A XXI. Század Intézet  munkatársai azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondtak.

Puccsot szerveztek Schmidt Mária ellen – minden alkalmazottja egyszerre mondott fel

A hírt Schmidt Mária jelentette be a szervezet Facebook-oldalán.

Mint írta, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány fenntartásában működő

XXI. Század Intézet munkatársai, köztük Lánczi Tamás, az Intézet igazgatója a mai napon váratlanul és puccsszerűen, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondta munkaviszonyát."

Schmidt hozzátette, hogy "a munkatársak döntése kockáztatja a XXI. Század Intézet tevékenységét, különösen az önkormányzati választási kampány előtt végzett kutatások publikálását, valamint a Kormány által meghirdetett, >>30 éve szabadon<< Emlékév egyes programjainak megvalósulását."

Megjegyezte azt is, hogy "bár az igazgató és néhány munkatárs döntése nehéz helyzetbe hozza a Közalapítványt, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a XXI. Század Intézet a vállalt feladatait zökkenőmentesen végezze".

Lánczi Tamás korábban a Schmidt Mária tulajdonában került Figyelő főszerkesztője volt. Márciusban mondott le, miután kiderült, hogy a lap beolvad a fideszes médiaholdingba, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványba.

Forrás: hvg.hu

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Tökkelütött gonosz kur...a. Amúgy a történelemhamisításhoz miért kellenek neki szakemberek eleve... Majd az álhírgyártó patkányaikkal megcsináltatják ezt is..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Tökkelütött gonosz kur...a. Amúgy a történelemhamisításhoz miért kellenek neki szakemberek eleve... Majd az álhírgyártó patkányaikkal megcsináltatják ezt is..
Klubtag
@papa.49: ...de azért elég sokáig kiszolgálták a kártételében... :o(
Sámannus
Így is lehet támadni a rendszert, ha ez az kar lenni. De a rendszer védelmében is lehet a kirohanás, ha kívülről szervezik.
Maxipocak
Ez ám a totál gebasz ugye, kancsal ribanc...
CsipkeRózsa
@görbetükör: Szerintem a "gerinces embereket" a XXI. Század Intézet munkatársaira csak idézőjelbe téve lehet értelmezni. Csináltak ők elég sok szemétséget a hazugságaikkal, rágalmaikkal.
lampa laz
Láncziért nem aggódom, mert őt nem hagyják az útszélén, full fideszes. Fognak neki találni egy jó zsíros állást. Hát kancsalmarcsa meg így járt. Azokkal az egy irányba mutató szemekkel még az is csoda, h észrevette, h nincsenek beosztottjai.
vacsi
"Schmidt hozzátette, hogy "a munkatársak döntése kockáztatja a XXI. Század Intézet tevékenységét, különösen az önkormányzati választási kampány előtt végzett kutatások publikálását, valamint a Kormány által meghirdetett, >>30 éve szabadon
namihami
Akkor most fog mégcsak igazán ferdén nézni kedvenc Marisunk a világra.
CsipkeRózsa
Ez a kép Schmidt Máriáról talán még a valóságnál is borzasztóbb.
Lepényleső
Állítólag igaz az,hogy az ember lakva ismeri meg a másikat?
Ennek tükrében,az ország nem ott lakik ahol ezek?
görbetükör
@CsipkeRózsa: de legalább náluk van egy határ. Sokan nem mondhatják el ezt magukról.
görbetükör
@namihami: @CsipkeRózsa: Nem a külsejével van gond. A látáshibájáról sem tehet.
Igazán szánalmas lenne, ha más kifogást, kritizálni valót nem találnátok nála...
Peller Anikó
@CsipkeRózsa: Jóságos ég, ez lehet nem egy előnytelen kép, hanem tán éppen egy előnyös?
jesz
Namost hány ember is mondott fel? Öt? Tíz? Ez csak egy hatalmas fing egy biliben. Schmidt milliárdos, kőgazdag... nem fog kútbaugrani...holnap az izgalmakat levezetendő a fiacskájával elmennek Bécsbe vásárolni ezt-azt...estére már nem is emlékezik a felmondók nevére.
namihami
@görbetükör: A gonoszkodás elsősorban nem is a külsejének szólna, ha az nem állna szinkronban a mindenáronvaló belső megfelelési és pénzlenyúlási kényszerével. Nem a Fidesz-elvek betartása, hanem azok akármiáron való kiszolgálása teszi ezt a cselédet ellenszenvessé. Ami mellett persze a pénz utáni sóvárgása is tipikus fideszessé avanzsálja.
"" Szopok, nyalok, gombot varrok!""---tipus.
görbetükör
