Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országház Kupolacsarnokában, a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén.

A kormányfő szavai szerint erős Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül. Az a nemzet, amely nem tudja megvédeni az országát, nem is érdemli meg azt

- tette hozzá.

"Bevándorlók millió várják most is, hogy útra kelhessenek" – Orbán szerint az ország megvédése nem a NATO, nem az EU feladata, hanem a miénk

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén az Országház Kupolacsarnokában 2018. május 16-án. A tisztséget Benkő Tibor vezérezredestől, honvédelmi miniszterjelölttől Korom Ferenc vezérőrnagy veszi át. Balra a Szent Korona. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy a most kezdődő kormányzati ciklus kiemelt fontosságú nemzeti feladata a nemzetbiztonság megerősítése.

A biztonság fontosságával kapcsolatban jelezte:

bevándorlók millió várják most is, hogy útra kelhessenek.

Közölte továbbá:

az elkövetkező években a Magyar Honvédség költségvetését több mint a duplájára növelik.

Az új vezérkari főnöktől, Korom Ferenctől – aki a leendő honvédelmi minisztert, Benkő Tibor vezérezredest váltja a poszton – Orbán Viktor a mai kor kihívásainak megfelelően újjászervezett, modern, ütőképes, hazája iránt elkötelezett hadsereget kért, amely bármely más nemzet fegyveres erejével felveszi a versenyt.

Azt is kérte tőle, tegye vonzóvá a fiataloknak a katonai pályát, ahhoz ugyanis, hogy a magyar hadsereg erős lehessen, elsősorban a fiatalokat kell megnyerni a honvédelem ügyének.

"Azt várjuk öntől, hogy (...) szerezzen érvényt a katonák között is a katonaélet első számú törvényének: csak a becsület"

- mondta Korom Ferencnek.

A miniszterelnök beszédében köszönetet mondott a távozó honvédelmi miniszternek, Simicskó Istvánnak, aki három éve egy olyan pillanatban vette át a tárcát, amikor "Magyarország déli határát migránsok tízezrei ostromolták". A védelmi rendszer azóta is állja a sarat, őrzi a magyarok biztonságát

- tette hozzá.

Benkő Tibor miniszterségével kapcsolatban pedig arra hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, hogy a rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy egy katona közvetlenül a magyar hadsereg éléről vállalja el a honvédelmi miniszteri posztot.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Neked már a népedtől kell megvédeni saját magadat és bűnöző tolvaj bandádat, te despota, idióta , barom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Szerényen meg kérdezném a 20 ezer honvédelemben dolgozó ebbe benne van a takarító is ö védi meg a hazát.
Helikopter ,tank járművek nélkül nehéz lesz .
De tudom a MAGYAR virtus mindent felül ír
tudode
Egyáltalán tudatában van ez a KÖZJOGILAG legalább annyival vitatható, mint ahány katonája, plusz répával rendelkezik ez a.. r é m á l o m v i l á g b a n .. élő, megamániás, nagyot mondó DÍSZPOLGÁR/PINTY, annak tükrében, hogy
.
------ Két színes ceruzával és egy térképpel megsemmisítették Orbán legnagyobb hazugságát
b1.blog.hu/2017/12/15/ket_szines_ceruzaval_es_egy_terkeppel_megsemmisitettek_orban_legnagyobb_hazugsagat
.
Valójában .. m a g á t ó l .. kellene "megvédeni" ezt az országot ahhoz, hogy évtizedek után ÉLHETŐVÉ váljon ez az ország a KILÁTÁSTALANSÁG, BIZONYTALANSÁG helyett!
.
Elképzelhető, hogy az őt hallgató katonák a zubbonyuk alatt milyen jókat kuncogtak!
.
Miről olvasgat, hiszen az EU-s lóvé helyett KÉPTELEN LENNE RÁZNI A RONGYÁT!
Eladott Ország
Neked már a népedtől kell megvédeni saját magadat és bűnöző tolvaj bandádat, te despota, idióta , barom.
silber13
A " bolond lyukból bolond szél fúj " tökéletes példája a miniszterelnöki ijesztgetés!
Sámannus
@magyarbakancs: Vesznek tiszti kardot, a férfiaknak a pengét, a nőknek a hüvelyt.
A repülőtiszti tőrt úgy szétlopták, mint a cukrot. Ennek is ez lesz a sorsa, mert így már "ingyen" is hozzá lehet jutni.
Surranót pedig nem vesznek! Felújítják az ócskavasakat, amik harminc éve rozsdásodnak megdögleni jó lesz az is nekünk.
Ezek már harmadik ciklusban rohasztják itt is a technikát és az állományt.
Játékot, vagy ócskaságot vásárolnak, közben a polgárok védelméről handabandáznak.
Zeta
Azért mindezt megtoldhatta volna , hogy a Nato nak ő is , meg "ártó peter" is már többször megígérte, hogy 2% ra emelik a hadikiadásokat! Ez eddig nem sikerült. Trump hivatalba lépésekor hatarozottan kérte, nem csak hazánkat! Románia ekkor kezdett nagyobb hadi kiadásokba.
Az más, hogy esetleg ez O. V.nál más célt fog szolgálni. Újabb harcot nyit? Csak nehogy elsüljön valóban az a bizonyos kapanyél, belerángasson valamibe minket.
lusta
Az a két katonai gép is az ő négy betűjének a reptetését szolgálja, nem a hon védelmét.
Hellcat
Évek óta ez megy...migráncsok milliói...jó DE HOL??? Mert csak nem jönnek? 100ezrével...még csak százával sem...
tudode
@tudode: .
Még annyit erről a cécóról:
.
A rendszerváltás óta a .. h o n v é d s é g .. mindenkori FŐPARANCSNOKA, mostanában klf-képen becézett, a TÁRSADALOM EGYSÉGÉT megtestesíteni képtelen PÁRTKATONA államfő, mivel ELNYOMJA őt is pártunk, és kormányunk .. F U R A ... U R A !

