Néhány hete szigorítottak, rekordszámú a napi halálozás, erre ezt írják.

Karácsonyig lazítanak a korlátozásokon? Meglepő üzenet a magyar kormánytól

Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor

- olvasható a magyar kormány Facebook-oldalán.

Azt is hozzáteszik, erről 8-10 nap múlva születhet döntés.

Ez az üzenet azzal kecsegtetheti a lakosságot, hogy Orbánék lazíthatnak a szabályokon. A járványügyi adatokból mindez nem következhet, hiszen éppen mára virradóra dőlt meg a napi halálozási rekord – 154 koronavírus-fertőzött vesztette életét hazánkban.

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vitriol
Ha már az egészségügyi miniszterről bebizonyosodott, hogy semmihez nem ért, aztán az operatív törzsről is hasonló vélemény alakult ki beleértve nyunyókánét is, akkor kérdésként vetődik fel, hogy ebben a kormánynak csúfolt gittegyletben hozzáértő hiányában ki vállal itt bármilyen felelősséget a napi 150 halottért? Ha valaki egyszemélyben dönt a különleges felhatalmazás birtokában /akár pintér, akár orbán/, akkor legalább hallgassák meg és vegyék szentírásnak a nyilatkozó orvosok vészjelzéseit,és ne halogassák újfent a szűkséges intézkedések meghozatalát. Már épp eleget mulasztottak eddig, és túl nagy lesz a számla a végén!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Totál hülye lett már! Menj Grazba kezeltetni magad!!!
justhpeter
Eldőlt a kérdés, sem ő sem a környezete nem tartozik a normális emberek közé.
vitriol
Ha már az egészségügyi miniszterről bebizonyosodott, hogy semmihez nem ért, aztán az operatív törzsről is hasonló vélemény alakult ki beleértve nyunyókánét is, akkor kérdésként vetődik fel, hogy ebben a kormánynak csúfolt gittegyletben hozzáértő hiányában ki vállal itt bármilyen felelősséget a napi 150 halottért? Ha valaki egyszemélyben dönt a különleges felhatalmazás birtokában /akár pintér, akár orbán/, akkor legalább hallgassák meg és vegyék szentírásnak a nyilatkozó orvosok vészjelzéseit,és ne halogassák újfent a szűkséges intézkedések meghozatalát. Már épp eleget mulasztottak eddig, és túl nagy lesz a számla a végén!
Istenakinincsen
Harmadik hullámot akar generálni az idióta kormányunk...amitől majd meg akar védeni.
Börtönbe kéne zárni ezt a sok barom fidiótát.Emberek életével játszanak ezek a barmok.
Magasról szarnak ránk...csak(nekik)dolgozni ne kelljen.
gina
Mocskos tömeggyilkos, csak egy agyilag beteg ember tud igy nyilatkozni / ma 153 halott/, ez az emberszabású elmebeteg..hányinger amit már csinál.-- már nem elég ennek a magyar hatalom már istent is játszik, mikor söprik már el ezt a veszélyes skizofrént?
Málna
Még semmi nem történt, csak azt írták, amit szeretnének, nem azt, ami lesz. De már kárognak a varjak...
Sámannus
Má nehéz lehet ünnepelni, mert az éjféli misén nem lesz aki prédikáljon. A sok keresztyén még a pópa körül is csupa pedofil. Inkább ne imádkozzanak csak magukért
jesz
ma is mondták orvos/vírus kutatók/elemzők, hogy a fertőzés-csúcs dec. 23-24 re tehető...hogy ez miből derül ki, nem tudni.

Ha most szabadjára engedik a népet, akkor abból jó nem származik

Mindenesetre a kormány, a törzs, meg mindenki a népért, az idősekért, az ápolókért, a pedagógusokért aggódik...

Legalábbis ezt nyomatják (kivéve kaslert, aki a pleb's-et hibáztatja a felelőtlensége miatt)
Istenakinincsen
@jesz: Abból derül ki,hogy így "tervezik"...a foci vb-t is meg kellett várni.
iskolakezdéskor még csak ötven fertőzött volt(ha igaz).
A tervezett elavulás is így működik(elromlik a géped pár nappal előbb mint a garancia lejár)
Nessy
A népszerüségért mindent! Aki megfertőződik, akit megfertőznek, aki kórházba kerül, esetleg bele is hal, az meg így járt. Ahogy eddig nem hallgattak a szakemberekre, úgy most sem fognak.
csipetke
Mé',volt értelmes döntésük bármivel kapcsolatban?Nem..Nahátakkó..
