A lopással megvádolt postások után az áruházak eladói jutottak az idegösszeomlás szélére a nyugdíjasoknak kiküldött, tízezer forint értékű Erzsébet-utalványok miatt – írja a 24.hu

Káoszt okoztak a nyugdíjasok Erzsébet-utalványai az üzletekben

A nyugdíjasok közül ugyanis sokan nincsenek tisztában azzal, hogy az utalványokért csak élelmiszert lehet venni, és azokból nem lehet visszaadni. Ez nem az ő hibájuk, hiszen nem találkoztak vele eddig: a köznyelvben csak “kajautalványként” emlegetett extrát a munkáltatók adják munkavállalóiknak. 

A 24.hu beszámol arról, mi zajlott egy országos kiskereskedelmi lánc egyik belvárosi egységében, kedd délelőtt. A szokottnál többen voltak, és a sorok nem haladtak sehová, mert minden idősebb vásárlónak el kellett magyarázni, mire jó az utalvány.

Az egyik pénztárosnak már könnyes volt a szeme és remegtek a kezei, ahogy újra és újra el kellett mondania a nagy hangon reklamáló vevőknek, hogy nem ad vissza készpénzt az utalványból, és nem lehet mindent ezzel fizetni. Részletek a 24.hu-n olvashatók.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Na, akkor ezért vonultak a tökösök nyolckerekűvel az utcára...
Lázadnak a boltosok a nyugdíjasok ellen

:D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Na, akkor ezért vonultak a tökösök nyolckerekűvel az utcára...
Lázadnak a boltosok a nyugdíjasok ellen

:D
quadrocopter
Nem kell csodálkozni, ekkora, váratlan és ismeretlen szerencse még nem érte a nyugisokat a gengszterrezsim uralkodása alatt. A hibbant - választási fosásában - hiurtelen eldöntötte, hogy az idén ő lesz a Jézuska, de (szokás szerint!) csak negyedéig volt leszervezve a jóság!
Aki nem kapja meg karácsonyig, annak húsvétra hozza a nyúl, mert az gyorsabb!
Aki Én
Mert a nemzeti beteg propaganda levele helyett egy ismertetőt kellett volna mellékelni. Annak lenne haszna...
Hellcat
A posta is összeomlott meg a boltosok is...mindezt pár meszes agyú nyugger megvásárlásáért...gratula. Becsületes nyugdíjat kéne adni...
krumpli
Fura a mi kiskereskedelmi láncunkban, ahol vásárolok, bármit lehet venni belőle...
RonaGyuri
Hát igen az ócska propaganda duma helyett azt kellett volna elmagyarázni - de hát ez nem csak szándék, de képesség kérdése is -, hogy mit jelent a fogyasztásra alkalmas kifejezés! =)) Meg kell jegyezzem ezt a boltoknak is! =))
cs.n.
@Aki Én: Küldtek. Egyrészt minden utalvány hátlapjára rá van írva, de külön nyomtatvány is van a borítékokban "HASZNOS TUDNIVALÓK AZ ERZSÉBET-UTALVÁNY FELHASZNÁLÁSÁHOZ" címmel.
Aki Én
@krumpli: Gondolom akkor krumplit is...
wpym
A gyoker, kreten nyuggereknek csak el kellene olvasni a ranyomtatott szoveget!
cs.n.
@Aki Én: Ez nem hír, csak válasz. Van az utalványok mellett egy A4-es lap, jó nagy betűkkel írva. Inkább azt kéne elolvasni, mint Orbán levelét, és akkor nem lenne káosz.
desiro
Mi lett volna akkor, ha pl. pénzt küld a zsír disznó, nem pedig utalványt?
wagabund
@wpym: anyádnak felhívtad a figyelmét? esetleg felolvastad a szöveget? ..te kis okos, aranyos gyermeke.
ila51
@krumpli: mert ott gyűjtőn vannak az árúk
nezelodo
@wpym: Imádkozz, ha tudsz, hogy Te is lehess majd egykor "gyökér, kretén nyugger", és a kedves szüleid is megérhessék, ha még nem azok. Megjegyzem azért az őseid tehettek volna valamit, hogy ne ilyen úri hozzászólással örvendeztesd meg az olvasókat.
papa.49
Mert mikor ad, akkor is két kézzel kapaszkodik bele, hátha nem kell odaadni!!!
cigyányszokás
Zeta
Itt van a csoda amit várt a nép. A karácsonyi kaptam 10 000 eztet, hogy cseszné meg . Kicsiny falunkban gyorsan felmentek az árak .
