A Fidesz alapító tagja, jelenlegi EP-képviselője is elmondta véleményét.

Deutsch Tamás az idősotthoni fertőzéshullámról: "Karácsony Gergely, köszönjük"
Fotó: Facebook/Deutsch Tamás

Deutsch Tamás Facebook-posztban ment neki Karácsony  Gergelynek a Pesti úti idősotthonban történt fertőzések és halálozások miatt. Mint ismert, az otthonban a péntek reggeli adatok szerint 151 fertőzöttet igazoltak, 7 gondozott meghalt.

A bejegyzése azt sugallja, hogy az egészért Karácsony Gergely főpolgármester a felelős, ezt írja Deutsch:

210-zel ugrott meg a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, mert a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősek otthonában eddig már 151 igazolt koronavírus-fertőzött van.

Karácsony Gergely főpolgármester, köszönjük.

116 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ezek a kivénhedt fityiszesek kiérdemelték már karaktergyilkolásból a Premisszima díjat!
.
A párttitkára pedig 30 napja ébredt fel, hogy VALAMIT TENNI KÉNE a koronavírussal!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Ne neki köszönje, a barátja sokkal közelebb van, beszélgessen vele.
tudode
Ezek a kivénhedt fityiszesek kiérdemelték már karaktergyilkolásból a Premisszima díjat!
.
A párttitkára pedig 30 napja ébredt fel, hogy VALAMIT TENNI KÉNE a koronavírussal!
Sámannus
Mond má meg te büdös tapló mivel segítitek a munkáját? Te ganyéj hazaáruló a támogatást elhazudjátok és el sem számoltok semmivel. Nem azért küldtünk Brüsszelbe, hogy gáncsoskodj a bajban lévők sorsával. Ha nem tudnád az ingyenes egészségügyet kifosztottátok, A 300 ft-s budiforradalmatokat arra használjátok, hogy most magéra hagyjátok az országot. Most félre állsz és okádol mint egy állat és csak azt tudjátok elérni, hogy lesitek a hullaszámlálót, hogy mennyien mennek el, és mégszarosnak mennyivel nő belőle vagyona.
Pálinkás Pál
te tompi majom, ha én leírnám ide hogy neked meg a csürhédnek mi mindent köszönhetünk,sosem érnék a végére!!!
polar450
@Shikari: A gazdád mit tett január 9,.étől március 11.-ig?

„Tudatában voltunk, hogy a vírus elterjedt Kínában, emiatt már nagyon korán elkezdtünk készülni érkezésére. A figyelmeztető rendszert már január 9-én mozgósítottuk. Ez a rendszer az elejétől kezdve jelezte, hogy lehetséges: a vírus messzebbre fog terjedni. Szóval már az év elejétől, januártól kezdve kapcsolatban álltunk a tagállamokkal, amelyeknek információt adtunk arról, hogyan készüljenek, és arról, hogy valószínűleg ez a helyzet vár Európára is”.
Az Európai Bizottság kész megadni a megfelelő támogatást a tagállamoknak a koronavírus kezelése érdekében.
2020. január 29. szerda, 22:17
Stella Kyriakides, az unió egészségügyért felelős biztosa az Európai Parlament legutóbbi vitanapján elmondta, hogy a helyzet nagyon gyorsan változik, és ennek súlyos közegészségügyi következményei lesznek - idézi a nyilatkozatot az (MTI).
Málna
@Pálinkás Pál: Egy sima 'köszönöm' is elég lesz...:-)
solidedge
Cecilkét idézném aki azt mondta hogy a tesztek feleslegesek mert nem állítják meg a járványt. Köszönje Deutsch Cecilkének.
Nessy
Kinek a feladat a tesztelés? Ki mondta, hogy elég azokat, akik már konkrétan betegek! Eszébe jutottak az idős otthonok ahol több ágyas szobában laknak az idősek a tisztifőorvosunknak? Ahol ha egy betegszik, mire kiderül, hogy fertőzött, végig megy a fél intézményen?
A jelenlegi fene nagy egészségügyi támogatás kimerült a kórház parancsnokok kinevezésében, és talán egy hete kapnak védőfelszerelést a dolgozók, igaz, hogy feleannyit, mint kellene! Viszont Orbán lelkesen ellenőrzi őket, személyesen, hiszen ért hozzá!
Tompika, nagypénteken nem illik ám inni!
Sámannus
@Shikari: Örülj te faszkalap az" intézkedéseknek" baszki ha hülye vagy örülj mert van minek szarosok. mert elszeditek a pénzt a védekező önkormányzatoktól.
Józsipapa
SZARHÁZI PARAZITA PATKÁNY !!!
A TOLVAJ FŐNÖKÖDNEK KELLETT VOLNA 3 HÉTTEL EZELŐTT MEGFELELŐ
MENNYISÉGŰ SZÁJMASZKOKAT - VÉDŐRUHÁZATOT és TESZTET - TESZTET és MEGINT CSAK TESZTET
BIZTOSÍTANI !!!
Joker
AZ ORBÁNNAK 100 % felelőssége van minden történés vagy megnem történés tekintetében ,ezt vállalta ,ezt akarta magának ,teljesen világos még a hülyének is . + szavaztatatta magának !
Áder március 30 .án írta alá . innentől minden az Ovié ,az élő a halott ,a gócpont a nemgócpont . Csókolom !
Nincs miről beszélni .
polar450
@Shikari: Nem adtl érdemi vélaszt, nem ism kehet, nem tettek semmit Ornánék!

