Április közepe óta harmadszor vétózott meg Magyarország egy Kínát elítélő EU-s külpolitikai nyilatkozatot pénteken – számolt be róla a 444.hu.

A magyar kormány ismét vétózott az EU-ban, hogy megmentse Kínát

Az EU 26 tagállama ezúttal a hongkongi elnyomás miatt akarta volna Kínát elítélni, ahol a 2010-es évektől egyre erősödött a pekingi kommunista hatalom elnyomása, és 2019 óta drámaian szűkítették a szabadságjogokat.

Az EU elítélő nyilatkozatát német külügyi források szerint egyetlen ország akadályozta meg, Magyarország.

A magyar magyar kormány áprilisban és májusban is megvétózott már Kínát elítélő nyilatkozatokat, Szijjártó Péter külügyminiszter szerint azért:

mert ezeknek nincs semmi értelmük, úgysem változik tőlük semmi sem.

A közelmúltban a magyar kormány eléggé belejött a dologba és megvétózott:

egy tűzszüneti felhívást is a gázai konfliktus idején

illetve egy megállapodást afrikai és karibi országok sorával

A német kormány külügyi államtitkára, Miguel Berger adta közzé a Twitteren, majd a német parlament külügyi bizottságának vezetője, Norbert Röttgen posztolt az ügyben. 

A magyar kormány idén tavasszal Kína legfőbb védelmezőjévé lépett elő az EU-ban, korábban előfordult, hogy Görögország vétózott meg Kínát elítélő határozatokat, még amikor a baloldali Sziriza volt ott hatalmon. A magyar kormány kínai kapcsolatai különösen élénkek, kínai hitelből vasutat és egyetemet is építene, és az EU-ban egyetlenként kínai vakcinát is vásárolt.

- írta.

Forrás: 444.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Már várom, hogy mikor jut el a Mi Bölcs Vezetőnk odáig, hogy (a már ismert módon) a cipőjével verje a pulpitust. Az oktató és pártállása adott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Már várom, hogy mikor jut el a Mi Bölcs Vezetőnk odáig, hogy (a már ismert módon) a cipőjével verje a pulpitust. Az oktató és pártállása adott.
ómió
Talán az EU-s "kétarcúság" (politikailag "elítéljük", gazdaságilag meg magunkra rántjuk) nem tetszik nekünk?
kokopelli
No problem! Elítélik egyenként,ha akarják! Arra lép majd Kína! Bóvlit úgysem vesznek a nyugatiak! (;-))
csipetke
Érti valaki,hogy orbán miért nyal csontig Kínának?Vajon milyen érdeke fűződik hozzá?
kokopelli
@csipetke: melyik EU-s ország vezetősége dicsekedne az Orbán barátságával! Esetleg a szélsőjobbosok,
hogy borsot törjenek a normális pártok orra alá!
Nessy
@csipetke: Az ellopható hitelek! A drágán vásárolt bóvli árú, amin egy két cégük milliárdokat kaszál!
csipetke
@kokopelli: @Nessy: Na de ne a mi kontónkra engedje ide e fudant pl. Az viszont igaz,hogy orbánnal már nemigen áll szóba senki,mert nagyon gáz lett ez az ember
Sámannus
A méregdrága haszontalan lélegeztető szemétkupac viszont rendben van, mert a szarosok nyerészkedtek a gyógyítás rovására. Lehetett volna belőle tömegesen tesztelni a lakosságot,hogy kiszűrjük a fertőzötteket, és ne kelljen lélegeztetőgépre kerülni annyi embernek, és megúsztuk volna a járványt pár száz halottal. így fasiszta tömeggyilkossá váltatok. A vád fennmarad amíg meg nem bűnhődtök!
Pálinkás Pál
@csipetke: ha menekülnie kell, onnan nem adják vissza..
RonaGyuri
@kokopelli: azok sem nagyon akarnak és az ilyen akcióival még kevésbé! =))
Néro
Függeszétek fel ennek a paprikajancsinak a tagságot aztán a fenét se érdekli mit szavaz meg vagy mit nem. Basszátok ki az ajtón a tolvaj törpjét csak át a határon majd ' kedveskedve ' várjuk.
Egyébként meg tíz éve csinál hülyét belőletek mégis tömitek pénzel. Nem az Országot a tolvajt meg bandáját.
kokopelli
@csipetke:...emlékszem,hogy a H.Kohl-nál próbálkozott,de az nem jött be,mivel a Kohl maga fegyverszállítási
ügyletekbe keveredett és a Merkelék (ifjú CDU-sok) leléptették az öreget! Azóta hagyja az NSzK-t!... a Keresz-
tény Demokraták, sőt a bajor Keresztény Szociálisok egyenesen leß@rják! (;-))
Nyírfa
@namihami: 14.41

