A Fidesz frakcióvezetője Tisza István debreceni szobrának újraavatásán azt fejtegette, hogy az a nemzet, amelyik többet élt diktatúrában, elnyomásban, mint szabadságban, nehezen szabadul ettől, és folyamatosan keresi önazonosságát, azokat a sarokpontokat, amelyek mentén szeretné újrafogalmazni önmagát.

 A politikus szerint a magyar nemzet a mohácsi vésztől "kevésszer volt önmaga ura", megszenvedte az idegen hatalmak elnyomását, s még negyedszázaddal az utolsó diktatúra után "sem úgy gondoljuk" a történéseket, mint kellene.

Szavai alátámasztására példaként említette:

"mélyen elítéljük a náci rendszert", és az azt kiszolgáló náci propaganda napilapot, de a másik totális diktatúrát, a kommunizmust kiszolgáló, a magyarországi '56-os forradalom vérbefojtásából szárba szökött MSZMP központi lapját, a Népszabadságot sokan másként ítélik meg

- fogalmazott Kósa.

137 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@Gáon: Nem tudom melyik diliházból szöktél meg, de remélem keresnek!És okleveles elmebetegként próbálod megfogalmazni a te saját tutidat, ami több, mint szánalmas!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Még a gondolat-szabadság is káros

A derék Kósa alvezír ismét meglengette elképesztő intellektusát

Bolond lukból bolond szél fú, tartja a magyar mondás, s ennyiben is maradhatnánk, ha nem lenne nekünk itt a drága jó Kósa nagymesterünk, akivel kapcsolatban mind a bolond lyuk, min pedig a fú mélyen alábecslése a tényeknek.
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője tegnap az 1918. október 31-én meggyilkolt gróf Tisza István egykori miniszterelnökre emlékezett Debrecenben.
Ház mit mondjak; nem fogta vissza magát! Már az indítása sem volt piskóta – bár maga a gondolat tőle nem volt meglepő – azt fejtegette, hogy „még negyedszázaddal az utolsó diktatúra után sem úgy gondoljuk a történéseket, mint kellene.”. Amiben elég meghökkentő, hogy van olyan, hogy hogyan kellene gondolnunk a dolgokat, s ezt a hogyant pont ő akarja megmondani. Azonban ez nem volt neki elég tovább ment: „mélyen elítéljük a náci rendszert, és az azt kiszolgáló náci propaganda napilapot, de a másik totális diktatúrát, a kommunizmust kiszolgáló, a magyarországi '56-os forradalom vérbefojtásából szárba szökött MSZMP központi lapját, a Népszabadságot sokan másként ítélik meg”. Majd hozzá fűzte: „a Népszabadság épp olyan állampárti napilap volt, képviselve a kommunista ideológiát, a pártot, és annak minden tettét, mint a Völkischer Beobachter”.
Amiben nem is, vagy főleg nem a gátlástalansága a legdurvább, hanem az a tény, hogy ebből a szempontból talán nem ártana a Magyar Időket vagy a Magyar Hírlapot előkapni! =))
magyarbakancs
"Kósa Lajos a náci párt lapjával állította párhuzamba a Népszabadságot."
Félelmetes ez a mondat.
Törölt felhasználó
Náci párt lapja az ezer éve még mszmp közeli lap. Baszki Lajcsi ebből jobbat is kihozhattál volna. Nem bűn ebben a korban egy kis kezdődő idegsorvadás, kezeltesd magad! Ha már mindenképpen szemétkedni akarsz, akkor náci vagy komcsi nem ugyanaz, csak a ti pártotokban...
simmering73
Magyarország szégyene ez az elmebeteg (is).
kissé felnőttem
nem is látott még olyat amihez hasonlitgat.
Az Izvesztyiját meg a pravdát sem tudja kibetüzni csak hallott valamit azt alkalmazza.
Szerintem németül is el lehetne adni simán,.Aztán min nőtek a z ifjugárdisták kiszesek hadlám Népszabadságon, magyar ifjuságon, ma meg lehordják?kár volt a kitüntetéseikért.Röviden eszéhez kell érteni.
Here Potter
Szegény Lajos olyan sötét, hogy még az a kecske hülye lesz amelyik a sírján legel.
nyanya001
Az ember azt hinné, hogy ezeknek már nincs lejjebb !
Aztán rájön az ember,hogy van, csak meg kell szólaltatni Kósát !
Here Potter
@nyanya001: Nem fér a fejembe, hogy miért kell az idiótáknak fórumot csinálni? Én csak meglátom a Lajost, már röhögök is. Na meg hogy Tisza Istvántól eljut odáig, hogy igazolva lássa a Népszabadság kinyírását, hát ecsém. 80 meg 100 éveket is képes ugrálni az időben, csak hogy egymás mellé rakjon dolgokat.
Gáon
Pontos meghatározás! Pontosabban kormány és nemzetellenes poszt-judeo-bolsevik ivadékok által teleböfögött, Julius Streicher -féle, "Der Stürmer" magazin mintájára és szellemiségében szerkesztett judeo-liberális uszító lap. Ahol az egykori Der Stürmer magazin kipécézett zsidói helyett, most, --a Népszabadság hasábjain-, a judeo-bolsevik családi hátterű ivadékok, pitiáner firkászok, a magyar nemzeti akarat többségét megjelenítő Fidesz kormányzó párt személyi tényezői ellen gyártanak hazugabbnál hazugabb uszító cikkeket. Ezt a szennylapot a saját posztbolsevik, Rosenfeldista -Csermanekista tábora sem képes fenntartani. Végre a történelem trágyacsatornájába került.
silber13
@Gáon: Nem tudom melyik diliházból szöktél meg, de remélem keresnek!És okleveles elmebetegként próbálod megfogalmazni a te saját tutidat, ami több, mint szánalmas!
quadrocopter
@Gáon: Mi van ökör, szabin van a gondozód? Az nem zavar - te überbarom - hogy a Magyar idők nevű szennyoldalt és Habonyhíreket is közpénzmilliókból lehet csak lélegeztetőgépen tartani?
Here Potter
@Gáon:
Uszító szennylap volt? Tudod mit öcsém? Fizettünk érte!!! Viszont a kormány uszításaiért, amiket poszterekkel nyomtak a pofánkba minden utcasarkon a migráncsozó meg Brüsszelező agyament habonyi ( direkt kisbetű ) propagandáért nem fizettem, azt levonták!
Pálinkafőző Rézüst
@silber13:@quadrocopter: visszajött a bringás... :))))))))
Gáon
@silber13: Az ön hozzászólása minden értelmet nélkülöz.
Nagy böffent a semmibe!
silber13
@Pálinkafőző Rézüst: Hát el tudnám képzelni. Összeönt mindenféle marhaságot, kevergeti, kutyulgatja, leönti saját hülyesége szószával és tálalja, mintha Gundelben tanulta volna.
Here Potter
@Gáon: Te írsz értelemről? Nagyon okos fejed van, kár hogy butának jutott!
Gáon
Majd beengedjük a Tórabeli Noé legidősebb fiának SÉM-nek elfajzott, beltenyésztett iszlamista elfajzott ivadékait, hogy a magyarországi zsinagógák mellé rendőrösöket kelljen telepíteni, hogy nehogy felrobbantsák. Maguk elveszítették a Fidesz gyűlölet közepette a józan belátóképességüket.
Maga jobb, ha a fantáziavilágba marad, ahogy a neve is mutatja, vagy nyugodtan ül a heréin!
Here Potter
@Gáon: Sosem leszel olyan bölcs mint az avatarod!
hetöndöe
@Gáon: Teis vakuvillanásnak látod a hollót,mikor elrepül a fejed mellett.:-)
quadrocopter
Ez vadbarom judeobolsevistázik.

