Több más változás is várható abban az esetben, ha megalakul a negyedik Orbán-kormány. 

Már nem vállalna még egy kormányzati ciklust, így nagy valószínűséggel nyugdíjba vonul a 2018-as választások után az idén 70. életévét betöltő Pintér Sándor belügyminiszter – értesült a Magyar Nemzet több egymástól független forrásból.

A lap szerint a Fidesz választási győzelme esetén Kocsis Máté józsefvárosi polgármester válthatja a belügyminiszteri székben.

Utóbbi egyébként már semmiképpen sem marad sokáig a VIII. kerület vezetője, ugyanis indul a 2018-as országgyűlési választáson. Indulását azzal indokolta a Józsefváros.hu-n megjelent interjúban, hogy fölkérték rá a kormánypártok.

Nyugdíjba mehet Pintér Sándor, az Orbán-kormányok állandó belügyminisztere?

Forrás: MTI Fotó/Máthé Zoltán

A Magyar Nemzet több forrása is megerősítette, hogy – bár a Fidesz visszatérő kommunikációs eleme szerint Orbán Viktor miniszterelnök hivatalosan sosem oszt előre pozíciókat – a belügy vezetésében változások lesznek. Mint egyikük fogalmazott,

Kocsis Máté már jól láthatóan „ott repked a rendészeti szervek fölött”.

Sajtóhírek szerint Bakondi György miniszterelnöki megbízott, belbiztonsági szaktanácsadó is régóta magas politikai pozícióba készül belügyi vonalon, de vele kapcsolatban már nyolc éve csupán pletykaként tart ki ez az értesülés.

Mi változhat még?

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban a Magyar Nemzetnek erősítette meg először, hogy ha rajta múlik, 2018 áprilisától már nem vállal szerepet a kormányzatban, hanem visszatér Hódmezővásárhelyre. A lap úgy tujda, a választás után a kelet-magyarországi térség föllendítéséért, az elnéptelenedő kistelepülések helyzetének javításáért felelős pozíciót kaphat. Helyét a Miniszterelnökség élén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter veheti át.

A lap szerint biztosra veszik a mostanra érezhetően marginalizálódott

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter távozását, illetve várható, hogy Gulyás Gergely frakcióvezető külügyi vonalon kap több feladatot, akár Szijjártó Péter utóda is lehet.

A politikus eddig is vállalt diplomáciai jellegű feladatokat, főként a magyar–német kapcsolatok javítása terén (a feszültségért többször a német sajtót tette felelőssé), illetve amerikai republikánus körökben.

Biztosan nem kell tartania jelen állás szerint a partvonalra kerüléstől Novák Katalinnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkárának, a Fidesz nemrégiben megválasztott új alelnökének sem, akivel a miniszterelnök és környezete hosszabb távra tervez.

Címlapkép: MTI Fotó/Máthé Zoltán

(MNO)

