Az egészségügyet nevezte a jövő évi költségvetés egyik nyertesének Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője. A kormánypárti politikus, a parlament népjóléti bizottságának elnöke az Országgyűlésben kedden zajló egészségügyi vitanapról tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a vitában az ellenzék semmilyen konstruktív javaslatot nem tett, ellenben Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a DK elnöke újra előállt a fizetős egészségüggyel.

Gyurcsány Ferenc, a szocialisták és a liberálisok csak abban tudnak gondolkodni, hogy "a betegek ügye biznisz", csak azt nézik, mit lehet eladni – fogalmazott. Selmeczi szerint míg a 2010 előtti egészségügyet például a vizitdíj és a patikaliberalizáció jellemezte, addig

a 2010-ben hivatalba lépett kormány kiállt az erős és jól szervezett magyarországi egészségügy mellett.

Első lépésben el kellett kezdeni rendezni az egészségügyi dolgozó bérét, amire 2010 óta 300 milliárd forintot fordított a kabinet, 500 milliárdból pedig fejlesztéseket hajtott végre – mesélte a Fidesz képviselője, kiemelve, hogy a bérrendezés folytatódik, jövőre 100 milliárd forint plusz forrást fordítanak rá.

A Fidesz ugyanakkor tisztában van az orvosok, ápolók elvándorlásának, pályaelhagyásának problémájával, de a kormánypárt reméli, a bérrendezés segít abban, hogy minél többen visszatérjenek – mondta, megjegyezve, hogy a rezidensek ösztöndíjprogramjával eddig 3400 fiatal orvost sikerült itthon tartani. A megoldandó feladatok közé sorolta azoknak a körzeteknek a betöltését is, ahol nincs háziorvos.

A parlamenti vitanap tanulságának Selmeczi Gabriella azt tartja, hogy programja csak a Fidesz-KDNP-frakciónak van, amely "2010 óta takarítja a romokat".

A Budapestre tervezett új kórházat firtató kérdésre a kormánypárti képviselő azt válaszolta: a Fidesz-frakció felkérte a kormányt, készítsen programot arra, hogyan lehet javítani a fővárosiak és a környékbeliek ellátását. A kabinet arról tájékoztatta a képviselőcsoportot, hogy több terv is van: az egyik szerint egy új nagy kórház létesülne Budapesten, de vannak más elképzelések is. A Fidesz úgy tudja, még nem született döntés – közölte, megjegyezve, hogy szerinte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár témában adott válaszát kissé félreértették.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
kifli-csücsök szenyátorina mindig meg tud újulni (és ehhez még ujjazni sem kell), még mindig rá tud tenni egy lapáttal arra a tömény bornírt baromságra, amit ő jelent!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
kifli-csücsök szenyátorina mindig meg tud újulni (és ehhez még ujjazni sem kell), még mindig rá tud tenni egy lapáttal arra a tömény bornírt baromságra, amit ő jelent!
ila51
Egy napot legyen a Péterfyben a főorvos mellett ...
Clavigo
..és ez az agyatlan p..na ( is ) ott ül a parlamentben..
nezelodo
Nahát, azt nem mondta, hogy megvédték, mint a MNYUP-ot? A rinocéroszok majd ezektől könyörgik ki a vastagbőr növesztésének titkát.
Clavigo
Az m.ny.p. vagyonokért is kiálltatok -megvédtétek,..
Fradigege
A fszt állt ki. A zsírmore megmondta, hogy a nők ne menjenek politikusoknak, mert az milyen kemény. Gabika húzzá' haza a konyhába szülni!
Hellcat
Ez a ringyó meg honnan került elő...atya úr isten...Áruld már el te nyomorék agyhalott...Hol a látszata annak a temérdek pénznek amit belenyomtatok az egészségügybe? Mert a romos kórházak, az eszközhiány és a tüntető elégedetlen ápolók nem azt mutatják, hogy minden olyan rohadt jól halad előre.
felnőttem kissé
Egyetlen kérdésem Gabriellához, Miért VIP. rendelőkbe, kórházakba járnak csak és kizárólag.Vagy csak azokra fordítottak ennyit évek óta, értem, igy én is elégedett lennék. Átmegy fizetősbe az egészségügy ? menjen. Tendencia. A 97 %- nak tellik - e ? Se tb.-ből se zsebből ezt most boritékolhatja bárki aki kétkezi munkából él.
vukkocska
Erre mondják: ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna. Mindig tud rátenni egy lapáttal.
Rózsika Hatházi
Kifli! Látom szemüvegre szorultál, de azzal sem látsz semmit! Szemészeti vizsgálatra a várólista másfél hónap. Milyen jól szervezett, erős egészségügyről bugyborogsz?
wagabund
most is van vizitdíj, csak többe fáj...
wagabund
@felnőttem kissé: ha megengeded megpróbálom megsaccolni, miért járnak VIP rendelőkbe, kórházakba...

