Az elmélet címe: Orbán terve.

Titkos megállapodás született Ukrajna felosztásáról? – Lengyelországban erről írnak a lapokFotó: Orbán és Morawieczki találkozója Madridban, MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Csütörtök este egy érdekes elméletet osztott meg a Facebookon Roman Giertych, Lengyelország egykori miniszterelnök-helyettese (2006-2007), Orbán terve címmel – vette észre a 444.hu. Az írást azóta több lengyel lap is átvette. A politikus az eszmefuttatásban választ keres a magyar és a lengyel kormány EU-ellenes szövetségének okára. Emellett az orosz-ukrán háborút is új nézőpontból értékeli.

Az ő megoldása: létezett egy magyar-lengyel-orosz titkos terv, Ukrajna felosztásáról.

A terv szerint az orosz hadseregnek a mostani háborúban nagyon gyorsan le kellett volna rohannia Ukrajnának a Dnyepertől keletre eső, jórészt oroszajkú felét. Néhány nap alatt, érdemi ellenállás nélkül bevonultak volna Kijevbe, megbuktatva Zelenszkij elnököt és a kormányát. 

Eközben Ukrajna nyugati felébe, a menekültáradattól tartva, a lengyel illetve a magyar hadsereg vonult volna be, békefenntartóként. A lengyelek Lviv központtal vehették volna ellenőrzésük alá Észak-Nyugat-Ukrajna nagyobbik részét.

Magyarország pedig Kárpátalján biztosíthatta volna a békét.

A terv szerint Ukrajna felosztása aztán állandósult volna, megadva az esélyt a lengyel és a magyar vezetőknek, hogy az országukat gyarapítva hősökké váljanak otthon, örökre bebetonozva hatalmukat.

Giertych szerint ezt a hódítást készítette elő a magyar és a lengyel kormányok állandó konfliktuskeresése az USA-val és az EU-val.

Azért mentek bele végeláthatatlan vitákba az EU bíróságának szerepéről, illetve ostorozták az amerikai befolyást, hogy ha eljön a területszerzés ideje, akkor a nyugatiak rosszallása és az együttműködés az oroszokkal ne legyen annyira bizarr fordulat sem otthon, sem pedig a külföldiek előtt. Giertych feltételezése szerint a Nyugat-ellenes gesztusok egyben jelzések voltak Moszkva felé, hogy megbízható szövetségesek irányítják a magyar és a lengyel kormányt.

Giertych szerint a szélsőjobboldali európai pártok tavaly decemberben tartott varsói, és idén január végén rendezett madridi találkozóin egyeztette Orbán a lengyel vezetőkkel a háborús terveket. Itt bevonták a francia elnökválasztásra készülő Le Pent is.

A terv utolsó simításait az elmélet szerint Orbán február 5-i moszkvai látogatásán végezték el,

amikor Orbán Viktor öt órán tárgyalt Putyinnal, hogy aztán csak annyit jelentsenek be, hogy áprilisban az MVM és a Gazprom talán leszerződik még egy kis gázra egymással. Putyin a találkozó után arról beszélt, hogy hazugság árán bővült a NATO 1997 után. Orbán Viktor szó nélkül vette tudomásul, hogy az orosz elnök szerint az országa nem lehetne tagja a nyugati katonai szövetségnek.

Csakhogy a titkos terv Giertych szerint nem sikerült, mert Ukrajna váratlanul keményen ellenállt az orosz támadásnak. Ezt látva a nyugati és a lengyel közvélemény is határozottan ukránpárti lett, és a lengyel kormány elengedte a felosztási tervet. Sőt, nem hogy elengedte, de még az élére is állt az ukrán ügy védelmének. Kaczynski, a kormánypárt elnöke és Morawieczki miniszterelnök keddi kijevi látogatásukkal mutatták meg, hogy már teljesen más forgatókönyvben hisznek.

