Európa keresztes vitézének nevezi a lap Orbán Viktort, aki a "nemzetállam" és keresztény vallás visszaállítását szorgalmazza. Balogh S. Éva, az Amerikában élő történész szerint ez a nézetrendszer Horthy alatt volt igen népszerű mifelénk.

Abban a korban a keresztény a nem zsidó kulcsszava volt, a hozzátartozó korlátozó törvényekkel együtt. De a térségben napjainkban mások is párhuzamba állítják a nemzetiséget és a vallást, ezen belül Orbán Viktor a nemzeti kereszténység hirdetőjének tünteti fel magát.

Horthyhoz hasonlítják Orbánt a Le Monde-ban

A lap szerint a lélekszám csökkenése lidércnyomás Orbán számára, aki visszautasítja, hogy külső forrásból pótolják a külföldre távozott félmillió embert. Budapest a határon túli magyarok segítségével igyekezett kompenzálni a vérveszteséget. Ám ez nem jött be.

Catherine Horel, a közép-európai történelem szakértője azt jósolja, hogy ebben a helyzetben Orbán Viktor előbb-utóbb a nacionalizmushoz nyúl. Európa keresztes vitézének még bőven van ideje, hogy a 2018-as választásokig meghatározza az utat – írja a Le Monde, amelyet a 168 Óra szemlézett.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Mindig csiklandoz a röhögés, amikor Orbánt, az ifjú munkásmozgalmárból lett keresztényt emlegetik. Az efféléknek kellet helyet csinálni a templomban rendszerváltáskor, két-három sorral hátrébb ültetni a születésük óta keresztényeket, hogy a párt és KISZ bizottságok beférjenek Isten házába. Nagy szükség lett volna arra a fiatal korbácsos hitszónokra aki a kufárokat kihajtotta egykor a templomból. Megalkuvóak a felekezetek is, mert ezek minden megjelenése után újra kellene szentelni a helyet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Rendelkezhetünk a Világ összes kommunikációs eszközével, de az emberi tekintettel semmi sem ér fel.
/Paulo Coelho/
nezelodo
Mindig csiklandoz a röhögés, amikor Orbánt, az ifjú munkásmozgalmárból lett keresztényt emlegetik. Az efféléknek kellet helyet csinálni a templomban rendszerváltáskor, két-három sorral hátrébb ültetni a születésük óta keresztényeket, hogy a párt és KISZ bizottságok beférjenek Isten házába. Nagy szükség lett volna arra a fiatal korbácsos hitszónokra aki a kufárokat kihajtotta egykor a templomból. Megalkuvóak a felekezetek is, mert ezek minden megjelenése után újra kellene szentelni a helyet.
Toby
Nem keresztes vitéz ez a szarházi mócsing, hanem egy korrupt, bűnöző piszok !
Macskaszem
Nem istenfélő keresztények ezek, hanem haramiák, a pénzben hisznek, az istent meg a templomot csak takarónak használják, azzal szeretnék elfedni a sok aljasságot amit elkövetnek.
coni
A 21. században már egy népen múlik milyen kormányt segít illetve tűr meg a hatalomban. Úgy tűnik Orbánéknak is bizalmat szavaztak egy negyed századra.
silber13
Katasztrófális, milyen képeket tudnak erről az izéről csinálni.!
silber13
Egy idegbeteg cerkóf néz ránk a képről...
panellproli
@silber13: Azt szokták mondani hogy amilyen benéz, olyan néz ki.Ördögi pofa nem lehet angyali,csak ha erősen retusálják.
alterego56
"Orbán Viktor a nemzeti kereszténység hirdetőjének tünteti fel magát"
Mondja ezt egy ateista családban született politikai kalandor.
egyvandor
A románok segítségével bevonuló horthy fehérterrorostul, antiszmitaként és felelőtlenül mészárszékre küldött több százezer honfitársunk terhével is ehhez a suttyóhoz képest egy lovag volt.
moiszikf
Liberális "kutyából", nem lesz nemzeti "szalonna"...
wagabund
aszongya: ...amerikában élő történész szerint...

