Most nem a csüggedés, hanem az összekapaszkodás ideje jött el – hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök a közmédia által közvetített újévi köszöntőjében, a Himnusz elhangzása után vasárnap.

Novák Katalin: "Isten csodája, hogy még áll hazánk!"Novák Katalin köztársasági elnök újévi köszöntőjének televíziós felvételén a Sándor-palotában 2022. december 30-án. MTI/Sándor-palota

"Isten csodája, hogy még áll hazánk!"

- idézte a ma 200 éve született Petőfi Sándort az államfő, majd hozzátette: mennyire igaz ez ma is, az elmúlt évek váratlan nehézségei után.

"Még ízlelgetjük a szót: 2023, és óvatosan kérdezzük: a következő esztendő vajon mit tartogat nekünk személyesen és nekünk magyaroknak együtt"

- fogalmazott Novák Katalin.

Azt mondta: szeretnénk, ha a jövő év könnyebb lenne, mint amilyen az idei volt. Ha könnyebb nem is, akkor legalább nehezebb ne legyen! Ha mégis nehezebb lesz, akkor legalább tudjuk, hogyan kell megküzdenünk. Ha már tudjuk hogyan, kapjunk hozzá erőt és segítséget! – tette hozzá.

Nekivágni egy új, talán nehezebb esztendőnek úgy lenne jó, ha a gondokat most minden magyar ember egyszerre letehetné. Ha maga mögött hagyhatná a megélhetésért folytatott küzdelem fáradtságát, a bizonytalan jövő okozta aggodalmat, a háborús fenyegetés félelmét, a csalódottságot, hogy már megint újra kell kezdeni

- folytatta Novák Katalin, hozzáfűzve: a nehézségek nem szűnnek meg egy csapásra újévkor. Hogy is szűnhetnének meg? – tette fel a kérdést.

Van azonban mire építenünk. A nehezedő élet és körülmények közepette sokan megsokszorozzák erőfeszítéseiket, és nem a menekülést választják. Talpon maradnak – mondta.

"Ezt láttam személyesen is a drávaiványi dinnyeszedőknél, a karácsondi kisboltban, a porvai polgármesterasszonynál, a gyulafehérvári lelkipásztoroknál, a győri és a szomori iskolaigazgatónál, a hegyaljai borászoknál, az esztergomi Suzuki-gyárban, a kelebiai határvédőknél. Ezt tapasztaltam azoknál a családoknál is, akikkel találkoztam"

- sorolta az államfő, aki köszönetet mondott nekik, és mindazoknak, akik hisznek és bíznak Magyarországban.

"Erős, küzdő, válságálló nemzet vagyunk. Kemény fából faragtak minket. Huzatos vidéken, népek útkereszteződésében élünk. Ahol nem elég a tehetség, a fifikás magyar észjárás, a népmesékből ismert leleményesség. Szorgalommal, kemény munkával kell megdolgoznunk az eredményekért"

- közölte.

"A történelem arra is megtanított minket, hogy legnagyobb gyengeségünk a széthúzás, legnagyobb erősségünk az összefogás. Most nem a csüggedés, hanem az összekapaszkodás ideje jött el. Most tudunk tenni azért, hogy a legmagányosabbak is érezzék: nincsenek egyedül" – fogalmazott.

A köztársasági elnök elmondta, nagymamája arra tanította:

"azt add meg, Fiam a másiknak, amit magadnak is kívánnál".

Ha az erősek a gyengék mellé állnak, a fiatalok kinyújtják kezüket az időseknek, a tehetősebbek észreveszik a szerényebben élőket, akkor jól hasznosítjuk az elmúlt évtizedben közösen elért eredményeket – mutatott rá.

Az államfő azt mondta: akkor nyer értelmet a gazdasági teljesítmény, a magasabb életszínvonal, ha a nehéz idők küszöbén nem saját erődítményeinkbe húzódunk vissza, hanem felelősségünket kiterjesztjük szűk családunkon túlra, a többi magyarra is.

Ahogy egy emberként fogtunk össze a kárpátaljai magyarokért és az ukrán menekültekért, úgy állhatunk most oda azok mellé, akiknek közülünk segítség kell a holnaphoz

- tette hozzá.

Novák Katalin úgy folytatta, közben azt várjuk a döntéshozóktól, hogy tegyék könnyebbé ezt a küzdelmet. Legyen szó a gyermeknevelés segítéséről, az áremelkedések mérsékléséről, a fiatalok és nyugdíjasok támogatásáról, a pedagógusok méltó elismeréséről vagy a jó gazdasági döntésekről – mondta.