A szigorításokkal kb 2 hetet késtek,elsz@rták az egész nyarat,nem készültek fel,pedig tudták,hogy lesz második hullám,ahogy valamelyik ellenzéki mondta,ezek olyanok,mint az ecceri hókotró.-tudja,hogy esni fog a hó,de ha leesik,rohadtul meglepődik. Amikor az orvosok pár éve tömegesen mentek külföldre,orbán ahelyett,hogy normális bért adott volna nekik,legyintett,hogy majd visszajönnek. És most itt állunk gatya nélkül,megfürödve.Sok ember fog meghalni orbán,és kásler miatt..
Yoda69
Úgy latszik orbannal végleg elmentek otthonról. Az az idióta kretén tehet róla, hogy a nyári lazítás után most tarol a 2. hullám. Naponta 100-150-en halnak meg, es ez a tahó a lazításról álmodozik? Inkább teljes kijárási tilalom kellene 2-3 hétig, full stop. Akkor talán van esély a járvány megfékezésére. Ha most újra szabadjára engedi a népet, akkor tavaszra garantált a 3.hullam, amiben mar naponta 500-an fognak meghalni. Ja majd jön Kasler es bemondja a frankot, hogy ez megint az emberek hibája.
karma1
@Yoda69: Szerintem nincs elso- masodik- meg harmadik hullam, hanem egy olyan jarvany van, amit tobbe-kevesbbe kezelnek, vagy nem kezelnek, es aszerint no, vagy csokken a megbetegedesek szama, es azokban az orszagokban, ahol folyamatos volt a vedekezes, csak a betegek szamanak sima emelkedeset mutatjak a statisztikak - a tulajdonkeppeni "berobbanasok" pedig nem kellene, hogy jellemzoek legyenek, csak hat a kenyszeru tavaszi drasztikus leallasok utan extra laza lett a kozossegi elet (jobban lazult, mint amilyen azelott volt! ) es ezert nez ki ugy, "mintha" egy masodik hullam indult volna el. Azert sem lehet beszelni tobblepcsos hullamrol, mert menetkozben rengeteget mutalodott ez a tetu virus, es lehet, hogy a mutansok meg agresszivebbek, mint az indulo virus volt. Akarhogy is nezzuk, amit most orban tesz, az szintiszta populizmus (nehogyma' rafogjak azt is, hogy o vette el a karacsonyt?) - azt mondja, amit az emberek hallani akarnak, Az orvosok, apolok meg a fejuket fogjak, es meg csak elkepzelesuk sincs, hogy majd hogyan kezeljek akkor a betegeket, a tesztelest, meg az egesz borzalmat, amit ez a szerencsetlen elmebeteg okoz az orszagnak. Lefogadom, hogy az elso 20 000 fos focimeccs utan ugrott meg ennyire a betegek es a halottak szama, vagyis akkor orban hobbija miatt kellet meghalnia ennyi embernek, most meg orban jellembeli hianyossagai, merthetetlen cinizmusa miatt, vagyis hogy o egy populista szemely.
rokker33
Mikor a pénz fontosabb, mint az emberek élete! Nem hülye tudja hogy ha bukik a karácsonyi cirkusz,akkor sok üzlet végleg lehúzza a rolót és a társai zsebéből is kihúzza a lóvét ezt meg senki nem akarja!
Pálinkás Pál
azért olvasgatva itt a hozzászólásokat...ütitek a semmit rendesen...mennyi idő kell nektek hogy megértsétek, ezek a rendelkezések semmit nem osztanak-szoroznak ez esetben...egyedül a veszélyeztetettek elzárása hozna változást, legalább addig ,amíg megérkezik a vakcina, ha lesz egyáltalán használható!!! az eddig hozott összes intézkedés a járvány meghosszabítását segíti...hiszen késlelteti a nyájimmunitás kialakulását, ... halottak számában utolérjük a "hülye svédeket"...akiknél most nincs második hullám...hiszti nélkül töltötték az elmúlt évet...náluk szinte nincs is halálozás, nálunk meg az egekben...ja és a svédek nem hülye rendeletekkel érték el,hanem hagyták a vírust lefutni...ők nem szenvednek,mi kínlódhatunk még esetleg évekig, a politikusok...meg az olyan emberek miatt,akik képtelenek felfogni hogy a rongymaszk.,meg a kijárási tilalom minden,de nem járvány elleni védelem!!!
karma1
@sgl: Szerintem arra gondolt, hogy bevezettek a semmire sem jo ejszakai kijarasi tilalmat, es mindenhova egy csomo elesben felfegyverzett katonat raktak. Valoszinu, ezt hivjak "szigoritasnak" . Ejszakara kijarasi tilalmat elrendelni? Ez kb., olyan, mint hogy a 87 eves apokanak megtiltjak a szexet... (Ki az az allat, aki - ha minden kozhely, etterem, kavezo, diszko, mozi, szinhaz, egyeb gyulekezesi hely be van zarva, - akkor kimegy az utcara koborolni? csak ugy? Betegek ezek, - a padrenak mar teljesen elment az agya...:(
tudode
Ezzel a könnyelmű ígérettel amit nyer az ország hiszékeny lakossága a réven, elvesztik a vámon, életekkel, mint jelen esetben a 20 ezres focimeccsekkel, amelynek most csúcsosodik/hat ki a hatása!!!
