Orbán Viktor miniszterelnök szerint meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a magyarok minden közéleti szereplőről tudhassák, kicsoda ő, és honnan kapja a pénzét.

A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában – a civil szervezetekre vonatkozó kérdésre – kifejtette: olyan világban élünk, ahol a befolyásolási kísérletek gyakoriak minden országban és majdnem minden ország részéről.

Orbán: a magyaroknak tudniuk kell, hogy honnan kapják pénzüket a közszereplők

Példaként hozta, hogy Barack Obama elnöksége alatt az amerikaiak sokfajta befolyásolási módszert építettek ki a világban. "Erről én tudnék mesélni hosszasan (...), a legprimitívebb befolyásolási módszerekkel bezárólag volt itt minden az elmúlt időszakban" – fogalmazott, hozzátéve ugyanakkor, hogy szövetségesek lévén nem a múlttal foglalkozik, inkább reméli, hogy a jövőben nem lesz ilyen.

A miniszterelnök a legfontosabbnak azt tartja, hogy megteremtsék annak lehetőségét, hogy minden magyar állampolgár tudhassa minden közéleti szereplőről, kicsoda, honnan – külföldről vagy Magyarországról – kapja a pénzét, és ha külföldről, támasztanak-e vele szemben elvárást.

"Átláthatóságot akarunk", a magyaroknak ugyanis joguk van megérteni, milyen "befolyásolási manipulációs kísérletrendszerben éljük minden nap a politikai életünket"

- mondta Orbán Viktor.

A napokon belül hivatalba lépő új amerikai elnökről, Donald Trumpról a kormányfő úgy nyilatkozott: más kultúrájú amerikai vezetés érkezik. Míg a leköszönő Obama-adminisztráció "globalista" volt, a következő nem az lesz, hanem egy "vagányabb amerikai politika", amely nem köntörfalaz, nem bonyolítja túl a dolgokat – fogalmazott, jelezve, hogy az új attitűdhöz, viszonyrendszerhez az európaiaknak is alkalmazkodniuk kell majd.

A majdani amerikai látogatását firtató kérdésre azt is közölte, nyilvános konkrétumok még nincsenek az útról.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mutass jó példát! Hozasd nyilvánosságra, hogy te és családod, meg a bandád miből gazdagodtok! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cefi
Orbán: a magyaroknak tudniuk kell, hogy honnan kapják pénzüket a közszereplők.

