Európa egyik legjobb közgazdasági egyetemén tanul Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök fia, a 19 éves Tamás. A tandíj és a kollégium nagyon drága – írja a Borsonline.

Az észak-olaszországi Milánóban lévő Bocconi Egyetemet a kontinentális – azaz Nagy-Britannián kívüli – Európa legjobb közgazdasági-üzleti egyetemeként tartják nyilván. Idén szeptembertől itt kezdte el a három­éves, angol nyelvű alapképzést közgazdasági szakon Gyurcsány Ferenc fia, Tamás.

Gyurcsány a Borsnak úgy nyilatkozott: a fia egy évig járt gimnáziumba az Egyesült Államokban, ami után azt mondta, hogy nem akar többet angolszász országban tanulni. Így jött a képbe a Bocconi, ahová egy rendkívül nehéz és bonyolult felvételi eljárás után jutott be a fiú.

Gyurcsány elárulta: évente mintegy hárommillió forint Tamás tandíja. Ráadásul a kollégium is drága, több mint egymillió forintba kerül évente. Tamás egy kétszobás apartmanban él, szomszédja egy olasz egyetemista.

115 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
nem tanulhat mindenki itthon gázszerelőnek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
nem tanulhat mindenki itthon gázszerelőnek.
Törölt felhasználó
"Gyurcsány elárulta: évente mintegy hárommillió forint Tamás tandíja."

Gyurcsány elárúlta, tehát nem a tv2 elvtelen senikjei kinyomozták. Amúgy mit gondol itt bárki mennyibe kerül egy kölföldi egyetem. Akár csak nálunk az orvosi...Ráhelke sem 300e-ért tanult. Csak az a különbség, hogy papíron Orbánnak nincs pénze, Gyurcsánynak van:)
nemkati
@ziziplanet: Gyurcsány nem a közénzt nyúlta le hogy a saját lábára állítsa a gyerekét, mint egyesek. És ahhoz is van esze, hogy ne valami unortodox közgazdaságtant tanuljon, amit devizahiteleseken nyert pénzből létrehozott alapítványok tanítanak.
krumpli
@Horizont: @ziziplanet: @nemkati: " Gyurcsány tényleg előtte gazdagodott meg mielőtt a politika fő sodrába került.
De nézzük hogyan. Először is a Cég Biróságon be nemjegyzet cégen keresztül privatizálta első üzletét. A motim féle céget állami pénzből nyers anyaggal feltöltve piti pénzből az anyós nemzeti bankos hathatós támogatásával vette meg. Magyarul Gyurcsány kezdő üzlet emberként minden egyes üzletkötése törvénytelen és etikátlan volt. Eljárás is indult ellene de mivel azt ötéven túl inditották ezért elévülés miatt azt megszüntett. Nemigazán
szeretem a politikusokat mert az általunk befizetett forintokat szeretik sajátjukként kezelni párt állástól függetlenül. De még jobban iritálnak az olyan emberek akiknek szelektiv az emlékezetük és fényezik a tolvaj csaló politikust pártálástól vezérelve. A tolvaj az tolvaj mindegy milyen a szine..."
papa.49
Mégse nem 16 millió, mint egyeseknek!!!
Törölt felhasználó
@krumpli: Akkor mondjuk úgy ő adott a látszatra:)
karma1
Mertha az otthoni "ingyenes" oktatast valasztotta volna, akkor is kb. ugyanennyit kellene fizetnie egy jobb egyetemi szakon, meg csak nem is orvosin, hanem pl. jogon, vagy tarsadalomtudomanyin,