A polgármster úr jobbulása érdekében. Hamar elszalad a 10 000. Bemenni a városba , meg nincs mivel. A busz az olyan ritkán jár , mint a 10 000 - s.
Nessy
Miután még nem kaptam meg, valószinüleg már nem is igen foglalkozom vele az idén. De én is jobban örültem volna a pénznek.
Aztán majd ráérek kideríteni, hogy mi minősül "élelmiszernek", és vásárlás közben számolni, hogy mennyi az annyi.
bencemacska
@nevemnick: ma,15:10
Vagy a nyugdíjasok a boltosok ellen. Nagyon durvák a vevők is.
Köteles tőle elfogadni a pénztáros, mert a "Viktor ajándéka"!
Én ismerem már az utalványt, mert számtalanszor váltottam át fiatal nőtől az utalványt, mert nem tudta a csecsemő pelenkát, vagy mosószert, stb kifizetni! Én meg nem akartam ott ácsorogni!
(Ma még tehetek ilyent, de ha elfogy a tartalékom, a nyugdíjamból nem lehetek ilyen nagyvonalú! Úgy hogy OV TAKARODJ!!!)
bencemacska
@krumpli: ma, 15:21
Biztos tudják a NAV-ban, hogy az a tulaj nem büntethető!!!
Rózsika Hatházi
@wpym: Közted, meg a kaukázusi kefir között az a különbség, hogy az utóbbiban van élő kultúra.
ila51
@krumpli: kis boltok alkalmazzák , nincs részletezve , csak a végösszeg van rajta.
Ott meg tudják oldani ezt a problémát.
szaboria1
Mi felénk még nem jött meg az utalvány. de már nagy beszéd téma mit is lehet venni belőle. Sajnos a mostani 80 évesek közül soknak ez az utalvány értelmetlen.
Yoda69
orban megint jo nagy szart kevert. Mennyivel esszerubb lett volna penzt utalni a nyugdijasoknak. Persze akkor valaki nem keresett volna milliardokat a mutyin.
ila51
@szaboria1: az biztos hogy egy 80 évesnek már nem könnyű az élet , azt viszont Ö is látja , hogy egy 2000 címletű már sz@rt sem ér , egy ezres meg még úgysem...valaki csak segít nekik elverni
szaboria1
@Yoda69: Igazad van mivel ezek az utalványok már előre le lettek gyártva. Jövőre még drágábban is vehetik a cégek és nem volt elég jelentkező ezért, hogy Grancsit ne érje kár kitalálták a nyugdíjasok kapják meg.
szaboria1
@ila51: Volt egy idős bácsi aki azt kérdezte bevezetik megint, hogy csak cédulára kaphat élelmiszert. A nem megfelelő tájékoztatás ide vezet. Mert Ő még emlékszik amikor a szülei a háború után voltak jegyek.
wpym
Es ezeknek szavazati joguk van!
Csak azokat engednem szavazni, akik eletvitelszeruen Magyarorszagon elnek es ott adot, jarulekot fizetnek. A tobbinek kuss!
Pl. tobb millio kreten, gyoker nyugger, akik csak a postast es a halalt, varjak, nekik mar ugy is mindegy, ne dontsenek fiatalok sorsarol! Jelenleg olyan figurak is szavazhatnak, akik nem tudjak eldonteni, hogy megkaptak-e a nyomorult utalvanyukat!
Hogy korabban ki mit csinalt, a szavazast illetoen mindegy, a lenyeg az, hogy most ne ugasson bele fiatalok sorsaba!
ila51
@szaboria1: 17:54 ...jegyek azok igen , csak élelem nem igen
most van minden sz@r
na szegény öregek , majd csak túlélik
ila51
@wpym: Várjál , még most jön Karácsony , ne hergeld magad :)
levarosbukta
@wpym: Már elmondtam én is nem egy helyen hogy hetven év felett elvenném a szavazati és a közügyekkel való foglalkozási jogot az emberektől. Tudomásul kell vennünk bármennyire is nem tetszik hetvenfelé hülyül az ember. Ahogy 18 év alatt ne lehessen úgy ne lehessen hetven év felett sem semmiben sem dönteni. Én már nem is szeretnék ha annyi idős leszek. A környezetemben látom hogy agyilag - még a normálisabbja is - kicsit megrogy.
laja70
Egy bolond százat(sok ezret) csinál! Orbán bolond kitalálta, a többi nyugdíjas bolond meg nem érti a viccet! Gondolom, hogy a fidesznyuggereket kioktatták és nem jártak így!
szaboria1
@wpym: Tégedet is kár volt megszülni. Vagy neked nincsenek szüleid és így gondolkozol. Ezeknek a nyugereknek köszönheted, hogy te most élhetsz.
lampa laz
Ezért kellett volna mindenkinek pénzben adni, de a nagyokosbarom akkor nem tudott volna levelet csatolni az utalvány mellé.