.Egyáltalán hogy kerül ez a minden lében két kanál KANDÚR BANDI a honvédség .. f e j é r e, azzal együtt, volt KATONA LÉTÉRE, hogy azt sem tudja MI AZ A BALRA ÁT!
.
www.youtube.com/watch?v=i3XJNSkC6mE
.
A nagyság átka, ha olyannak kerül HATALOM a birtokába, aki porba .. p u k i z ó, és adna magára, ha képes lenne erre az attrakcióra!
Sámannus
@Hellcat: A migráncsok már hazajárnak nyaralni, leszarják a kerítését a magasból. Ha körbe éri az országot akkor lesünk majd nagyot, ellenünk van, hogy ki ne szökjünk a nyomorból.
csak úgy....
Évente több ezer eladósodott magyar családot telepítenek ki az otthonaikból!
Kínában árulják megint a letelepedési kötvénytvényeket!
Egyáltalán kit és mit akar ez a jóember megvédeni?
silber13
@Shikari: Hosszú évek óta kellett volna fejleszteni de nem tették Mindenféle kétes üzletet kötöttek (pl.: JAS-39) hozzánemértő hadügyéreink voltak, hadfelszereléásünk a környező országokhoz képest kőkorszaki. Most akar fejleszteni ez a csúti szélhámos??
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: eezzel az operetthadseggel??? :)))))) ne viccelőggyé mán...:))) Ne azt nézd amit te szeretnél, hanem amit a gazdi mond...:)))) Vagy tesz...vs vagy nem... :))
wagabund
a NATO semmire sem jó, csak a magas fizetések osztogatására..amúgy a tevékenységük szart sem ér...az unijó úgy alkalmatlan a védelemre, ahogy van...