gáon:
"(héb.) a. m. nagyméltoságu, Excellencia, a babiloni zsidó főiskolák vezetőinek hivatalos cime, melyet mai napság minden kiválóbb talmudi tekintélynek szoktak adni."

Skizofrén elmehibbant!
cs.n.
Kósának semmi baja nem lenne vele, ha az ő nótájukat fújnák. A (köz)tévé és rádió is ugyanúgy kiszolgálta az akkori rezsimet, de azzal semmi problémájuk, mert a mostanit is kiszolgálja.
Veleda
@Gáon: Ne fejtsd el a jobb karodat 75 fokos szögben magasra nyújtani. Készíts elő egy zsebkendőt, mert a DUCÉ-nak is mindíg fröcsögött a nyála!
eszegfu
@Gáon: Ez most komoly, hogy etnoszociológus, azaz magyar társadalom és néprajztudós?! Hogy végezhettél el ilyent, amikor ez a tantárgy főleg az előitéletekről, a kirekesztésről, az etnikai kisebbség -- különösen a romák -- helyzetével foglalkozik?! Lehet, hogy itt többen -- velem együtt -- elvesztettük a józan itélőképességünket a " Fidesz gyülölete közepette", de tisztettel kérdezem: Te a "lányságodat" vesztetted el, hogy ilyen indulatosan, mocskosul zsidózol és nem tudsz "normálisan" hozzászólni egy cikkhez?!
Gáon
@quadrocopter: Látja! Maga arrogáns újlipótvárosi liberális jabranc!
Már annyit elértem, hogy ennek utána nézzen. Tehát műveltebb lett, mint annak előtte.
Ezért több tiszteletet várok.
Örüljenek, hogy végre, itt ezen a portálon nem egymás liberális seggét nyaldoshatják, miközben kórusban szidalmazzák Magyarország kormányát. Hanem általam megjelent egy üdítő ellenvélemény is. Lépjenek ki szűkre szabott szellemiségük sötét gettójának falai közül.
eszegfu
@Pálinkafőző Rézüst: Nem jut eszembe, hogy ki volt régebben, aki a tegeződés helyett folyamatosan magázódott?
namihami
@Gáon: Nem lehet könnyű ekkora ésszel a világban. Kemény munka lehetett a fenti szösszenetedet ilyen szép, kerek formában elővezetni. Próbálkozz meg valami hasonlóval pl. a Magyar Idők, Magyar Hírlap, stb. jellegű, kimondottan Fidesz-ellenes papíráruk jellemzésével is.
De ne aggódj, legalább az eszedért nem fognak elrabolni és túszul tartani.
És ha már a túsz így szóba került: tökéletesen illessz a tuszi haverodhoz. Tudod- a huszi-tuszi, kupak és egyéb veretes aranyköpések.
Perwool
@Gáon:" nem egymás liberális seggét nyaldoshatják"
Tudod kivel beszélj így, anyáddal aki a trágyadombra pottyantott!
"kórusban szidalmazzák Magyarország kormányát"
Egy öntudatos állampolgárnál szerintem alapbeállítás kell, legyen, hogy mindenkivel szemben kritikus.
A mindenkori hatalommal szemben meg aztán különösen!!!
" üdítő ellenvélemény" ne baz+ a tiéd üdítő a másé szidalmazás?
"Ezért több tiszteletet várok."
A tiszteletet nem követelni kell, azt kiérdemelni szokták!
Here Potter
@Gáon: A tiszteletet nem várni kell. Ki kell érdemelni!
Gáon
@eszegfu: Kedves Asszonyom!
Idézzen egyetlen olyan bekezdést, azt itt közreadott véleményemből, amely kimeríti az ön által említett és számomra felrótt; "mocskos zsidózás" --valóban nem helyénvaló -- tényét. Felhívom figyelmét, hogy a zsidó etnikai, vallási és történelmi eredet és sorközösség szekularizált, baloldali liberális eszméket hirdető, a magyarországi többségi akaratot agresszívan elutasító népességhányad bírálata messze-messze nem meríti ki az antiszemitizmus és rasszizmus fogalmát.
Kedves Asszonyom!
Tomás de Torquemada is halachikus értelemben zsidó volt mégis zsidózott!
Marx teljesen zsidó volt, mégis megírta a "Judenfrage" zsidókérdés című tanulmányát. Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij, minden idők legtöbb nyelvére lefordított és legolvasottabb orosz írója szintén zsidózott a "Jevrejszkaja Vaprosz" (fonetikusan) zsidókérdés című írásában. De zsidózott Luther is a "Von den Juden und ihren Lügen", Zsidók és hazugságaik,1543-ban megjelent munkájában. Nagy Péter nem titkolta zsidóellenes érzéseit. Egyik rendeletében ezt olvashatjuk: „Inkább akarom magam előtt látni a mohamedán és pogány vallások képviselőit, mint a zsidókat, akik egytől egyig csalók és gazemberek. Zsidóknak tulajdonában sem lakás, sem üzlet nem lehet, bármennyit próbálkozzanak is és még ha megvesztegetik hivatalnokaimat, akkor sem." és Fredrich Hörderlin is Wagnerről nem is beszélve, de nem sorolom mert hetekig írhatnám a neveket!
De ezek a személyek mégsem a "mocskos zsidózásuk " által tiszteljük. Mert szó sem volt részükről mocskos zsidózásról, mint ahogy ezt ön, barokkos túlzással, vonatkozásomban elmarasztalóan kiemelte.
A kritika nem azonos a "mocskos zsidózás". Különösen nem, ha csupán egy adott etnikum parányi , de annál hangosabb arrogáns csoportjára vonatkozik.
Here Potter
@Gáon: Még egy -két hozzászólás és megkapod a lovagkeresztet!
Here Potter
@Gáon: Akkor most számold össze, hányszor írtad le a zsidó szót!
Here Potter
@Gáon: Szegény Popper Péter író ( nyugodjon békében ) azt írta, hogy a Zsidóság egy gondolkodásforma! Nem faji meg vallási meg egyéb. Mivel a zsidóság anyai ágon öröklődik, de a sok -sok háború miatt a zsidó nők együtt háltak kényszerből másokkal is, így okafogyottá válik minden zsidózás. Arra akart az öreg rávilágítani, hogy humorral és gondolkodással kell a harcot felvenni minden antiszemitizmussal.
eszegfu
@Gáon: Tisztelt Uram! Valóban azt nem lehet olvasni, hogy "mocskos zsidó", mert Ön meglehetősen "furmányosan" fogalmaz. De, ha Ön képes a Népszabadságból kiolvasni , hogy "judeo-bolsevik családi hátterü ivadékok a magyar nemzeti akarat többségét megjelenitő Fidesz ellen gyártanak hazugabb uszitást...", akkor engedelmével az Ön hsz-ből meg én olvasom ki a "zsidózást". Valóban a kritikának nem szabadna egyenlőnek lennie a "zsidózással", melyet Ön mégis összekever! Nem a véleményével van baj, hanem a nyelvezetével! Megtisztelő, de kérem ne fáradjon a válaszadással! Az Ön véleményét még elfogadni sem tudom, még egyet nem értéssel sem! További jó dolgozatirást!
eugen4402
Nem tehetek róla, de nekem a Kósáról két Hasek-figura jut mindig eszembe a Svejkből. Félig Dub hadnagy, félig Ugorj Pepík ...
Szókrakész
Igaza van kósának.
Elítélendő a nácizmus is és a kommunizmus is.