A 2023-as esztendő még csak néhány perces. "Mi, édesanyák, tudjuk, milyen egy újszülöttet először kézbe venni. Egyszerre elfelejtjük a fájdalmat, a nehézséget, tele vagyunk reménységgel, várakozással, szeretettel, mosollyal" – közölte.

"Így vegyük most együtt kézbe a 2023-as esztendőt, és adjunk a mosolyunkból a mellettünk állónak is"

- mondta az államfő.

Azt hangoztatta, legyen úgy, ahogy a székely népének kívánja: "Adjon Isten minden jót / Ez új esztendőben / Vegye el mind a nem jót, / Ez új esztendőben; / Mitől félünk, mentsen meg, / Amit várunk, legyen meg, / Ez új esztendőben!"

Novák Katalin beszéde végén békét hozó új évet kívánt.

Forrás: MTI

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez tényleg csoda, hogy 12 évnyi rablas lopás után meg van mit elvenni a magyar emberektől, es azok birka módra turik mindezt.
Kíváncsi vagyok, amikor a magán megtakarításokat kezdik elvenni azt is ugyanígy turik majd?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Köszönhető mindez az itt élt őseinknek akik tűzön-vízen át maradtak a Kárpát medencében!!
BUÉK
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Ez tényleg csoda, hogy 12 évnyi rablas lopás után meg van mit elvenni a magyar emberektől, es azok birka módra turik mindezt.
Kíváncsi vagyok, amikor a magán megtakarításokat kezdik elvenni azt is ugyanígy turik majd?
vacsi
"A történelem arra is megtanított minket, hogy legnagyobb gyengeségünk a széthúzás, legnagyobb erősségünk az összefogás."
Ez igaz! De sajnos, egyre több az áruló is - aki a saját nemzetét árulja el...
justhpeter
@vacsi: Eltekintek a sorolástól, mert az ünnepen méltatlannak érezném az Orbán-konda felsorolását.
balos
Ez a riherongy,most akkorát benyalt a gecinek,hogy holnap már dupla pénzért repkedhet a "vakvilágba"!
Alfa
KÍVÁNOK BÉKÉS BOLDOG ÚJ ÉVET !!
SZABADULJON MEG A VILÁG A HÁBORÚS BŰNÖSTŐL ÉS MINDEN TÁMOGATÓJÁTÓL, AZ EMBEREK SANYARGATÓITÓL .ELNYOMÓITÓL!
JOBB BÉKÉS JÖVŐT MINDENKINEK AKI MEGÉRDEMLI!
VESSZEN MINDEN ZSARNOK!!
simmering73
Kapaszkodjon veled össze az egri hóhér. Amúgy Brüsszel csodája (euromilliói), hogy még áll ez az általatok szétlopott ország.
Peller Anikó
@Yoda69: Hahh, a megtakarítások elvételét már évtizede kezdték a százféle adóval, hatalmas összeg példul a pénzmozgást terhelő adó, a bankadó vagy pl. az élelmiszeradó.

A kirablásunkat meg pl. a manyup lenyúlásával és a társadalom ezt is szó nélkül tűrte.
izéke
Az biztos,úgy összekapaszkodtok a közpénzzel,hogy másnak egy fillér se jusson,de a koporsón nincs zseb,odaát nem véd meg orbán se a tek,ott a tetteid alapján leszel megítélve!
Nyírfa
Természetesen muszáj volt bele keverni a székely népet, ki ne maradjanak, még felvonják a szemöldöküket, és legközelebb nem szavaznak rájuk. A fifikás magyar észjárásról is inkább hallgatnék, mert, amit értünk és gyakorlunk ezen a címen, az az ellenkezője a becsületnek, amely szégyenteljesen hiánycikk Magyarországon.
Kevesebbet istenkedni, Katalin, és, ha már a vízcsapból is a kereszténység folyik, esetleg lehetne megélni belőle valamicskét.
Adja az élet, hogy ebben az évben végre leszálltok a magas lóról, és oda kerültök, ahová valóak vagytok.
Nyírfa
@Horizont: Nem tudom, mi tölti ki inkább Katalint, a gőg vagy a ciznizmus, de mindkettőt szívesen letörölném az arcáról.
Dr. Proktor
Tényleg kész csoda, ilyen 12 év után...
Van még lopnivaló!
telegdilaci
@Yoda69:Valóban Isteni csoda hogy 13-év Fidesz kormányzás és ennyi év kirablás fosztogatás után még létezik Magyarország! van még valami amit nem tudtak ellopni?
Clavigo
@telegdilaci: Lassan sort kerítenek a megtakarításokra is...
gina
Most igazat adok,12 év rossz politika és lopás után mit vártál OV ribi?
Béla333
Tényleg kész csoda, hogy bírjuk még ennek a mocskos maffia csapat ország rombolását!
Peller Anikó
@gina: Tkp azt mondta ezzel, hogy az államcsőd szélén pillangózika zikavincellér.