Forrás: 444.hu
Fotó: Orbán és Morawieczki találkozója Madridban,  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Most olvastam egy cikket Hitler és Sztálin titkos paktumáról, az 1939-s német és szovjet indoklásokat az inváziókról, és úgy néz ki, Putyin a bevált recept alapján indított inváziót Ukrajna ellen! Nincs új a Nap alatt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Most olvastam egy cikket Hitler és Sztálin titkos paktumáról, az 1939-s német és szovjet indoklásokat az inváziókról, és úgy néz ki, Putyin a bevált recept alapján indított inváziót Ukrajna ellen! Nincs új a Nap alatt!
Nessy
@KisTehen: Ezt már többször előadták őseink a történelem folyamán, a végén kevesebb, mint több sikerrel!
tothjani
Érdekes hogy egy Vezető Orosz lap is hasonló dolgokat irt.
driv3r
Mégis iről tárgyalt Putyin és Orbán öt órán keresztül a háburú kitörése előtt?
A gázárról, amiről már régen megállapodtak?

@KisTehen: A Soros terv a fantazmagória!
Csizmás Kond
...elég gyenge ...vérszegény politikai elmélet...
driv3r
@KisTehen: A gazdád mégis egy A4-es lapott mutatott fel Soros-tervként...
namihami
Ezt még én, a baloldali is hülyeségnek tartom. No, nem arról van szó, hogy a Mi Istenünknek ellenére lenne, hogy minden sz@rba, még amihez semmi köze, abba is, beleüsse az orrát. De, miután a két háborús fél (és a világ csendben) felmérte a helyzetet, aztán minket, rájöttek, hogy a Mi Vezénylőnk a lepkefing kategóriát se érné el ebben a konfliktusban.
És a legfontosabb szempont: Hiszem, hogy az orbáni terv szerint a cél az ukrajnai (állítólagos magyarlakta) terület egyrészének idecsatolása. Ahogy az orosz és a lengyel terv is hasonló. Viszont az isten kímélje meg ezt a sorsverte kis országot, hogy a rengeteg éhenkórász ukrajnai magyart is a nyakunkba kelljen venni. Már így is milliárdok százait öntöttük ki oda. Persze, a legtöbbje ott is (miként erdélyi ""testvéreink"" esetében) csak egy, sajátmagát vezetőnek kikiáltott réteg meggazdagodását szolgálta és a kisemberek legfeljebb HA(!!) hallottak róla. Ha most a sors keze még ráadásul idesorolná őket, na az lenne a hazai életszinvonalra történő utolsó, de legnagyobb csapás.
Havanagi
Mindent el tudok képzelni és annak az ellenkezőjét is.Aki már rég eladta a lelkét az ördögnek,az maga is ördög.
Macskaszem
Gondoljunk csak rra, hogy a Fidesz székházban és minden fideszpotentát irodájának falán ott virít a nagy Magyarország térkép, ami előtt előszeretettel fotózkodnak a geczik. Nem igaz, hogy nem is gondolnak rá. Dehogynem. És nem csak Ukrajnára.
A szlovákok olyannyira kiakadtak orbán földvásárlási teveitől, hogy végül orbán elállt a szlovák földvásárlástól. Romániában viszont vásárolgat, ingatlanokat is, és minden szomszédban ahol hagyják. Mi ez, ha nem területfoglalási szándék? Nem zörög a haraszt...
human
Túl vadnak tűnik ez a lengyel-Orbán terv.
Az is hülye aki azt hiszi, hogy annyi orosz katona halála után Putyin csak úgy odaadná Kárpát alját Orbánnak. Nincs jó véleményem Putyinról, de a saját katonái életét azért biztos többre tartja, mint egy nyomorék árulót Orbán személyében.
lampa laz
@Nessy: (11:21) A történelem ismétli önmagát, csak egy-két őrült hataloméhes, elvakult diktátor kell hozzá.
A direkt36 oldalán rengeteg oknyomozó cikk tárja fel orbán putyinhoz való elkötelezettségét. Például ez is, www.direkt36.hu/kemek-bizniszek-bunozok-amikor-orbanek-az-oroszoknak-kedveztek-a-nyugati-erdekek-helyett/ kár, h csak kevés ember agyáig jutnak el ezek a gyalázatos dolgok. Orbán már 2010 előtt szorgalmasan építette ki a kapcsolatát putyinnal.