@namihami: A gonoszkodás az írások szerint a külsejének szólnak. Merjenek konkrétabb kritikát, ne ilyen olcsó módon fejezzék ki ellenszenvüket.
Igy aztán nem csak a kritizált, de a kritizáló is kevesebb lesz.
nezelodo
@human: Nem ő lenne az első, akit a lomtárba hajít, értékesebbektől is megszabadult már, pláne, ha a hatalmát veszélyezteti.
Dr plágium
Ma-Riskát nem sodorta veszélybe senki. Maradt egy embere aki nyilván minden ukázt teljesíteni fog. A kilépőknek bizonyára már nem bírta a gyomra a bődületes hazugságokat. Vajon feltűnik Ma-RISKA főnökeinek, hogy egyetlen ember maradt? Azért ez már erős jelzés hogy valamit qrvára elbaszott a RISKA.
Nessy
@Dr plágium: Ilyenkor jön a szokott szöveg! Azért lépett ki, mert a megnövekedett feladatok már meghaladták a képességeit, különben is pocsékul dolgozott ( még ha előtte egy hónappal premizálták is.a jól végzett munkájáért), jobb is hogy kilépett stb. Majd csak akad jó pénzért pár haver, rokon akit felvesznek.
colibri
Ha puccsot szerveztek ellene, akkor így járt. Cseppet sem sajnálom.
Desischado
Remélem, ez annak a jele, hogy elkezdtek menekülni a süllyedő hajóról! Adják az égiek!
szaboria1
@human: Kezded kapiskálni Mariska is lapátra kerül.
dr. prédikátor
Én meg már azt hittem hogy a kancsi marcsát puccsolták meg!!!Mocsok egy ribanc!!!
görbetükör
@bakcsubakka: és Kit érdekel,hogy te kit tartasz randának? Számomra a politikus, vagy bárki nem ettől szimpatikus, vagy ellenszenves.Ez itt most nem szépségverseny,hanem az ország sorsa,alakulása a fontos.
Érzelmi alapon állást foglalni külsőségben - miféle elvárásaid vannak neked?
volvós
Nyugi kancsipicha !!! A deákdani kislány ott liheg alattad...
justhpeter
Dolgozik az erózió a NER-ben. Nem sok érték volt benne, de ha már a minimális érték is kifolyik belőle, akkor csak a bűzös, semmire nem való aljadék marad benne. Hosszú távon nem is lehet más a NER, hiszen a ganajra épült.
görbetükör
@volvós: Mondd, te most mennyivel vagy különb, mint azok a fideszes bunkók, akik Nagy Blankát gyalázzák?
Nem lehetne felhozni inkább mindazt a hibát, rosszat, kárt, amit okozott? Női mivoltában, külsejében kell mocskolni?
Eladott Ország
Könnyen elképzelhető, hogy valóban puccsról van szó. Lánczi nem az az ember, aki egy ilyen lépést önállóan, a Párt jóváhagyása nélkül, vagy éppen a Párt utasítása nélkül, megtesz. Schmidt Máriát eddig Orbán valamilyen rejtélyes okból erőteljesen támogatta. Most lehet, hogy Schmidt az orbáni kegyencek szokásos sorsára jut. Amikor már nem lesz uniós lóvé amit el lehet lopni, ezek úgy fognak egymás torkának ugrani, mint a veszett hiénák. Óh, ez igazán csodás történet. Emlékeztet minket arra, micsoda élmény lesz megfigyelni, ahogy a NER belülről felrobban, és prominens tagjai egymást teszik tönkre... és mindenki atyuskája a padlón szarban-hugyban fetrengve szenvedett ki, mert senki sem merte kockáztatni a kivégzést, hogy hívás nélkül benézzen a szobájába... óh, Sztálin elvtárs, népünk kedves vezetője!
1magyar
Jó szar főnök lehet, ilyen esetben őt kell azonnali hatállyal elküldeni!
Eladott Ország
" Ó szemtengelyferdülés ne hagyj el" ( Eredetiben: Oh! irgalom atyja, ne hagyj el.) Arany János: ÁGNES ASSZONY
Deák Dánielen kívül mindenki felmondott az intézetnél.
- S.Maria: "Egyedül vagyunk Dani, vetkőzz!" i.ytimg.com/vi/iVcqXnCBd_g/hqdefault.jpg?v=5b6b3969
Deák Dániel az élő példája annak, hogy az elhagyott oltárnak is lehet mártírja.
kokopelli
@görbetükör: ..én mindíg azt hittem,hogy a nők elsősorban a megjelenésükre adnak,mert valljuk be,"ő"k a
szebbik nem!Egy hölgy annyi lóvéval a háta mögött nem tud egy fodrászt,egy personal stylist-et foglalkoz-
tatni? Védelmére hozom fel,hogy a kedves írogatók nagy része promt a külsőségekbe kapaszkodik bele!
(Merkel...stb.) Én csak azt hozom föl ellene,hogy nem véleményez,hanem kioktat!Sokszor háttérismeret
nélkül egyoldalúan (jobbsan)!
Dr plágium
@1magyar: Az itt nem számít. Elég ha az oktatást nézed. Számtalan esetben kiderült, hogy a kinevezett iskola igazgató szakmailag alkalmatlan a posztra mégis ott marad.
1magyar
@Dr plágium: Bizony így van, legalább 50 éve így van, de lehet, hogy mindig is így volt.