(rákaptaka tokajra a gecik, mint gyöntyúk a takonyra)
index.hu/gazdasag/2018/07/09/rakapott_a_ner-vilag_a_tokaji_borvidekre/
Gazella
@telegdilaci: pl a feri hegyi repülőtér
Juhász István
Igaza van.. Tényleg ISTEN CSODÁJA, hogy még létezünk. Ilyen irányitás mellett, rendeleti kormányzással, tényleg egy CSODA a létünk. Meddig még ???
ómió
Hát, ennyi "baráttal" meg rablóbolsival "ellátottan" tényleg!
Nessy
@Juhász István: Ameddig Isten meg nem unja, hogy az ő nevében lopnak, csalnak, vezetik félre az embereket státusz keresztényeink!
Ditrich
@Yoda69: Egy nő tud tiszteletre méltó vezető lenni történelmi példák mutatják de ez a proli luvnya véletlen sem az! Egy szoknyás ner katona semmi több! Szégyene Európának!
kereső
@Nyírfa: Az aki egyetlen szó nélkül aláirtta a "lex megdöglesz" törvényt- a magyar istentelenségi törvényt, az hogyan meri szájára venni Istent, és hogyan merészel "összekapaszkodásról" hazudozni?Ez a "maradok, aki voltam" álllamelnöknek (köztársasági elnöknek)csúfolt NER lotyó, nem érdemel több szót tőlem. Ennyi(ke).
Törölt Nick
@ómió: Idióta, a rablóbolsikat már 12 éve kétharmaddal ti férgek szavazzátok a nyakunkra..
Nyírfa
@kereső: Ha egy nőnek fontosabb a karrierje mint az embersége, akkor gonoszságban, alamusziságban túltesz a férfiakon is.
Az életem egy kiábrándító tapasztalata, hogy aljasságban vagy az arra való hajlamban a saját nemem nagyobb hányaddal képviselteti magát, mint a férfiak.
Eladott Ország
A fidesszel és veled együtt sajnos nem sokáig áll még hazánk, ráadásul 12 év után szégyen lett magyarnak lenni a világban! Legjobb lesz, ha minél hamarabb eltakarodtok, mondjuk kipcsakföldre, vagy a bús 3,14csába! Az ország tragédiája vagytok!
verőce21
Köztársasági Asszony köszönjük...! :)
Galway
Fogyókúrás műsorszám! Meglátom, és két napig legfeljebb egy kis pirítós vagy sóba-vízbe keumpli megy le a torkomon!
Eladott Ország
@verőce21: ma, 10:58 ☻ Orbán golyóstolla aláírta , hogy ha a haldokló vagy családja nem tudja a havi 200 ezret fizetni a gondozásért, ezt a haldoklót ki lehet tenni az utcára MEGHALNI! Szégyeld magad novákkati! Amelyik fideseSS-es még ezt is helyesli, csak azt kívánom neki, hogy része legyen benne! ...KARMA!
twitter.com/csorike1520/status/1599402128535355395/photo/1
twitter.com/csorike1520/status/1598594671906783232/photo/1
Eladott Ország
Novák Katalin , a Háry János díj decemberi nyertese. „ A kormány mindent megtesz, hogy a nyugdíjasok is (?!) biztonságban érezhessék magukat...Nekifutasbol sem tudnék ekkorát hazudni nemhogy ültömben. Azt a qrva hétszázát! Hogy lehet ennyire hazudni?
pbs.twimg.com/media/FjIEsX4XkAA56s1?format=jpg&name=medium
Most pedig elmondjuk, miről mi legyen a véleménye... ( bő 100 milliárd/év a közpénztévében)
pbs.twimg.com/media/FlX9Ka3XEAEFa_O?format=jpg&name=360x360
volvós
Katika nagyapámtól vette át ezt a mondást !!! Tegnap is azt mondta, Fiam, Isten csodája hogy MA áll...
Sámannus
Petőfit felhozni nagyon találó elnök asszony. A cári seregek is kellettek amik nagy költőnket némaságra ítélték. Talán akkoriban nem voltak az államférfiak olyan meghunyászkodók mint a mai vazallusaink a keleti "törzseknek" teszik. Az oroszok akkor csak "segítettek" legyűrni minket. Ma "csak" a sajtót szállták meg totálisan. Befogják petőfi népe száját!
A helyzet ettől sokkal súlyosabb! Mi már tudjuk miért csodálkozott a költö aki a rettenetes harcban el is veszett. De Ön TUDJA mi történt és a bűnös kezét mégsem segíti lefogni. Beáll egy rablóhordába hátrahagyva egész népét. Ez bosszúért kiált!