A kurva anyád! Az én adómból te szarházi!
RonaGyuri
mutass jó példát! Hozasd nyilvánosságra, hogy te és családod, meg a bandád miből gazdagodtok! =))
Mobil123
ja?! és ha már a civil szervezetekről ugatsz akkor tudni akaorm a cöfös röfiknek honnan van pénzünk !
dodóka
Én elösször úgy olvastam, hogy a magyaroknak tudniuk kell, hogy honnan LOPJÁK pénzüket a közszereplők. Hát ezt tényleg illene tudnunk, de hát a Polt Péter az Polt Péter...
simmering73
Már hetedik éve tudnunk kéne, de sose fogjuk megtudni.
dr. prédikátor
viktor szopkin !!! te és a bandád is közszereplő!!!Számoljatok el hogy honnan lopjátok a mi pénzünket!!!
Zeta
Pofátlanság , akkor mikor kiadásokat titkosítansk, mikor a közpénzekbútját csak bírósági úton lehet az államapparátustólbbeszerezni! A képviselők elfelejtenek, eltitkolnak adatokat, akkor mit akar O .Viktor? Mindenütt vannak sumákságok, de a tisztán látáshoz előbb a saját portáján kellene sepregetni.
bakegya
Jól nézze meg mindenki kocsis évikét-Ő A NEMZET ÉVÁJA-nekem nagyon nagy falat a KOSSUTH szó csövén,naponta csőre töltve fityiSS A NÉPNEK-nekem méreg...már allergiás vagyok rá.HA TUDNÁM a rendszámát fizetnék azért hogy levegyék róla és kivonják a forgalomból.
Hellcat
Ehhez azért kell bőr bazdmeg...ti akik a vagyonnyilatkozatokat úgy töltitek, hogy elszmoltathatalan amit beleírtok...javítgatjátok toldozzátok foltozzátok...rogánnak is a hőre táguló ingatlanjai meg a helikopterezés stb...mészáros napi 25 milliót keresett előző évben kb..had ne mondjam még...a civil szerzevetek átláthatóságáról meg...anno a cöf kapott olyan jó 100 milliót aminek a forrásáról kussolt most meg rugdaljátok aki számotokra ellenséges...hát a jó kurva anyátokat ám álszent köcsög banda...a fidesz szavazók is bevehetik a lónak a szerszámát...agyhalottnak kell lenni, hogy valaki ezt a rablóbandát támogassa még mindig...
kisrigó
@RonaGyuri: Dupla like! Ez a jellemtelen gazember csak pofázik demokráciáról, átláthatóságról. Ha van isten nem hagyhatja a végtelenségig ennek (ezeknek) az ámokfutását! Az éhező gyerekek könnye kisértse az álmaikat! És még finom voltam!
quadrocopter
Figyeld, hogy gurít a sunyi disznó! Már megint "magyarozik" miközben neki b****a a csőrét a civil szervezetek léte és anyagi forrásaik!
Aki Én
Valóban egészen döbbenetes ez a pofátlan gátlástalanság.
Mikor azt kérdezik a MAGYAROK!!!, hogy ő és bandája miből gazdagszik, miből, honnan, kitől vannak a vagyonok, akkor azt néma kuss, esetleg pofátlan hazudozás követi. Vagy amikor a qrva civil CÖFről kérdezünk, akkor is megy a ferdítés, hazudozás.
Megint bemenet a rádióba, hogy ne kérdezzék, de elmondja a ferdítéseit. Döbbenetes.
human
A képen véletlenül nem az a hájpacni nő szerepel aki annak idején mikor a diákok a röghöz kötés ellen tüntettek le akarta beszélni a tiltakozók képviselőjét, hogy a rádióban bemondja a diákok követelését?
papa.49
No koszos dádé kezdheted a GYÓNÁST!!!
1magyar
A magyaroknak azt is tudniuk kell, hogy minek kell rengeteg pénzt olimpiára pazarolni és a sok luxusstadiont építeni.
Eriksson
Kérdés, hogy mely magyarokról van szó. Mert lássuk be, azért többféle van.
Edmond Dantes
@human: Én nem tudom,hogy ki ez a jól táplált hölgy,de hogy szégyent hoz a közszolgálatiságra,az biztos.Orbán gátlástalanul elmondhatta,hogy Brüsszel meg akarja torpedózni a rezsicsökkentést,mert be akarják tiltani a hatósági árat!Nem igaz!!!Brüsszel csupán azt kifogásolja,hogy a hatósági árat nem határozatban,hanem rendeletben akarják megállapítani ,amit polgári bíróságon nem lehet megtámadni,csak az Alkotmánybíróságnál.Gondoljunk bele,a kormány bármikor kicsinálhat így egy szolgáltatót,ha az indokolt és igazolt költségeinél alacsonyabb árat kényszerít rá.Ismétlem, az igazolt,indokolt és ellenőrzött költségekről van szó!!!.És ez a nő hallgatott és sóhajtozott.