görbetükör
@kokopelli: Nagyon nagy utópia lenne egy olyan elvárás egy vitafórumon, ahol egymás tisztelete az első, ahol a konkrét tények, érvek-ellenérvek vannak ütköztetve?
Akár férfi, akár nő, a sértés sértés. De már önérzet sincs, mert simán szóba áll továbbra is mindenki azzal, aki olyan mértékben sérti, amit tisztességes ember nem visel el. És nem hogy továbbra is beszélget, de rákontráz.
Meddig mehet még ez?
görbetükör
@kokopelli: Még valami. Én férfitől is elvárom, hogy ápolt külseje legyen. Ha mégsem olyan, akkor sem sértem meg. Egy vitafórumon az én elvárásom a kulturált megnyilvánulás - és pont.
evacica
Nem lehet tudni, hogy valójában mi történt, de nem sajnálom se MARISKÁT, se a XXI század Intézetet! Egy történelem hamisító banda, Orbán talpnyalói rengeteg közpénzért a nép hülyítéséért! Normálisan gondolkodó ember nem veszít vele, se nem kell félni mennek majd gerinctelen emberek sok pénzért oda!Lesz utánpótlás!
kokopelli
@görbetükör: ...anyánk mondta: "...azzal,hogy ápoltak vagytok "másokat" is megtiszteltek a megjelenésetek-
kel!" Szegény négy férfit "tartott rendben" !
görbetükör
@kokopelli: Majd ha a férfiak egyszer felnőnek és nem kell őket rendben tartani, hanem azt maguktól is megteszik, akkor lehet jobb és értelmesebb világ!
görbetükör
@kokopelli: Egyébként már lassan az az érzésem, hogy ezekkel a külsőségekkel direkt van félretolva a lényeg.
Mert nem az az érdekes, hogy Schmidt Mária hogy néz ki, hanem hogy mit tesz.
Hogy végre, vannak emberek, akik azt mondják, nem akarják így tovább.Mert mi is a mozgatója ennek a nőnek? Amit kijelentett korábban: akinél a pénz és a hatalom, annál az igazság. No, az ilyen embereknek lehetőleg minél kevesebb beosztottja legyen.
Szóval ez a lényeg és nem az, hogy hogy néz ki. Vagy ez sokaknál kényelmetlen? Könnyebb a fórumozókat mocsokba rántani és közönséges módon megnyilvánultatni?
Ez az, amit én a környezetemben nem viselek!
Hari
Egyáltalán szükség van erre és a hasonló sóhivatalokra ?
Jozefina
Normális ember nem is tud megmaradni a környezetében!!! Ehhez nem kell puccs, csak józan ész!!!
kokopelli
@görbetükör: ...én is az anyánktól tanultam,és állítom hogy nem hiába! (a főzőcskézést is, ami ma is segít az
egyszemélyes háztartásomban!)
görbetükör
@kokopelli: Általában így van. De egy felnőtt ember elsajátíthat sok mindent, amit gyerekkorában nem tudott megtanulni. Ha akar.
görbetükör
@kokopelli: - egyébként a főzőcske mellett jó modort is szoktak általában tanítani az anyukák. Akire meg nem ragad, ott sem biztos, hogy a mama volt rossz tanító.
Egy felnőtt ember megjelenése, viselkedése saját egyéniségét tükrözi.
kokopelli
@görbetükör: én mindig anyámra gondolok,amikor a szineket vizsgálgatom,hogy passzolnak-e egymáshoz,a nyakkendőnél, a cipőnél, a zokninál a kabátnál stb.Azt hiszem,hogy a mama tanítgatása marad meg örökre!
...és az úgy jó...! (;-))
görbetükör
@kokopelli: Mert még talán nem nőttél fel egészen, nem alakult ki saját ízlés. A másokkal való tiszteletadáskor is visszagondolsz egyébként arra, édesanyád hogy is tenné?
kokopelli
Sajnos felnőttem,és az izlésem is kialakult! A barátok "jojo" effektusom miatt arra vártak,hogy mikor
hízom ki ill. mikor fogyok ki a "cuccaimból",mivel az utazásaim során nem tudtam ellenállni a vásárlásnak!
Az "outlet centerek"-et soha nem tudtam elkerülni,aminek a nejem is örült,mert neki is leesett mindíg va-
lami tőlem! (ajándékozni is szerettem mindíg)
solidedge
- Csak egy pillanatig néztem félre.- nyilatkozott Schmidt Mária.
kereső
@görbetükör: Valószinűleg, akik a külsejével foglakoznak- azoknak nem is az tűnik fel, hogy milyen "nem szép", hanem az igénytelenség, amely a kinézetéből sugárzik- és az nem csak a küllemre vonatkozik, hanem a belbecsre IS!Romlott egy perszóna a lelkem- tipikus példája az oskolázott szervilitásnak, és hazudozásnak. Mert miért is kell most egyszemélyi rendszerváltó hőssé tenni orbánt?- mert az a 30 éves megemlékezés erről szól. Lehetséges, hogy munkatársaknak eszébe jutott- ők is hazugok lesznek, mert még túl sok a megélt emlékező!