Minden járulékával.

Ja, hogy nácizmus= kommunizmus?!!!
eszegfu
@Pálinkafőző Rézüst: @silber13: Nem a Spu00?!
namihami
@eugen4402: És ki ne hagyd Katzot, az alkoholista tábori lelkészt. Csak ennek a lelkésznek és vezérének sokkal nagyobb a hozzá mindenben (főleg az imádatban) odaadó hadserege.
quadrocopter
@Gáon: Látod gibbon, rögtön megbux ha kinyitod az ótvaros szádat, a skizofrénia nem dicsőség, "tuttad"?
Mobil123
Jujjj ! Majmonidész rabbi , filozófus képével így kinyalni a kormány seggét nem semmi.
Mobil123
@eszegfu: Nem hinném hogy ő ezzel a névvel és képpel regisztrált volna .
eugen4402
@namihami: Egy pillanatig tétováztam, hogy bevonom Otto Katz-ot is és harmadolom a célszemély jellemzését, de aztán a tábori lelkészt kihagytam. Neki vannak rokonszenves vonásai is...
quadrocopter
@eszegfu: Nem érdemes ezzel az egyeddel foglalkozni, az alig művelt játssza a félműveltet!
quadrocopter
@Gáon: Skizóka! Neked Újlipótváros a mániád? Vagy fordítva nézed a térképet!
Gáon
@Here Potter: Popper Péter halachikus zsidó volt, aki ennek okán izraeli állampolgárságot is elnyerte.
Popper a neológ magyarországi zsidók előtt akarta magát kedvező színben feltüntetni, mivel a MAZSIHISZ vezetői közül nem egynek felesége goj.
Álljunk meg egy pillanatra!
Nézzünk az álnok, liberálisnak mondott zsidók etnocentrikus való világa mögé.
Amely teljesen elfogadható, sőt támogatandó, ha kifelé nem játszanák el a bazári majmot.
A humanista "magamhoz ölelem az egész világot" című szerepet.
A zsidó "bevándorlási törvény" is kimondja, az 1950. évi 5710. visszatérésről szóló törvény megállapítja minden ZSIDÓ személy jogát az Izrael Államba való bevándorláshoz. ITT EGY SZÓ SEM ESIK MÁS ETNIKUMOKRÓL! A törvény értelmében “Zsidó az a személy, aki zsidó anyától született, vagy áttért a zsidó vallásra, és nem tagja más vallásnak”. ---tehát nem születhet keresztény vagy muszlim anyától mert akkor már nem lehet halahikus zsidó !
VAGYIS a törvény konkrétan megnevezi az etnikai mibenlétet, származást és leszármazást!
Mindazt, ami alapfeltétele Izrael zsidó nemzetállamba történő letelepedésnek.
LÉPJÜNK TOVÁBB!
A judaizmusnak, mint törvényvallásnak az egyik fő ideológiai fundamentuma, tanítása és törvénytára, a TÓRA is, az etnikai eredetközösség szigorú védelméről szól: a TÓRA, azaz MÓZES ÖT KÖNYVÉNEK ötödik könyvében, DVARIM-ban a "törvény summájában", a 7. fejezet 3.-4. mondata egyértelművé teszi a zsidó és nem zsidók közötti házasságok tilalmát: "Ne házasodjál velük idegen népekkel össze. Lányaidat ne add fiaikhoz és lányait ne vedd el fiaidnak." PONTOSABBAN: 3. mondat : Sógorságot se szerezz ő velök, a leányodat se adjad az ő fioknak, és az ő leányukat se vegyed a te fiadnak; 4. mondat: Mert elpártoltatja a te fiadat én tőlem, és idegen isteneknek szolgálnak; és felgerjed az Úrnak haragja reátok, és hamar kipusztít titeket. " A zsidó és nem zsidó között kötött házasság a zsidó törvény szerint nem bír összekötő erővel, és a vallás szempontjából nem tekinthető...
Gáon
(Folytatás)
...vallás szempontjából nem tekinthető érvényesnek, akkor sem, ha száz rabbi áldotta meg.
A zsidóság egyik legnagyobb prófétája Jirmijahu is intőn emeli fel szavát az ellen, hogy a zsidó nép külső népekkel házasságot ne kössön és ezáltal fokozatosan ne asszimilálódjon, hanem ehelyett az "együtt, de külön-külön" receptjét írja elő, mint az egyetlen lehetséges módot arra, hogy a zsidó nép és zsidó lét fennmaradjon. Ezt a történelmi etnocentrikus világnézetet a zsidóság vallási törvényei nyomán szigorúan, évezredekig be is tartotta, ezért is tudott annyi archaikus, egykori nagy múltú népet a jelen időkig túlélni és annyi megpróbáltatáson felülemelkedni.
Ezek tények, amelyet megboldogult Popper véleménye sem változtathat meg.
Normális esetben egy tisztességes zsidó hívő és jobboldali konzervatív vagy cionista!
Harmadik út a frusztrációba és a destrukcióba, a semmibe vezet.
namihami
@eugen4402: Én pedig azt mondom, hogy rokonszenves vonása a Lulunak is van.