verőce21
Eredeti terv szerint az orosz hadseregnek nagyon gyorsan le kellett volna rohannia Ukrajnának a Dnyepertől keletre eső, jórészt oroszajkú felét.
Néhány nap alatt, érdemi ellenállás nélkül bevonultak volna Kijevbe, megbuktatva Zelenszkij elnököt és a kormányát. 
Eddig igaz... A felosztás nem...!
fergeteg
A Pravda világgá kürtölte térképeket is.
Olvassatok azt is. Ja,ti már nem tanultatok oroszt.
verőce21
A lengyeleknek (több) évszázados ellentéte van az oroszokkal..., nem a magyar-lengyel baráti viszony megromlásáról van szó...!
Havanagi
És Orbánnak ez a " jóslata?" :www.blikk.hu/aktualis/belfold/orban-viktor-joslat-2030-vilag-valtozas/q9hbrd7
Szerintem putyinnál ő nyakig xarban csücsül,de ha egyszer putyin kinyitja a száját,az elsőprő lesz Orbán számára is.
Nessy
@verőce21: Éljen és virágozzék az örök és megbonthatatlan orosz (szovjet) - magyar barátság!
drrotf
Kárpátalja visszaszerzésére meg volt a terv, de úgy látszik kútba esett és nem csak azért mert Ukrajna a várnál sokkal jobban ellen állt, hanem azért is mert a "mi Viktorunk" kijelentette hogy a magyar hadsereg nem megy Ukrajnába!Bár amit mond a kormányfő úr azt nem szokta betartani!És akkor Erdélyt mikor akarja visszaszerezni a jogásziniszterelnökúr?Úgy gondolja hogy lesz még neki még egy ilyen terület visszaszerző akcióra ideje , tehát még legalább húsz évig akar uralkodni?Ezek után szerintem "II.Hazalapító "előnevet karja a sírkövére felíratni?
Yoda69
Ha ez beigazolodik akkor orban egy politikai hulla. Meg akkor is ha nyer aprilisban, egy ilyen aljas tervvel nem maradhat Unios politikus. Ergo vagy Magyarorszag nem lesz az Unio tagja, vagy orban nem lesz Magyarorszag miniszterelnoke.
Clavigo
@verőce21: Aha... Nekünk nincs ellentétünk ( pár évszados ) a ruszkikkal ? Itt most nem a trágyából ,,Soros által kikapart, csutkai vályogvető besúgóra gondoltam... Nem a Győri Gábor nevü ,szarházi ' társadalmi kapcsolatra ' gondoltam...
verőce21
@Clavigo: Hanem mire gondoltál Nyikhaj?
Al X
Simicska Lajos 2014-ben vált le O1G-ről, ez is bele illik a vélt, vagy valós történetbe. Azóta is hallgat, mert Putyin gyilkoltatott már meg embereket akárhova menekültek.
Nyírfa
Nem tartom valószínűnek. Nem Orbán miatt, hanem mert a lengyelek oroszellenessége nem tesz lehetővé egy ilyen tervet.
Hogy Orbán bármilyen disznóságra képes, afelől nincs kétsége senkinek, de, ha abban reménykedett, hogy hathatós közreműködésével kitoljuk a jelenlegi határainkat, akkor nyugodt lélekkel lehülyézhetem.
Nos, azt hiszem, részéről több volt reménynél, nevezhetjük tervnek is Kárpátalja visszaszerzését Putyin jóvoltából, de, ismétlem, a lengyelek egy ilyen összeesküvésbe nem mehettek bele.
Nem tudom, ki ez az ember, ez az exminiszterelnök-helyettes, de érdemes lenne utána nézni, mi oka volt megszülni ezt a cikket.
Még valami. Miért Orbán terve? Miért egyedül Orbán nyakába varrná/varrja ezt a feltételezését.
Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen horderejű hipotézissel előállni csak akkor szabad, akkor fair , ha valamicske bizonyíték is van a tarsolyában.
driv3r
@Nyírfa: Nekem 5 óra tárgyalás a háború kitörése előtt bő három héttel bizonyít ezt-azt. Az Orbán-terv is jó, de én inkább Putyin-tervnek hívnám. Viszont a lengyel vonal szerintem is hülyeség.
Bogatir
@Yoda69: Meg fogják fingatni csórikámat akkor is ha nem igaz.
Nyírfa
@driv3r: 16.01