És ez a külső-és belső igénytelenség sugárzik miniszterelnökünkből, a feleségéből a gyermekeiből, meg a susogó nadrágos mészáros lőrincből. Hogynne foglalkoznának ezzel a népek- megitéles szerint jogosan.
görbetükör
@kereső: van egy kérdésem. Te szereted a Colombo sorozatot?
kereső
@görbetükör: ha úgy adódik megnézem.
görbetükör
@kereső: Az igénytelen külső nem mindig jelent igénytelen belsőt.
Ismétlem, Schmidt Máriával nem a külső a gond. Arról mindenkinek lehet egyéni más és más véleménye.
Nem lehetne maradni az igazi kritizálni valónál? Vagy arról már nincs elég infó? Egyszerűbb ránézésre azonnal sértegetni?
Te fideszes vagy?
kereső
@görbetükör: Sejtem azért, hogy mire gondolsz- Colombó megunhatatlan-és levethetetlen ballonjára. És arra, hogy ennek ellenére milyen zseniálisan oldja meg az ügyeket.
Nos, Máriánk meg "zseniálisan" hazudja a történelmet- és irja át. De a lógó haj, egy nőnél mindenkor igénytelenséget jelent.
kereső
@görbetükör: Közben irtam- na, de már az első hozzászólásban IS! jeleztem, hogy mi a bajom vele, valójában.