Rendkívül sokat jelent számomra, hogy ha csak megszólal, akkor én mára szőnyegen vonszolom magam a kacagástól. És Te is tudod, hogy ebben a mai, elég sűrűn bánatos világban, már az is jó, ha néha egy kicsit felvidul az ember. Rajta pedig csak hangosan röhögni lehet.
Here Potter
@Gáon: Tudod ki volt Popper Péter? Író, pszichológus, klinikai gyermek-szakpszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár, meg az az ember akinek olvasva a könyveit jól szórakoztam.
És te azt írod hogy Ő kedvező színben akarta magát feltüntetni? Szerintem sikerült!
Cefi
@quadrocopter: 16.08. Ez a fasztarisznya megtanulta kezelni a ctrl+c és a ctrl+v-t. Ettől lett félművelt? :-))
eugen4402
@namihami: Megértelek, és régebben én is tudtam rajta kuncogni, de a hezitálós riport óta inkább sérült, védtelen veszett kutyának látom, amelyik morog, ugat, de támadni már nem képes. (Igen... Vagyis nem... Vagy várjatok, kezdjük újra... Vagy ne...! Anyám, hova kerültem..?) Olyan érzésem van, ahányszor megszólal, mint amikor a téli utcán a nyolcvanéves anyóka elcsúszik, és kezét-lábát eltöri. Szánalmat érzek iránta, nevetni már nem tudok rajta...
quadrocopter
@Cefi: Szereplési vágya van, a fidesz.hu kiutálta!
Pálinkafőző Rézüst
@Horizont: mindig be tudnak rakni egy ügyeletest...:))))
Gáon
@Here Potter: A mondat pontosan úgy hangzott, hogy kedvező színben a MAZSIHISZ vezető személyi állománya előtt. Akik közül nem egynek, nem kettőnek felesége nem zsidó.
Igaz sokak már "betértek".
dr Egri Oszit a Hagadüs Gyula utcai Status quo ante zsinagóga elöljáróját, az ORZSE docensét, a MAZSIHISZ gogászát, a magyar Gárda ellen viselt mazsihiszes győztes polgári per felperesi oldalának jogi képviselőjét, a MAZSIHISZ jogtanácsosát azért fúrta meg Radnóti rabbi, mert dr Egri Oszkár anyai ágon nem volt zsidó!
NOS! ÖNÖK az idei évtől, tehát 5777-től egy szóval se ejtsék ki a szájukon azt, hogy valaki rasszista.
SOHA!
Így ezt rám se mondják!
Egy olyan etnocentrikus etnikai eredet és sorsközösség részéről végtelen képmutatás kifelé a "nagy liberális toleranciát és a másság határtalan elfogadását" propagálni, amelyik vallási tradiciói által és társadalmi szokásjoga révén kimondva, kimondatlanul őrt áll etnikai tisztasága egyedisége fölött.
TEHÁT! Jobb lenne inkább hallgatni, de nagyon!
quadrocopter
@Cefi: Igazából nem, amint elterjed, hogy a propin báncsák' a hibbantat, rögtön jelentkezik néhány kamikaze félagyu, hogy tompítson a hangulaton, ez a "spu" fedőnevű szolgálatos idióta időnként beesik, két seggnyalás között!
Cefi
@Gáon: Biciklis! Takarodjvissza anyabaszó orbánod retkes valagába.
Here Potter
@Gáon: Na erről eszembe jutott egy vicc, amit egy amerikai néger komikus mondott: A fehér azt mondja a négernek, én nem vagyok rasszista mert van három néger barátom. Mire a néger: számon tartod? Már rasszista vagy.
nezelodo
Az az érzésem, legalább annyi baja van ennek a finom úrnak és a fidesznek a Népszabival, főleg az archívumával, mint amennyire elakadt a torkukon az ügynöklista. Bizonyára mint kormánylap, mint most a Magyar Idióták, megírta pl. kik kaptak 56 leveréséért pl. szochazás kitüntetést, meg azt ki fia-borja a párt hierarchiában. Ez biza' nagyon kínos lehet az uraknak. Persze sokan kaptak soványak és kövérek ilyen plecsniket, még az unokáik is felvételi nélkül mehettek hét nyolc évig egyetemre, és makulátlan múlttal komcsizhattok, igaz Lala?
Cefi
@Gáon: Gáon:(héb.) a. m. nagyméltoságu, Excellencia, a babiloni zsidó főiskolák vezetőinek hivatalos cime, melyet mai napság minden kiválóbb talmudi tekintélynek szoktak adni. Gap, az ugyanily nevü járás székhelye Hautes-Alpes francia départementban, a Bayard-hegy D-i lábánál, a Luye és vasut mellett, püspöki székhely, (1891) 10 478 lak., vászon- és kalapgyártással, márványbányával, mezőgazdasági egyesülettel, nyilvános könyvtárral, Laducettenek, az első császárság korában a département prefektusának szobrával, egy ujkori román székesegyházzal. A Dracból 50 km. hosszu öntöző csatorna vezet hozzá, amely másodpercenkint 4 m3 vizet szolgáltat. G. a középkorban Gapençois nevü 44 km. hosszu és 28 km. széles kis grófságnak volt főhelye. 1692. a szavojai herceg egészen lerombolta.