Igy fizetem en az unokahugom tandijat, aki kivalo tanulo, de nem kaphat osztondijat, mert az ot eltarto anyukajanak meg van munkaja.
Soha nem kesett egyetlen vizsgajaval sem, kiallitasokon hostesskedik angol-spanyol nyelven. (Mar a gimi 3. osztalyaban megvolt a felsofoku angol nyelvvizsgaja).
Csak eppen a magyar egyetemek egyike sincs benne az elso 100 hires europai egyetem kozott, es igy is meregdraga az erosen megkerdojelezheto oktatas, foleg, hogy mar 6 eve konyekig kotoraszik benne a fidesz...
Eriksson
@Horizont: NA-NA! Egyik kutya, másik eb!
wagabund
@krumpli: Helyesírás...hallottál róla?
krumpli
@wagabund: Tudod mi a " macskaköröm " a Magyar nyelvtanban ?!
Segítek :
" Az idézőjel olyan írásjel, mely idézetek, kifejezések vagy egyéb különlegességek kiemelésére szolgál. Sokféle formája van a különböző nyelvekben és a különböző médiumokban. A magyarban a leggyakoribb formája a macskaköröm, de használatos az úgynevezett lúdláb és a félidézőjel is. "
Nem írtam csak bemásoltam... :D
Eredeti a Bors hozzászólásainál ! Ennél a cikknél ! :P
Elismerem ha be vagyok rugózva, már keverednek a betük, itt azonban ez az eset nem áll fenn. Uff én beszéltem..
Törölt felhasználó
@Eriksson: Nem, az egyik dusznó a másik eb. Az egyikről tudjuk, látjuk, a másikról sejtjük. És a feltételezhető összegek szintjén sem mondanám, hogy az egyik kutya a másik eb..:)
lampa laz
Még ilyet! Nem Matolcsy pöcsétes aláírása lesz a diplomán? Fletó, h tehettél ilyet?
Eriksson
@ziziplanet: Nem a pénz miatt írtam. Csak nézz jobban a szemük közé és meglátod a lényeget.
wagabund
A tájékozottabbak jól tudják apró hírmorzsákból, hogy sok-sok jobbmódú család gyermeke jár olyan egyetemekre, ahová nem lehet csak úgy bejutni...magas IQ, és kiváló felvételi eredmény(is) szükséges. Itteni politikus csemete alig akad köztük...
Ezek a " kalidzsok" nem csak Svájcban, Oxfordban vannak, hanem Sanghaj, Hong-Kong, Szingapúr, stb...ez utóbbiak mind műszaki zsenik(Kínában a felmérések szernt 30 millió a 150-es IQ felettiek száma...) ide nem elég a szülők pénze, bárki legyen is az..
Egy magyar fiatalt már mutogattak a sanghaji tv ben...anyanyelvi szinten beszélte a mandarint...(egyszerű üzletemer volt az apuka itt Pesten)
F_Viktor
@krumpli: Nem is értem, orbán miért budaival operált 2 éven keresztül - eredménytelenül - a baloldal elszámoltatásával, mikor itt vagy te, a nagy tudásoddal?!