Légy szives ne sértegess- nem igazán szoktam foglalkozni mások külsejével, de Te és @ kokopelli teljesen leragadtatok ennél az attitűdnél a cikk kapcsán. Én csak rátok reagáltam valójában. A cikkről meg két mondtaban leirtam, hogy mit is gondolok az egészről.
görbetükör
@kereső: Egy igénytelen nő is lehet tisztességes és jó szándékú.
Sajnálatos módon átveszi a többség a fideszes tempót. Külsőt kinéz és azt ócsárolja. Mint Nagy Blankánál, de ott ugye fel van háborodva, akinek nem tetszik? Pedig a szabadszájúság a nőnél fokozottan nem szép, igaz?
Szóval ha marad a külsőség utáni ítélkezés fontos ügyekben, akkor a választásokon elegáns szépségkirálynők, meg kigyúrt, de öltönyös daliákra lehessen csak szavazni.
Biztos minden jobb lesz. :(
görbetükör
@kereső: A cikkről én is leírtam a véleményem. De leírtam a kommentelőkről is. Egyelőre nem tilos.
És nem sértegetlek, de fideszes tempót látok nálad és figyelmeztettelek!
görbetükör
@görbetükör: Még valami. Teljesen jogosan ragadtam le a cikk kapcsán, mert szerintem rossz irányba megy a kritika. Erre szerettem volna mindenkit figyelmeztetni, akit érint.
kereső
@görbetükör: Lheteséges- de !!! Nem én kezdtem el foglakozni Schmidt Mária külsejével, hanem TI!!-és akkor rám kened a fidesses tempót. Máriát én a külsejétől függetlenül tartom egy oskolázott- hiszen phd-s történész ,és egyetemi oktató- szervilis hazudozónak. Úgylátszik, hogy csak azt olvastad el ahozzászólásomból, ami a külsejére vonatkozik.A többit meg már nem. És mi az hogy figyelmezetettél? Nekem nem lehet véleményem- akárki külsejéről is?/attól függetlenül, hogy nem vagyok fidesses? A Nagy Blankához meg hozzá sem szóltam, annyira undoritó volt az egész, amit műveltek vele- és az itteni megnyilvánulások némelyike IS! Végül is már csak az nem világos, hogy mire is figyelmeztettél?
görbetükör
@kereső: esetleg olvass vissza, vannak sértő megjegyzések, amik női mivoltában és külsejében sértenek. Te ezeket védted, gondoltam, hogy visszaolvastad. Ha nem, akkor addig nem kellene hozzászólni.
Azon kívül ha nem is vagy fideszes, de sajnos talán tudat alatt, de átvetted a stílust és mindenki, aki hasonlóan közönséges. És ez szinte a Propeller majdnem minden hozzászólójára igaz.
Meg kellene gondolnod és nem sértésnek venni. Mert ez is fideszes-tempó ám!
görbetükör
@kereső: Még valami. Tény, hogy az itt levő fideszesek, kormánypártiak bicskanyitogatóan elfogult, igazságtalan véleményeket írogatnak, de ez senkit nem jogosít fel arra, hogy közönséges legyen.
A kultúrember akkor is kultúrember, ha felidegesítik. Persze, néha bocsánatos ha valaki kiakad, de nem az első zsigeri reakcióként.
kereső
@görbetükör: @görbetükör: meggondolom-..., de hogy pontosan ebbe kötsz bele, azt nem értem. Mert ennek az egésznek nem ez a lényege- és csak elterelő hadművelet-és csócsálni való projekt a lényeges dolgok mellett: az OSZK kiebrudalása-és ezzel tönkretétele ( szakemberek mondják!!), az MTA helyzete, a microsoft ügy, orbán "magán útja" a portugáliai Fatiméba , a 330 Ft/eur árfolyam...és lehetne még hosszan sorolni.És, ha megengeded- de fenntartom, hogy az ilyen pozicióban lévő emberek azért ne legyenek már kiskutya szájából szalajtottak öltözködésben, egy nő adjon a frizurájára, ha nagy nyilvánosság előtt megjelenik nap-mint nap- főleg ha ennek ára nem a kenyérre való neki.
görbetükör
@kereső: Ha megengeded, szerintem a lényeg a lényeg. Lázár, vagy Hoffmann Rózsa ápolt külsővel rendelkeznek - mégsem nyerték el a szimpátiámat.
Schmidt Mária sem a külsejével járult hozzá az ellenszenvemhez.