már megint egy hős megmondó...csókolom, tessék itt élni velünk a nyóckerben..innen sokkal jobban látni ám...
bakegya
@egyvandor:a történelmi tények ismeretében NEKEM VÉRVONALAM ELLENÉRE IS UGYAN EZ A következtetésem(17.01-)
volvós
Én inkább Csucseszku elvtárshoz hasonlitanám...
Remélem a vége is ahhoz fog ...:-)))))
1magyar
...Orbán számára, aki visszautasítja, hogy külső forrásból pótolják a külföldre távozott félmillió embert.
Ennél normálisabb hozzáállást nem is várhatunk. Nehogy már a semmirekellő,megélhetési vándoroknak adjon pénzt mikor rengeteg munkanélküli van Mo-on!
szmeagol
@1magyar: Aranybogár!
Te sem lehetsz büszke az eszedre!
Vszeg az a bajod, h túl sokáig éltél vidéken és nem fejlődött ki az agyad!
Szted ki miatt lesz egyre több a munkanélküli, a mélyszegénységben élő család, akik éheznek és a gyermekük napokig nem eszik főtt ételt?
Nna, szted ki miatt?
Gondolkozz pubi, mielőtt megszólalsz!
Már, ha van mivel!
1magyar
@szmeagol: Abban akkor megegyeztünk, hogy van itt sok munkanélküli és ezeknek kellene először munka (nem közmunka) utána lehetne máshonnan embert keresni?
szmeagol
@1magyar: Ebben igen, de ezt ettől a maffiától ne várd!
Őket csak a saját zsebük és sleppjük érdeklik!
A többi + dögöljön +!
kkalman
De tudom szeretni ezeket az Amerikában élő megmondókat. Még hogy Orbán egy keresztes lovag? A szék mellé röhögtem magam. Meg nemzeti keresztény? Ilyen vicceket nem tudtak még a szép emlékű Ludas Matyiban sem nyomni. És az a lidércnyomás, hogy fogy a magyar? Hát ez ellen tenni kellene valamit, de amit ezek kitalálnak, az mind arra jó, hogy még gyorsabban fogyjon a magyar.
Desischado
orbán mint keresztes lovag?! Vigyorog a májam, kuncog a vesm. akkor volt ez lovag meg kereszény, amikor én római pápa!
CHEWBACCA
@nezelodo: ... a KDNP klerikális papjainak mindegy ki ül a templomban!
kutyahűség
Nem tudom, melyikük számára nagyobb szégyen az egymáshoz hasonlítás.
Lepényleső
Majd ha úgy él,ahogy nekem előírja-visszamenőleg,addig meg egy kalandor,akinek semmi sem
drága a más pénzén.
mariaberta
Na ez aztán egy nagy tévedés. Horthy családja, neveltetése még csak nyomokban sincs meg ebben az Orbánban.
Horthy, minden hibája ellenére Úri ember volt, tisztában volt az etikettel, stb... Hol van ettől Orbán? Ég és Föld.
mariaberta
Ja... Csak rá kell nézni fenti képre, le rí róla minden.
öcsi55
Remélem úgy végzi majd,mint Horthy jó messze innen.
justhpeter
Orbán mint Horthy. Érdekes összehasonlítás. Annál is inkább, mert Orbán még csak félúton van a háborús bűnössel szemben. Őt még meg lehetne állítani.
fentike
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Yoda69
horti egy uriember volt a gecihez kepest. En inkabb hitlerhez hasonlitanam.
vonotok
Már a kor meg van, egy kis bajusz kell csak a valósához.