.
Mert volt egy háború, amikor nem voltak nyitva az üzletek, a lakosság segítőkészségével olyan meghitt karácsonnyal ajándékozták meg a szülők a gyermekeket, hogy volt az ünnepi asztalon grízből készült torta, rongyból varrt baba, miközben megszakította az ünnepet a pincébe menekülés. Talán életem legszebb karácsonya volt, mert mindenki élt, és együtt lehettünk!!!
.
Miközben nem úgy, mint a militarizált ÁNTSZ katonai csipet, csapata, hanem a jól szervezett, szakszerű polgári védelem tette a dolgát!
.
Bajban ismerszik meg az ember, mert a járvány nem játékszere egyetlen felelős egyednek sem!
karma1
@tudode: Nagyon helyesen irsz - minden szavad igaz - mint rendesen.
En szerencses vagyok, mert az egesz rokonsagom, barataim, imseroseim felelossegteljes emberek, es betartanak minden szemelyes vedelmi eloirast, de nem dolnek be az ilyen populista lozunkgoknak, annak meg fokeppen nem, hogy majd most jon a josagos viktor apank, es elintezi nekunk a csaladi karacsonyt! Aki felelos, az nem csinal nagy csaladi, barati osszejoveteleket, mert az eletevel fizethet erte!
Apropos, mi van a gunarnyakuval? Nagyon suru a kuss ofelole, ott hagytuk abba a monitorozasat, hogy sulyosbodtak a tunetei...
ágimami
Én már nem is tudok mit írni!!! Beszélnek és kapkodnak össze-vissza!!! Mi lesz ennek a vége???
Ez ám az igazi FELELŐSSÉGTUDAT!!!
Nessy
Itt és most valóban mindenki a saját és a családtagjai érdekében maga kell, hogy döntsön. Már ez a pláza őrület sem piskóta! Lehet, hogy most bevásárol tízezrekért, aztán vagy ő tud ajándékozni, ha lesz kit, vagy őt tudják megajándékozni, ha lesz aki. Tényleg ennyire a pénz és népszerüség növelése irányítja a kormányt? Hiszen a "szigorítások" jó része szelektáltan érvényesül! Ahogy elnézem, a járvány idején az osztogatás, fosztogatás, kicsinyes bosszúállás, etc. zavartalanúl működik!
Jozefina
Sírva vigad a magyar!!! Hát ezt most majd megkapja mindenki, aki felelőtlenül gondolkodik és nem vigyázz a saját családjára!! Sokaknak ez lesz az utolsó vacsora!!! orbán, a törzs, cecil, pintér, kásler nagyonjól tudják, hogy ezt a második hullámot elkúrták (nem kicsit, nagyon) Most majd minden, mindegy alapon ráhajtanak, had pusztuljon a magyar. csakis mi magunk tudun dönteni, hogy mit teszünk és mit nem!!!??? Mondhatnak bármit is!!! Majd kíváncsi leszek, hogy az ország karácsonyfájára kitőzik-e a napi halottak számát???
SystemError
Tudtam, hogy ezt választja ez mocskos patkány.. Tegnap kijött, hogy dec 7-től megkezdik a vakcina gyártását. Ez nagyon szupi, csak beoltani azt lehet aki nem beteg...és nálunk karácsonyig/szilveszterig messze nem lesz még oltás. Tehát logikailag pontosan ugyanolyan eséllyel hal meg mindenki karácsonyig vagy a szilveszteri házibulin elkapott koronával, mint eddig, de ő már lazít...mert lehet nyomni az embereknek a habesztit az oltással majd...

Orbán ezzel megint több ezer embert küld a halálba... Kicsit gondolja végig mindenki, hogy mi lesz ebben az országban egy mentős élete január 1.-én , amire pont beérik a karácsonyi lefertőzés + házibulis balesetek + detox + az alap állapot, ami van most is. Én is szeretnék karácsonyt én sem gondolkozom ebben fekete vagy fehéren, de amint pénz szag van, Viktor egyből a több pénzt a több halottal választja, miközben ott van már előttünk az az út is, aminek már látszik a vége és igenis gazdaságilag is rá lehet tervezni, hogy lesz vakcina

Kurva anyádat Orbán Viktor, a retkes kurva anyádat te pénzéhes gyilkos!
lampa laz
Inkább a nadrágszíjadon lazíts te hájas disznó, mert a végén még megfulladsz.