Orbán nemcsak jószántából maradt itthon akkor, amikor a 3 miniszterelnök Kijevbe utazott. Egyrészt be sem vonták a projektbe - szerintem -, másrészt, nem volt mit tárgyalnia, hiszen csöpög a nyála Kárpátalja után. Az is beszédes, ahogyan távol tartják a lengyelek magukat mindentől, ami a magyarokkal kapcsolatos. A szomszédaink, ha máshonnan nem is, de a titkosszolgálataik révén tudhatják, hogy Orbán milyen hamiskártyás, s miféle álmokat kerget, tehát, mivel nagyon is elképzelhető, hogy a Putyinnal folytatott ötórás tárgyalás fő témája a háború s annak céljai voltak, a miniszterelnök kiírta magát az európai szövetségekből.
driv3r
@Nyírfa: Sajnos ez a magyar választók jelentős többségét nem hatja meg, és ugyanúgy leszavaznak Orbánra, mint eddig.

Mit látnak külföldön?
Oroszországban kétharmad támogatja Putyin háborúját, míg Magyarországon kétharmad támogatja az oroszbarát Orbánt. (persze ez nem igaz a torz választási rendszer miatt, de Orbán mindenhol azt hangoztatja, hogy már a harmadik választás nyerte meg kétharmaddal)
Sajnos ez túl magas szám, és emiatt az egész ország népére néznek ferde szemmel, és fognak a hátuk mögött összesúgni és fogják leköpni őket, ha meghalják a magyar beszédet vagy meglátják a magyar rendszámot.
Nyírfa
@driv3r: 16.32

Igen, hajlamosak vagyunk általánosítani. Törekedni kell rá, hogy egy népet ne azonosítsunk sem a vezetőjével, sem a rá szavazó polgárokkal.
Most nagyon haragszom az oroszokra, de újból és újból figyelmeztetem magam, hogy Tolsztoj is orosz és Puskin is és a Bolsoj is, meg Navalnij és a tüntetők és még nagyon sokan, de nem őket látjuk, hanem a véres kezű diktátort a vezérkarával és az átvert, behülyített katonáit.
driv3r
@Nyírfa: Ez igaz. Csehovot lefelejtetted.

Amikor az M1-en még ilyeneket is lehetett látni:

www.youtube.com/watch?v=Ao1MKKN7fD8

www.youtube.com/watch?v=EmXrI7S_8Aw
Gazella
@KisTehen: agyatlan vénlány... még ha ismernéd a magyar történelmet, sem értenéd..
vacsi
@Nyírfa: Ebben igazad van. A nép itt is - ott is szenved, és csak azok közül válogathat, akiket felkínálnak neki. De a régi mondás most is igaz: minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Gazella
Gyerekek megmondtam kezdettől fogva hogy a putin a régi szovjetúniót .. a zsírháj meg trianont akarja visszállítani... csak hogy ezek a mai orosz nép már más generációkból állnak mint 100 évvel ezelőtt.
Gazella
@verőce21: n'ikhaj te agyatlan nyikhaj...roman n'ikhaj patkany.. irta Clavigo hogy mirol van szo. Te moslek nyikhaj
Eladott Ország
Élt egy ember, aki már élete alkonya felé járt, és úgy gondolta, mielőtt meghal, még véghez visz valami nagy dolgot.
ELÉG LETT VOLNA A KERTVÉGI BUDIBAN ERŐLKÖDNI EGY KICSIT, ANNAK TÖBB ÉRTELME LETT VOLNA!
.
Nyírfa
@driv3r: 17.24