nezelodo
@fentike: Nem tudom barátom, zsinagógában csak egyben jártam, amiből a Laca felmenői gabonaraktár-darálót csináltak. Talán nekik, ott a pártközpontban kellene feltenni a kérdést. Ha meg bűn., hogy ismerem a bibliát, az azért van mert, jártam hittanra, ahol elvert a pap, amiért fülön fogva elvittek az úttörőbe, ahol a tanár úr a nevem helyett csak hittanosnak csúfolt, és tőle meg azért kaptam néhány fülest, mert hittanra jártam. Természetesen a rendszerváltás után, posztumusz kitüntetést kapott a polgári viselkedésért, és az ifjúság keresztény neveléséért. Na ezekre varrjál gombot, mielőtt hülyeségeket kérdezel.
nezelodo
CHEWBACCA @:Ha mindegy lenne a papoknak, hogy ki ül a templomban, akkor a rendszerváltáskor a párt és KiSZ bizottságokat hátul, a "későn érkezettek" helyére ültették volna, ahogy addig szokásban volt. Ehelyett a mindig templomba járóknak kellett hátrébb húzódni, mert azoktól nem várhatták, hogy ismét politikai tényezők lesznek, mint a régi szép Horthy rendszerben. Igaz azok nem is kiabálták nekik a parlamentben, ahogy a nemzetvezetőnk, hogy "Csuhások, térdre, imára!"
CHEWBACCA
@nezelodo: Így igaz! A párttitkár, KISZ titkár, TSZ elnök, vezérigazgató elvtárs és családjaik ülnek 25 éve az első sorban!
fentike
@nezelodo: Első osztáj első félévében még a pap eljárt az iskolába és imátkoztunk hangosan , majd ez megszü nt és a slovák himnuszt gyakoroltuk hangosan ! Ministráltam 15-éves koromig ! Jártam egy asztalos mühelyben melynek a padlása ívelt boltozatú volt , kékre festve arany csillagokkal terítve , abból gondoltuk , h. zsidó imaház volt ! A gomvarrást nem gyakorolom !
nezelodo
@fentike: Látom, már törölték a hozzászólásod, gondolom a nyílt színű zsidózás miatt. Sajnos nem találtál, de sokszor történik ilyen ma a kis hazánkban, az utcán a tömegközlekedési eszközökön, sőt a családban is, de kitüntetett helyen szerepel a gyűlöletszítási sorban néhány plebánia is, a fővárosban. Pedig ahogy kihámozom a soraidból szlovákok közt éltél, mégis ugyanabba a hibába esel, mint ők is. Ja a kékre festett mennyezet, lehet, hogy megvezetett, tótkéknek hívják a nálunk élő tótoknál láthatsz ilyen rikító kék színt. Nekem sem a színnel, sem a tótokkal sem volt bajom, pedig gyakran megfordultam pl. Závoda falujában.
Butautáló
Nem mindegy, épp kihez hasonlítják! A lakodalmi rókát is lehet alabástrom-terítőhöz hasonlítani, attól még hányás marad!
fentike
@fentike: Már nem emlékszem miről írtam , gondolom , Orbánt védtem ami itt nem nagy szokás ! A demokráciában , szóllásszabadságban , vélemény nyilvánításban sokminden megengedhető ! Esetleg egykicsit teccenek tanulni a Kuruc.infotól amit nem tudnak betiltani még állami szinten sem ! Ez a meglátásom VéLEMéNYEM !
fentike
@nezelodo: Igen feletót vagyok amit nem szégyellek sőt büszke vagyok tót elődömre ! Sokat adtak ők a magyar hazának, csak példa Petőfi meg Táncsics egykicsit Kossúth ! Az a kék meg nem tótkék volt hanem mennyezet kék arany csillagokkal !
nezelodo
@fentike: Látod, senki nem akadályoz meg a nemzeti büszkeséged megélésében, akkor Te miért teszed ez másokkal a sajátjuk megélésében? A nemzetiségek közt mindig akkor szokott probléma lenni, amikor a politika elaljasul...
fentike
@nezelodo: Hozzámképest túl magas a végzetséged , biztos sokra vitted ! Kösz ,h, felvilágosítottál ! Csakhát a véleményem megmarad , ugyanis nem Kolombót nézegetem az Atv-ben !