SystemError
"Szeretnénk, ha korlátozás nélkül költenétek karácsonykor, a halottakat leszarom, csak jöjjön a pénz"
SystemError
Mit választ a nép vizitdíjat vagy nem? Karácsony választja a nép vagy a nem karácsonyt? ugyanez a kategória.

Ez egy hulladék populista gyilkos, nem más gyerekek! Legyen mindenki észnél!!!
SystemError
Lassan vége a vakcinával a járványnak. Tényleg már csak hónapokig fog tartani.. Valahogy igazolni kell addig az első hullám kórház kiürítéseket, amit nagy valószínűséggel Hágában kell majd számot adnia...

Erre is gondoljunk, ezzel ezt teszi mesterségesen jó pár száz vagy ezer ember árán...:)
Katalina62
@Horizont: most vagy hazudnak a járvánnyal kapcsolatban, vagy totál felelőtlenek! Vagy mindkettő!
ómió
Nocsak! Az, hogy ki, mit szeretne, mára már "efftársi faktum" lett?
vacsi
Bármilyen lazítás katasztrófába torkollhat néhány hét alatt. Azért a karácsonyi ünnepeket mindenki el tudja tölteni személyes találkozások nélkül is - ez a mai számítógépes, telefonos világban nem okozhat nehézséget - viszont nem tesszük ki a szeretteinket, meg magunkat sem felesleges kockázatnak, aminek beláthatatlan következményei lehetnek.
kereső
A kormány már tudja, hogy addigra talán! lecseng a foci meccsek eredménye a fertőzés hullám. Naiv egy elképzelés, hiszen a járvány mára exponenciálisan terjed. Az újabb-és újabb fertőzések megállithatatlanok. Jogi diplomával, katonai kiképzéssel hogyan lehet kezelni egy pandémiát szakemberek meghallgatása nélkül. Orbánnak kell a "népszerúség" , ezért odadobja az embereket. Nem nagy ár. Javasolom- mindenki vigyázzon magára, mert ez a kormány nem vigyáz senkire, csakis és kizárólag orbán hatalmára.
szegfue
@Pálinkás Pál: 7:18 Teljesen mindegy, hogy pl. itt a propin ki mit gondol a járvány elleni "védekezésről", hiszen ez hasonlit arra, hogy hiszek Istenben, vagy sem. Viszont, ha a kormány hülyeséget rendel el, azt kritizálhatjuk, de akkor is be kell tartanunk. Szerintem nem igazán nekünk kellene bizonygatnod az álláspontodat, hanem mondjuk a kormány felé... bár már nagyon sok "tanácsadó" van igy is az operativ törzs mellett, tehát biztosan nem Rád hallgatnának. Tényleg ne minket szidjál az "értelem" hiján, hanem ezt ugy "fentebbre" küldjed...
SystemError
@Katalina62: Mindkettő, hazudnak, hogy felelőtlenül pénzhez jussanak... Csakhogy a "felöletlenség" szó most konkrétan gyilkolást jelent..
Pálinkás Pál
@szegfue: nem szidtam én senkit...már nagyon régen nem próbálok győzködni semmiről senkit...
" Viszont, ha a kormány hülyeséget rendel el, azt kritizálhatjuk, de akkor is be kell tartanunk." nos ..pont az ilyen hozzáállás miatt teheti ez a csúti korcs azt amit tesz 10 éve... jogállamban már rég sitten rohadna...de amíg ilyen emberek vannak többségben mint te, addig semmi nem fog változni...én például magasról teszek minden hülye rendeletre...hál istennek agyhalottak hozzák őket, ha kis eszed van,mindegyiken találsz valami kiskaput...de azt hiszem ti behódoltatok ennek az idióta buzzancsnak...másképp nem írnál ilyeneket hogy be kell tartani az egyértelmű rossz intézkedéseket..., ha senki nem tartaná be...ivel mindenkit nem lehet büntetni,kénytelen lenne engedni, ahogy a net tüntetés után is volt!!
SystemError
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS GYILKOS!
MOCSKOS...
levarosbukta
@Nessy: Mindenki a plázák miatt rinyál! Mennyivel veszélyesebb mint a tesco, az interspar vagy a lidl? Ott még nagyobb a tömegnyomor főleg most hogy radikálisan csökkentették a munkaképes korosztálynak a bevásárló idejét.
szegfue
@Pálinkás Pál: 10:31 Ne "bomolj már"! Egyfolytában "hülyézel" mindenkit, aki itt tart a virustól! Ami pedig a "hozzáállást" illeti... mégis én mi a fenét tehetnék ellene?! Vagy Te mit tudsz tenni ellene?! Rohadtul semmit... max. itt ellenkezünk. Az meg végképpen baromság, hogy "behódoltam"! Nehogy már azt mond, hogy Te nem fizetsz pl. helyi adót, vagy ha még dolgozol, akkor SZJA-t és járulékot?! Hiába utálom a kormány összes "intézkedését", akkor is, ha a baromságait törvényben, rendeletben irja elő, akkor kénytelen vagyok betartani, ahogy Te is betartod! Ugyhogy Te sem vagy különb a "Deákné vásznánál".