Forrás: Pallas Nagylexikon
Perwool
@Cefi: ma, 17:04
Beleolvastam...
Most pedig nem tudom, hogy hánynom kell vagy fosnom...
quadrocopter
@Cefi: Ez link csúcs, azt mondja a hordaliba, hogy " tele van beszélve az emberek feje..." tele bizony, hát még te nanobited!
lampa laz
@Gáon: b+ téged eddig hol a picsába őriztek, remélem előbb elkapnak, mint zorbán körözött arab haverját.
Gáon
@nezelodo: Ez a hozzászólás nagyon kedvemre való volt!
Zeta
Ha a múltja miatt van baja ,mert azzal, akkor megint nem tudja, mit beszél.
Ha egy lapot lehet, .melynek arculata megváltozott, akkor az embereket , akik az állampártot szolgálták, teljes nyelvvel, szintén lehet! Orbán, Kövér, Pintér, és még sokan mások. Mer ők egyre jobban hasonlítanak, régi önmagukhoz, őseikhez.
Gáon
@lampa laz: Maguk folyamatosan bizonyítják, hogy nem toleráns liberálisok, hanem az 1919-es Kommün bőrkabátosainak és az 1947. utáni KATPOL és ÁVÓ keretlegényeinek természetes és szellemi örökösei. 21. századi liberál-fasiszták.
quadrocopter
@Gáon: Kövérnek mesélj Gül baba, akinek a nagyapja 19-es vereskatona volt! Ennyire rövid a tartalom a hajad alatt!
Here Potter
@Gáon: Jó hogy azt nem írod, hogy Lenin fiúk meg lányok vagyunk.
Here Potter
@Gáon: a 888-on már szobrot állítanának rólad az biztos.
lampa laz
@Gáon: turbános, eltévesztetted a házszámot. Egyébkén eddig melyik múzeum penészes pincéjében rejtegettek..tudod mit, inkább húzódj vissza a sarokba és dohosodj tovább.
Gáon
@quadrocopter: @quadrocopter: Leülhet!
Történelem elégtelen.
Több képzet katona vett részt a Tanácskormány támadó és védekező hadműveleteiben. Sokakat később Horthyék vitézzé is avattak. Ezek a bátor honvédő katonák nem tévesztendők össze Szamuelly, Korvin-Klein, Cserny, Vágó!Weiss Béla moszkovita zsidó kommunista keretlegényeivel. KÖVÉR nagyapja székely-magyarként vett részt a románok elleni védekező hadműveletekben. Tehát ezek a személyek, becsületes honvédő katonák nem tévesztendők össze azokkal a rongy kommunista hitehagyott, vérszomjas zsidókkal, akiket még rabbi sem volt hajlandó eltemetni, mert magyart és zsidót egyaránt gyilkoltak. A szolnoki zsinagóga falán a Rákosi diktatúráig egy emléktábla volt látható a kommunista terrorlegények által 1919-ben legyilkolt zsidókról. Ezt az emléktáblát azóta sem rakták vissza az olyanok érzékenysége miatt, mint maga és társai. Remélem, erre legkésőbb 2017-ben sor kerül.
quadrocopter
@Gáon: Igen? Akkor a züllött handabandázó hordád milyen alapon kommunistázza az Őszirózsást?
Amúgy meg Kövér József véletlenül sem említette, hogy a nagypapi székely-huszár lett volna a kommunisták között!
Ugye, mondtam, hogy skizofrén vagy, tehát voltak a kommunista zsidók, meg a nem zsidó székely kommunista harczosok, akik jól megértették egymást az Őszirózsás oldalán!
Elhagytad a 888.hu színvonalát! Lefelé!
Orbán is haladó, reformer Kisz-titkár volt, meg voltak a nem haladó, retrográd Kisz-titkárok, akik nem lettek fidesznyikek, mi?
És még megsértődsz, ha kritka illeti a korpa alattidat!
Here Potter
@Gáon: És ha visszateszik azt a táblát, akkor Kósa Lajos nem fog többé hülyeséget beszélni?
Mert a vita innen indult!
Gáon
@quadrocopter: Milyen alapon?
A Kun Béla félék miatt! Aki zsidónak rongy volt magyar meg soha sem lett.
De itt, ebből az élettörténetből kirajzolódik az egész 1918-19 egyéni tragédiája.
hu.wikipedia.org/wiki/Stromfeld_Aur%C3%A9l
Nos így kell megítélni Kövér László házelnök "Kommunista" székely -magyar nagyapját is.
Mindent és mindenki pontosan kell minősíteni.
Elmondom Önnek, hogy voltak magyar nemzeti kommunisták is, magyar nemzeti baloldal. Igen ám, de ezeket a moszkovita judeo-bolsevik zsidó kommunisták elüldözték, kiirtották Rajk is ennek a kommunista zsidó tisztogatásnak lett kései áldozata, noha felesége Júlia asszony maga is zsidó származású volt.
silber13
@Gáon: Egy megboldogult nagytudású tanárom mondta: " Óvakodj az egy könyvet olvasó embertől! " Nem uncsi még az az állandó, hol burkolt, hol nyílt zsidózás?:-)))
Borsodi
Ez a nemzet Kósáéknak köszönhetően most is diktatúrában él.hiszen a miniszterünk egy diktátor.www.youtube.com/watch?v=7u-IcAEawgg
quadrocopter
@Gáon: Tudod most már kétségtelen, esetedben az a legnagyobb gyógyíthatatlan gond, hogy a vak zsidógyűlöleted szerint kezeled a történelmet is! Szerinted voltak a judeobolsevikok és a nem judeo de bolsevikok, az előbbi egy rongy, az utóbbi nem pedig közös célokért küzdöttek! De csak azért nem, mert Kövér nagypapa is küzdött a Tanácsköztársaságért és ő nem volt judeo, csak natúr bolsevik! Súlyos eset vagy.
Ezzel a alaposan be is mutatkoztál amúgy, tehát a történelmi egyesedet nyugodtan vésd be az indexedbe "Bélám" a fő - és alkommunista szelekciódért!
Végül:
Az nem mond neked semmit, hogy a zsidó koponyák, kivétel nélkül mind a liberális demokráciákban tudták megmutatni és kamatoztatni tudásukat, mert itthon elsősorban a zsidó származásukat nézték? Teller ( hithű antikommunista!) Szilárd Leó "és még sokan mások" ?
"Bélám" akit a fajelmélltes származástan vezeettt, az eddig hülyén halt meg a történelem során!
Gáon
Általában nem a baloldalisággal van baj, hanem a magyarországi nem létező baloldalisággal! Azzal a valamivel, amely nem nemzeti, szociálisan nem érzékeny, (lásd BOKROS) bármilyen külső erővel képes kollaborálni a hatalomért.