Jozefina
A képről ítélve inkább egy gonosz, minden roszra elszánt nemzeti ördög képe jelenik meg!!!??
spu00
Úgy látszik itt mindenki a Foxi-Maxi általános iskolában szerezte ismereteit a régi időkkel kapcsolatosan, s nem tudtam, hogy ezen iskola tipusnak van egy a rendszer váltás utáni csökevénye. A szövegekből ez sajnos kitűnik.
Ha csak egy kis empátiával rendelkeznének, akkor tudnák, hogy Horthy az l.világháborút vesztessen záró M.o-t vett át, területi csonkitás és hatalmas hadisarc kötelezettségével, Orbán 98 és 2010-ben egy gazdaságilag tönkre tett országot vett át.
Különbség csupán annyi, hogy Horthy egy nemzetben hívő országot, addig Orbán egy mai napig kommunista, liberális befolyás alatt álló országot, mely 25 év után is fertőzi az országot.
A történelmet ismerni. s nem félre magyarázni kellene.
Önök olyanok, hogy a Londoni 6:3-nál is az angol gólok miatt keseregnek, s nem a rúgott 6 gólnak örülnek.
teuton
@spu00: Hat te nem tudom milyen iskolaban tanultad a törtenelmet, de utana kellene olvass mit csinalt Hothy az orszagbol... Vazallusa lett egy külföldi hatalomnbak, elarulta az orszagot es lakoit, pavatancot jart a különbözö nagyhatalmak elött. A vege az lett, hogy tönkretette az orszagot, a nyilasok vettek at a hatalmat, milliok haltak meg es ö kplföldre menekült... Hat szep kilatasok a mai MO jövöjere nezve!!!
Egybekentis azrert hülyeseg amit irsz, mert a 2008as valsaggal ugy birkozott meg Gyurcsany, hogy az orszag nem ment csödbe, mint jonehany mas (Irorszag, Spanyolorszag, amiket csak EU-s milliardok mentettek meg) es 2010re mindenütt Europaban normalizalodott a helyzet. Kiveve MO-ot, több mint 50 különado lett bevezetve, a külföldi befektetök nem jönnek vagy menekülnek, söt 500000en mentek el nyugatra dolgozni 2010 ota! Szoval ha összehasonlitasz, akkor tenyeket es adatokat is mondj, ne a kormanypropagandat szajkozd...
Jankó123
@spu00: "Önök olyanok, hogy a Londoni 6:3-nál is az angol gólok miatt keseregnek, s nem a rúgott 6 gólnak örülnek."

Önök pedig olyanok, hogy egy 60 éve történt esemény miatt azt képzelik, hogy azóta is tudnak a magyarok focizni.
A pocakos focista, a csak Magyarországon méltán világhírű szakértője a sportágnak, aki a járási III. osztályban gurigázott egykor, tehát Qrvára ért hozzá!
Viszont jobban jártunk volna, ha annak idején nem akasztja szögre a stoplist, hanem a felcsúti öregfiúknál lenne még ma is a "libalegelők Maradonája".
papa.49
Olyan nincs akihez hasonlítani lehetne a hazugovicsot, mert ilyen szemét még nem született rajta kívül))))))))))))))
teuton
@papa.49: Ne bizdd el magad, a lengyelek mar gözerövel azon dolgoznak, hoy 1-2 ev alatt hazugovicsot lekörözek! Egy megvesztegetesert/sikkasztasert elitelt politikusnak kegyelmet adtak es miniszter lett, az alkotmanybirosagot szetvertek, a mediak vezetöit a kormany jelöli ki, a beigert afa-csökkentes az elelmiszerekre elmarad, stb. Mindez alig 2 honap alatt törtent! Tehat jo tanitvanyok a diktatura kiepitese es a hazugsagok teren...