szerintem azért,nehogy már a húgyszagú szuszogó nyugdíjast kelljen néznie a folyosón, vagy esetleg egy nehezebb sorsú ember elkezdjen panaszkodni, hogy dejóóóhogylátomaranyoskááám..

na erre ő véletlenül sem kíváncsi...nem azért hozott ennyi áldozatot, hogy vegyülnie kelljen a rábízott néppel...

aztán lehet hogy nem ez az ok...
desert
"el kellett kezdeni rendezni az egészségügyi dolgozó bérét, amire 2010 óta 300 milliárd forintot fordított a kabinet, 500 milliárdból pedig fejlesztéseket hajtott végre"
Csókolom, tessék mondani melyik országban, mert hogy ebben nem az tuti? Persze vizitdíj... ez a varázsszó, az hogy a betegnek magának kell megvenni a gyógyszert, kötszert, elemet a vérnyomásmérőbe, ha kórház közelébe kell mennie az gondolom rendben van. Az a szaros 300 Ft, az volt ám az apokalipszis. Úgy örültem, hogy valahova eldugták jó mélyre ezt a ribancot, de sajnos megint felszínre került, mint a szar a vizen.
coni
Ha az egészségügyet is rászignálták az eltakarítónőre az azt jelenti, hogy az egészségügynek is vége mint a nyugdíjrendszernek.
dr. prédikátor
Csak nem kiengedték a vigyorgóból ezt a pichát??? De úgy látszik az elmeállapota nem változott, csak romlott!!!Fütyisz birkák!!! hol marad az éljenzés??Elkoptatok mint a libafing!!!
soljanka
Ne felejtsük el, hogy a zemberek leszavazták a 300 forintos vizitdíjat.
Meg azt sem, hogy odadták a magánnyugdíjukat a maffiózónak.
Meg visszatapsolták ezt a bandát.
Meg még most is a fideszre szavaznának.

Vagyis minden rendben. Ahogy Kiflicsücsök mondja.
staro
Honnan kukázták ki ezt a luvnyát már megint?
Toby
Köszönjük kiflicücök ! Inkább mondj időjárásjelentést !
bence
Tudod miért álltál te ki kusza fogú ? Hogy elvedd a az emberektől a 3600 millió magánnyugdíjat !Erre aztán büszke lehetsz ! Kívánom neked , hogy amikor rád jön a nyavalya , mert abban biztos lehetsz , hogy eljön az az idő ! Akkor te is ugyanolyan kezelésben részesülj , mint amiben MI a milliók !!! Na az lesz neked az utolsó rúgásod !
bence
@Hellcat: ! Tényleg nem tudod , hogy hol ?! Csak hogy tudd ! Elárulom Neked ! A ZSEBÜKBEN !!!
verőce21
Sajnos, szegény barátom, Z. nem tudta végigvinni a korszerűtlen és gazdaságosan nem fenntartható kórházmegszüntetéseket, ami után egy csapásra megszűnnének a várólisták. És amiben kiszerveznék vállalkozásba a passzív ágyakat, elfekvő osztályokat.