Sámannus
Petőfit felhozni nagyon találó elnök asszony. A cári seregek is kellettek amik nagy költőnket némaságra ítélték. Talán akkoriban nem voltak az államférfiak olyan meghunyászkodók mint a mai vazallusaink a keleti "törzseknek" teszik. Az oroszok akkor csak "segítettek" legyűrni minket. Ma "csak" a sajtót szállták meg totálisan. Befogják Petőfi népe száját!
A helyzet ettől sokkal súlyosabb! Mi már tudjuk miért csodálkozott a költö aki a rettenetes harcban el is veszett. De Ön TUDJA mi történt és a bűnös kezét mégsem segíti lefogni. Beáll egy rablóhordába hátrahagyva egész népét. Ez bosszúért kiált!
kulabombaafityiszre
"Az mtva egy magyar közszolgálati műsorszolgáltatás."
Már ez a felírat egy nagy hazugság.
jáger laszló
No mindez nem érdekes
Érdekes az,hogy legközelebb hová fog repülni és milyen ruhakollekcióban!!!??
Kivel,.miről fog tárgyalni és milyen törvény fog simán aláírni!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Toller Béla
AHogyan elnézem, milyen kirívóan tehetségtelen hülye picsák és balfaszok vezetik ezt az országot egy évtizede, én is csodálkozom azon, hogy még vagyunk ! Nyilván már nem sokáig ...
Lepényleső
...annak ismeretében amennyit magánosítottak a közvagyonból,- ám itt nem áll meg a ner saját magától?
drrotf
Egyetértek Novák Katalin beszédének azon részével hogy nagyon fontos az összefogás, az egymás, a szegények segítése, ,és az hogy a tehetősebb segítse a szegényebbeket , a nélkülözőket.Csak egy kérdés merült fel bennem, mégpedig az ,hogy mint államfő miért áll ki az olyan politika mellett, amely nem a legszegényebbeken , a legelesettebbeken és a legkiszolgáltatottabbakon segít, hanem a felső tíz vagy százezer megerősítését szolgálja?
Cucika
Szép szavak, de közben ott fönt a kormányzatban pontosan az ellentéte történik. Katalin asszony is teljesen alárendeli magát az orbáni döntéseknek. Ami mind csak egy párt érdekeit szolgálja. Valójában rendeleti kormányzás van már mióta? Vészhelyzet? Háborús helyzet? Itt csak a Fidesz csinálja a vészhelyzetet.
Yoda69
@telegdilaci: Hogyne lenne. Az a 20 ezer milliárd a parnacihakban, amire Matolcsi célzott egy kivételesen őszinte szösszenetében.
Majd jön a bankszámla lefoglalás es a padlas söprés, mint a regi szep kommunista idokben.
ómió
@Törölt Nick: Te is elkaptad a bolsi agysorvadás-ragályt, efftársak elmebetege, hogy immár te is képtelen vagy megkülönböztetni a magadéit, a rablóbolsikat a többiektől!? Egyszerűbb másrahazudni a tetübandádat!? És akkor se ismered fel őket, amikor a "szent bolsi zsoltár" Internacionálétokat együtt harsogod velük!? Szar ügy lehet! Neked is csak a donor kutyaagyat javasolhatom: az mindig felismeri az övéit!
Törölt Nick
@ómió: A fideszes rablóbolsik lopnak már folyamatosan 13. éve. Annak ellenére, hogy uralkodásuk alatt ömlött az országba az uniós pénz, Európa koldusai lettünk, mert a rablóbolsi cimboráid azt is minimum 2/3 arányban ellopták.
Németh István
@Yoda69: te csak és kizárólag egy csökönyös, nyílván paralízises agyú barom lehetsz - mert ugye tudod, hogy a 16 év nemzetrablás után, jött a 13.éve folyó nemzetmegváltás, amely során módod van a demokratikus körben aljas okoskodásodat kifejteni! ;@Cucika: menj a tripperes punciba, ahhoz tán még jó vagy;@drrotf: a nagyon hülye agyadban van nagyon nagy háborús helyzet - pont azért mert ti csináljátok a feszültséget!@Lepényleső: a köz vagyont, ami a köz-é aminek keretén belül az állam a köz > azt csak és csupán az eredeti helyzetében az államnak kell kezelnie és nem egyedi hasznosulás útján a bűnszervezeteknek! Érted-e te barom fasz!?@Toller Béla: Aljas egy geciláda vagy természetesen mint illik ész nélkül!@jáger laszló: szerin-tem ha elvinne magával akkor te már útközben nyilvánosan rejszmanfréd lennél!