Azt is mondta Orbán,hogy mi sem igazolja jobban azt,hogy Magyarországra özönlenek a befektetők,mint az,hogy a sok új munkahelyre már nincs is munkavállaló,miközben az ország lakossága nem csökkent!És ez a dagadék egy szóval nem mondta,hogy ugyanakkor a munkaképes lakosságból kb.félmillió fiatal elhagyta az országot,ezért van hiány képzett munkaerőből.Ismét összehordott egy csomó marhaságot a munkaalapú társadalomról,és ez a tömör gyönyör egy szóval sem kérdezett vissza,hogy nem kellene e a tudás alapú társadalomról is gondolkodni.Egy társadalom nem a munkával,főleg nem közmunkával tud fejlődni,hanem csak tudással.Amikor a tanultabb vezérkarral rendelkező poroszok Königgracz-nél megalázó vereséget mértek az osztrákokra,már akkor azt mondta Bismarck,hogy "a porosz iskolamesterek legyőzték az osztrák iskolamestereket".
Amit péntekenként Orbán a közszolgálati rádióban összehordhat,azért többek között az ilyen dagadt hölgyek a felelősek.Botrányos.
magyarbakancs
Életében nem dolgozó iskola padból a parlament padjába kerülő egyén mondja meg ,hogy a Magyaroknak tudni kell,hogy a köz szereplők honnan kapják a pénzüket.
az tudom ,hogy a Orbán család közpénzből gazdagodott meg meg a haverok,kötél barátok is.
justhpeter
Valóban érdekes, hogy az beszél ilyeneket, aki úgy élte le az eddigi életét, hogy egy percet sem dolgozott, de valahogy meggazdagodott a mások által előállított javakból.
Tényleg szaru van a pofáján, méghozzá jó vastag is.
Eriksson
@magyarbakancs: Az is érdekes, hogy az iskolapadból sehová se kerülő emberek mindent sokkal jobban tudnak, s ők akarják megmondani a frankót, hogy mit, hogyan kellene csinálni.
Tudomásul kellene venni végre, hogy a suszter sarkalljon, a kéményseprő kotorjon, a paraszt meg a saját portája előtt seperjen.
Szerinted igazam van, vagy nincs igazam?
eugen4402
Ők minden kérdésre válaszolnak... Pl.:
- Blöff, blöff, blöff...
- Boldog adventi ünnepeket...
- Nem válaszolok. Ne dugja a számba a mikrofont...! Ki fogom tiltani.
- Semmi közük hozzá. Kérdezzék az ügyvédemet...
Eriksson
@magyarbakancs: Ezer nevet lehetne sorolni, és ezer kényes témát.
magyarbakancs
@Eriksson: Én azt látom a történelmünk során,hogy a nép mindig a saját vezetőitől szenvedett a legjobban.
Ahol lakom Török uralom volt és az akkori dokumentumokból kiderül ,hogy gazdag falú volt, 50 család adózott .
qxy
szerintem ez meg van kattanva. tuti. Ha tényleg így lenne amit mond, legalább 10 szer tarkón lenne lőni de közbe be csúszhat 5, 6 akasztás is.Na ha én ott lettem volna mint riporter, át nyúltam volna az asztalon, dúrr egy füles.- Na kezdjük ujjra. a harmadiknál nem tudom mit mondana. De szeretnék én is kérdezni tőle.
volvós
A stúdióban a sz...gép fideszes dagadt maca orgazmus
elött van, vagy elötte ?? A zsirdisznó meg készül a szok(p)ásos
hazugságok felolvasására... Egyenesen undorító...Boááá
Eriksson
@magyarbakancs: Ebben igazad van, de olyan még nem volt, hogy mindenkinek jó legyen, de olyan se, hogy mindenkinek rossz.
Eladott Ország
"Az ügyészég jól működik, amennyiben ügyesen fennakadt rajta a Tiborcz István­ ,Orbán Ráhel páros ellen falopás ügyben tett feljelentés, a Gripen ügy is lóg a semmi ágán, a Questor ügyben sem voltak túl potensek – még mindig nem tudjuk, miért is tartott ilyen helyeken közpénzt több minisztérium – nem volt azonnali letartóztatás, de még kihallgatás is csak hetekkel később, Tarsoly Csaba olyan dokumentumokat tüntetett el, amilyeneket csak akart. Még szerencse, hogy tanultak a hibából és Lagzi Lajcsit például azonnal őrizetbe vették, nehogy megegye az állítólag illegális bekötéshez használt berendezéseket. A NAV önmaga ellen vizsgálódott és mindent tök rendben talált, Vida Ildikóról soha nem derült ki, mi a francért is volt kitiltva az USA-­ból. Most meg már nem is érdekes, mert lelépett a színpadról, tehát nem ügy tovább. Ahogy az sem ügy, hogy a NAV felügyeletével megbízott Tállai András miért is nem tud arról, hogy a NAV nyomoz. A válasz minden esetben: CSAK! A Roma Önkormányzat ellen sem