Pedig ezzel a programmal, egy új párt nyerni fogja a választásokat! Óriási az igény rá. :)
Cicamama55
Lázas, félre beszél most is, mint az egyéni nyugdíjszámlákról anno...
sgyuri2003
Ezt a nőt össze kellene zárni rezsi szilárddal. Nem sok zavart keltenének az intelligenciák harcával.
Törölt felhasználó
Nagyon sullyosan hülye szegény, de ehhez még önbizalma is van. Ilyen nőket szívesen lát a fidesz köreiben.
glorianna
Tetszik a cím. Kérdés: melyik országban állt a kormányunk az eü. mellé?
Pipec56
Most ez a parlament nevezetű épület mi? Parlament vagy diliház? Tiszta hülyékkel van tele.
simmering73
Ennyire tellett? Kívül szőke, belül sötét, mint a vakond belső zsebe.
simmering73
@Pipec56: A grazi Pszichiátria kihelyezett tagozata.
justhpeter
Nem tudom eldönteni, hogy ez a tünemény Orbán egyik udvari bolondja, vagy csak egy aljas provokátor.
papa.49
,,Kuszafogú,, csaplárosné húzzál el a 3.14. ába, sürgősen!!!
prime777
@justhpeter: Ez egy aljas csaj.
A Fidesz valagát nyalja nem kis pénzért.
Gondolj már bele! - hol tudnák ezt a nőt alkalmazni,ha nem a fideszben?
Ez éhen halna a saját eszétől.
Tipikus ugyanaz mint a kunfalvi nóra,aki Juhász Péterrel genyázott.
A magyar nép legalja,pénzért mindenre kapható férgek.
Sok ilyen magyar van manapság ez a baj.
cs.n.
Ki kaparta elő Selmeczit, Habony, Rogán, esetleg Kocsis? Mindenesetre gratuláluk ehhez a remek kommunikációs húzáshoz.
Desischado
Rohadt ribanc, amikor 5 hónapot kell várni egy sima endikronológiai vizsgálatra, akkor neked rendben van az egészségügy?! Hogy rohadnál meg elevenen, te hazug dög!
kkalman
A Kossuth téri pszichiátria zárt osztályáról szökött ki ez a hülye 3,14cha, hogy megint baromsággal árasztja el a sajtót? Én is rendben találom az egészségügyet, hogy egy gerincműtétre két évet kell várni.
Idióta, takarodj vissza a zárt osztályra!
Yoda69
Mi van kuszafog, visszatertel a politikaba?
bakegya
@Yoda69: ez még él?-csakkk kérdezem.
bakegya
Maga kérem kiállhat már bármelyik utcasarokra is ...ingyen is kínálhatja a ...mondanivalója már senkinek...nem mondd ...semmit...csakkk magát égeti...a korrupt átpolitizált pocsék közszerepléseinek és cselekedeteinek okán.NYÁLGÉPESÍTETT ENERGIÁKKAL A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁST MÉG TERHELNI HÁTRAMOZDÍTANI BŰN ÉS NEM ÉRDEM.
MÉLTATLAN KORMÁNYT FÉNYEZNI BLŐDSÉG.
Azt azért szívesen megkérdezném kellő higéniával magácskától-mennyit fizetnek a fideSS-keresztények (sose voltak)a zártosztályukon,egy amolyan jól karbantartott,nem fiatal takarítónéninek?
Yoda69
@bakegya: Ugy tunik eldegel, az adonkbol.
bakegya
@Yoda69: ...és a ROSSMANNRA költi-de egyetlen lukára se kényes azt már beigazolta.
lampa laz
Apád is lapáttal dobott anyádba, te gyárilagkészült házisüteményes manyupőr.
evacica
@prime777: Mert megéri neki. Ő sem SZEGÉNYEK KÖZÉ TARTOZIK ALAPOSAN MEGSZEDTE MAGÁT!Sok gerinctelen senki akik a pénzért mindenre képesek!
evacica
Na amit veled kommunikáltatnak az már szent, hogy tiszta hazugság!A nyugdíjakat is jól me4egvédtétek, úgy, hogy szépen lenyúltátok! Csak azt nem lopjátok el ami nincs! Krivánom, hogy te és családod valamint ez az egész korrupt bagázs ebbe az elcseszett egészségügybe gyógyuljon, amit te jónak tartasz!
sgyuri2003
Gabika !