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Grafix69
Mi van? Hiszen nyugdíjas, még ki is jelentette , neki jár a nyugdíj mert megdolgozott érte. Jesszusom .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grafix69
Mi van? Hiszen nyugdíjas, még ki is jelentette , neki jár a nyugdíj mert megdolgozott érte. Jesszusom .
SystemError
Hát akkor kinél lesznek öngyilkosok az a rendőrautóban, kinél halnak meg a felcsúti választás előtt egy nappal a kihívók. Ki fogja felügyelni hatóságilag az olajszőkítést? "Sanyi bácsi" :)
RonaGyuri
@Grafix69: a fírkászokat nem zavarják a tények! =))
anka
- de hisz sintérsanyi' eddig is nyugdíjas volt...
lópicigáspár
Legalább 20 éve az már ő Donsága! Talán visszavonul az "aktív" politizálástól? Akkor kezdődnek megint a robbantások?
karma1
Hat ha egyszer bortonbe nem akar? Valahova csak kell mennie, nem?
karma1
@anka: Aha, fizettek neki jo sokat, hogy nyugton maradjon...:o)))
Lepényleső
@lópicigáspár: Ártatlanság vélelme jár a részükre,aztán ismeretei alapján ki-ki eldöntheti,igaz-e.
anka
@karma1: - ténykedik az a háttérben..., csak az ő feladata nem olyan látványos!
lópicigáspár
@Lepényleső: Miről beszélsz? Ártatlanság vélelme?! Megindított és elsikált ügyek tucatja áll a neve mögött!
badboy
Tóni meg a nemzeti bank elnöke lesz,miután kószaszem a nőjével,meg némi pénzeszsákokkal külföldre nyugdíjazza magát.
Eladott Ország
Apropó: előkerült már az elkövető, aki az Orbán Ráhel miniszterelnöki sarj esküvőjén telefont lopott? És ha nem került elő, hogyan szándékoznak az urak terroristát fogni, amikor egy telefonlopás kiderítése sem igazán megy? A brüsszeli robbantás másnapján a belga belügyminiszter önkritikát gyakorolt és lemondott, miközben Budapesten állig felfegyverzett TEK-esek grasszáltak úgy, hogy az orruk előtt raboltak ki egy bankot, a magyar belügyminiszter pedig – két értetlenkedés között – világossá tette, hogy ezzel semmi gond nincs. Miről beszélünk akkor? Hiába, ilyen egy igazi magyar sikertörténet. Amikor a sokak tájékozatlanságát és legrosszabb, legsötétebb ösztöneit meglovagoló, olajszőkítésben élen járó, titkosított alvilági ember tartósan közel kerül a hatalomhoz.
kissé felnőttem
és onnan meg ? ja értem ideje lejárt. by by szása, tán mégis sok volt a be nem jelentett őrző védő. jön a matekóra.
justhpeter
Nyugi ! Már megvan az utánpótlás. Nem kevésbé ostoba és legalább annyira gátlástalan jelölt már a startvonalon áll.
Főlökött
Már bocsika, de Sanyánk már 1000+1 éve nyugdíjas ! Nyugdíjasként lett BM.-vezető.
Grafix69
@Eladott Ország: Barátom ezek nem ilyen önérzetesek :)))
kiscsillag66
Ha nem lesz újra Fidesz-kormány, akkor is menjen már el végre!!! (A többiekkel együtt).
Eladott Ország
@Főlökött: hvg.hu/itthon/20170201_Pinter_Sandor_belugyminiszter_vagyonnyilatkozata
Az 1995-ös Wartburg még megvan. Pintér Sándor belügyminiszter valóságos krőzus, temérdek lakása, szántója van. Garázsokból is négyet mondhat a magáénak - meg is vannak mind..
Edmond Dantes
Micsoda titkokat vihet magával olajos Sanyi bá',ha eddig mindig ő,meg Polt főügyész volt a két alappillére az éppen aktuális Orbán birodalomnak? Ezek a titkok már nyilván nem titkok,mert elévültek.Mehet,akár a levesbe is.
quadrocopter
Az olajmaffiózó 47 évesen ment nyugdíjba! Rohagggggyonnnnn meg élve a cipőjében a Ragyás!
papa.49
Tök mindegy hogy elévültek ezt a fülesbögrét is fel kell akasztani a többivel együtt !!!
Kristaal
@Horizont: Bizony maffiózó a családjàval együtt. Egy ismerősöm olyan biztonsági cégnél dolgozik, aminek a lànya a tulajdonosa. Nem fizetik az adót a dolgozók utàn, viszont a bèrpapíron le van vonva. Nyugdíjba ment egy dolgozó, aztán kibukott a NAV-nál. Még a szabadság pénzt is lenyúljàk. Lehetne sorolni a gazságokat.
rohács1926
Én azért kíváncsi lennék Pintér teljes "szakmai" önéletrajzára, mondjuk úgy 1990-től napjainkig, amely tartalmazná Orbánnal és Polttal folytatott privát megbeszéléseit is.
És ezt megtenném a fidesz hívők számára kötelező olvasmánynak.
Kristaal
@Horizont: Ezek ilyenek. Érthetetlen, nem tudom, erre mit lehet mondani. Azok az őrök làzadoznak, hogy kibukott a dolog. Most vagy biztosítják a dolgozóknak a törvényben írott jogainak legalább egy részét, vagy csapatostul otthagyjàk a céget. Èn drukkolok a fiúknak, hogy sikerüljön, vagy hogy talàljanak olyan cégnél munkàt, ahol betartják a munkavàllalók alapvető jogait legalább.
cikicakk55
@karma1: ma 9:22

pedig igen csak inkább oda kéne neki vonulni,nem nyugdíjba. Több bűnt követett el egyedül Ő maga,mint a Csillag összes lakója.
Kristaal
@Horizont: Amúgy csak a kb. 5-6 dolgozótól lenyúlt szabadság pénz, minimum 1 millió èvente, ami valakinek a zsebében landol. Még jellemző az is, hogy a kiírt kafeteriàt is lenyúljàk egyes biztonsági cégnél a vezetők. Lehet, hogy màs cègeknél is van ilyen. Az meg az àruhàzban bukott le, hogy mindig azzal fizetett, aztán a pénztàros ismerőse volt az alkalmazottjànak. Van sok mocskossàg...
cikicakk55
@Eladott Ország: ma 11:11