Nem túlzás: imádtam! :))
driv3r
@Eladott Ország: Üldögélt egy ember az almafája alatt teát kortyolgatva.
Arra ment az ördög, és megszólította:
- Miért üldögélsz itt az almafa alatt, ahelyett, hogy megmetszenéd, lepermeteznéd, majd leszüretelnéd az almafát, aztán kivinnéd a piacra és eladnád.
A bevételből több földet vehetnél és több almafát ültethetnél, amiből nagyobb nyereséged lenne, és a nagyobb nyereségből még több földet vehetnél és még több almafád lehetne és még több nyereséged.
Akkor leülhetnél az egyik almafád alá és nyugodtan teázhatnál.
- Erre visszakérdez az ember: Miért, most mit csinálok?

Putyin az az ember, aki hallgat az ördögre és még nagyobb területet akar, még több almafával...
verőce21
Putyin egyszerűen csak annyit akar, hogy ne támadják meg a volt almáskertjéből...! és a saját népét se lőjék halomra, a saját határai mentén...! @driv3r: @Nyírfa:
Clavigo
@verőce21: Könnyes lett a szemem,,úgy meghatódtam..
verőce21
@Clavigo: (21:08) Nem néztem volna ki belőled...! :)
verőce21
A lengyelországi lapok ugyanúgy hazudnak, mint itt a lipsisajtó... :)

Itt csak a lengőajtó nem hazudott Ágikának...:)
Clavigo
@verőce21: A lengyelek akkor most nem haverok,,,?
driv3r
@verőce21: ma, 20:57
Elhitette veled a propaganda ezt a szarságot.
Szánalmas vagy.
Az agresszor Oroszország megtámadott egy önálló, független országot, ölve és elűzve
Te az a fajta vagy, aki vegetál a haláláig - tök hülyén.

Készülj!
Lesz itt minden is, mert ennek a mi, Magyarország történetének nem lesz vége a háborúval!

Le leszünk alázva - az egész világ részéről !!!
Csak figyelj fideszes gyökér!
kereső
BRÉKING
A mariupoli önkormányzat arról tájékoztatta The Kyiv Independent-et, hogy az orosz megszállók mariupoli lakosok ezreit szállítják Oroszországba.
A forrás szerint táborokba szállították a civileket, ahol az oroszok átnézték a telefonjaikat és az igazolványaikat, majd erőszakkal távoli orosz városokba indították őket.

Malenkij robot???,
kereső
Horvátország Macron elnöktől kér segitséget a horvát légtér megfigyelésére és védelmére, mert a drón ügyben a magyar kormány titkolózik, és nem beszél világosan. Ezért a horvát kormány nem bizik a magyarokban.
verőce21
@driv3r: 22:29) Tégedet sem állít meg semmi, csak egy lengőajtó...! :)
verőce21
@kereső: A lakosokat csak azért szállítják el átmenetileg, hogy ne legyenek áldozatai az ostromnak!

Kellenek majd a lakosok az újjáépítéshez, vagy hogyan gondoltad, te ostoba...?
csak úgy....
@verőce21: nagyon ostoba vagy,te unoka tesók gyereke.
teuton
@verőce21: Azt elarulnad te eszkombajn, hogy miert kell a varost lebombazni, a lakosokat "ideiglenesen" (az akaratuk ellenere!) deportalni, hogy aztan ujbol felepitsek a varist=? Ezt a rendkivül logikus agynenest ki finanszirozza es miböl?
verőce21
@csak úhgy...: "nagyon ostoba vagy,te unoka tesók gyereke." :)
kereső
@verőce21: Te, putyin imádó faszkalap. Talán nem kellett volna, mondva csinált/hazug ürügyekkel megtámadni és lebombázni Ukrajnát, gyilkolászni az ott élő embereket- az oroszokat is ( a bomba, a golyó nem válogat), hogy majd legyen mit újjáépiteni. Persze, majd azok a gyermekek és nők fognak épitkezni, akiket most táborokba hurcolnak. Teljesen logikus. És teljesen elfogadhatók az indokaid , az ukrajnai geodiciumról ! Nincsenek jelzők az aljasságodra.
driv3r
@verőce21: tegnap, 22:48