köszönjük ne foglalkozzatok az egészségüggyel. Amihez nem értesz , ne piszkáld!!
Esetleg a nyugdíj-megtakarítások ellopásakor ígért egyéni számlákról és örökölhetőségükről számolnál be! Ha ekkorát tudtál hazudni és pofátlanul megint elkezdesz pofázni, miért várod el hogy bárki is higgyen neked.
Foglalkozz rezsi szilárd farkincájával orálisan, mert szellemileg és erkölcsileg vele vagy pariban.
verum
Egy szavazást ajánlok nektek. Szerintetek ki a hitelesebb:
1. Sándor Mária
2. Selmeczi Gabriella
szaboria1
Gabi nem a fogadat kellet volna lecserélni hanem inkább a fejedbe kellett volna egy kis rendet csinálni. A másik jobb ha csendbe maradsz mert még nagyon az emberek bögyében vagy a hazugságaid miatt.
papa.49
@verum: Egy szavazólapra fel se lehet írni a Sándor Mária után))))))))))))
nyanya001
Azért kellenek stadionok, hogy jobb legyen az egészségügy - állítja az államtitkár.
www.vg.hu/kozelet/politika/azert-kellenek-stadionok-hogy-jobb-legyen-az-egeszsegugy-allitja-az-allamtitkar-469201
Egészségügy megoldva !
wagabund
Dr.Selmeczi most reggel is gyurcsányozott egy kövéret..
Szerinte :...-Gyurcsány és a vele egy követ fújó ellenzék újból bevezetné a vizitdíjat...de szerencsére a nép anno okosan döntött, és egyhangúan elutasította az egészségügy kiárusítását...

na ettől felsírtam...
verum
A szőke nő mondja a barátjának:
- Nagyon kíváncsi vagyok a jövőmre. Szeretnék elmenni egy jósnőhöz, csak nem tudom, hogy tenyérjós, vagy gondolatolvasó legyen-e.
- Szerintem tenyérjós, mert tenyered, az van...
qrfly
bárki bármit is mond...egy ember életében meghatározó a szocializációja... kiflicsücsk a budaörsi reptér büféjében tette ezt...
Dr plágium
Erős és jól szervezett? Hát bizonyára az ha VIP ellátást kap valaki. Amíg hónapokat várunk egy-egy vizsgálatra, vagy a leletre addig erről nem beszélhetnének.
Feraj49
A saját egészségégügyi ellátásotokért valóban kiáltok,de a polgárokért nem.Frankon elcsesztétek ti is.Talán az elmúlt évben nem játékvasutat,meg stadiont kellett volna építeni!
human
Azt hiszem az Együttnek van egy szakpolitikusa aki háziorvos civilben. Ő elég épkézláb ötleteket mondott már évekkel ezelőtt is. De persze ezt hiba lenne kommunikálni. Inkább azt mondják, hogy az ellenzéknek nincs programja.
Mézike
@human: Talán mert a fideszben is van aki rájött hogy az illető értelmes dolgokat mond.
kkalman
@lampa laz: ma, 06:48 Jól megröhögtettél!
Peller Anikó
Az eü a legjobb úton halad a tervgazdagodásnak megfelelően. A kórházakat bezártuk mert majd épül helyette egy giga mega supper kórház aki mindenkit szépen meggyógyít.

Jaa, most látom, hogy nem épül.
Levendula
selmeczi!
A te édesanyád is meghalt az erős és jól szervezett egészségügy miatt?
Mert az enyém belehalt...
kukac50
Ezek csak a tüntetéseket akarnák elkerülni azért pofáznak!
Olyan gyorsan kellene pénzt adni a kórházaknak,ezt megszavazni mint Matolcsinak a fizetésemelést! Már ma!
mariaberta
Bár soha senkinek nem kívántam, hogy kórházba kerüljön, de neked nem ártana -úgy átlag emberként- megtapasztalni az általad nagyra értékelt kórházi ellátást.
namihami
Ne bántsátok a Gabutát. Ő egy univerzális nő, minden ügyben tud nyilatkozni, akármihez hozzá tud szólni. Igaz, még egy szellemi fogyatékoshoz képest is baromságokat, de ez az Ő értékéből semmit nem von le.
panellproli
Az ilyen szopós ribiknek már rég a süllyesztőben lenne a helyük, de persze az összes párttársának is.
advocat
Szeretném megérni, hogy ez így legyen. De nekem alig van 10-20 évem.
advocat
Ja! Gabika! A magyar egészségügy már akkor lemerült, amikor megépíttetted a miniszteri WC-d!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.