Úgy tudom Sanyánk tulajdona volt a Teleki -téri Piac is.Az összes ott áruló kínai és egyéb etnikum az Ő felügyelete és természetesen zsírosan lefizetett engedélyével árulhattak csak.
cikicakk55
@Horizont: ma 12:42

Tudod ez egy olyan dolog,ami a meggazdagodott emberek legnagyobb részét jellemzi.Minél több van annál több kell. Sanya is nagyon jól tudja,hogy ha elpatkol,akkor oda már nem viheti magával a pénzét.Még is az utolsó pillanatig hajszolni fogja,még akkor is ,mikor már nem lesz papíron Belügyminiszter. Ezek az utcán is lehajolnak egy százasért, még akkor is,ha látják,hogy egy hajléktalan ejtette el.
namihami
Ajjjajjjj, egyik nagyobb erősítésnek tűnik, mint a másik. Mintha nem mindegy lenne, hogy hol, melyik Bólogató János lesz kinevezve.
""Szakértelem? Bolsevista trükk,""
Eladott Ország
@cikicakk55: A kilencvenes évek közepén Tasnádi Péter biztonsági cége őrizte a józsefvárosi piacot, ám időközben megjelent a színen az akkoriban vállalkozóként tevékenykedő Pintér-érdekeltségű Preventív Kft. is. Tasnádi elmondta, hogy Pintér tárgyalást kezdeményezett vele a piac védelmének megszerzéséért. A kínai piacot üzemeltető cég - Habony nagybátyjáé volt, Tasnádi cége védte, feltűnt körülötte még Pintér Sándor érdekeltsége is, és Pápa Marianne, Portik Tamás feltételezett exélettársa.
csipetke
Nemá!Akkor a következő marhanagy hóesésben ki fog nekünk sms-t küldeni,hogy üljünk át egy másik kocsiba?! :)
Egyébként a kutyának se fog hiányozni..Itt van Vácon egy autószalonja,és ki tudja még hány helyen milyen érdekeltségei..
peterkelemen
Pintér elegáns autókkal és napszemcsiben érkezett anno és vitte el aktatáskában a napi milliókat. Miről beszélek? A kezdőtőkéről, amit anno bűnözőivel együtt összelopott az olajból. Fegyveresek őrizték a telepet ahová napi szinten jöttek-mentek az olajat szállító vonatok.
lampa laz
Orbán utasítására most újból nevére veszi az őzővédő cégét, h a közösen ellopott cuccra vigyázzon.
troll5
Nyugdíjas rendőr! 56 évesen elment ANNO! Nem 20 fillérért!!!
nezelodo
Sanyi bá' gyanít valamit, és elhúz balfenéken, és jól teszi, saját érdekében.
Sámannus
Ő még másképpen gazsulált az olaj árával. Bele őszült a szőkítésbe.
kereső
Pedig én már úgy megszoktam.Az a 8.kerületi szépfiú?,az hogy került szóba?Az is rendőr volt valamikor,vagy civil?
Borsodi
Orbán is mehetne! Ha bukna a fidesz sokan követnék
csipetke
@Borsodi:20:27 Az egész rablóbanda...
csipetke
@Horizont: 9:01 Maffiózó?Na egy olyat mutass a fidesznél,amelyik tökvéletlenül nem az...
csipetke
@wpym:9:26 Ne legyél olyan pesszimista.Én már megettem a kenyerem haját,izé... a javát,elég sokat éltem az átkosban is,de ilyen pofátlan,aljas módon,nem rabolt egy kormány sem.A pofánkba röhögve megmagyarázták a legundorítóbb tolvajlást/hazugságot.Nem gondolom,hogy még egy ilyen undorító bagázs a nyakunkba szakadhat.
quadrocopter
Kocsis Málé? Ez a túlkoros napközis? Meleg belügyér még úgy sem volt, vagy jól titkolta!
Borsodi
@csipetke: Igen én is tudom mindenki tuja mégse probléma
Desischado
Nyilván eleget lopott, vagy a vesztét érzi a bandának. Bár az utóbbi lenne!
Eladott Ország
@quadrocopter: tegnap, 21:29 Kocsis Máté igazi fideszes, minden volt már ő is, ifjúkommunistától a liberálison át a konzervatív mélykresztényig így Mátéka biszexuális.
Fradigege
Nyugdíjba megy a nyugger. A pofám leszakad. Nem nagyon fog sorban állni a piacon csirkefarhátért.
Eladott Ország
@Fradigege: Úgy látom a fidesz bűnöző banda után az ellopott állami vagyont ismét kollektivizálni kell. Hiába a történelem ismétlődik. A Jóisten sem tudta volna megmondani, hogy 2018-ban ismét alkalmazni kell Lenin kollektivizálás elméletét.
advocat
Bakondi? Csak 4 évvel fiatalabb Sándornál! Igaz egy ciklus még beleférne. De! Aki a wikipédia szerint "Pályafutását politikai tisztként a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán kezdte", az bizony MSZMP tag volt. Ezért is halogatják a névsor közzétételét, mert ebben a pártban van a legtöbb, volt MSZMP-s!
feleselek
Nos, én úgy tudom, hogy jelenleg is nyugdíjban van, hiszen folyósítják részére a nyugdijat és mellette felveszi a belügyminiszteri fizetését is! Ezt egyébként normális halandó ember nem teheti meg, mert, vagy az egyik, vagy a másik jövedelmét szüneteltetni kellene...
nezelodo
@Sámannus: Veszélyes foglalkozás volt az a szőkítés, nem azért, mert rákot kapott, mert azt megúszta... Lehet, hogy nem sikerült minden szálat elvarrni, és menekülőre fogja? Csak nem a D. Clodo köszönt be hozzá, és a Polt már nem tudja már elsikálni, vagy a döntéshozó nem engedi? Vagy kicsi összeget írt a sárga csekkre? Szóval találgatásra ad okot a hirtelen visszavonulási szándékkal...
Eladott Ország
@nezelodo: ma, 06:42 „Az olajügyeket 85 évre titkosították, azok akikről szól! "Ilyen hosszú időre szóló titkosítást nem ismer a világ” - mondta Karancsi Tibor, egykori rendőrtiszt, a 1990-es évek olajbotrányának kirobbantója. Úgyhogy Pintér és bandája telibeszarja, az olajügyet és természetesen a jogállamot, demokráciát is. Poltnak eziránt már nincs mit sikálnia, legfeljebb neki és csapatának majd a börtönpadlót.
kukac50
Akkor a következő hatalomra kerülő párt előveheti az olajügyeket, Pintért nem védi a mandátum. Akik ártatlanul börtönbe kerültek Pintér helyett azok talán kapnak igazság szolgáltatást,
Eladott Ország
@nezelodo: ma, 07:51; Mindent nem lehet rájuk hagyni, mert lassan már a pofánkba szarnak. Észak-Korea már a spájzban van.
nevemnick
Nyugdíjba mehet?