Ha nem zavar téged, akkor ezt bóknak veszem.
kereső
@verőce21: tegnap , 20:57 E helyett ő lövi halomra a saját "népét", és löveti halomra katonaként a "saját gyermekeit. Te is elveszitetted "humán jellegedet".
csak úgy....
@kereső: ez a @verőce21: egy genetikai selejt!
Lepényleső
Ezektől kitelhet minden,- ahogy az ellenkezője is?
ómió
Ez az, efftársak! Hazudjátok a "Zorbánra"! Ha már ki akar maradni a hárorúból, ez az "efftársi minimum"!
verőce21
@kereső: (07:40) Milyen "saját gyermekeit" löveti halomra...?
Ez rágalom és hazugság a javából...! Teljesen elment az eszed?
kereső
@verőce21: Árulóval nincs dolgom. Ezt jegyezd meg.Ki a lóf@x küldött háborúba besorozott 18-20 éves kölyköket te agyalágyult orbán és putyin scheggéből kilógó szégyen? He?
Nyírfa
@kereső: 11.45

Mit fognak csinálni, ha áprilisban Márki és a hat párt vezetője keze emelkedik a magasba?
Mit találnak ki, milyen eszement magyarázatokba menekülnek? Persze, vannak tippjeink, de ennyi butaság már túllépi az elviselhetőség határát. Nem véletlenül negligálom őket a megnyilvánulásaik zömében. Többnyire át is siklom a kommentjeik felett.
driv3r
@ómió: Te mit szedsz? Inkább igyál.
verőce21
@Nyírfa: Rosszul teszed...!
Mert én kíváncsi vagyok az árulásaidra!
verőce21
@kereső: 18 éves kortól van hadkötelezettség..., így volt ez nálunk is!
Így van ez, a Föld több tucat országában...He?
kereső
@verőce21: Nem az volt a kérdés, kishenceg- ne próbálj kislisszolni a témából. Az volt a kérdés, ki az , aki gyilkolja a saját "gyermekeit". Putyin, a terrorista tömeggyilkos. Veszélyesebb, mint bin laden volt- és lehet, hogy úgy is végzi. Bár én nem kivánok neki ilyet- egy Hágai Biróságot, azt igen. Többszörösen is megérett rá,
kereső
@Nyírfa: Ó, én nem féltem őket. Ezek indig megtalálják az aktuális schegget.
Rádisó mesélte mesélte nem sokkal a rendszerváltás után. : Magyar rádió pagodája- berecz jános üldögél, jönnek-mennek az emberek. Többségük úgy tesz, mintha nem is ismerné- fejek elforditva. Egy idő után berecz megszóllal" ha a seggem beszélni tudna..."
CsipkeRózsa
@driv3r: 17:24

Egyik jobb, mint a másik. Milyen jókat lehetett röhögni, akkor és most is.
Nyírfa
@kereső: 14.09