Szókrakész
@lampa laz: És a bözsi utalványokon hatalmasat kaszálni!!!
picike1
@levarosbukta: a 70 év után jó pihenést kivánok nekik
Eriksson
@wpym: Téged meg nem kellett volna iskolába járatni, fölöslges időtöltés volt.
Eriksson
@wpym: "A felnőtt férfiak általános választójoga ma népszerű vesszőparipa, amely gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz, viszont kielégíti a legenergikusabb, de legkevesebb gyakorlati érzékkel rendelkező népréteget."
(Owen)
Lackó50
Én örülök neki, hogy ezt ilyen ügyesen megoldották. Remélhetőleg ez az akció is kinyitja pár ember szemét, hogy itt szó nincs jótékonykodásról. Csak az emberek átveréséről szól minden.Az ilyen lépésekkel sikeresen ássák alá a saját hitelüket.
Ha tisztességesek akartak volna lenni, akkor nem ezt az "EGYSZERI" utalványt adják, hanem az általuk készített törvény betartásán munkálkodnak, miszerint a valódi inflációt követő nyugdíjemelést hajtanak végre.és nem azt közlik, hogy majd az év végén korrigálják és akkor egy összegben adják oda. Ha az is olyan ígéret, mint az inflációt követő nyugdíjemelés, akkor abból se lesz semmi. Most hitegetik vele a nyugdíjasokat, aztán majd decemberig csak lesz valami kifogás, amiért nem tudják kiadni azt a pénzt...
karma1
@desiro: A kerdesed jo, de a valasz meg egyszerubb: akkor nem tudta volna elsutni a csokosainak ezt a fajta jotetemenyet, hiszen az Erzsebet utalvannyal fideszesek vannak "helyzetbe" hozva.
Ha penzt ad, az valoban sokkal egyszerubb es gyorsabb lett volna, bar ahogy ismerem a hazai viszonyokat, a banki utalasokkal meg az online-os bankrendszer omlott volna ossze...:o(((

Szerintem ezzel az utalvannyal a Matyas kiraly mesejeben szereplo okos lanyt jatszotta el, de a dolog a visszajara sult el, aminek eloszor orultek szegeny nyugdijasok, azzal sikerult oket jol felpaprikazni, hiszen nem mindenkinek jut eszebe elolvasni a tajekoztatot. Gondoljunk arra, hogy nem mindenki tavaly ment nyugdijba, hogy friss legyen az elmeje, sokan 80+ evesek... Viszont el tudom kepzelni a kaoszt, ami egy penztarnal ilyenkor kialakul: 6 even keresztul csinaltam, es mivel gyors voltam, tobb embert szolgaltam ki, tobbnek kellett elmagyarazni mindenfele promociokat, lehetosegeket, nyeremenyjatekokat, stb. Estere mar megszolalni sem volt kedvem otthon.
karma1
@wpym: Na idefigyelj, te oriasi bunko! Ne merj olyan emberekrol sommasan igy beszelni, akiknek koszonheted, hogy neked felepitettek az orszagot, hogy tudjal hol lakni - de latom, mar nem laksz otthon - , az iskolakat, hogy aztan egy ekkora kretent neveljenek ki INGYEN, mert a szuleid is ezek kozt a kreten nyuggerek kozott vannak.
Abban viszont egyetertunk, hogy senki, aki nem otthon el, ne szavazhasson.
karma1
@Lackó50: Pont erre gondoltam... Akik eddig vakon biztak "a viktorban", azok elott most nyilvanvalova valt, hogy ez egy igen korlatozott "jotetemeny" volt, leginkabb a sajat csokosai fele volt egy gesztus, hiszen mar mindenki tudja, hogy az Erzsebet utalvany jogtalanul lett kibocsajtva, el is kaszaltak erte az orszagot hivatalosan is a nemzetkozi birosagon, tehat ugyis ki kell vonni a forgalombol, dehat addig is ne vesszen karba...