Hát, ezt most elképzeltem! :DDD
Nyírfa
@Pálinkás Pál: 15.42

Csendben, feltűnés nélkül megszabadulnak tőle. Ha valaki rákérdez, mi lett vele, ők nem látták, nem is hallottak felőle, majd élénken érdeklődnek, merre járhat, sajnálkoznak: csak nem történt vele valami?
rokker33
Tényleg hülyeség az egyik nagyhatalommal kötekedni!! Úgysem fog változni semmi,viszont lenne miről beszélni
az eu n belül! pl miért Brüsszel irányítja az egész EUt. Miért kell a migránsokat 100 ezer számra beengedni. Mikor lesz már komolyabb szankciók nem Magyarországnak, hanem a kormánynak.Korrupcios ügyek kivizsgálása mészáros Lőrinc, Eu s pénzek kivizsgálása, a parlamentben zajló túlzott büntetések stb stb Ezekkel nem foglalkozik senki csak Kínával meg a keleti háborúról van szó!
balos
@rokker33: A politika mindig arra megy amerre a "víz"folyik!A sziklát kikerüli,mert idő kell amig megpuhítja!Na ezért akarják a "sziklát" puhítani!A gecit meg nem veszik emberszámba,csak keleten!Ott még nézik a mutatványost!
T-Boly
@rokker33: Eszednél vagy ? Hát nem ! Ki is engedett be több mint 20000 migránst a letelepedési kötvénnyel ? Amelyek nem is olyan soká lejárnak ( Öt év ! Bár inkább kötél kellene ) és vissza kell fizetni,kezit csókolom ! Na ki fizeti majd vissza ? Talán a halszemű,aki meggazdagodott rajta? Vagy orbán G ?
Nem kisfiam! te ,meg én,meg a többi csóró magyar ! A megveszett kúrva isten húzza bele a faszát még abba is aki itt migránsozik ,mint te!
Brüsszel nélkül megnézhetnénk magunkat ,kedves tudatlan segghülye rokker úr!
2022 ben ki lesz nyitva a szemetek ,de a börtönök ajtajai is ! Add uram Istenem,hogy így legyen !
Egyébként sose fogom magamat megérteni: Miért próbálom én felvilágosítania sötét,tudatlan ,elhülyített fazonokat?
Talán azért,mert nem voltam komcsi,mint a jelenleg regnáló fidesz legtöbb tagja! Nem vagyok semmi pártnak tagja! Csak gondolkodó ember,akinek nyitva a szeme és látja azt mérhetetlen rablást,lopást,Bizonyított tény,hogy az EU s pénzeknek csak az egyharmada jut célba,a többit lenyúlják !
Béla333
És ugyan ki a fene hatalmazta fel ezt a maffia csapatot, hogy szembemenjen minden józan ésszel?
Mint egy elszabadult hajóágyú! Úgy viselkednek ezek a hazaáruló mocskok!
Bármennyire is fáj a hazaáruló Fideszes szemét bandának, mi az Unió tagjai vagyunk, velük kell egyeztetnünk, a közös dolgainkat velük kell rendeznünk.
Aki ez ellen dolgozik az a hazánk érdekei ellen dolgozik!
Eladott Ország
Ezt a rohadt többgenerációs román bűnözőt és politikai politikai prostituált szarházit minél hamarabb bíróság elé kell állítani, és végleg ki kell vonni a forgalomból! Nemelég hogy az országot gazdaságilag tönkreteszi még le is járatja nemzetközileg!
Eladott Ország
@Horizont: ma, 17:33 ◘ Azt is tervezik az EU-ban, hogy egyszerű többség lesz, mert már nem először csinálj ezt a degenerált, többgenerációs román (migráns) cigány!
verőce21
Szerencsére a degenerált eu-ban van még, akinek megmaradt a józan esze.
Csizmás Kond
Az, hogy ilyen olyan politikai fogásokat próbálnak végrehajtani Kínán vagy Oroszországon vagy mittudom még kire fognak orrolni és abban a civakodásban Magyarország nem akar részt venni még nem történik semmi...esetleg majd előbányásznak egy tavarishoz vagy szargrntinhoz hasonló mimózát aki megfogalmez egy újabb hülyeséget és Magyarországot is elkezdik támadni...
Az ilyen óvodás hisztik amikor ma a legnagyobb beszállító kína de mindig valamivel rágják a fülét amúgy sem ér semmit. Ha büntetni akarják ne kórusművel támadjanak hanem ne bratyizznak vele és meg lenne oldva a keleti kérdés...
verőce21
@Horizont: A mi befizetett pénzünket adja vissza egyrészt, másrészt elvárja, hogy beengedjük a nagyvállalkozóit, hatalmas adókedvezményt és védelmet biztosítva nekik.
Cserébe kiviszik a kapott eu-s támogatást is.
Pipás
@verőce21: Tudod mit vittek ki? Azt a maradék józan eszedet. Teljesen nyílvánvaló, hogy abszolut tudatlan vagy a témában. Ezzel a szöveggel csak néhány vidéki nyugdíjast tudsz megvezetni, akik csak az M1-M2-t nézik.
simmering73
Remélem az EU hamar helyre teszi ezt a Paprikajancsit.
verőce21
@Pipás: Örülök neki. Azok szavazata is egyet ér, mint a tied...!
verőce21
@Horizont: Te káros vagy, mint a lótetű...
Nessy
@verőce21: Veled itt és most senki nem gorombáskodott, kedves Lótetű!
verőce21
Az eu el akarta űzni a kínaiakat, az egyik legnagyobb késztermék beszállítót Kelet-Európába, hogy beléphessenek helyükbe a bóvlijaikkal!

