A hétfőn benyújtott adócsomag elfogadásával Magyarország lehet az Európai Unió legversenyképesebb, illetve legkiszámíthatóbb országa – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Tállai András kifejtette: az adócsomag révén 9 százalékra csökken a társasági adó mértéke. A kormány és a szociális partnerekkel kötött 6 évre szóló bérmegállapodás értelmében jelentős mértékben csökken a munkáltatókat terhelő szociális hozzájárulási adó, első lépésben 5 százalékponttal.

Az egyéni vállalkozók közterhe is csökken, mindez több mint 180 ezer egyéni vállalkozót érint – tette hozzá.

Ezekkel a döntésekkel akarja a kormány ösztönözni a munkaadókat és a munkavállalókat, hogy maradjanak Magyarországon, a külföldön munkát vállalt magyarokat a hazatérésre, a befektetőket pedig arra, hogy hozzák az országba befektetéseiket – mondta Tállai.

(címlapfotó: 24.hu)

87 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@eszegfu: Hat ahol mindenki annyira a szakmaja magaslatan van, mint ez a hulye hajfeju, akkor ez csak egy vagyalom, nem terv...:O((((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
"Mi leszünk az Unió legversenyképesebb országa" majd akkor, ha Te Tállai uram a 100 méteres világbajnokságon megnyered az aranyérmet!:)) Mindegyik csak egy nagy álom!
Eladott Ország
Tállai meg az Unió legversenyképesebb országa.
Bandi, te intellektuális Mariana­árok, te fekete lyuka minden kormányok legsötétebbjének! Hát
ennyi energiával a minisztériumi portást vagy a sofőrödet is megkérdezhette volna a Hír Tv.  Hát honnan is tudhatnád pont te, hogy az Erzsébet utalvány adóköteles, és hogy mi kerül miért
annyiba, amennyibe, hogy miként pakoljátok egyik zsebetekből a másikba a költségvetési
pénzeket? Vida Ildikó angolul nem tudása szánalmas, majdhogynem bocsánatos hiányossággá szelídül eme 1 perc 40 másodpercbe sűrített szégyenletes performansz mellett.
Most akkor vagy az van, hogy ki kellene deríteni nagyon sürgősen, mégis ki a franc irányítja a
NAV-­ot valójában, és tényszerűen ki felel az adóügyekért az  NGM-ben amíg Tállai országosan kolbászt tölt és szalagot vág, mert a legbutább gazdasági pénzügyi analfabétára nézve  is méltatlan, hogy ez az ember az lehet ma Magyarországon, aki.
Világ szégyene és országos katasztrófa, hogy ez a figura, aki szerintem a budira sem tud úgy
elmenni, hogy közben ne tenne valami kárt maga körül, aki legfeljebb 10 betanult 
tőmondatban képes kommunikálni a világgal, akit még egy hentes is erős fenntartásokkal venne fel maga
mellé segédnek – ellenkező előjelű információk napvilágra kerüléséig ­,  mégiscsak a NAV
elnöke, b*sszameg! Aki elvileg azért felel, hogy az állam forintcsilliárdokat szedjen be az
adófizetőktől, aztán hogy hova tűnik az a sokezermilliárd, mit érdekli őt, egyáltalán honnan ké-ne tudnia.
karma1
@eszegfu: Hat ahol mindenki annyira a szakmaja magaslatan van, mint ez a hulye hajfeju, akkor ez csak egy vagyalom, nem terv...:O((((
human
A régióban sereghajtók vagyunk, de innen szép nyerni. Igaz, Tállai elvtárs?
Nessy
Még nincs is szilveszter, már berugott? Józanul ekkora szamárságot ember nem mond!
nezelodo
Jólvan, mára már megvolt a kötelező egészséges röhögésem, amikor olvastam. Na arra leszek kíváncsi ha elolvassák a nyugati szomszédaink is, hány hónapra áll le a röhögéstől a termelés, hogy utolérjük őket?
Zeta
A titkos fegyver vajon mi?
Mert maga a remény az kevés.
Ámításból meg van bőven.
A mostani emelés a régióban is kevés, nem hogy Európában,ha csak a fizetéseket nézzük
Aki Én
Basszus, nem úgy volt, hogy a forralt bor alkoholtartalma alacsony, mert elfő? Vagy ennek csak melegítik nem is forralják? Kicsit korán csapta tarkón az advent, nem?
eszegfu
@Zeta: Ja! Startpisztolyként... igaz, hogy ahhoz már valami mozsárágyu kellene!:))
sentinel216
"Tállai: Mi leszünk az Unió legversenyképesebb országa"