száguld a hatóság. Még szerencse, hogy volt energiájuk Horváth András és az Ökotárs ellen nyomozni, mert már izgulni kezdtem. Meg szerencsére volt pénz ­paripa­ fegyver évekig nyomozni a nemzetbiztonságilag kiemelten fontos, az életbiztonságot súlyosan veszélyeztető ügyben is, amikor az Orbán lagzin ellopott valaki valahány mobiltelefont. Remélhetőleg Hadházy ellen is hamarosan nyomozás indul, mert hátha van neki dossziéja. Piros, kék, zöld, esetleg narancssárga. Mert a kormánynak a magyar emberek biztonsága a legfontosabb! . Márpedig a magyar emberek biztonságát jelen állás szerint a világon semmi nem fenyegeti annyira, mint az a nem várt fejlemény, hogy a kormány nem kapott teljhatalmat.
Ez szörnyen kockázatos, dedek és idős emberek kerültek miatta életveszélybe! Az ellenzéki
pártok hihetetlen felelőtlensége, hogy nem járultak hozzá a kormányt az Országgyűléstől
függetleníteni kívánó nagyszerű fideszes javaslathoz, de a magyar kormány nem hagyja magát! Tiszteletet a kormánynak és az...
Eladott Ország
folytatás, ma 11:16...ő kultúrájának! Aki Magyarországra jön, nem veheti el a kormány munkáját! Aki meg itt él, az nem veheti el a kormány teljhatalmát!
Fradigege
lőrinckéd is közszereplő, more! Én még az ükunokáidat is közszereplőnek raknám, hogy soha ne élvezhessétek azt, amit parazita módon lenyúltál a családoddal a nemzet asztaláról. Ingyenélő közszereplő.
bencemacska
@bakegya: ma,9:14
kocsis évike, az a nagy va..g?
Ha ráülne OV szájára még értékelném is a terjedelmét!!!
vonotok
Te mocsok kis törpe ! Előszór a saját portádat kéne rendbe tenni ! Aztán nézzél más udvarára.
bencemacska
@Hellcat: ma, 09:14
Helyettem is írtad!!!
bencemacska
@Eriksson: ma, 09:53
Igazad van.
Három félét én is ismerek :
- Olyanok, mint én, egyszerű, de gerinces emberek!
- OV és maffia családja.
- Seggnyalók, mindegy milyen s..g, csak nyalni lehessen. (Munka helyett!)
Eriksson
@bencemacska: Nem minden fehér és fekete. Vannak emberek akik élik a maguk kiegyensúlyozott életét és szarnak bele az egészbe, nem az lesik, hogy ki, mit csinál, mibe lehetne belekötni. (Gondolom szerinted ők a seggnyalók).
bakegya
@quadrocopter: a nemzetközi segélyező civil szervezeteket milyen jogon kellene átlátni,neki ebben a narancsködben amit itthon mindenkinek kötelezően büntetőjogilag szigetelt le...terrorveszélyt szinlel...nemzetbiztonságilag terrorizál...rendőrökkel vágatja mari néni fáit...a tanyákra rendőrök viszik a tejet, kenyeret-de még a pelenkát is...hát ez már sintér RENDŐRÁLLAMA.
feleselek
Netán a közszereplőknek sem ártana tisztában lenni azzal, hogy kitől kapják a fizetésüket...!
bencemacska
@Eriksson: ma, 12:12
Nem rájuk gondoltam, ilyenekből jó lenne, ha sok LEHETNE!!! Ők azok, akik saját tudásukkal munkájukkal el tudják látni magukat és családjukat. Sajnos az ilyenek kevesen vannak, mert a többség életébe - változó okokból, legtöbbször irigységből - belepofázik a politika.
Azokra gondoltam, akik az épp illetékes párt kegyeit keresik munka helyett, és egy tál lencséért ( böske zsozsóért!) adják a szavazataikat!!!
Eriksson
@bencemacska: Ó, hacsak így lenne. De lásd be, itt is osztogatják a szebbnél szebb jelzőket az olyanokra, akik nem szidják a kormányt, nem szidják a fideszt, Orbán Viktort, holott ez is a túlélésnek egyik fajtája. Ha nem tudom, nem fáj...
S nem azt jelenti, hogy valamely párt, vagy éppen a fidesz kegyeit keresné.
quadrocopter
"Átláthatóságot akarunk", vazze, behugyoztam a röhögéstől, mindezt a két szép szót az a hibbant erőltette ki magából, amelyiknek a titikostás a mániája!
Nem kéne orvos elé cibálni?
Clavigo
Vazzze...azért ez nem semmi...Egy zsebberázó,,,,megyei harmadosztályú dzsuker labdaszedő osztja az észt ebben az országban...??? A Flóórijaaán nevű ikertesod,,,,honnan kapja a közpénzt,,te Gyökér ??
bencemacska
@Eriksson: ma, 14:41
Ők mind beleférnek az egyes csoportba!