Pálinkás Pál
@szegfue: no igen...mert az adót levonják ha dolgozol..., a járulékot levonják ha dolgozol...de a kijárási tilalmat nem tudják levonni...a maszkot sem a rendőr teszi fel rád a szabadban...
szegfue
@Pálinkás Pál: 6:26 Na jóóóóó! A példa "hülye" volt... viszont a sulyadót, vagy bármilyen kommunális adót "önként" fizeted, vagy éppen betartod a KRESZ-t, mert ez az előirás. Egyébként tényleg nem akarok vitatkozni, csak szerettem volna tudatni Veled: azért mert valaki tart a járványtól és betartja az ezzel kapcsolatos rendeleteket -- és persze nem azon agyal, hogy tudná a "kiskapun" keresztül kijátszani azt -- attól még nem hülye.
Pálinkás Pál
@szegfue: nem is ezt mondtam én sem...semmi bajom azzal aki tart a járványtól...hordjon maszkot,keveset járkáljon..de engem ..akár az utcán is "pofa be " maszk hordására kötelezni...amikor szabad téren orvosilag bizonyított hogy a cseppfertőzés esélye a nullához közeli...az kissé nonszensz...mint ahogy az is hogy az egészséges embereket "karanténozzák"...ilyen eddig a történelemben nem volt...mindig a betegeket különítették el,nem a többséget szívatták...
de úgy látom ez is változik...és a politzikusok most megízlelték a dolgot..mindig fognak találni valami "tünetmentesen fertőző" vírust...ami miatt elrendelhetik a marhaságaikat...ez az én véleményem...hiszen ennek a járványnak is a veszélyessége nagyjából megfelel az átlagos influenzáénak,bármit is mondanak...halottaknál is nagyjából ugyanott tartunk,csak a flu 2 hónap alatt veri le ezt!!!
division
@Pálinkás Pál: Te mikor fogod végre megérteni, hogy hiába létezik maga a koronavírus már évek óta, a mostani már egy mutálódott, veszélyesebb fajtája? Az kétségtelenül igaz, hogy főleg a krónikus betegekre, idősekre jelent veszélyt elsősorban, de a már fertőzöttekben is ott maradhat ki tudja meddig. Ma az oviban nejem a legutóbbi negatív teszt ellenére megnézette magát gyorsteszten, és pozitív. Nyilván ilyenkor már nem kell otthon maradni, nem is fertőz, mivel legalább fél évig nem lesz élő kórokozó a szervezetében, de ki tudja mit okozhat majd később? Nagyon fontos az oltás, és ezáltal a 60% - os nyájimmunitás elérése, de ehhez az oltásra szükség van.
Pálinkás Pál
@division: nyájimmmunitásnak semmi köze az oltáshoz...annak az a lényege hogy minél többen fertőződjenek meg,és essenek át rajta...az oltás ezt gátolja...és ha a vírus hirtelen mutálódik...? akkor lehet a kukába dobni az összegányolt vakcinákat...
Pálinkás Pál
@division: mellesleg minden pillanatban vírusok trilliárdjai vannak benned...baktériumok és vírusok nélkül nem élnél!
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: ma, 16:31 ♦" A dán kormány azt mondta, minden érintett nyércet levágnak annak érdekében, hogy megakadályozzák a mutáns koronavírus továbbterjedését az emberekre. A hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy ez a mutáns változat, ha elterjedne, immunis lenne a most kísérlet alatt álló vakcinákra."
www.portfolio.hu/gazdasag/20201105/nem-eleg-a-nyercek-levagasa-a-mutans-koronavirus-miatt-tobb-helyen-zarlatot-hirdetnek-daniaban-456118
division
@Pálinkás Pál: Szükség van az oltásra is, mivel nem lehet mindenkit elkülöníteni.
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: ezt mondom régóta...bárhogy is tiltakoznak ellene, ez egyfajta flu vírus...ami könnyen mutálódik...a flu ellen sincs igazán hatásos...oltóanyag...a sok idióta meg várja mint a messiást...a sima flu ellen évtizedek alatt nincs nagy eredmény...ez ellen biztos pár hónap alatt lesz...röhejes...
division
@Eladott Ország: Ez biztonsági előírás, a vakcina "nem" hatékonysága nem bizonyított ebben az esetben sem, csak megnő a valószínűsége. Egyelőre még a most járványt okozó vírus ellen legyen meg az oltóanyag, ez a legfontosabb.
division
@Pálinkás Pál: A lényeg, hogy nagyon nagy a baj.