a horda ellen csak mi tudunk védekezni...mert azok nem szarakodnak, jönnek...
Pálinkás Pál
@wagabund: ezt gondold át mégegyszer...azt sorolj olyan konfliktust ahol nem a NATO került ki győztesen...aki csak kicsit is figyelemmel kíséri a katonapolitikát...az jól tudja,ahol a NATO parancsot kapott,ott végre is hajtotta,és megtisztította a terepet.../az más kérdés hogy sokszor nem adják ki azt a parancsot!/...ezzel párhuzamban sorolj fel olyan "háborút" ahol a magyar honvédség győzött Mátyás király Fekete-serege óta!!!
kereső
Lesz is mivel:A hivatal összesen 32,7 millió forintért szerez be maximum 300 darab gyalogtiszti szablyát a 2018-2020-as időszakban, a díszfegyverek pedig a tisztavatás és a katonai tisztelgés kellékei lesznek.
Macskaszem
A bevándorlók milliói már csak ilyenek, fegyelmezetten, hosszú tömött sorokban várják türelmesen, hogy útra kelhessenek, hátha orbánviktor meggondolja magát, és nem csak letelepedési meg ingatlanvásárlási kötvényesek, meg Zaid Naffák, Ghaith Pharaonok jöhetnek bevándorolni, hanem egyszerű tisztességes emberek is.
Pálinkafőző Rézüst
@Shikari: monnyuk ha a főnökük levenné esetleg a távcsőről a védőborítást, miközben nagy, minősíthetetlenül nagy hadgyakorlatot néz... :)))))) Ez nem gáz, elvtársak??? :)))) Jah, van utódja... Az van vazze...Még a távcsövet sem találja... :)))))))))))))
nevemnick
Emlékszem a Varsói Kotonai Szerződés első műholdas próbálkozására... csuda jó volt, a forgalmazás kb. tizedét tudtuk fogni, mert nem volt elég gyakorlott a kezelő, aki valahol az Uralban felügyelte és egy joystick- szerűséggel próbálta a nyugalomban tartani a libegő műholdat.
Igaz, azóta fejlődtünk... (?)
:D
Clavigo
@Shikari: Te marha...Új kardok bevásárlásával fejleszt a felsőcsutkai Padisah..?? Remélem,,magad alá pisáltál örömödben,meghatódottságodban te szarosnyelvű Gyökér.
kulabombaafityiszre
Azért egy titkos hatékony szuper fegyverünk már van.
A stadionok,meg a benne rugdalózó focisták.
Migráncsot stadionba be,meccset megnéz,belengetni neki ez lesz hetente,
migráncs kijön a stadionból,elmeséli a többieknek,hanyat-homlok elmenekülnek,sőt
a migránc elmonja az otthoniaknak is,azok úgy elkerülnek,mint a leprásokat.
tulipan
ZÁRJA MÁR BE VALAKI EZT NARANCSOS, AGYALÁGYULT IDIÓTÁT!
bakegya
Inkább megúsztatnám egy vizes árok alján,teljes fegyverzettel!
Arról nem beszélt ez a csaló ,milyen fegyvergyártást üzemeltetett már be a Csányi papival közösbe (Svájcba már beszállít egy ideje).Nagy franc ez az orbán-rájött hogy a szerotonin szint kibaszása után a legnagyobb kereslet a fegyverekre van-egy bűnöző militális szürke állománya csinál ki minket nem csak EURÓPÁBÓL!!!
csipetke
@Clavigo: 13:12 A Gyökér kis "gy"-vel írandó.A többivel egyetértek :))
Madácsi Pali
Te agyalágyúlt! Tudod te miről beszélsz? A teljes magyar haderő 120 másodperc ellenálásra nem képes a haza védelmében.
csak úgy....
@Shikari: "@Clavigo: Neked ilyenkor mi bajod van? Békésen beszélgetünk itt a hadsereg fejlesztéséről, erre bevágódsz ide hörögve, mint egy idegbeteg majom!"
Az agyadat köne végre békésen fejlesztened te gyerek ...
csipetke
Már megint nagyot mert álmodni orbán.Ha felébred,rájön,hogy bilibe lóg a keze.Aszongya,hogy a fiataloknak vonzóvá kell tenni a hadsereget.Bakker,ez az ember nem tudja,hogy a fiatalok már nagyrészt külföldön vannak?Az itthonlevőket pedig keményen meg kellene fizetni,hogy odacsapódjanak,de ebben az országban nem szeretik megfizetni a munkát,ezért vagyunk a béka segge alatt mélyen.A migráncsok vajon tudnak róla,hogy százezrével kell jönniük?Attól tartok,ez megint csak orbán agymenése.A migránsnak M.o. nem cél,azok se hülyék,élhető országot keresnek.A megállapodást,hogy a migránsok hazatérhessenek,alá kellett volna írnia orbánnak,és talán az a néhány se vetődne ide,mint eddig.
csak úgy....
@Shikari: te annyira buta vagy,hogy minden szó fölösleges...
egy föladatra azért alkalmas lennél a haza védelmében! (talán?) ;)kapnál egy kurva magos örtoronyot a déli határon meg egy kukkert és egy kereplöt,hogy jelezhess ha jön az ellenség! :)
Sámannus
Ha csak annyit fordítottak volna a seregre amit mészaros ellopott máris jobban nézne ki a honvédség.Épp ebben mutatkozik meg mekkora hazudozókkal van dolgunk, mi zajlik valójában a szemünk előtt.
kulabombaafityiszre
Így kell ezt a nagy dumát helyén kezelni.
"Most is azt mondom a külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"
36
Végre egy hivatásos katona lett a magyar honvédelmi miniszter, aki végig járta a ranglétrát.
A NATO, egy fos, a civil főtitkárral, egy olyan főtitkárral, aki az 1956-os magyar szabadságharc évét, még papírból sem tudta helyesen felidézni. Katasztrófa.