Ez miért kérdés? Már régen el kellett volna küldeni melegebb éghajlatra.
Sámannus
@nezelodo: Nem csak olajat szőkítettek akkoriban. A spontán privatizáció magasra állította a bűnüldözés ingerküszöbét.
Eladott Ország
Nem nyugdíjba kellene menni, ennek a ragyás pofájú szemétláda bűnözőnek, hanem a börtönbe.
Legalább nem látjuk ezt a fideszes szarházi majmot!
wpym
@csipetke: Az nem kulonbseg, hogy az egyik tobbet, a masik pedig kevesebbet lop. Ezert nem megyek szavazni (megint).
csipetke
@wpym: Ó dehogynem különbség.Ilyen pofátlan módon,mint ezek,nem lopott még senki.
Eladott Ország
@wpym: ma, 12:37 Pedig el kell menni szavazni, mert még rosszabb lesz és végkép le leszünk szarva. Még egy érvénytelen szavazat is többet ér!
csipetke
@Eladott Ország: Egyetértek.Az anyámhoz,aki erősen mozgáskorlátozott,mozgó urnát fogok kérni,mert egy szavazat is számít.
Eladott Ország
"Nyugdíjba mehet Pintér Sándor, az Orbán-kormányok állandó belügyminisztere." Ki nem szarja le a bűnöző ragyás pofáját!
wpym
@csipetke: Mivel egy orszagrol van szo nem az: ezeket nem azert valasztottak meg, hogy koztorvenyes bunozokent lopjanak, raboljanak.
wpym
@Eladott Ország: Koszonom nem! Majd, ha lesz kire szavazni, akkor en is elek alkotmanyos jogommal, de addig nem asszisztalok egyik bunozo meggazdagodasahoz sem.
Eladott Ország
@wpym: Pedig váltani kell őket mint a fehérneműt, mert ellenkező esetben a jelenlegi bűnözők még erősebbek lesznek, kiépítik a totális diktatúrát és a helyzet csak rosszabbodik. Lásd az ÁSZ jelenlegi büntetését. Fideszes az ÁSZ elnök fideszes a NAV elnök és sorolhatnánk napestig. Nem véletlenül nem lehet háromszor megválasztani az államelnököt sok helyen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.