Korrupcióban, hazugságban, lopásban, basáskodásban, emberek tönkretételében.
justhpeter
Részben, egészében és teljességében osztom Eladott Ország véleményét. Precízebben én sem tudtam volna összefoglalni, hogy miért nem leszünk semmik a versenyképességben.Még nem láttam, hogy a párthűség és a szervilizmus bármely mértékű szervezetet képes eredményesen irányítani minimális szellemi talentum hiányában is. Márpedig Tállai megszólalási arra utalnak, hogy még a szellemi talentum minimumától is fényévekre van.
Nessy
" Ha majd a szellem napvilága ragyog be minden ház ablakán" írta a költő 150 éve! Azóta sem sikerült elérni! Legalább is Fidesz vezető körökben!
F_Viktor
Beindult a választási hazugság-kampány, már most rosszul vagyok, hogy 1,5 évig ezt a mantrát kell hallgatni és olvasni minden nap.
Nessy
@nevemnick: Akkor nem lehetne a NAV elnöke.
nevemnick
@Nessy: igazad van, mert épeszű ember inkább nem lenne.

:D
nyanya001
Száz szónak is egy a vége a Fidesz a hülyék gyűjtőhelye !
Lepényleső
A matekban,ha vannak is némi gátjai,álomban mi képes őt évekig tartani?
sziha
Latom itt senki nem fogja a lenyeget. EMBEREK! Nem matekrol, vagy realitasrol, itt illiberalis demokraciarol es a hozza kapcsolodo szamtanrol van szo. Abba meg minden belefer, kicsit olyan, mint Örkény Ötpercesei.
kissé felnőttem
Kivel szembet tobagóval trinidaddal ? ember alva nem kéne se járni se álmodozni
vonotok
@nyanya001: Na, de tényleg van ennyi hülye ???
quadrocopter
Jól van Tállai, a "leszünk" meg a" majd" pártmese kategória!
Bringás
Olyan büdös parasztok a libsik, hogy kimondhatatlan! Ők matekozhatnak csak minden eredményt meghatározva! Hát anyátokat határozzátok meg férgek!
sziha
Szeretem latni a drotszamaras vergodeset :)
kulabombaafityiszre
@Bringás: Arról,hogy apád kivert a falra ,te meg a napon kikeltél ilyennek,nem mi tehetünk.
Arról sem,hogy ez neked skizofréniát okoz.Tudod,drótból készült szamár?
mekkelek
@Bringás: Te karácsonyfa legfényesebben rogyogó csillagszórója! Ezzel az értelemmel ami beléd szorult valószínû egy ilyen tállai féle segglyukából jöttél világra fingás és hasmenés között... :)
Bringás
@mekkelek: Te viszont valami agresszív patkány váladék lehetsz!
Emberi hangon szóltam tahó!
Bringás
@kulabombaafityiszre: Anyád miért nézett szomorúan? Mert ez lettél! Lemosható mocsok!
sziha
@mekkelek: Megsem regelhetett "bayerzsoti" nick-kel... Kosa es RezsiSziszi helyett o gyun ide a pornep koze, osztja az iget, a szellemi nivo egy es ugyanaz.
Bringás
@sziha: :-) A primitív új szinonímája vagy!
sziha
@Bringás: azota zullottem erre a szintre, miota olvasom a hozzaszolasaidat... Koszonom, hogy reszese voltal. A dicsoseg a tied.
libellle
@nezelodo: Az utobbi idökben minden politikai -gazdasági müsörban Magyarország a föszereplö. Egyre inkább merik kimondani a néppárti politikusok is, hogy milyen szerepe volt orbánnak a több mint 400.000-res menekült áthajtásban. Ezenkivül egyre többször hallom azt, hogy Magyarországon egy álgazdaság müködik. Nem túl meglepö. Bizony 2020-ban az országnak meg kell állnia a saját lában, csupán attol tartunk ebben a felében Europának, hogy akkora már lába sem lessz az országnak.