Van, aki kimondja a véleményét - ők "viszik a világot előrébb"- van, aki nem, de ez nem jelenti azt, hogy nincs is neki!
human
Íme ez a hülye orbánista pcsa, ahogy próbálja lebeszélni a tüntető diákok küldöttét arról, hogy beolvassa a rádióban a követeléseiket:
youtu.be/BkrFQUugdQU?t=1m2s
Nessy
Kurtizán buzdít a szüzesség megtartására!
cikicakk55
@RonaGyuri: Ugyan Gyuri! vezérünk megmondta,hogy Ő nem vagyonos ember! A felesége és a gyerekei vagyona meg 100 évre titkosítva vannak
human
@Edmond Dantes: ma 10:27-re: Ha tudni akarod ki ez a nő akkor olvasd el a vele készült interjút amit 17:38-kor linkeltem. És nézd meg hogy agitál a 17:41-es felvételen.
RonaGyuri
@cikicakk55: "„a bibliai öt talentum példázatából is látható, hogy nincs két egyforma ember sem körülményeiben, sem képességeiben. Nincs olyan, hogy abszolút egyenlőség, már csak a különböző képességek okán sem. Van, akire öt, van, akire három, van, akire egy talentum van bízva. A talentumok felhasználása is különböző, van, aki megduplázza, ami rábízatott, és van, aki elássa a földbe, és nem kamatoztatja.” - a mai Magyar Időkben olvastam! =))
Pálinkafőző Rézüst
Orbán: a magyaroknak tudniuk kell, hogy hogyan lettem milliárdos a szakadt farmergatyából...
Clavigo
Csak tudnám azt,,,hogy volt taggyűlés, vagy nem volt ???Meg ne mi nyerjük a legtöbbet,,,,,,
Hari
@Edmond Dantes: mint tudjuk ennek a rezsimnek egyetlen kijelentése sem igaz. És a zembrek lássa, nagyon lassan kezdik felismerni. Es ez egyre inkább zavarja őket. Amit egyre otrombább módon próbálják elrejteni. Az eredmény: öngólt, ongólra halmozva. A vég elkezdődött, de sokáig fog tartani.
Hari
Mostanában egyre több érzéketlenséget mond ! Ha ez valóban bekövetkezne, ő lepődne meg a legjobban. Az utóbbi időben szaporodnak az ilyen "arany" kopései . Pl.Nem tūröm, hogy ellopják a pénzt , mármint mások őelőle ! Mert ez tényleg felháborító. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez az agonia kezdete. De senki ne reménykedjen, mert hosszú, és egyre elviselhetetlenebb lesz.
Borsodi
Magyaroknak joguk van éhezni elszegényedni külfölldre menekülni,éhbérért,rabszolgaként élni.
Cefi
Azért beszédes a foto is... miss röfi hellyel kínálja a plüss csaucseszkut...
Nessy
Bizony! Jogunk lenne tudni, hogy Matolcsy honnan vette az alapitványok létrehozásához kellő 260 milliárdot!
Ki és mennyit kaszált a letelepedési kötvényen.
És még sok mást is.
Orbánt érik még meglepetések az új amerikai elnökkel kapcsolatban!
Trump és Putyin is cezaromániások, de mögöttük nem csak pár haver van, és nem az Eu pénzén élősködnek! Abba klubba nem fogják őt felvenni!
papa.49
Ez a bárgyú paprikajancsi oda se kell, legfeljebb a muszka lábtörlőjének)))))))))))
magyarbakancs
"Orbán: a magyaroknak tudniuk kell, hogy honnan kapják pénzüket a közszereplők"
Tudjuk,hogy ön a Magyar adófizetőktől kapja a javadalmát.
Amiből nagyon jól megél.
Meg a hatalmával vissza is él .
egyvandor
Ez a suttyó tudja hogy olyanoktól is kapja a kiemelt javadalmazását akiket nap mint nap kisemmiz jogait semmibe veszi. Milyen jogon fenyeget zsarol olyan embereket akikben van még némi tisztesség érzet?
quadrocopter
Igen!

"A magyaroknak tudniuk kell", hogyan gazdagodott meg a panellakásos Obán, negyed évszázad alatt, menő vállalkozások, lottó ötös és hatalmas vagyonöröklés nélkül!
kukac50
Nekünk tudni kellene azt is,hogy a kormány mire költi el a bevételeket támogatásokat!

Tudta? A fiatal gazdák pályázhatnak támogatásért!
Tudta ? a többi termelőtől vonják le amit a fiatal gazdáknak adnak oda.
Nem a kormánynak, hanem a többi gazdának köszönhetik
kakaósbögre
én azt akarom tudni hogy te,büdösgyökér,hová teszed az én pénzem.
evacica
Röhögnöm kell, persze kínomba! Ennek az embernek még van bőr a képén?!Lopnak csalnak hazudnak éjjel nappal! Tényleg hülyének nézi az országot, persze azok is vagyunk, hogy hagyjuk és nem zavartuk el még a büdös fenébe ezt a korrupt bandát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.