Ilyen vádakat még szíjjas sem tudott felhozni Gyurcsány ellen (pedig mindent megtett megbuktatására!), mikor 2005-ben Mosonmagyaróváron, a Motim közelében, az út mentén tartott szabadtéri ülést a cég privatizációjáról.
RonaGyuri
Azért ez jellemző, hogy sokan azon görcsölnek, hogy egy gazdag ember mennyit költ egy külföldi sulira (egyébként arányaiban nem is sokat). Ez pont olyan mikor a Medgyessy kubai nyaralásán rugóztak, miközben azt senki sem firtatta, hogy Orbán miből lébecolt az aktuális VB-n hetekig! =))
Törölt felhasználó
@Eriksson: Ilyen alapon mindenkit ki lehetne dobni a parlamentből. Nem mindegy, hogy beleeszel a húsosfazékba vagy elveszed a húsosfazékot és te osztogatod belőle a falatokat. Persze értem én, hogy erkölcsileg egy zsemle ellopása is bűn...De nem zsemléket lopnak és Gyurcsányt sem szeretném mentegetni. De ne rakjunk egyenlőségjeleket, mert nem lehet.
Yoda69
orban lanya majd 10x ennyiert tanult Svajcban.
Törölt felhasználó
@RonaGyuri: Igen ez nem sok. Azt megértem, hogy itthon sokaknak felháborítóan nagy összeg és ez szomorú. Mondjuk egy olasz, német állampolgárnak ez 2-3 havi fizetése...
Törölt felhasználó
@Yoda69: Miközben Orbánéknak 1 millió megtakarítása van és hitelük..:)
Yoda69
@ziziplanet: A leany kozpenzbol tanult gondolom, ugy occsobb, mert mi fizettuk.
Eriksson
@ziziplanet: Mondom, hogy nem anyagiakról beszélek, emberi gyarlóságra gondoltam. Azt hiszem egyiküknek sincs olyasmit a másik szemére vetni, melyben ő maga ne lenne sáros.
Törölt felhasználó
@Eriksson: Értem, hogy mit írtál, erre írtam, hogy akkor sem lehet egyenlőségjeleket tenni ilyen vagy olyan alapon sem és ilyen alapon minden politikust ki kéne dobni. Mert önkormányzati lakások, zsíros önkormányzati állások, stb szintjén szerintem kb még a Karácsony Gergely is sáros hiába pislog nagy szemekkel..:)
Eriksson
@ziziplanet: Akkor jó ha érted, hogy mire gondoltam. Természetesen minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Eladott Ország
@Bringás: Elég neked szárnyaló sikerként definiálni az Európa seggében nyomorgást.
krumpli
@Horizont: Az emlékek elhomályosulnak ám az évek folyamán.. A Fecó féle nálatok alapból..
lópicigáspár
Itthon mennyivel olcsóbb? Ja, semmivel és még szar is! Valami teszt ezt jól bizonyítja! :(
Clavigo
@Bringás: Itt vagy román ?? Any@dat behozhatnád már a sarokról...hideg van már..
krumpli
@F_Viktor: Ezek SOHA nem fogják egymást elszámoltatni !!! Kiss naív !
Vetésforgó a politika ! Amíg ki nem halnak. 25-éve így megy... :(
eszegfu
Most függetlenül Gyurcsánytól... Ha igaz -- nincs jogom feltételezni, hogy hazudik -- a fb-os Nagy László irása, mely szerint a szegedi, pécsi, debreceni általános orvosi szakon a "költségtérités" félévenként 950 ezer, mig a bp-in 1.020 eFt, akkor az éves tandij külföldön kb. 30 %-kal több. Aki itthon képes megfizetni a tandijat, annak a külföldi tandij sem okoz nagy gondot, tehát egy viszonylag jobban kereső, stabil anyagiakkal biró családnak, igy Gyurcsánynak sem olyan nagy dolog.
PJProby
„évente mintegy hárommillió forint Tamás tandíja.”
„a kollégium is drága, több mint egymillió forintba kerül évente.”

Gyurcsányéknak igen jól váltják az eurót. A Bocconi tarifái:

Total tuitions and fees for the first year, € 11,600

SINGLE ROOM IN 2 - ROOM APARTMENT € 7,750.
krumpli
@wagabund: 10:22
Jahh, még : Láss is ! Ne csak nézz ki a fejedből !
Clavigo
@grincss: A Bringás,,vagy a mutterja ?? :) :) :) DD :) :)
lampa laz
3 millió kiveri a biztosítékot, a 3 milliárd az nem. Hogy van ez, h csak a "kisebb" összegeket értik meg sokan?
grincss
@Clavigo: Mindkettő, nem válogatósak!
Együtt is! :-))
Clavigo
@grincss: A Bringás a fitymasz-székházat teszi " stressz mentessé"...:) :) :) A mutter meg a környéket...:) :) :)DDD :) :) :)
Yoda69
@Bringás: Bolhas, helyedre!
Fekszik, nyugszik, nem pofaz!
Törölt felhasználó
@krumpli: 11:33 Na ezzel teljesen egyetértek, amíg ott vannak a csontvázak a szekrényben, addig nincs változás. Amúgy ez nem csak személyek szintjén megy, pártok szintjén is, Most kusshadnia kell az mszp-nek pl..:)
Yoda69
@Bringás: Neked nem osztottak bolseviik fereg. Kuss a neved.
Bringás
@Eladott Ország: Lehet, te Európa seggében van, de nekünk van a seggünkben Európa!
Bringás
@Yoda69: Fog már be a pofád te tahó takony!
krumpli
@nyanya001: Hát amennyit eddig kapott tőle ! Csurran, cseppen, a csemete okosítására is !
krumpli
@lampa laz: Volt ám akkoriban 'milliárdok' !!! Csak még nem volt Internet ! :D :D :D
Yoda69
@Bringás: Te kocsog geci, ne rontsd itt a levegot. Bolsevik patkany
Béla333
Gyurcsány sem nagyon háborgott Récsöl Svájci tandíjáért, hát most ő is elvárja a Fidesztől, hogy ne pampogjanak a fiúcska milliós tandíjáért.