A miniszterelnöknek teljesen igaza van. A Magyar Honvédséget fejleszteni kell! Hajrá!
kulabombaafityiszre
Mivel hírtelen a hadseregre helyezte a hangsúlyt a csuti,nem árt egy mondását felidézni

"Minden fiatalnak be kell vonulnia katonai szolgálatra. …minden magyar fiatalembernek kell kapnia alaki kiképzést, és bizonyos mértékű lelki felkészítést is. Ehhez ragaszkodni kell. (Orbán Viktor beszéde a Magyar Honvédség vezetői állománya számára tartott éves értékelő és feladatszabó állománygyűlésen, 2001. március 1.)"
Fiatalok lehet melegíteni a sorkatonai szolgálatra.
CsipkeRózsa
""Bevándorlók millió várják most is, hogy útra kelhessenek" – "

A bevándorlók mire várnának, ha útra akarnának kelni? Vagy elindulnak, vagy maradnak otthon, miért csak várnak, és ki látta őket várakozás közben?
advocat
Rohadt bátor! csak az a szerencsénk, hogy senki nem akar minket megtámadni! És a bevándorló ha megindul az jön! Jobb ha ezt is tudja.
Borsodi
Tőled védhetne már meg valaki minket,mert szánunkra az egyedüli veszélyt te jelented és a bandád.A kivándorlást kéne meg állítani,nem a bevándorlást..ki lenne az a hülye aki itt maradna? Ha valaki menekül nem a szar helyet választja ahol nem is tud beszélni.
Desischado
Tőle, meg a bandájától kellene megvédeni az országot. Nekem egyébként ez gyanús, vajon nem magán hadsereget akar létrehozni, mert félti a tyúkszaros életét a nép haragjától? A tek-et is hogy felfegyverezték!
Gauntlet
Szégyen
Látod Gyurcsány Feri, mennyibe került az őszinteségi rohamod 2006-ban. Most itt ez az elmerokkant és ilyeneket mond.
És még van aki be is kajálja.
papa.49
Mondja ezt az a szarjankó aki írnok volt Zalaegerszegen MEG KÖPŐCSÉSZE a 10 hónapos ,,előfelvételis,, ideje alatt !!!
nezelodo
Húúú! Erős hadseregünkről álmodik a valamikori harcos pacifista, amely megvédi az országunkat az ide tartó millió migráncstól! Csak nem a Szulejmán támadt fel Szigetváron? Szerencsére azok se voltak annyian! Sebaj, rettegjetek magyarok, és ha már nagy lesz a baj, jön a félelmetes honvédségünkel a vezér, (nem az Áder?), és megvédi hazánkat és Európát!
staro2
Darabonként 109 ezer forintért vesz kardokat a honvédség
Ennyi.
cikicakk55
Pont a mai( illetve már tegnapi " Egyenesben" volt egy tényleg nagytudású ember,aki azt mondta,hogy Orbán a Határra vizionál 2 millió afrikai migránst. Szerencsére egy sincs,de ha lenne mit csinálnának? Elmondta. A Szerbek és a Macedon hadsereg segítségével szétbontanák az egész kerítés,mert nem jó a Szerbeknek,hogy az Ő oldalukon tobzódik 2 millió Afrikából jött,mindenféle vírusos, parazita férgekkel megfertőzött gibbon az Ő országukban hosszabb időt töltsön. Mit tudna kezdeni két hadsereggel és két millió megvadult emberszabásuval a Magyar OKJ- s kiképzésen átesett pár száz katonával és pár rendőrrel? Amennyiben tényleg itt lennének fél óra alatt szétszednék Orbán büszke kerítését,ráadásul nem is Ők találták ki, hanem a jobbik. Egy beteg elme beteg túlkapásait kell elviselni 7 millió Magyar embernek. Sajnos tényleg Orbán és bandája a legnagyobb veszély az országunkra és az életünkre.
terlasz
A saját segge védelmére gondol, mielőtt jól szétrúgná a nép a gazemberségei miatti.
magyarbakancs
Magyar fiatalok ,és nem is olyan fiatalok ezrei ,hogy elhagyta az országot.
Indokuk, sok hülye duma ,és folytonos lopás ,lenyúlás az állam részéről.
Orbán úr ehezz mit szól?
Pálinkás Pál
@cikicakk55: Majd előbb utóbb rájön Európa ,hogy a gibbonokat már a kontinens határánál golyózáporral kell fogadni...és akkor esélyük sincs kerítést rongálni...
solidedge
Hogy nyomatékot adjon szavának már is készültségbe helyezte hadseregünk magját képviselő kerékpáros zászlóajt.
Eladott Ország
@solidedge: Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos lesz a zászlóalj parancsnok. m.magyarnarancs.hu/data/cikk/10/60/8/cikk_106008/fenek.jpg
Jelen állás szerint ott tart a dolog, hogy tekerőbiztosként bruttó 997 200 forint a fizetése. Mármint ez az alap fizu, gondolom (vagy inkább remélem), hogy némi bizottsági tagságért járó pótlék is csurran,cseppen. Ha elég ügyes valaki, több pénzt szedhet össze a bizottságokban, mint amennyi az alap illetménye. De azért az alap bér sem olyan rossz, mert persze kap mellé irodát és mindent, ami a munkához kell. Én meg azon agyalok itt – borogatással a fejemen -, hogy vajon hány ilyen hihetetlenül fontos poszt lehet a Fidesz körül és mennyibe kerül nekünk ez egy évben? Csak tippelek: annyiba kerül, amennyiből az ország minden polgára kaphatna egy vadiúj bicajt. De ez persze csak kicsinyes ballibsi nyivákolás, semmi más. Meg irigység. És éljen Orbán Viktor tekintetes úr és szeressék egymást nagyon sokáig Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztossal. Mi meg boldogan finanszírozzuk továbbra is.
wagabund
@advocat: azt mondta egy szakértő, hogy neki megsúgták az odaát élő barátai, hogy ha a kerítésnél megtorpannak az afrikai menekültek, akkor a szerb hadsereg lebontja a határzárat, hogy ne torlódjanak fel a menekülők...