Az igazi hiteles magyar nemzeti baloldal egyetlen névvel kifejezhető, meghatározható! Ez pedig Bajcsy-Zsilinszky Endre! A defenzív nacionalizmus talaján álló nemzeti radikalizmus és szociális érzékenység. A magyar nemzeti töke, bankrendszer, ipar és kereskedelem védelme. A magyar nemzeti és gazdasági érdekek védelme mindenek felett és mindenkivel szemben. GYAKORLATIG (!) ugyanannak a politikának a gyakorlati megvalósítása, amit a jelenlegi izraeli kormányzópárt-koalíció az izraeli zsidó nép javára és boldogulására folytat. A szuverén zsidó nemzetállamban vannak baloldali és jobboldali pártok, sőt kormányzati politikai tényezőként ultranacionalisták is! Az Yisrael Beytenu/ Izrael a mi Otthonunk nevű ultranacionalista párt, amelynek vezetője Avigdor Lieberman, aki jelenleg védelmi miniszter. A Ha az izraeli zsidóság a legnagyobb természetességgel veszi tudomásul saját zsidó nemzetének politikai pluralizmusát, az ottani "szélsőségesnek, radikálisnak,vagy fundamentalista, ultrakonzervatívnak" nevezett pártok létjogosultságát, akkor, az Izraeli zsidó nemzetállamon kívüli, továbbra is a "galuti" zsidó diaszpórában élő zsidóknak is tudomásul kell vegyék, el kell fogadják az őket körülvevő nem zsidó népek társadalmaiban ugyanezt a pluralizmust, amely magában foglalja akár a legszélsőségesebb politikai formációkat is. Így a magyarországi zsidó diaszpórának is el kell fogadja a magyar társadalom politikai életének sokszínűségét, a liberalizmustól egészen az radikális ultranacionalizmusig. A Magyarság, mint legnagyobb szuverén, nem csupán a magyarországi diaszpórában élő zsidóság szája íze szerint választ pártot, politikai irányvonalat, hanem elsődlegesen saját történelmi eredetközösségének. Ahogy az izraeli zsidóság is Erec Jiszráélben...
Apatszerek
@silber13: Zsidó létemre @Gáon: nal értek egyet, igen jussanak már el odáig, hogy merjék nyíltan vállalni véleményüket még akkor is ha a zsidónak (nekem sem tetszik),de a tény az attól még tény marad:, hagy nyavalyogjanak attól még a zsidó kommunista az marad ami volt, a magyar kommunista is magyar marad. A zsidó az zsidó, a magyar meg magyar. Ha a zsidó magyarozik akkor ugyanolyan rasszista, mint az a magyar aki zsidózik. Hogyan nem lehet ezt egyszerűen érteni, elfogadni hogy a rasszista szó használata az igaz hittel rendelkező
rasszista alkalmazza, hogy rá ezt a jelzőt ne alkalmazza a nem rasszista...
Gáon
(folytatás)
Ahogy az izraeli zsidóság is Erec Jiszráélben elsődlegesen saját vallási etnikai és történelmi eredet és sorsközössége igényei szerint választ pártot, politikai irányvonalat. Végre tudatosulnia kellene mindenkiben, hogy azt az országot, ahol a zsidóságnak választanak pártot, kormányt, azt Erec Jiszráélnek, szuverén izraeli zsidó nemzetállamnak hívják. Azt az országot pedig, ahol a magyarságnak választanak pártot és kormányt Magyarországnak hívják.
Befejezésül:
Ha Erec Jiszráél zsidósága ősi jogot érez ahhoz, hogy államát nemzeti érdekeinek megfelelően rendezze be és politikai életét a nemzeti szellemnek rendelje alá, akkor ez a jog az ezeréves Kárpát-medencei magyarságot is megilleti. Ebbe a nemzeti szuverenitásba a diaszpóra liberálisnak mondott zsidósága részéről beavatkozni, több mint arrogancia.
quadrocopter
@Gáon: Azannyát, még a végén megkönnyezed a saját nagyságodtól meghatottan a köpködött kommunistákat, hála Kövér nagypapának!

@Apatszerek: Jól összeszedted te is a marhaságaidat. " A zsidó az zsidó, a magyar meg magyar." És a szlovén, sváb,román,szerb, moldáv, szlovák hazai ne zetiség nem magyar?