Pálinkás Pál
@division: naaaaa...megfigyelted...az USA-ban meg az unióban van ez a "hatalmas" baj...a világ többi része mintha nem vernyogna...a kiindulóponton úgy élnek mint rendesen../Vuhan/...nem érdekes?
division
@Pálinkás Pál: Szívesen odaadnám neked két virológus rokonomat telefonos beszélgetésre, bár nagy eséllyel nem lenne értelme, mert náluk is mindent jobban tudnál erről a vírusról nagy valószínűséggel. Szakmai érvek híján vagy, kizárólag példálózol más országokkal, tudod hogy nem ér semmit az influenza oltás, a maszk, stb. Ne haragudj, de igenis a hozzád hasonló gondolkodású emberek miatt (is) van veszélyben az emberiség. Nem kell emiatt megsértődni, de nagy eséllyel se nem vagy virológus, sem kutató, sem immunológus, csak egy laikus ember a témában. Persze ez önmagában nem probléma, csak amit hirdetsz veszélyes, pont mint a doktornak semmiképp nem nevezhető Gödény.
Pálinkás Pál
@division: nos amit én mondok azt tények igazolják...a virológusok meg csak tippelgetnek...tegyél ide valami olyan esetet...amikor nem feltételezések alapján javasoltak bármit is...arról nem beszélve..hogy az eddigi ötletelésük semmivel nem befolyásolta a járvány alakulását...lásd Svédország...ők elengedték a vírust,nem korlátoztak..és a végén sokkal jobban fognak kijönni...halottakban pár nap múlva beelőzzük őket...és hol lesz még a vége? tehát ennyit a virológusok maszk...meg egyéb hülye ötleteitől-...a maszk kb. annyira véd mint a lepkeháló...
division
@Pálinkás Pál: Na, reggel meghalt a 60 éves autószerelőm, azon kívül, hogy 60 éves, semmi baja nem volt. Az egyik óvodában kigyógyult pozitív dolgozó (mondhatni semmi tünete nem volt végig) most rosszul lett, úgy néz ki tüdőgyulladás.Nejemnek ismét kaparászik a torka (ugye a gyorsteszt pozitív lett megint, holott a PCR negatív), nekem a jobb oldalt fájogatnak a beleim, fáj a hátam, az ízületeim, pedig már túlestünk rajta. Egyre többen lesznek tüneteik azoknak, akik már megkapták egyszer, szóval ha neked ez csak egy influenza, akkor tényleg kapd el te is, hogy megérezd mi a különbség. Bajod ne legyen, csak menj át rajta. Nyilván arról nem fogsz sehol olvasni, hogy hány ember kínlódik vele és esik vissza, mert csak a halál a hír.
Pálinkás Pál
@division: meg arról sem olvasol hogy a többség észre sem veszi, orvoshoz sem megy..annyira enyhék a tünetek...mert ezzel sem lehet riogatni az embereket...pszichózis...olvass utána...honnan tudod hogy nem volt komoly baja a szerelődnek? a betegséggel nem szoktak dicsekedni...főleg ha súlyos...
division
@Pálinkás Pál: Egyre inkább úgy néz ki, hogy az enyhe tünetek nem jelentenek semmit, később a semmiből egyszer csak bedurvul. Alattomos ez úgy ahogy van.
Pálinkás Pál
@division: felfoghatnád...még nem telt el annyi idő hogy bármi szövődményt bizonyítani lehetne,...ezek csak mid találgatások,tippek...nagyjából úgy mint a vakcina..még elég soká nem lesz olyan amit épeszű ember beadatna önként magának...az általad felsoroltakat okozhatja bármilyen flu...ne nekem higgy...felmész gugli és megnézed a flu tüneteit..meg a szövődményeket...a flunál már bizonyítva van...meg fogsz lepődni...mintha a covidról olvasnál!
division
@Pálinkás Pál: A szívre gyakorolt hatása bizonyított, a vérrögképződés esélye is megnő, a tüdő meg már régen köztudott. Voltam már influenzás, nejem is volt, nem ugyanaz a lefolyása, ahogy a szövődmények is lehetnek mások.
Pálinkás Pál
@division: ne menjünk bele...vérrög meg éppen attól is képződhet ha sokat fekszel,nem mozogsz...mellesleg vérhigító...ajánlják már idősebb korban...és amíg a halottak átlag életkora világszerte 75 év felett van...addig nekem senki nem beszéli be hogy ez nem egy specifikus vírus...ami a többségre veszélytelen...legalább is semmivel nem veszélyesebb mint a flu
Lepényleső
Lehet ortodox módon számolnak,választáskor és közvagyon magánosításakor?
Most pedig realisztikusan,hiszen állítólag 2 millió szavazójuk van cirka a 8 millió szavazóból?