KÜLÖNBEN csoda, hogy ilyen aljas belsőellenség működése mellett - mint ti ganajok - és az usa > soros szemete, az Eu. büdös kurva ursulája támadásai ellenére talpon vagyunk!
A Katalin szépen, előkellően és nagyon jól beszélt!
ómió
@Törölt Nick: Önmagadat is meghazudtolod?! "Ömlött az országba az uniós pénz"?! Miközben "sikeresen" gátolja a tetvesbolsi bandád a kifizetését?! Még a tanár efftársaid fizuemelésére valót is! Ti aljabolsik azt is képesek vagytok ellopni, ami nincs!? Inkább a donor kutyaagyadat sürgesd meg! Azzal talán még értelmesebb is lehetnél!
Jozefina
Ugyanebből a Petőfi versből még idézhette volna:
"Mi lesz belőlünk?... ezt én kérdezem,
De mily kevesen gondolnak vele.
Oh nemzetem, magyar nép! éltedet
Mindig csak a jó sorsra bízod-e?
Ne csak istenben bízzunk, mint bizánk;
Emberségünkből álljon fönn hazánk!"
rebelbull
@Németh István: Ritka mocskosszájú tetű vagy, gondolom, bayer zsótika volt a tanárod. Egyébként nem baj, ha hülye vagy, de legalább ne hirdesd!
Németh István
@rebelbull : A szavak mögött keresd az értelmet, a valós meglátást és menten rájössz, hogy ama "mocskosszájú" utalásod a tündérkertrk bürbül szavú zenéje! Ezt érdemli minden a magyar nemzet magyar gyermekeit, vezetését és kormányát elleneségesen bíráló hazaáruló aljas gazember akinek sorába ezennel te moslék fel is veszlek!
bence
Hát valóban csoda és csak az Istennek köszönhető , hogy a 12 évetek alatt áll még ez a szerencsétlen ország ! Az EU által beözönlött ezermilliárdok , meg ami még megmaradt az előző kormány által , arról ti gondoskodtatok , hogy mindez foszforrá váljon és a ti feneketlen zsebeitekbe vándoroljon ! De majd eljön a vég és akkor agyaskodhattok , hogy miből fogjátok előteremteni a további milliárdokat amit ellophattok , mert a Brüsszeli pénzcsap egy időre bezárult előttetek !
vitriol
Való igaz! Nem 12, hanem 20 éve azon munkálkodik a fidesz, hogy összedőljön mindaz, amit a szorgalmas magyar nép felépített a háború után. 2002 a fidesz számára óriási bukást hozott, ezt azóta sem bocsátotta meg orbán, aki ezért bosszút esküdött / "tönkreteszem ezt az országot!"/ Lám sikerült neki, most épp az utolsókat rúgja belénk és úgy tűnik, még nem végzett, még vannak tervei arra nézve, hogyan vonja ki az országunkat az EU védőhálója alól, s ha ezt is sikeresen keresztülviszi a bénult ellenzék tétlensége mellett, majd arra eszmélünk, hogy nyakunkra hozta kínai, orosz, szerb stb. barátait. ÉBRESZTŐ!
paperboy
Haza és Haladás: Petőfi kontra Orbán

"A Hazát nem úgy fogták fel (Petőfiék), mint az orbánista idegengyűlölő és korlátolt nacionalisták, hanem politikai nemzetben gondolkodtak; vagyis nem homogén, főleg nem "fajilag homogén" etnikumban! "

"A globalizmus, a multi-nacionális struktúrák tehát nem voltak számukra mumusok - ezt csak a hazafisággal takarózó, magyarul beszélő,

!!! fideszes belső-gyarmatosítók !!!

számára látszólagos veszélyforrás, hiszen amúgy elismerik, hogy Magyarország képtelen lenne az önellátásra."

magyar-gyaur.blog.hu/2023/01/07/haza_es_haladas_petofi_kontra_orban

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.