papa.49
@teuton: Azért arra ,,tökösebb nép,, lakik, hátha nem nyelik le mint mink...
jancsik68
@spu00: Te pedig azt tudhatnád,hogy Magyarország megcsonkitásáért,az I.Vh vereségeiért az akkori uralkodó osztály,a képzetlen tisztikar volt a felelős.Horthy főtette,hogy aláirta a Monarchia haditengerészetének csúfos átadását,de olyan aljas volt,hogy nem mert elmenni a béketárgyalásokra,hogy ott harcoljan a magyarok igazáért,hazánkért,de elküldte anno a Szovjetunóba szedett-vedett kiképzetlen hadseregét,hogy idecsalja az oroszokat!!A Donkanyarban elpusztult emberekért csak az idióták bocsájtanak meg!!
spu00
@teuton: Eddig Ön hol élt, tanult, olvasott egyáltalán valamit az 1900-s évek elejétől történtekről?
Mit tud a század elején történt Orosz-Szerb-Francia megállapodásokról, arról, hogy Oroszország már 1912-ben felszólította a Román királyságot, hogy alapozza meg igényét M.o-al szemben Erdélyért, az Orosz hadsereget már 1914 áprilisában mozgósították az Uralon túli területekről és egyéb történések voltak mely alapján készültek a háborúra.Ja, hogy Önöknek nem tanították, de az elmúlt 25 évben rájöhettek volna.
Horthy alatt megduplázták az iskolákat, 7.300 helyet 38-ra 13.900 iskola üzemelt, 30-s évek közepére Európa egyik legjobb fizető eszköze a magyar volt, iparilag fejlettebbek voltunk, mint az osztrákok.
Tudja a Doni 120.000 halottnak köszönhetően nem szállták meg M.o-t 41-ben, s 44 márciusáig nem vitték el a zsidókat, tudja, hogy ez hány élő óra, nap, hét, hónap, ki tudja, ki meri számolni, s utána a tükörbe nézni, hogy milyen ember néz vissza?
Az én édesapám a Donnál halt hősi halált, s nem Horthyt átkozom, hanem azokat, akik miatt az egész történt.
Azt, hogy a történelmet nem ismeri, még lehetne mentsége, de hogy a közel múltat sem, az már szégyen.
M.o 2008 szeptemberében ismerte el, hogy fizetés képtelenné vált, s vette fel a 20 milliárdos kölcsönt , a válság az év végén következett be, de M.o nem volt érdekelve szerencsére, de így is fizetett a kormány a bankoknak.Érdekessége a hitel felvételének, hogy moratóriumot csak működésének idejére kérte, más államok min. 5-10 évet.
Elsőként ismerje meg a tényeket, után véleményezzen.
spu00
@Jankó123: A példa nem a fociról szólt, hanem egyes emberek hozzá állásáról. Ha nem érti, elmagyarázom!
zoom
@spu00: Bullshit.

Szarok a történelemre, amiben emberek ölték halomra egymást.
Nemhogy a régmúlt történelmét próbálják átírni szépíteni (mert csak a szépre emlékezünk) egyesek, hanem a napjainkban történteket is.
Propagandagépezet.
Nincs SEMMI, amivel meg lehetne magyarázni (főleg igazolni) azt, amit orbán tesz!!!
orbán egy aljas gazember, aki mindenre képes - CSAK!
mariaberta
Hát nem vagyok kifejezetten Horthy imádó, de azt hogy Orbánt hozzá hasonlítják, az egyszerűen röhej. Horthy minden hibája ellenére államférfi volt, intelligens úri ember. Ez nem mondható el Orbánról, hiszen még viselkedni sem tud. Csak meg kell nézni néhány videót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.