Bringás
@sziha: Ne kérj elnézést. Paraszt maradtál, ennyi! Hol érsz fel te erre a szintre? :-)))))
kisrigó
@sziha: Ilyen hígagyúakra van szükség, akik gondolkodás nélkül teljesítik a kedves vezető agymenéseit, jó pénzért.
sziha
@Bringás: Nem kertem elnezest es nem maradtam, lettem. Pont az ilyen szovegertesi hianyossagaid miatt lesznek ongyilkosok az agysejtjeim egyesevel. Orulnek, ha egyszer az eletben megertened, mit irnak neked, es adekvat valaszt adnal. De miutan neked bayerkereszteszsoti is haverod, igy valoszinuleg ez az elvaras igencsak utopikus.
sziha
@kisrigó: nemcsak teljesitik, hanem egy marek aproert a Kossuth-teren nyaljak fenyesre a szeretett vezir elulso es hatulso felet. A baj csak az, hogy ennyi az ilyen emberszabasuak igenye...
sziha
@Bringás: az, hogy te nem ertesz meg, a te egyeni bajod. Masnak nincs problemaja az olvasassal. Tudom, te csak az I-betuig jutottal Azt haromszor leirtad, majd megtanitottak egy perjel ( / ) rajzolasara, es ujra 3db I betu. Na, kezdj el ismerkedni a tobbivel is.
RonaGyuri
elképesztő, ez korlátolt barom az APEH első embere + még a vámosoké is! =))
Bringás
@sziha: Nekem az az elképesztő, hogy itt ennyi értetlen hülye van! Meg szakértő hülye!
sziha
@Bringás: gondolsz a veziredre, aki nem latja, hogy folyton belebukik a nagynemzethhy kezdemenyezeseibe, es a rablo bandajara? Hat, az szerintem is elkepeszto. Es a kovetkezo allitasod is helyenvalo.
tothjani
Persze mi leszünk azok Andriska, de most vedd be szépen a gyógyszered. :(
Hari
Erről egy ántivilágbeli vicc jutott az eszembe:Brezsnyev elvtárs egy KB ülésen büszkén bejelentette, hogy elvtársak egy-két éven belul utolérjük az Egyesült Államokat, majd négy-öt év után pedig magunk mögé utasítják. Hatalmas tapsvihar, miközben egy hang csendben megszólalt: akkor fogják meglátni, hogy a gatyánk meg lyukas.
Hari
@Bringás: ugye magadból indulsz ki, mert akkor stimmel ! !
lampa laz
Ez a kis cuki-duci navzseni minden nap tud valami "okosat" mondani...
mekkelek
@Bringás: "Emberi hangon szóltam tahó!"
Az neked sosem fog menni, nem vagy te ember... :)
moareka
...és a legnagyobb hülye hájfejek országa!
verőce21
A Fideszt és a vezetését nem kell kedvelni, de én valóban azt látom, hogy nagyon nagy támogatottsággal rendelkeznek, akkor pedig azt jelenti, ez jó irány, ezt a vezetést érdemli az ország!
Desischado
@F_Viktor: Ez még semmi, ma a tv-ben hallottam a reklámjukban, hogy csökkent a szegénység, és sokkal jobban élünk. Érdekes, én ebből semmit sem veszek észre! Most én vagyok a hülye, vagy mi?
tálai meg tökéletesen alkalmas a posztjára, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. Á la fidesz módra.

@Bringás: Más édesanyját ne sértegesd, világos?! Az enyém amúgy is a temetőben van, sajnos. De ha még egyszer a szádra veszed, valahogy megtalállak, de akkor kezdjél imádkozni, comprende?! Foglalkozz a sajátoddal, te szellemi nyomorék!
karma1
Vegulis rossz dolgokban is lehetunk elsok a versenyben: vegyuk a korrupciot, abban meg dobogosok is lehetunk, tehat minden OK, hasitunk mint penge...