Lehet, hogy a szegeny videki nyugdijasok, akiknek a nagyvarosba valo bejutas is komoly gondot, esetleg koltseget jelentett, nem is arra tudtak elkolteni ezt a nagyon keves penzt, amire akartak, - hat azok most majd erosen elgondolkodnak azon, hogy a "viktoruk" bizony megint jol kib@szott veluk, es egyaltalan nem okozott annyi jot, mint amennyit vartak tole... Dehat az ugyeskedes bizony nagyon sokszor igy sul am el...:o)))
Desischado
@desiro: Hova gondolsz te? Akkor nem kaszálhatnának belőle a csókos cégek, akik kibocsátják!
human
Orbánék egyszerűen nem tudnak hibázni :)
JAJMÁR
De most már nagyon kíváncsi lettem, hogy mi a csudát tehettek az utalvány mellé - mint használati utasítás - ? Ki lehet egyáltalán bogozni az értelmét a sok-sok öndicséretből?
karma1
@human: Azert erosen dolgoznak rajta...:o))))
nevemnick
@wpym: 18:31 röviden: köcsög vagy. Az ilyen tiszteletlen nagyszájú kotonszökevénnyel általában a padlót szoktam feltörölni.
not me
orbán, a hülye levele helyett inkább használati utasítást küldött volna az utalványok mellé.
wpym
Hasznalati utasitast idiotaknak? lol
Inkabb meg kellene adoztatni a nyugdijakat es megszuntetni a tomegkozlekedesi kedvezmenyuket.
wagabund
@wpym: nem véletlen, hogy anyád sírt fel helyetted, amikor a világra szart..
wpym
A teljes havi nyugdijat utalvany formajaban kellene adni. lol
dr. prédikátor
te szemét geci viktor szopkin!!! Itt vidéken még meg se kaptuk a könyöradományt!!!Hogy élnél nemi életet anyáddal te féreg!!!Süljön le a bőr a pofádról te mocsok!!! te te4leszart térdzokni!!!nagyon járt a pofád hogy Karácsonyra minden nyugdíjas megkapja!!!Azt gondolod hogy evvel a tizezer forintal megveheted a tisztességes nyugdíjast???Hát nagyon tévedsz te ganaj!!!Legfeljebb az agymosott kézcsókolgató seggnyaló vén luvnyákat tudod megvezetni!!!Rohadj meg élve!!!
Eladott Ország
A káoszból is látható az átlagnyugdíj, mely a "FIDESZSTAT" jelentés szerint készül és nem a medián szerint, mely jóval kevesebbet mutatna. Itt is jobban teljesít.
silber13
@wpym: Te tényleg ilyen hülye vagy,vagy esetleg beiskoláztak és ott tanultál ilyen blődségeket?
lusta
Az ukrán nyugdíjasaink is megkapják?
Mobil123
@nevemnick: Na végre valaki megfejtette a tekesek kivonulását. :-D
wpym
Tudjuk, hogy 2011 előtt a Magyarorszagon mindenkinek joga volt a megélhetéséhez szükséges ellátásra (így a tisztességes nyugdíjra is), de ma már az orbáni Magyarország csak törekszik rá, és lehetőségeihez mérten elősegíti az időskori megélhetés biztosítását.
Akkor miert is fizetunk nyugdijjarulekot? Ha orbancos bandaja, csak torekszik az idoskori megelhetesre, akkor feleslegesen fizetjuk a jarulekot; a mostani nyuggerek pedig eljenek meg, ahogy akarnak.
Lackó50
@wpym: Remélem Te nem éred meg a nyugdíjas kort. A szüleidet Te támogatod? Vagy ők is "éljenek meg ahogy akarnak"? Ha teljes nyugdíjat ilyen utalványba kapják, akkor meztelenül mennek kenyeret venni, mert csak azt kap az utalványért? Nem ártana előbb gondolkozni, mielőtt a klaviatúrát a kezedbe veszed.
nezelodo
Ez az Erzsébet utalvánnyal való önfényezés bár, a többihez képest piszlicsáré dolog, de jól mutatja, hogy ezek a fideszesen szerény politikusok akármihez nyúlnak rommá válik a kezük között. Teljesen mindegy hogy egészségügy, oktatás, kéményseprés, trafik, nemzeti szemétügyi társaság, devizahiteles mentés, MANYUP, pályázati és EU-s támogatás, NAV igazgatóváltás, diplomácia, jószomszédi viszony stb. Egyedül mutyiban jók. A hazudozást nem említem, mert ott ketten négyféle egymásnak ellentmondó dolgot kamuznak. Aztán ha van véleménye a választónak, akkor is a sikereik dicséretét hallják ki belőle. Hát így jártunk az ifjú lobogó liberális demokratákkal, akik mára már sem nem ifjak, sem demokraták és főleg nem liberálisok.