Nem jött még el az ideje...!
verőce21
@Nessy: Tőlem kaptad az első lájkot!
csak úgy....
a fideszben követelmény,hogy a tagok nagyképü, hazudozós,pökhendi, bunkó prolik legyenek?
justhpeter
A régi mondás szerint "addig jár a korsó a kútra, míg megizélik a vízhordó lányt". Vagyis addig vétózgat a mi agyatlan kertitörpünk, míg elkezdik mindenféle indokkal megvonni a pénzeket. Indokot pedig 3 perc alatt találnak.
csak úgy....
a komcsibarát fideszkormány ismét "remekelt"! pfúúújjj!
T-Boly
@verőce21: Azt írta itt valaki,hogy még senki nem gorombáskodott veled. Elég nagy hiba ! Mondhatnám szarvashiba !
Te majom ! Te hülye állat ! Te tudatlan tanulatlan analfabéta, Te hígagyú paraszt !
Melyik szót nem érted te bivalyborjú?
Na sürgősen lépj olajra te LÓTETŰ ! Ne rontsd itt az emberek hangulatát. Menj az ótvaras ,szarcsimbókos,büdös picsába! Oda való vagy . Miért nem tanultál ? Mert már akkor is hülye voltál baszd meg ! Akkor meg ne okoskodj,mert mint látod mindenki tudja,hogy a szádból kiáll a kapanyél,olyan paraszt vagy.
verőce21
@T-Boly: Örülök, hogy sikerült idegállapotba hozzalak, mert olvasnod, cáfolnod azt nem sikerült, sudribunkó.
Eladott Ország
@T-Boly: ma, 19:40 ♦ A taxis blokádnál jelentős szerepe volt Palotás Jánosnak. Valóban nehéz lesz megszabadulni a román cigány bűnszervezetétől, teljes összefogás szükséges és reméljük demokratikus úton választással legyőzhető ez a tróger bűnbanda!
verőce21
@Horizont: "Tájékozódj még egy kicsit ne maradj már tudatlan."
csipetke
@Pálinkás Pál: 15:42 Bárcsak már ott tartanánk...
Pipás
@verőce21: Valószínűleg oda fognak szavazni ezután a nyomorúságos nyugdíjemelés után. :D
rokker33
@T-Boly: Te olyan hülye vagy hogy még vitatkozni sem állok le veled. Na menj fiam szopd le Orbán Viktor retkes faszát és légy boldog!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.