Kéz-kezet mos!
lampa laz
@Clavigo: @Yoda69: @Eladott Ország: miért nem akarjátok észrevenni, h @Bringás új küllőket kapott karácsonyra? Pedig azért teker itt annyira köztetek. Igaz az állapotán nem változtatott semmit.
dr. prédikátor
@Bringás: Miért nem húzol már el a sunyi 3.14 csába te nyomoronc hominida!!!Menj és csüngjél a viktor szopkin ánuszán vagy a cumiján te féleszű félkerekű lánctalpas bugris!!!
Yoda69
@lampa laz: Csak kezd belole elegem lenni, hogy erdemben semmihez nem szol, csak szettrolkodik minden topikot. Mas nyelven nem lehet vele beszelni, csak igy.
PJProby
@eszegfu: 11:38
„Gyurcsánynak sem olyan nagy dolog.”

Hááát… azért úgy tűnik, még neki is meg kellett húznia a nadrágszíjat. Társbérletbe tette a fiát, az önálló elhelyezésre már nem futotta az osztalék jövedelmeiből. További opció: egyszerűen csak sóher.
krumpli
@Béla333: Jahh, de ő állt mikrofon elé. Senki sem kérdezte volna.
papa.49
Na de kérdem én kit érdekel ez, ott tanul ahová az apja befizette, egy viszont biztos nem a közvagyonból fizetik a tanulást, meg a lakhatást, nem úgy mint egyesek svájci iskoláját!!!
lampa laz
@krumpli: ezért is fordult el sok szavazó az mszp-től és aki bízott a fideszbe az duplán csalódott, mert ezek még gátlástalanabbúl lopnak, igaz törvényesítették. Én nem védem olyan vehemensen a baloldalt, mint ti az ócska tolvaj fideszt. Maradjunk annyiba, h a politikusnál mocskosabb állat nincs, mihelyt magára ölti ezt az álarcot.
Katalina62
@Béla333: Van neki magán vagyona, vagy nem? Nagyon is nyomoztak utána, szíves örömest rábizonyítottak volna valami törvénybe ütközőt, ha picit is találnak..!
1magyar
Nagyon helyes! Ha megteheti,tegye! Rájött, hogy a gyerek a jövőnk?
A múltkor egyik fiáról azt olvastuk, hogy minimálbérért dolgoztatja.
Amit a gyerekeinkbe fektettünk azt kapjuk vissza időskorban.
Bár a szülőnek nem illik hálát várni csak azért mert felneveli a gyerekét, egyrészt ő "csinálta" másrészt meg őt is felnevelték.
1magyar
@papa.49: Maradjunk annyiban, hogy a nagymama alapozta valamelyik banknál - úgy olvastam.
A másik meg egyetlen gazdag politikus sem a kétkezi, becsületes munkájából gazdag.
krumpli
@lampa laz: Jobbik szimpi voltam amíg Vona el nem kezdett 'cukiskodni'...
Most már hányok mindenkire ! Ne azonosíts egy Fidesz Birkaként légyszíves !
eszegfu
@PJProby: 13:20 Érdekes a meglátásod, hogy Gyurcsány "egyszerüen csak sóher". Szerintem meg lehet vagyona, osztaléka is... csak éppen nem akarta "elkurvitani" a fiát önálló lakással. Ahogy a legidősebb fiát sem, aki minimálbérért segédápolóként dolgozik, albérletben lakik. Egyébként meg csak annyit akartam az előző hsz-mel mondani: nem nagy a különbség a magyar és a külföldi tandijak között, hiába "ingyenes" hazánkban az oktatás és ha egy "tehetősebb" család megteheti, akkor Gyurcsány is.
