytisztviselők szellemi és erkölcsi felkészültsége miatt van. Itt van ez a cetli / non paper / kérdés. Ennek a felfogása és beágyazása a magyar - amerikai kommunikációba ékes példája a hitványságnak. Ez így már hetek óta nem az ellentétek harca, ami segíti a fejlődést, hanem a kétségbeesett kényszer, ami még mindig magán viseli a sanda szándékot.
Csak a lóvé ! mondja az egyik , a szövetségesi jóindulatú figyelmeztetés, állítja a másik.
Miért hiszünk azonnal és fenntartások nélkül az amerikaiaknak, miért nem hiszünk a saját kormányunknak? - kérdezi a harmadik.Szijjártónak csak csettintenie kell, és André Goodfriend nemkívánatos személy lesz. - írja itt valaki. Az arctalanság és az ostobaság kiemelt kategóriája ez. Ki nézi le a másikat? Az amerikaiak minket, pontosabban a kormányt, vagy mi az USA nagykövetségén keresztül az amerikai fehér házat? Ezeket a sorokat nem spu00 - nak írom természetesen, nem is Everest tiszteletre méltó partneremnek. Csak elgondolkodtatott az ellentétek harca, ami elősegítheti a fejlődést. Itt én nem ellentéteket látok összecsapni, hanem az ostobaságot, a pozicionáltság teljes hiányát látom vagdalkozni, meggondolatlanul.
Ha az ellentéteket kellene megfogalmaznunk, örülnék. A kérdés tehát az, hol és miként fogalmazható meg a magyar kormány ellentéte az amerikaiakkal szemben ?
Toby
Ja-ja! Minden magyar ügye...de legfőképp adója!
Feraj49
Lehet,hogy "csak félelmében" költözik a várba ? Az elégedetlenkedők hangja ott már nem hallható ? Meg a vár is könnyebben védhető ! Esetleg " csak várjátékokat" akar ott rendezni ? Nem volt katona,és most előjött a "gyerekkori énje" a katonásdira !

Gyerekkoromba mondogattuk -" enyém a vár,tietek a"lekvár" !
csapnivalo
Ha odaköltözik, akkor remélem, hogy a törököket és az osztrákokat nem ott fogadja. Nem volt kis tett kiűzni (így, vagy úgy) őket onnan. ;)
bakegya
@csapnivalo: a humorosság valóban jobb lenne ha fikció maradna.de nekem az a véleményem,a törökökkel,de az osztrákokkal okkal jobban járt volna a nagybüdös mindíg eddigi magyar történelem.mint ezzel az orbáni-posztkommunisea összeesküvés elmélettel és annak diktatőrikus végrehajtási játszmáival.(korupt-nagy igyekezettel látensen tartási igyekezetével.
kukac50
Be sem engedném költözni a várba! Van hol lakni Neki éljen ott!
Aki a szegény embereket nem nézi semmibe, azoktól von el pénzeket annak börtön jár nem a vár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.