Morbid statisztika ugyan,de 8 ember halála esetén csak 2 van közülük,6 pedig aki nem rájuk szavazott?
Nessy
@division: Nem tudod meggyőzni. Én már rég feladtam! Ami az ijesztő, hogy látszólag kevés tünettel otthon átvészeli valaki, és egyszer csak légzési nehézségei lesznek, és szép lassan a tüdejével egyre nagyobbak a gondok. Vagy jön a sziv és keringési gond. Alattomos, ronda vírus ez! ha most karácsonyra a népszerűség kedvéért lazítanak, abból még komoly baj lehet január, februárban. nekem már mindegy, de az ötven éves fiamért állandóan aggódok, pláne most, hogy fiatalabb sportos kollegája, meg egy hasonló korú másik, kiestek, mert pozitivak lettek.így vezető ide, vezető oda, mindketten a társával kompresszort tartanak karba, mert van ahol létfontosságú. Pl. egy kórházi mosodába. Vagy egy tejüzemben.
division
@Pálinkás Pál: A szerelőm aki meghalt 18 volt a cukra, pedig nem volt cukros. Nekem fura érzésem van jelenleg a szív körül, szédülgetek, és szárad a szám, sosem szokott, cukrom 7.6, szintén nem jellemző, 6 alatt szokott lenni. Még az is lehet, a cukrot is megdobja.
Nessy
@division: A 7,6 cukortól még ne pánikolj. Ezt a stressz, az esetleges megszokottnál kevesebb mozgás is előídézheti. Engem cikizett anno a fél kórház, amikor a műtétem előtt kiugrott a cukrom, vérnyomásom. Pedig csak finoman szólva kissé be voltam... A száj szárazság, szomjúság a fokozott cukornak a kisérő tünete. Azért figyelj rá! Egy enyhe nyugtató ilyenkor nem hátrány. Ha nem szoktál szedni, akkor egy kis Valerián Relax is hatásos lehet. És igyál!
division
@Nessy: Mozgás eléggé nuku, inni jóformán csak kólát az utóbbi időben, és nem tagadom, rendesen rástresszeltem/tünk erre a vírusra. Tudom amúgy hogy semmi, azóta már 6.8 lett, meg aztán nem éhgyomri eleve, de sajnos ez van. Amúgy ne aggódj, vagy 10 éve szedem a frontint, némi pánikbetegség mellett nem árt.
division
@Nessy: Már csak 5.2, de a szám az még mindig szárad. Szegény anyámtól megörököltem ezt a pánik, hipochondria dolgot. A doki írt már fel amúgy erre gyógyszert, de nem vettem be csak a frontint mindig, pont azt nem amit kellene.
Nessy
@division: Próbáld a kólát ásványvízre cserélni fokozatosan! Nem a legegészségesebb!
Ne is emlegesd a frontint. Kórházba voltam pár éve, rehabon, és nagyon untam már, nyűgös voltam, nem tudtam aludni. Kaptam egy szem frontint. Szerencsére csak felet vettem be, miközben beszélgettünk a két szobatársammal, én mondat közben elaludtam. Reggelig horkoltam, mint egy lőtt medve. :-)))) Életempárja szekált, hogy én egy sliccgombtól is elalszom, ha azt mondják, nyugtató.
Nessy
@division: Ameddig cukros üdítőt iszol, addig fog is! A cukrod meg majd liftezni fog. Ha nem vagy valóban cukros, akkor elég reggel, éhgyomorra memérni, és ha 6,2 alatt van, akkor ne tovább. Mert ettél, vagy ittál bármit, logikus a 7 körüli érték, te meg bepánikolsz! Volt egy betegünk egyszer, még a körzetbe, aki két naponta jött, hogy neki délután 37,2, 37,3 a hőemelkedése. Már minden ki lett vizsgálva, minen lelete negatív volt. Egyszer egy helyettes doki közölte vele, ne mérje! A beteg komolyan vette. Két hét múlva eltünt a hőemelkedése.
division
@Nessy: 1 hónapja laborban 5.6 volt éhgyomorra. Lehet, csak telihold van:-)) Én napközben egy 0.5 mg - osat kapok be, így este meg 1 mg - ot. Engem már nem üt ki, inkább az ha kihagyom. Mondjuk a terápiás adag 4-6 mg, szóval van még hova fejlődnöm:-) A kóla azért érdekes, mert a gyomrom kívánja, jót tesz az emésztésnek.
Nessy
@division: Erre mondta az egyik főnököm: a szervezet jobban tudja mire van szüksége! Ha erre vagy beállva nem érdemes változtatni. A szervezet jobban tudja mire van szüksége! Ezt mondta az egyik főnököm anno! Bocsánat a tanácsadásért, szakmai ártalom! Már nem fogom kinőni! :-)))))) Vigyázz magadra és az asszonypajtásra!