Ha megválogathatnánk, kikkel, hol ,milyen minőségben éljünk, az szolgálná a fejlődésünket? Vagy tényleg teher alatt nő a pálma? Mostanában ezen filózgatok: mi szolgál minket a leginkább, mitől
válunk azzá, amik születésünk pillanatában is vagyunk, ártatlanok, őszinték, s bármilyen furcsán is hangzik, kifinomult , intuitív lények.
Amikor vártam a nagyfiamat, teljesen Benjamin Spock hatása alatt voltam. Visszaigazolást, hogy a gondolkodásommal nem vagyok egyedül, mindig is a könyvekből kaptam, de Spock doktor műve a csecsemők, gyermekek gondozásáról maga volt az Élet, az Igazság, a Szeretet. Hogy a kicsik mennyire önazonosak, amíg nevelés címszó alatt el nem rontjuk őket, azt számtalan kísérlettel, példával bizonyította be. A gyerekek tudják, hogy nekik mi a jó, mire van szükségük. És akkor jövünk mi, felnőttek, és belerondítunk az élet és önmagunk tökéletes művébe.
Szóvak, mi szolgál a leginkább? A pozitív minta, amely hagy és segít élni vagy az idiotizmus, a gonoszság, ami jó esetben előhívja belőlünk az Embert. Azt hiszem: is-is. Azért én nagyon szeretem a végtelen békét.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 14.58

Parádés! :) Egyik színészünk zseniálisabb mint a másik. Biztosan most is vannak nagyon tehetséges művészek, de ők, a régiek tényleg halhatatlanok.
A színház tényleg templom...nem a Semjén-féle, hanem a lelkünké.
verőce21
@Nyírfa: (15:45)
"Színház ez az egész világ, s merő
Szereplő mind a férfi, nő: mindenki
Föl és lelép; jut több szerep is egy
Személyre."
ómió
@driv3r: Látom, megint az agyad helyére ment az "efftársi jólértesültség"!
Németh István
Mi a valósság nem nagyon tudjuk! De az biztos, hogy a lengyelek aljas viselkedése nem véletlen!
Nyerészkedési lehetőségeik vannak - ez többet ér a tisztességnél, a csehek, meg a szlovákok a románokkal a trianon okán pajtikolnak az eu-usa-soros beteg elméjűekkel! Az fel sem dereng náluk, hogy háborús bűnösként lesznek számba véve! Moslék egy politikai helyzetkép van >> manapság egy háború földrészeket tesz tönkre az ősidőkben két ország elintézte egymás közt a gondokat. Ez már nem divat az érdekeltségek rendesen anyagi vonzata mindenképpen döntő! Szar egy népségek lettünk > bocsánat a népségek egyes vezetői a moslék korrupt állatok, gyilkosok!!
Dr. Proktor
@Németh István: Nem rémlik neked hogy az első világháborút mi kezdtük és mi vesztettük el? Tanulj tínó...
Németh István
@Dr. Proktor: Két dolog vonatkozásában is tévedsz! Nem lehet a jelenlegi helyzetet összehasonlítani! Olybá tűnik a "tinó" tanulékony, mármint ezt nem nekem címezted gondolom a Kormánynak - ugyan is én nem tudok mit tenni! Aztán a kormány amit és ahogy tesz azt csak elismerni lehet! Gondolom ezt te is így értelmezed vagy esetleg magadat a gyerekeidet akarod a frontra a családodat a metróalagutakba küldeni!??? ejnye-bejnye!
Különben!! a lengyelek aljassága itt jön be mert a történelmi elviekben a "megbántottságukat" az oroszoknak tulajdonítva rehabilitációt akarnak! Ez nagyon nem ildomos, az az egy stimmel, hogy a Szovjet unió jogutódja az Orosz állam - de a többi nem a polgárháború témája! Könnyen előfordulhat, hogy a Varsói mezsgye kiegyenesítésre kerül, mint 45-ben! Mert megérdemlik!
telegdilaci
@Nessy:Ezért nem ítélte el Orbán egyértelműen a Putyin háborúját Ukrajna ellen mivel titokban felosztották Kárpátalját maguk között!
kereső
Nagyon úgy néz ki egyenlőre, hogy az "orbán -terv" dugába dőlt. Ezért is hepciáskodik druzsba peti, ezért viselkedik orbán minősithetetlenül az ukrán elnökkel szemben.Orbán a "béke követe, a béke galambja"- miközben bombákat szállit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.