A biciklis helyeben en mar azert fontolora vennem, "ha ennyien vannak ellene a libsi-bolsizasomnak - hiaba, ha csak ennyit tudok makogni a temahoz - esetleg van abban valami, hogy lehulyeznek?"
Szoval ennyi esze sohasem lesz, es az o eseteben VAN az a penz, amiert ezt a ket szot betanulta, es mint Moricka, mindenrol AZ jut az eszebe... (neki a libsi-bolsi, Morickanak meg mindenrol a kettyintes...:o))))
De senki ne varjon tole ekkora erofeszitest, hatha belepusztul, ezert haltak ki annakidejen a dinok is... (Csak egy kicsit kellett volna hasznalni a fejuket, kajakeresesben es fedezek-keresesben)...:o)))
Ha hagyjatok a fenebe, sajat magat kell majd kostolgatnia, es megeszi a fene nelkulunk is...:o)))
nezelodo
@libellle: Rövid kis életemben ezt a sikertörténetet már rengetegszer hallottam, miközben ötven kiló cement miatt órákig kunyiztam a tüzépen, de legalább jóllakottan a huszas kolbásztól. Akkor is állandóan a kapitalistákat utasítottuk gazdaságilag, és társadalmilag magunk mögé, miközben rothadásnak indultak, de remegve próbáltuk a KOKOM listát megkerülve egy divatos kütyühöz jutni. Üdvözült mosollyal utaztatott embereket a sikerkovács PB Moszkvába, de ha lemaradt a kötelező Nov. 7-i ünnepségről szorult a későbbi ősfideszes, akkor véresszájú MSZMP-s megalázó számonkérésétől. Öt-hat év várakozás után megkapták a törekvők a Trabijukat, a csókosok meg a mg-i szakembereknek kitalált személykocsikat, a te nevedre átpapírozva, közben ámulni kellett a nagypapája Leninnel való találkozásától. Most vastagon fröcsköli a mocskot az általa uralt naaagy hivatalban, a fél megye meg a családjától rettegett szochazástól, meg a felvételi nélkül egyetemre került sarjától. Közben meg fű alatt a rothadóék hiteleire ácsingózott a mostanihoz hasonlító politikai elit, és a békepapokkal dicsőítette magát. Mára már korszerűek, a liberális kapitalizmus összeomlását vizionálják, közben összehozták a régire nagyon hajazó párt intézményeiket, a múlt eltörlését hirdetve hamarosan igazolnod kell, hogy előfizettél a Magyar Időkre.
Cefi
Tállai András főállású hurka-szalonna-kolbász-pálinka fesztivál-guru, mellékállású adóügyekért felelős államtitkár, egyben NAV-elnök, aki a kombinált Kósa-Németh érdemrend L. Simon tisztikeresztjének boldog tulajdonosa is lehetne, ha volna ilyen elismerés, a kontraszelektált káderekre épülő rezsim toplistás versenyzője. Eddigi gazdag és eredményes, falunapról falunapra szédelgő, elvágott szalagokban és szalonnatáblákban mérhető pályafutásának több csúcspontja is volt már.Világ szégyene és országos katasztrófa, hogy ez a figura, aki szerintem a budira sem tud úgy elmenni, hogy közben ne tenne valami kárt maga körül, aki legfeljebb 10 betanult tőmondatban képes kommunikálni a világgal, akit még egy hentes is erős fenntartásokkal venne fel maga mellé segédnek – ellenkező előjelű információk napvilágra kerüléséig -, mégiscsak a NAV elnöke, b*sszameg! Aki elvileg azért felel, hogy az állam forintcsilliárdokat szedjen be az adófizetőktől, aztán hogy hova tűnik az a sokezermilliárd, mit érdekli őt, egyáltalán honnan kéne tudnia.
Cefi
@Bringás: A lakóhelyed miatt még nagy nemzetközi botránynak nézünk elébe. Putyin azt hiszi, hogy a viktorral él análisan nemi életet. Valójában veled orálisat.
Bringás
@mekkelek: Ezt te mondod, libsi féreg?
Cefi
@Bringás: Te tetü! Okt.4-én, a forradalom leverése napján, kimész tisztelegni a magyar földet és népet meggyalázó orosz tankokhoz. És büszke is vagy rá. Az egyéb köztörvényes és munkásőr bűneidet nem is említve. Akkor ki a magyar, te orbánszar?V
mekkelek
@Bringás: Megint elgurult a gyógyszered? Az ápolód ad majd másikat... :)
Bringás
@Hari: Belőled és a fajtádból indulok ki!
Bringás
@mekkelek: Már megint cincogsz libsi patkány?
Aki Én
@Bringás a kretén agymosott patkány: Figyelj te tróger g..i! Az, hogy annak idején lehúztak a vécén és a víz feldobott valahol, még nem jelenti, hogy ember vagy.
Most libsizz egy jót, aztán gyorsan üssön meg a guta. :))
Hozzáteszem én sem vagyok libsi, egyszerűen több eszem van mint neked, amivel sosem tudsz mit kezdeni.
Buta geci vagy és kész!
colibri
Hát hogyne, persze, csak rád kell nézni tállai...
Hari
@Bringás: Vigyázat ,az irigység öl, butit, és nyomorba dönt...
karma1
A dagadtfeju tallai nem ismeri azt az osi Rakosi-viccet, ami ezzel a fajta dumaval volt "osszhangban" (rakosi is ugyanezt hajtogatta: Coca Cola mamorban fetrengo, a szakadek fele tantorgo , beteg , haldoklo kapitalizmus, de mi a szocializmus epitesenek az utjan majd megmutatjuk, stb.)