Mi a helyzet akkor, ha nem ismered fel, hogy ki a zsidó és ki nem? Lesre futás?
Here Potter
@Apatszerek: Tudja, engem úgy neveltek fel, hogy a zsidó szót a szüleim ki sem ejtették a szájukon. Nem oltottak belém semmi olyan butaságot ami miatt konfliktusba kerültem volna.
Egy volt kollégám állandóan orrba szájba zsidózott meg cigányozott meg buzizott. Elnézést a megfogalmazásért. Egyszer amikor már nagyon meguntam azt mondtam neki: Ha a világon nem volnának ők akiket állandóan szidsz, Te akkor is ezen a szinten maradnál!
Gáon
Azok, akik még mindig nem fogták fel, hogy mit akartam közölni, azok olvassák el dr. DÉNES BÉLA kiváló cionista zsidó orvos-újságíró memoárját (aki egy börtönben ült rokonaimmal). Akit megkínoztak és félholtra vertek a zsidó ávósok.
A magyarországi Poale Cion (Sion munkásai) nevű szervezet vezetőjének részletes leírását olvassák el arról, hogy milyenek voltak a magyarországi zsidó kommunisták? (Dénes Béla : ÁVÓS VILÁG MAGYARORSZÁGON) Akiknek füttyögő hangadó ivadékai bemutatkoztak a Kossuth téren. De akár Angyal Istvánra is gondolhatnak.
Apatszerek
@quadrocopter: Találj már értelmet is ne csak az értelmetlenségedet fejezd ki.
Apatszerek
@Gáon: Zsidó létemre teljesen megértettem a kommentedet, és egyet tudok vele érteni, mert a megtörtént valóságot aki nem tudja felfogni, az továbbra is a szűk látókör mezsgyéjén, farkasvakságban szenved...
Apatszerek
@Here Potter: Egy igazi családban nőhetett fel, válhatott emberré! Nagy ritkaság manapság lehet, hogy nincs is ilyen család.
Gáon
Kedves K@Apatszerek: !
Sajnos túl kevesen vagyunk. De soha ne adjuk fel elveinket. Hangoztassuk, remélve azt, hogy egyre többen leszünk!
Köszönöm még egyszer soraidat, amellyel boldog estét szereztél . Érdemes volt néhány gondolatot közreadni.
Apatszerek
Egy kis adalék abból a korból.
,,Orvos volt Csehov is, Németh László is, Mengele is. Dénes Béla is orvos volt, zsidó orvos az ÁVH börtöneiben. A Margit körúti „Gyűjtő”-ben, a kistarcsai internálótáborban, a váci börtönben. Szükség volt rá, mint Ignotusra a börtönbéli fordítóirodán, mint az atomfizikusokra a Ljubjankán meg a gulágon. „A proletárdiktatúrákban csak háromféle ember létezik: olyan, aki börtönben ült, olyan, aki éppen ül s olyan, aki ülni fog” – írja keserű iróniával a szerző, majd így folytatja: „a rendszer egyik jellegzetessége, hogy az őt kiszolgálók számára is csak két út létezik: vagy tudják tartani magukat mindvégig, vagy börtönbe kerülnek maguk is! A porondról való békés elvonulásról szó sem lehet.”
Apatszerek
Jelen kor.
,,A kommunisták bukását szerte a világon nem a kapitalizmus, nem a szocializmus, hanem mérhetetlen erkölcstelenségük biztosítja."
nevemnick
Agyalágyult lalától eljutottunk a zsidósághoz.
Pedig csak egy szétb@szott újságról regélt, de elérte, hogy a végén a komcsi-libsi-zsidó összeugorjon a hozzászólásokban

Röhej.

:D
vonotok
Lajosunk mióta frakció-vezető teljesen elvesztette a józan ítélőképességét.
Bár előtte is jelentkeztek baljós jelek.
volvós
@eszegfu: ma 15:10
Többek között az elmebeteg spu00...:-)))
namihami
@eugen4402: Pedig hidd el, a régi mondás 100%-ban fedi az igazságot: A nevetés ölni képes.
Sajnos egyre inkább elhatalmasodik(dott) bennem az az érzés, hogy becsületes, tiszta eszközök ennek a garnitúrának az eltakarítására alkalmatlanok. Ezért csak akkor lehet esély a cserére, mert az eddig rajongótábori tagok átállása nem valószinű, de legalább a távol maradásukat kéne nevetségessé tétellel elérni. Kicsi esély, de nem érzem, hogy bármely más út járható lenne. Ezért kell, szükséges minden módon, minden helyen kiröhögni, nevetségessé tenni őket.Csekély a valószinüsége, hogy az itt kommentelő vérfideszes kollégák ezt felismerjék (neveket kéretik mellőzni), de szerencsére rajtuk kivül is van élet.
szaboria1
Mit vártunk Lalikának már a sok piától kezd szivacsosodni az agya.
kenn
Kósa Lajos megbolondult.
Már régen.
Lett volna ideje, hogy rácáfoljon erre,de eddig nem sikerült
Sőt, Kósa Lajos egyre bolondabb.

Ésatöbbi, és a többi is, a főbolond meg főleg..

Ma BOLONDOK irányítják ennek az országnak a sorsát.
Hova jutottunk!!!???
silber13
@szaboria1: Nem a pia tette ezt vele, ő eredendően buta, mint a tök. A félművelt, egy könyvet olvasó emberek legrosszabb fajtájának képviselője. Még azt sem mondhatni rá hogy a " sine nobilitate" népes tömegéhez tartozik, inkább a vezírére hasonlít.
eugen4402
@namihami: Nem vitatom az állításodat, mely szerint az ostobaság és a gonoszság ellen nem maradt más eszközünk, csak a nevetségessé tétel. Két apró észrevételem akadna, csak emlékeztetőnek:
- 2010-ben a Parlamentben Orbán keményen kirohant a cinizmus, és a "komoly dolgok" elviccelése ellen. (Pedig ők szeretik a humort. Értik is...)
- A Kétfarkúak egyértelműen növelték a népszerűségüket az értelmetlen és ostoba kormányplakátokat kigúnyoló vicc-plakátaikkal, melyek hatásosabb ellencsapásnak bizonyultak, mint az ellenzéki képviselők felháborodott hangú felszólalásai az ülésteremben. A vicsorgó hatalom ösztönösen retteg a nevetségessé válástól, mint a bringás a semjénfüsttől... :-)
nezelodo
Kósa csak a rendszer része, azt teszi amit parancsolnak neki, ahogy ő is parancsolt a civis városban. Ha a közszolga nem ment el az éppen aktuális tapsolóünnepre, vagy ha ott volt, de nem látszott a videón, bajba került, így épül fel a rendszer. Muszáj megfelelni, ezért láthatjuk a Rezsiszilárdokat, Hollikokat, korábban a pécsi karmester-hőbörgőt az elfelejtett kuszafogút, és még hosszú a sor. Kegyvesztettek lehetnek, ha nem felelnek meg, esetleg szétnéznek a fejükben, hogy feltétel és értelem nélkül hűek-e, de némelyiknél meglepetés érheti a vizsgálódót, mert nincs önálló értelem, üres a feje. Hát megértjük a Lalát, az IQ-jának megfelelő méretű cipőben kell járnia.
korell
Agyátmosási próbálkozás kevés igazságra alapozva, diktatúrát mutogat az a kormány tagja, amelyik ráült a médiumok kétharmadára. Nevetséges?