És más dolog valakit azért kritizálni, mert ápolatlan és megint más ócsárolni női mivoltában és kancsalságában, amiről tulajdonképpen nem tehet. Még akkor is, ha a fideszesek zömének a fogyatékosság undorító.
Ismétlem, nem kellene átvenni a fideszes tempót.
kereső
@görbetükör: Ha olvastál- akkor tudod, hogy egyetlen biráló szót nem szóltam a született kinézetéről. Arról szóltam, amiről tehet- az öltözködésről, a megjelenéséről- amibe bele tartozik a lógó, csapzott frizura IS!.
Na de hagyjuk ezt a polémiát. Vannak ennél fontosabb dolgok, földön-és égen.
kereső
@görbetükör: nekem sem, de azért mindjárt más az az első kép! Nem?
görbetükör
@kereső: igen, de egy olyan témánál szóltál bele, ahol azt írtam, nem emiatt kellene kritizálni. Esetleg, ha visszaolvasnál, hogy milyen írások késztettek közbeszólásra... de a felületesség, a zsigeri reakció megint olyan, amivel nem tudok mit kezdeni. :(
De én lassan befejezem, mert leírtam a véleményem és nem szeretném ismételgetni magam.
görbetükör
@kereső: Tudod, a kulturált megnyilvánulás legalább ennyire más lenne a kommentelők részéről is. És az nem a kritizált személyétől, külsejétől függ, hanem a kritizáló modorától.
kereső
@görbetükör: Kultúrálatlan voltam veled szemben?
görbetükör
@kereső: Nem. De a kritizált személlyel szemben néhány kommentelő az volt és te velem szemben hoztál fel ellenvéleményt.
Tényleg kell ezt még ragoznom? Vagy te meg vagy elégedve az itt kommentelők kulturáltságával? Egyáltalán nem zavar?
kokopelli
@görbetükör: (10:26) ..nem kényelmetlen neked,hogy látatlanul és ismeretlenül te is a pszicholó-
gust játszod? Arról nem is szólva (írva) hogy mindenkit kritizálsz. A kritizálókat is kritizálod!Te győztél
mert a tied a "kritika a négyzeten"!!...Ende der Durchsage!
görbetükör
@kokopelli: Nekem az lenne kényelmetlen, ha a közönségességet szó nélkül hagynám.És ha az érvek alapján te úgy véled, hogy erre csak egy pszichológus képes, akkor inkább fejleszd magad kicsit, mert rád fér!
kokopelli
@görbetükör: Ismersz? Nem?Akkor nem tudhatod,hogy "mi fér" rám! Biztos nem egy amatőr pszihológus,mint te!
Olvasd vissza,hogy ki jellemezte vakon a másikat látatlanban! Ende der Durchsage!!
görbetükör
@kokopelli: én mindenkit csak megnyilvánulása alapján jellemzek. Ha rossz is a véleményem róla, nem sértegetek senkit.
Ennyi.
papa.49
Tudjátok milyen szar ha az ember nem tudja a főnök éppen hová néz ))))))))))))))))))))))))))))))))))
volvós
@görbetükör: Senki sem kérdezett, inkább a cikkre fókuszálj kedves !!!
görbetükör
@volvós: Ez egy nyílt fórum itt bárki elmondhatja a véleményét kérdezés nélkül is. A cikkre fókuszáltam egyébként is, próbálj szövegértelmezni!
Macskaszem
A Simicska tv-nél is így kezdődött, az orbáncsicskák sorra felmondtak. Lehet, hogy Mariskánk is benézte a pályát (azzal a két szép szemével) és éppen partvonalra került, csak neki nem szóltak? Majd észreveszi.
kokopelli
@volvós: ...nem veszed észre,hogy ő a fórum "anyja"! ...,de sok közmondás van az "ilyenekre"! (;-))
volvós
@kokopelli: Nem, csak qrwára rühellem, hogy egy vadidegen picsa rendre utasítson. Ez tényleg egy olyan oldal, ahol mindenki elmondhatja a véleményét a CIKKEL KAPCSOLATBAN, és nem a másik kommentelő fikázása a cél. Az ilyen éljen nemi életet a dildójával !!! :-)))))))
kokopelli
@volvós: ...én egszerűen lesß@rom az ilyen amatőr-pszichológusokat! Ők olyanok,mint a telefonos
"röntgenszakorvosok"!...mint a shikari,a nemzeti hovatartozás megállapításával! A cikkek csak "útban
vannak nekik!...és mi van,ha szakít a dildójával? ...igen frusztráció a köbön!!! (;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.