ennek fele sem tréfa, mégha a fele sem igaz... a nato meg nem is akar majd tudni róla.

szerintem
silber13
@durbincs: Összefüggéstelen, elmebeteg szövegeit látva megkérdem, mi a fenével védjük meg az országot? A honvédségünk valódi operett sereg, harci technikánk a semmivel egyenlő, a stadionok helyett talán a haderőnkre is kellett volna fordítani! A környező országok hadereje tízóraira megeszi a mienket. Mkit handabandázik a csúti szélhámos? Baj esetén első dolga lesz felhúzni a nyúlcipőt!
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: Szerintem Révész Máriusz, mint kerékpározásért is felelős miniszter kap minden évben egy minőségi kerékpárt is. Jó lesz vigyázni, mert úgy tudom, a kisvasutak pátyolása is hozzá tartozik.
silber13
@durbincs: Még írni sem tud " hejjesenn"Igaz potyka?:-))))))) csakmakog, mint egy kivénhedt gibbon, akit kivert a saját csapata!:-))))
desiro57
@durbincs: Miért nem változtatsz már nevet, a durbincs unalmas!!!
Van 1-2 javaslatom: pl. gyűrött bőr, vagy akár jó lenne a fonnyadt virsli, úgyis azzal foglalkozol állandóan???
Anyukád is ezt javasolta!!!
Eladott Ország
@evacica: A csútin, már csak egy romániai Targoviste, akció segítene, mint anno a kárpátok géniuszán, a kondukátoron.
silber13
@durbincs: Na mi van Mr. Homokos! Már önálló gondolata sincs, csak a kopizásra van egy angströmnyi maradvány esze? Mert mindig a fiatal fiúcskák virslije után kutakodik!:-)))
szexuális tárgy
Ezek tényleg meg akarják teljesen őrjíteni az embereket.
A Faktor egymás után kilenc cikkének címéből idézve:

Botrány a munkahelyen...
Rettegnek az emberek...
Szörnyű balesetbe halt bele a férfi...
Felfoghatatlan borzalmakat műveltek...
Vészhelyzetet hirdettek...
A villanypóznán érte a halál...
Halálos veszélyt is jelenthet...
Drámai jelenetet néztek végig...
Borzalmas balesetben halt szörnyet...

Miután ezt mind végigolvastad, mit is lehetne mondani?

Have a nice day
silber13
@durbincs: Tánulni meg mátyár jazikot, nem kitsi fijjúgat kergetni a tmplomok körül, nem matatnia nadrágocskájukba, pöszörőt nem fogdosni, Vannak nekednek ottan a kecskék!:-)))
silber13
@durbincs: Na mi van bizika?? Nincs érved, csak összevissza sipákolni, tök zavarodott elmével írogatni, összefüggéstekólen szavakat egymásra dobálni? Ezért fizetnek???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.