krumpli
@eszegfu: Jahh, mert ő egy szent.. Inkább csak nem akar támadási felülete adni !
Magyarán SUNYI. Ha meg esetleg a baloldal nyer, de nem az ő vezetésével... Fél év múlva úgy is megpuccsolja legyen az bárki is.
Most kivédett egy csapást, hogy ne a választások előtt csapjon le Qrbán erre a témára
És sexi hölgy neked is bemásolom : Jobbik szimpi voltam amíg Vona el nem kezdett 'cukiskodni'...
Most már hányok mindenkire ! Ne azonosíts egy Fidesz Birkaként légyszíves !
Ludmilla
Vagyonos ember,vagyonát nem miniszterelnökként szerezte,nem rabolta ki és nem tette nyomorékká az országot,ez a tandíj meg átlagos...a lúdtalpas cigánylány ötszörösébe került,nem a tolvaj apjának,hanem nekünk
lampa laz
@krumpli: oké, az utolsó mondatodat tudomásul vettem.
namihami
A különbség csak abban van (CSAK), hogy az apja ezt a pénzt nem abból fizeti, amit miniszterelnökként szerzett.
Nem mindegy, hogy valaki milliomos volt és miniszterelnök lett, vagy miniszterelnökként lett milliomossá. Persze, strómanok nélkül.
Bringás
@dr. prédikátor: Húzz el innen, ha nem tetszek! Aliázz köcsög!
eszegfu
@krumpli: 14:05 Én elfogadom a véleményedet, de nem értek egyet vele. Én, mint szülő nem "tolhatok" mindent a gyerekem alá a végtelenségig... magának kell megtanulnia mind a pénz értékét, mind annak megbecsülését, sőt a pénzért majd neki kell megdolgoznia. Ettől sem őt, de más szülőt nem tartok "sunyinak"... sőt abszolut normális magatartásnak tartom, ha politikus létére legalább igyekszik "megvédeni" a gyerekét akár azzal is, hogy előre bejelenti a nyilvánosságnak gyereke tandiját. Egy politikus "normális" gyereke pedig nem fogadja el apja "ugródeszkáit", hanem igyekezne tanulással, szorgalommal feljebb jutni, mert ugye az apja sem lesz élete végéig az, ami... és még jó pár év mulva is cipeli ennek a rokonságnak a terheit, még akkor is, ha mondjuk valamit igen jól csinálna. Ha tetszik, ha nem, a lényeges különbség Gyurcsány és O.V. között, hogy mig az előzőt én "normális" szülőnek tartom, addig az utóbbit nem.
Őszintén kijelentem: soha sem tartottalak "Fidesz Birkának", mert tudtam, hogy Jobbikos szimpatizáns voltál.
szaboria1
@krumpli: Nem akarlak megbántani de mivel 1992-ben a drágalátos Antal kormány kitalálta a privatizációt akkor a fél ország vezetői és helyettesei kft-ket kapott ugyan úgy a KISZ vezetők is.
Bringás
@Yoda69: Takarodj már innen patkány! Azzal foglalkozz, amivel egy idős vagy! Kis sunyi szarjancsi!
dr. prédikátor
@Bringás: Nocak nocak, megszólalt a szarkupac!!!
sziha