Nessy
@Nessy: Bocsánat a dupla mondatért! Hiába, már öregszem! :-))) Rövid távú memóriám, mint az aranyhalaké 9 mp.
legott
A karácsony nem keresztény ünnep (már az eredője is egy pogány shit, a hozzákapcsolódó "népszokások", meg még inkább!)
Az ajándékot nem a Jézuska és nem a Mikulás hozza.
Szeretet? Hol? Mikor?
(Pl. mi abban a szeretet, amikor egy ember napi 20 órában gyűlöl, gonoszkodik, harácsol, bosszút áll, nemzetet ront/veszt, aztán az év egy napján, talán tíz percig úgy csinál, mintha emberi érző lény volna.
Pl. mi abban a szeretet, amikor Orbán a felesége nélkül egyedül mutatja be az unokáit propaganda céllal?)

Sajnálom, hogy ezt tőlem kellett megtudnotok, de ne a hírhozót bántsátok!
csipetke
@legott: 03:01 Jujjj! Nem a Jézuska hozza az ajándékot?Nem tudom,hogy fogom feldolgozni..:)
Nem akar szigorítani orbán,mert fél,hogy összedöl a kártyavár,és nem lesz,aki eltartsa a parlamenti vízfejet?Világos,inkább pusztuljon ki a fél ország.Így se vagyunk már sokan
Pálinkás Pál
@division: idelinkelsz nekem egy reklámcikket??? ahol valami hülye a csodaszirupját árulja??? te pánikbeteg létedre ilyen marhaságokat olvasol...?? biztos jót tesz a hipohondriádnak...tudomásul kéne venni ...az ember halandó...mindenki meghal egyszer...és még nagyon sokáig lesznek gyógyíthatatlan betegségek...a vírusfertőzés az ilyen...mert bármit sulykolnak vírus ellen még NINCS gyógyszer...legalább is olyan ami bármi komolyabb eredményt elérne..csak az immunrendszeredben bízhatsz...nem véletlen nem tudták kiirtani a földről még a flut sem...
Pálinkás Pál
@division: ez már eléggé gyerekes amit csinálsz,nem gondolod...nos a sok felesleges intézkedés pont az olyan emberek miatt van ,mint te,...mert igaz hogy lószart sem ér, meg idegesíti a legtöbb embert...de legalább titeket megnyugtat...sőt, hamis biztonságérzetet ad...
division
@Pálinkás Pál: Az a gyerekes, amit te csinálsz. Nem vagyok abszolút híve Szendinek, de ez itt egy fordítás, és nem érdekel belőle a csodaszirup. Igen, mindenki meghal egyszer, de itt nem természetes halálokról van szó, ahogy a későbbi szövődmények sem azok. Nem jut el a tudatodig, hogy itt most a vírus miatt halnak meg olyan emberek, akik még élhettek volna ki tudja hány évig, hiszen az emberek zömének van valamilyen alapbetegsége, amibe eddig sem haltak bele. Érdekes, most hirtelen elkezdett mind potyogni...
Pálinkás Pál
@division: húúúú valóban ...de érdekes hogy elkezdtek potyogni a 80 -90 éves emberek... nézd meg a listát ...az átlag életkor 76 év felett!!! egy csomóan meg sem fogjuk érni mindenféle hülye vírus nélkül sem...ja...és nem hal meg több ember naponta,mint tavaly ilyenkor...ez hogy lehet 160 covid halálnál???
Halálozások növekedési ütem: 360 / nap ...ez hosszú évek óta így van...nos...hogy lehet??? talán úgy hogy most covidnak írják be azt, amit tavaly rendes haláloknak írtak be!!! ennyi...
nepesseg.population.city/magyarorszag/ itt minden adatot élőben megtalálsz!!!
Halálozások Mai napon
177 ...ez most 12:50 perckor ...4 percenként frissül az oldal...hát erről ennyit!!!
division
@Pálinkás Pál: Abban akkor is megegyezhetünk, hogy ez a vírus elősegíti a beteg emberek halálát, ill. másabb tüneteket okoz sok esetben mint eddig bármi amit ismerünk. Ezeket nem lehet vitatni.
Pálinkás Pál
@division: semmit nem fogok vitatni,ahogy igazolni tudják...én idáig is csak adatokkal,vizsggálatokkal bizonyított dolgokat állítottam...nem akarok én senkit semmire rábeszélni...csak közlöm hol talál valós adatokat...
silber13
@division: dd mátuomául hogy Palika itt az ész, meg az értelem, tudá imboraszóa mlsle az orvo ésvirolóus tudományok Primus Inter Parese, és nem utoló sorban ő a helikoper és a moszkvai tramváj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.