szaboria1
Ma kaptuk meg van mellékelve levél amiben le van írva élelmiszert lehet venni vagy étterembe lehet felhasználni és pénz nem adható vissza.
kakambuki
@szaboria1: Igaz, rendben megkaptam én is. Egyébként az utalvány rendszer korábban is létezett csak más néven, ezt mindenki tudja, Azt is tudja mindenki a használói közül hogy az utalványokkal hogyan milyen szabályokkal kellett és lehetett vásárolni korábban is. Szépen feltupírozott műbalhé ez az egész.
advocat
Járok boltokba. Eddig még nem volt gond. Bár máshol... Mert azért mi öregek vagyunk, de nem hülyék. Viszont, ha mindenki kapott volna 10.000.- ft "karácsonyi" pénzt, akkor nem lenne még ekkora gond sem. (És nem várnánk minden hónapban - Kósa uram, igaz?) Bár a 3000 milliárdból (magánnyugdíj) ez a 28 milliárd bőven futotta, meg a 27 % áfából. Is. Stb.
Dr plágium
Ráadásul az utalványra rá van írva, hogy mit vehet belőle :) Olvasni csak tudnak?
wagabund
@Lackó50: Ezzel a torzszülött, egybites fasiszta aljadékkal nem szabad foglalkozni...Ez egy munkakerülő, tanulatlan söpredék, aki csak alázza az idős embereket...pedig otthon belőlük él. Ez a ganaj nem tudja,(nem is akarja) hogy tanulással, elismert munkával töltött bejelentett munkaviszony után bizony tisztes nyugdíj jár. Valószínű hogy otthon sosem szerette senki, így aztán itt gyűlölködik a szarcsimbók.
kissé felnőttem
persze kellett volna erről is 600 oldalnyi orjásplakát vezér elfelejtette, szomszid a pasa parkos leszegényedik, a tőbbi ha meg is bolondul nem számit. ilyen a világ. ilyenné tettétek
kissé felnőttem
@kakambuki: persze ismert most meg a per végén ugye 90 milliárdot viki fizet zsebből a franciáknak?mert kafeteria dijon akármijüket tullicitálta a pert meg bukta, ez meg az üdülési csakk csekk, adófizető fizess
koszpeko
Végül is 7 év után "13.-ik és 14.-ik" havi nyugdíj helyett küldtek 10e forint értékben utalványt.
És a nyugdíjasoknak még hálálkodni kellene,sőt lába nyomát csókolni vitéz várbaköltözőnek.
Milyen jót tett velük nagy nemzetünk világító tornya.
Tudjátok!?
Ez nagyon szomorú.
Megalázzák azt a korosztályt aki felépítette az országot és még tapsolniuk is kéne nekik ezért. :(
Eriksson
@koszpeko: "Megalázzák azt a korosztályt aki felépítette az országot és még tapsolniuk is kéne nekik ezért. :( "
Neked csökkent már a nyugdíjad?
koszpeko
@Eriksson: Nem.
De volt magánnyugdíj befizetésem nem kevés.
Egyébként aktív vagyok a szüleim 70 évesek.
Tovább nem vitatkozom.
szaboria1
@Eriksson: A mi nyugdíj értékünk igen is csökkent, mert a szüleim még tudtak a nyugdíjukból megtakarítani addig mi már épp hogy kijövünk belőle.
Nessy
@szaboria1: Ennél már csak az rosszabb, amikor egyedűl maradva, egy nyugdíjból szeretnél "emberi életet" élni!
karma1
@koszpeko: 10.54-re: Nem is erdemes - vele...:o))
koszpeko
@karma1: Szia Karna :)
Jó látni a társaságot.
Mi van kedvenc bringásunkkal?
Eriksson
@koszpeko: A befizetésed gondolom visszakaptad, csak a várt haszon maradt el. Az biztosítja a jogfolytonosságot az állami nyugdíjhoz.
Eriksson
@szaboria1: A lényeg a NEM csökkenésen van. Hogy vesztett értékéből, az egy más téma. Nagyban hozzájárul a 27%-os ÁFA.
karma1
@koszpeko: Szia Dragam, szerintem most a cajgas eppen a bahamai vallalati uduloben piheni ki a trollkodasa osszes faradalmat, tudod, aki fide$$-es, annak a felso polc jar... Meg egy darabig... Utana meg a Csillag, esetleg Sopronkohida, vagy ilyesmi... :o)))
koszpeko
@karma1: Vinnék nekik bablevest :)
Szerintem engedélyt is kapnánk a bográcsolásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.