@dr. prédikátor: Velem is kotekszik ez a szerencse nelkuli... De lassan jon a noverke, es gyogyszerosztas utan irany az agyiko.
Eladott Ország
@Bringás: Te omega hím, siessél mert lemaradtál a farkascsordától.
Lassan írom neked mint fideszesnek, hogy megértsed: Ha anyád a szüléskor a latrinára ült volna, akkor egyből oda esnél, ahová való vagy. Üdvözöl az ánuszrózsám.
dr. prédikátor
@sziha: Ha ez a szarkupac fel tudná fogni hogy mindenki útálja és naponta megalázza már régen elhúzott volna a 3.14 csába!!!Dehát ez a félkerekű csak egy szarkupac!!!
Clavigo
@Bringás: Megint küzdesz,,mint disznó a jégen...Anyádra rászólhatnál,,,vegye ki a protkóját,,,már megint fogazott..Ha már futtatod,,inkább ezzel kéne foglalkoznod,,oláh.
sziha
@dr. prédikátor: Felfogni? Haha. Ahhoz kene valami a szemek moge, nem csak narancskod. De szerintem meg a levegot is forditva veszi.
krumpli
@eszegfu: Félreértettél.. Asszem. A Csotányunk csak elejét veszi annak, hogy egy év múlva Qrbán pellengérre állítsa ! A fia miatt...
verőce21
A gyerek magától is felismerte az olasz-magyar, vagy magyar-olasz lelki-, és szimpátia- összetartozást!
eszegfu
@krumpli: Lehet, hogy ez történt... Én ugy értelmeztem, hogy szerinted politikailag "ment elébe", nem pedig a gyerekét akarta védeni.
krumpli
@eszegfu: Igen. Ő már az őszre gondol... Ezzel az intejúval 'Bezsákolta' a fiát Olaszban. Most már érinthetelen.. Ma Nyafogunk, holnapra mindenki elfelejti.. ősszel meg már "Kit Érdekel"
bencemacska
Én meg olyan kíváncsi vagyok, hol tanult a szekta alapító, mennyi volt a tandíja, és ki fizette.
A szektát melyik közalapítvány finanszírozza?
krumpli
@bencemacska: Fecóra és Gyuribára gondolsz, erre én is kíváncsi lennék.
Edmond Dantes
Gyurcsány nyilvános vagyonbevallásából egyértelműen levezethető,hogy fizetni tudja a fia külföldi, borsos költséggel járó tanulmányait.Kénytelen is,mivel ez a sehaszna gyerek nem áll a saját lábán!!! Bezzeg a nemzet Récsölje,ő igen,nem terhelte a keményen dolgozó apja szerény vagyonkáját!! Sajnos a Magyarok Nagyasszonya,a Nagyboldogasszony,a Rózsafüzér királynője ...stb. cím már foglalt.Ez a gyerek meg szégyellje magát,még azt sem tudta elintézni,hogy az osztálytársaival beüljön az Opera királyi páholyába.Semmire kellő.Majd meg is kapja a magáét a Pesti Srácoktól.
Bringás
@Eladott Ország: Te ha a budiba esel, senki nem különböztet meg a szartól!
bencemacska
@krumpli: Én OV másodszülöttjének a tanulmányaira vagyok kíváncsi! Tudod, aki abban a majorban él a Nárcisszal, amelyet a gázszerelő bérel a nagypapától!!!
Bringás
@dr. prédikátor: Igen szakupac, megszólaltál! Takarodj, ha képtelen vagy beilleszkedni!
PJProby
@eszegfu: 13:55
„nem nagy a különbség a magyar és a külföldi tandijak között,”