Akkor szuletett ez a vicc:
Kiskatonak part tovabbkepzesen vannak, es a parancsnok megkerdezi a kiskatonat, hogy hol van jelenleg a Nyuhat es merre tart? Mire a kiskatona:
-Parancsnok urnak jelentem: a nyugati kapitalizmus a szakadek szelen all!
- Jol van fiam, es hol vagyunk mi?
- Egy lepessel elottuk!
kiscsillag66
Ezt már mondta a vezér is, mégis egyre hátrább vagyunk.
Just look my avatar
"Tállai: Mi leszünk az Unió legversenyképesebb országa"

-Jó anyagot tolsz gecó! Honnan szerzed?
Peller Anikó
Blöff, blöff, blöff. Vagy amint a 6. Lenin mondta, hazudni, hazudni, hazudni.
Kutyuska
@nyanya001: És a hivatásos bűnözők gyűjtőhelye.
DR Eric CARTMEN
Ez történik, amikor valaki gyógyszerre iszik.
papa.49
@karma1: Csak egy picike javítás nem ,,parancsnok úrnak, hanem parancsnok elvtársnak,, bocs de így helyes..
bakegya
Nincs mese ,orbánsegge alatt még a tök is kivirágzik!
kukac50
Lázas beteg Tállai félrebeszél! le kell lőni,hogy ne szenvedjen.
Yoda69
@kukac50: Nem lelovik csak kirugjak. Ugy latszik ezzel a boduletes hazugsaggal meg orbannal is kivagta a biztositekot.
papa.49
Hájpacni már lejárt lemez lettél időközben)))))))))))
kukac50
@Yoda69: Pedig már megérdemelne egy golyót.
Yoda69
@kukac50: Az tul enyhe. 20 ev kenyszermunka meg jot is tenne a suly feleslegenek.
not me
"A hétfőn benyújtott adócsomag elfogadásával Magyarország lehet az Európai Unió legversenyképesebb, illetve legkiszámíthatóbb országa"

Hol, melyik alternatív valóságban él ez az ember?
Mekkora burokban kell élnie ahhoz egy embernek, hogy ezt kijelenthesse?
És ami külön szörnyű, hogy ezt komolyan is gondolja ez a mémember.
Tállairól nem kell mémet gyártani, mert ő maga egy mém a maga valójában.
Magyarország éves szalonna fogyasztásának felét Tállai eszi meg.
Az a sok zsír az agyára ment.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.