Erős jelzés, hogy a valóban súlyos múlthoz ideje lenne az újabb magyar időket is hozzácsapni.
eugen4402
Bárdy György jutott eszembe, és Gugyerák Lalyos ellipszilonnal...
Ha a mi Lalyosunk helyett talál a Fidesz egy másik frakcióvezetőt, neki akkor is lesz mibe tejet aprítani (!)...A felcsúti kisvasutat megtoldják Siófokig, és az ottani állomáson ő lesz a Völkischer Beo - bakter... Pardon..! :-)
kukac50
Ilyen emberek vezetik az országot, ezek már egy pisztoly golyóra rá szolgáltak,a homlokuk közepére kellene célozni. Elmebeteg banda!
eszegfu
@nevemnick: Tegnap 21:36 Maximálisan egyetértek Veled! Csak ehhez a cikkhez irt hsz-i alapján azt szürtem le: beszédzavara van. U.is, aki sokat beszél, az "irányit" és csak arról van szó, amit ő akar. Gyakorlatilag szinte meg sem hallja a másikat, és az 1-1 ellenvetésre visszatér u.ahhoz a témához, amit ő "ragoz" és aminek köze sincs az "alap" gondolathoz. Meg egyébként is sok beszédnek, sok az alja!
namihami
@eugen4402: Egyről beszélünk. Sajnos...
nezelodo
Látom van aki göbbelsi magasságokba emelné ezt a papagájt. Nem kell fáradni, a náci hírvezér még akkor is el tudta hitetni egy csomó emberrel a birodalom sikerét, amikor az oroszok már a spájzban voltak. Vajon a Lalának sikerülne-e elhitetni pl. a múlt héten meghirdetett, majd azonnal elsikált járulékcsökkentést? Valljuk be még a sajátjaik sem tudnák visszafogni a röhögést.
herczeg0210
Magyar mánia ez az "ÚJRA" dolog. Szegény Nagy Imrét is újra temették, ( a Diktor is ott volt) és még egy csomó embert. Most újra átadták a Tisza szobrot is. Én ezt a kupakosát is újra és újra temetném, mert valahogy biztos kimászna a piszok.
Jozefina
Én meg kósát a leghülyébb emberszabásúhóz!!!
Veleda
@Gáon: Te nagyon egyoldalúan csakis és kizárólag a politikusokra vetíted ki a zsidó származású embereket. Ugyanakkor megfeledkezel azokról, akik, a tudományban, művészetben orvostanban_gyógyításban kiemelkedő szerepet vállaltak. Nem egy és nem kettő hozott hazánknak elismerést.
Sokan föltették a kérdést, hogy a zsidók hogyan tudnak ennyien kiemelkedő szerepet elérni,? A magyarázat abban van, hogy a zsidó családok mindíg a biztos megélhetés háttere mellett tudták taníttatni a gyerekeiket. ( A társadalomban elfoglalt középosztály helyzetük miatt) Valamint az is jellemző, hogy a taníttatásukban a család összefogott, és viselték a gyerek tandíját, külföldi tanulmány útját. Lásd Adyt és lásd József Attilát. Ady soha nem ment volna Párizsba, ha Brüll Adél nem támogatja+ a nagyváradi zsidóság.
Messze jutottál a Népszabadságtól, de ez a lesarkított véleményed nem állja meg a helyét.
Desischado
lala már megint ütős szeren lehet, hogy képes ennyi hülyeséget összezagyválni!
papa.49
Én viszont nem hasonlítom, hanem kijelentem a kupaklaja HÜLYE!!!
Pálinkafőző Rézüst
@papa.49: ezt így nem értik! Fideszesül írva: hüjje! Így már értik... :)))
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Jó legyen igazad, de mentségemre szól az hogy valamiért megtanultam az anyanyelvemen helyesen írni, de tudom ma már ennek semmi értéke nincs!!!
Pálinkafőző Rézüst
@papa.49: nincs bizony, ez az offsoros rabló bankárkormány csak a lebutított droidokat szereti...
CsipkeRózsa
@Gáon tegnap, 17:01:

Egri Oszkár vallási szempontból nem zsidó, mert az édesanyja nem volt az. Ezért hitéleti tisztséget nem tölthet be. Ügyvédként dolgozhatott.
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Hát abba a kategóriába nem illek bele!!!
volvós
Lalika !!!
Mi a különbség a gyomrod és a fejed közt ??
A gyomor jelzi, hogy üres...
Lepényleső
Kétlem,hogy ő fogalmazta,azt meg végképp,hogy mondani el is tudta,ha mégis,akkor minősíti azt,
aki ezt magára is vállalta.
TASzSz
MSZMP-vel kb. egyidős a lap! 60 éve jött létre október végén-november elején...
Veleda
@TASzSz: A fejléc alatti "Világ proletárjai Egyesüljetek!" szlogent éppen Horn Gyula töröltette onnan.

Az unokahúga pedig 15 évvel később spontán módon elénekeltette az egybegyűltekkel, hogy Föl föl ti rabjai a földnek! Bajnai majd' elsüllyedt szégyenében:))
TASzSz
@Veleda: Nem értem miért kell a múltat mindenhonnan levakarni?! Kinek hazudunk? A gyerekeinknek + unokáinknak?
Bringás
Nem tetszik libsik, komcsik, hogy megmondták a valóságot a Népszabadságról? Így jártatok!
Mondtam, fognak ezek a magyargyűlölők még utcát söpörni!
Veleda
@TASzSz: csak gondolom, hogy a rendszerváltáskor az MSZMP-ből kiváló és újjászerveződő MSZP, amelynek a tagja volt Horn Gyula is, már nem vállalt közösséget a régi komm, párttal.
A Világ Proletárjai E. szlogen már különben is ebben az időben okafogyottá vált, kinőtte magát.
TASzSz
@Veleda: Ez így igaz! Ők a vagyont örökölték direkt illetve indirekt módon, a Munkáspárt pedig a szellemi örökséget bírja!
Gáon
@Veleda: Remek kiegészítés, amelynek szintén meg van a történelmi "humánetológiai" magyarázata. Az, hogy a zsidóság éles szemmel, jó megérzéssel választja ki a gojok közül a tehetséget és karolja fel.
Ezek miértje is megérne külön egy posztot.Különösen azért, mert az ok-okozati szándékok logikusan kapcsolódnak össze, ezáltal levezethetők.
Cefi
Rájöttem! Kósa mártizenöt éveis osztotta az eszet! Nem ő mondta, hogy a vízbű vonnyaki a zokszigént?
Cefi
@Bringás: Nézztükörbe, és mondogasd: Egy emberből kettő skizofrén.
TASzSz
@Gáon: Remek eszmefuttatás! Kiadom könyv formájában az összes hozzászólását összefűzve: Co(g)ito ergo sum avagy (T)oszd meg & uralkodj címen!!!
Ó-buda
@Cefi: és nagynehezen sikerült(?) leérettségiznie...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.