Kissé tágan értelmezed a különbség fogalmát.
Első közelítésben, a különbség végtelen nagy, hiszen a Tamás után fizetett 3,6 millió Ft éppen végtelenszer nagyobb, mint pl. a Corvinuson a Bálint utáni nulla Ft. De ha csak az önköltséges képzésre jutott volna be, a jelenlegi tarifával akkor is csak 700 ezer Ft-os tandíjat kellene fizetnie. (Nem beszélve az egyéb lakhatási, megélhetési kiadások közötti különbségekről)
lampa laz
@bencemacska: az csak a felcsuti akadémiát végezte el summa cum laude, meg a jogi egyetemen is megfordult párszor, de leginkább Afrikában rúgra a port. Ott aztán 1x csak összejött az ő istenével. Arra felé úgylátszik többet portyázik, mint nálunk.
Simicska fiával egyidős, csak ő nem vesztegette az idejét hülyeségre, hanem két diplomát begyűjtött, amíg emez inkább fölment a padlásra.
bencemacska
@lampa laz: Kb ez van.
Ezért vagyok kíváncsi mennyit költött az apja a taníttatására.
Lehet, hogy nyugdíjas, mint visszavonult profi futballista???-:)))
laja70
Orbán mikor mondja meg a saját lábunkon álló porontyainak taníttatási költségét?!
eszegfu
@PJProby: 16:48 Nincs szándékomban "számháboruzni"... Abban igazad van, hogy létezik államilag támogatott oktatás is. De én a költségtéritésesről beszéltem/beszélek. A jelenlegi "tarifa" egy általános orvosnál a Semmelweis egyetemen általános orvosi karon (a többi drágább) -- most néztem meg -- 975 eFt/ félév, vagyis éves szinten közel van a 2 millióhoz és ezért is irtam 11:38 hsz-mben, hogy kb. 30 % a differencia. Csak ismételni tudom: ha már csak a költségtéritéses képzésben vesz részt és a család ki tudja fizetni a közel 2 milliót évente a tandijra + szállásra, stb-re, akkor már a 3 milliós tandij + egyebek nem igazán okoznak gondot. Ez csak az én véleményem, amivel nem kell feltétlenül egyetérteni...
Edmond Dantes
@Bringás
Mi lenne,ha a vitapartnereivel összehozna egy találkozót és fizikailag is lerendezné ezt a szarás,nyalás témát,itt meg befogná a száját?
gulyasgyula
@nemkati: ..Nem akarok senkit se megsérteni hogy ki , mikor ,,hogy szerezte a vagyonát de az Apró elvtárs nem senki volt ..A feleségének Piroska néninek messze el ért a keze ..De hát az unoka Gyurcsányt választotta bár Gyurcsánynak már volt két felesége ..Igaz a Feri ellopta a Balaton parti sógor diploma munkáját ,,de hát valamiből meg kellet indítani a gyerekeket ..Egyik KUTYA MÁSIK EB !!!
panellproli
Ő legalább nem tőlünk lopta erre a pénzt,mert egy forint fizetést sem vett fel miniszterelnöksége idején, úgy mint a jelenlegi senkiházi aki Rühelkéjét a rólunk lenyúzott bőr árából stafírozta és tanítatta, és azóta is nyomja a pénzt a kis vöröske vején keresztül.
feleselek
Orbán lányának, pedig 15 milla volt a tandija!!! Azt viszont mi fizettük!
JAJMÁR
Ha állami ösztöndíjjal tanulna, vagyis a köuösből, elvéve egy másik ember elől a lehetőséget, az hír lenne.
Ez meg apasztja a Gyurcsány vagyonát!
PJProby
@eszegfu: 16:48
Te nem számháborúzol, hanem mellébeszélsz, terelsz! A legdrágább költségtérítéses orvosképzést citálod ide, miközben ez a cikk és az arról folyó vita a közgazdász alapképzésről szól. Az erre vonatkozó összehasonlítható számokat leírtam, azokat nem lehet cáfolni, így te sem tudtál hozzászólni, belekötni, mert forrással alátámasztható tényadatok. És azt is kigooglizhatod, hogy az általad olyannyira ide erőltetett önköltséges képzés - a külföldiek üzleti alapú képzését figyelmen kívül hagyva - elenyésző, mert ma Magyarországon a magyar állampolgárok túlnyomó többsége magyar állami ösztöndíjas képzésben vesz részt..
A Gyurcsány gyerek egy éves közgazdasági alapképzése a Bocconi egyetemen a megélhetési költségeken felül meghaladja az évi 6 millió Ft-ot, ami sokszorosa a magyar képzés költségeinek.
De ezt az álvitát befejezem, mert az eddigiek alapján úgysem tudom elmagyarázni egy vonalnak, hogy mi az a gömb.
PJProby
Gyurcsányi politikai pedofilia:

Letolt gatyával az oktatási törvény ellen
index.hu/video/2012/02/17/ifju_gyurcsanyistak_spermat_szelloztettek/?utm_source=mandiner&%3Butm_medium=link&%3Butm_campaign=mandiner_201612

A világ egyik legdrágább egyetemére befizetett Gyucsány Tamás 5 évvel ezelőtt, 2012-ben, elsős gimnazistaként csatlakozott a gyurcsányjugend alakulathoz. A kis csapat a metroban letolt gatyás performansszal demonstrált a felsőoktatási törvény ellen,
És konkrétan mi is volt a 15 éves kis Gyurcsány legfőbb problémája? Az Indexnek többszöri nekifutásra tudta kinyögni, hogy
AZ A BAJ AZ ÚJ TÖRVÉNNYEL, HOGY CSAK A GAZDAGABBAK TUDNAK JÓ OKTATÁSBAN RÉSZESÜLNI. (Index video 1:14-nél)
lusta
@PJProby: Kezdjük az alapoknál. Hol is van a Corvinus a világranglistán?
A Corvinuson végzett hallgató kibattyog Londonba és ott a Mekiben mosogató lesz. Ne menjünk az olaszokig. A bécsben végzett hallgatónak a megélhetése miatt nem kell kimennia Londonba és még a sógoroknál sem a Mekibe megy. Talán ennyi kezdetnek.
Desischado
@PJProby: Mit fikázol itt? Nem érted, hogy Gyurcsány a SAJÁT pénzéből fizet? Ellentétben orbánnal, aki a MI pénzünkből stafírozza a kölykeit! Egyébként Eszegfűnek van igaza, mert ez nem is olyan nagy pénz ahhoz képest, amilyen a színvonal, és az, hogy egy nagyon patinás egyetemen tanul a fiú. És a magyar egyetemek is elkérnek ennyit, pedig lassan a béka hátsója alatt van az oktatás. És végül: Neked ez a véleményed, másnak meg más, de nem kell sértegetni senkit sem. Moderáld magad!
eszegfu
@PJProby: 23:17 Azt azért tisztázzuk: én pusztán a véleményemet irtam le ugy, hogy a személyedet közben nem minősitettem... (ahogy Te tetted)... arról viszont én nem tehetek, hogy Te mindenáron Gyurcsányt akarod a "viz alá nyomni", holott én inkább általánosságban irtam. Mindezektől függetlenül BUÉK Neked is!
PJProby
@lusta: Igazad van, nekem ezzel nincs vitám, pontosan így látom én is, csak az a bökkenő, hogy egyetlen posztomban se beszéltem erről.
PJProby
@Desischado: Kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen. De téged eszem ágában sincs meggyőzni.
kiscsillag66
Gyurcsány a saját pénzén taníttatja a fiát. Nem a nép pénzén!
aremy
@Yoda69: a bolhás az nem pedigrés eb pedig én azt hittem .ezek szerint csak egy szőrös talpú veszett kutya.
Lepényleső
Itt ebben az esetben nagyon sok pénz megmaradna,ha több a mostaniaknak sem jutna?
evacica
Van még egy nagy különbség, Gyurcsány a vagyonát nem mint politikus szerezte ellentétben Orbánnal.s akinek a saját lábán álló lánykája egy fél évért uszkve 15 milliót fizetett Svájcba! Egyébként a legjobb befektetés a gyerek, és Gyurcsány már többször említette, hogy egy valamin nem spórol a gyerekei tanitatásán! Nagyon helyes amit tesz.
kukac50
Lehet,hogy majd Ő váltja le Orbánt!
PJProby
@kukac50: Legfeljebb az alsógatyáját.
qxy
Lopott annyit hogy kifutja nem?? A harmadik füles után ő is be vallaná hogy ez a pénz is az állam kasszából hiányzik.A tekintetén is látszik hogy szorgos becsületes ember.
Na ez van messze nem a karácsony.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.