Kari Geri:
Karácsony a felelősségről.
A főpolgármester azt mondta: félreértés, hogy a védőfelszerelést a fenntartónak kellene biztosítania, ez ugyanis a járási hivatalok dolga. A főváros állítása szerint ennek ellenére "nem dőlt hátra", a fővárosi idősotthonokban használt védőfelszerelések elsöprő többségét eddig ők biztosították.
Örültünk volna, ha jöttek volna segíteni, ez kétségtelen
- válaszolta Karácsony Gergely arra, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken azt állította: a kormányhivatal népegészségügyi munkatársai eddig nem ellenőrzést végeztek az idős otthonban, hanem segítséget és védőeszközöket nyújtottak.
A főpolgármester ugyanakkor több jegyzőkönyvvel is igazolni tudja, hogy a helyi védelmi bizottság megbízásából a főváros kormányhivatal egészségbiztosítási főosztálya ellenőrizte a fővárosi fenntartású idősotthonokat, és semmilyen szabálytalanságot nem tárt fel.
Az ellentmondásról megkérdeztük a Budapest Főváros Kormányhivatalát. Azt kérdeztük, hogy ha nem ellenőrizték a fővárosi idősotthonokat, akkor mi alapján készítették el az április 8-ai datálású jegyzőkönyveiket a kormányhivatal Egészségbiztosítási Főosztályának munkatársai. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.(Index)

Tehát vannak rezsi hivatali jegyzőkonyvek, melyek Karácsonyt támasztják alá. különben nem hivatkozna rájuk!
SystemError
Vajon a drogosok dílereinek kapcsolati értéke most mekkora rizikófaktor lehet...?:)
jesz
ez a gusztustalan ember szól be Karácsonynak? Aki mostanában látta közelről Deutschot, és látta Karácsonyt, annak röhöghetnékje támad.(vagy sírhatnékja, hogy ilyen rém képvisel minket brüsszelben)
Józsipapa
Karácsony Gergely ! - borítsd rá a bilit erre a szarházi bandára !!! - Cecilkére ; és a többi ganéra, mint
Kovács Z - Deutsch - Hollik - Dömötör - Orbán Balázs - Farkas Örs - Nacsa - Budai - Fürjes Balázs -
Akik folyamatosan hazudnak az arcunkba az együttműködés jegyében !!!
ÁLSZENT KERESZTÉNYDEMOKRATA BANDA !!!
nezelodo
A kórházak állami fenntartásúak. Hány kórházi dolgozó fertőződött meg a szűrések elmaradása, és a védőeszközök hiánya miatt, mennyien kerültek a hanyagság miatt karanténba? Alighanem nem szorul magyarázatra, hogy az eü intézmények nem éppen sport finanszírozottak.
Béla333
Tesztelték az idősotthon lakóit, amikor kórházi kezelésből hozták őket vissza?
Ha nem, akkor az bizony a korlátlan felhatalmazással bíró Fidesz felelőssége!
A kórházi dolgozók, a körzeti orvosok időben hozzájutottak a szükséges védőfelszerelésekhez?
Ha nem, akkor az is a Fidesz/Orbán felelőssége.
Mocskos szájú Ducs Tomi ha már segíteni nem tud, legalább hagyja a többieket dolgozni!
Zsopiale
Agyhalott szarbángeci segglakó tolvajtompika még baszakodni sem tud normálisan... mert még ehhez is hülye... MEGKÖSZÖNI HOGY BETEG LETT SZÁZ NYUGGER... Bravo tompi ügyes voltál öblíthetsz... XD XD
human
Tompika!
Úgy tudtam, hogy nemrég azért szavaztátok meg magatoknak a teljhatalmat, hogy minden eszközötök meglegyen a vírus terjedésének megakadályozására. Ha pénz, paripa és fegyver nálatok, akkor miért a lovász fiút csesztetitek, hogy szarul áll a háború?
Aki Én
@Shikari: @Málna: A gazdátok egyszemélyben átvette a teljes irányítást. Korlálan hatalmat kapott korlátlan ideig a járvány idejére.
Akkor mi a bánatért kerestek más felelőst? Ez még tőletek is kevés, buta propagandisták.
Ti miért nem egymást szórakoztatjátok?
Gyütt Mönt
@Nessy: tán annak sem örülsz, hogy a határon kívülieket maszkokkal támogatjuk? Mondjuk nekem még nem jutott.
simmering73
"Orbán Viktor megtalálta a szűrések elmaradásáért a felelősöket. Természetesen az ellenzék a hibás. Miközben persze azt is fejtegette, hogy egyfajta kísérleti laboratóriumként tekint Ausztriára. Az utóbbi cinizmust az osztrákok majd ki kérik maguknak, ha zavarja őket. Az idős-otthoni fertőződések, amely egyfajta mini-járványnak is tekinthető, ugyanakkor egyfajta emberkísérletnek is tekinthető. Különösen, mert a vélhető kiindulási forrás egy szűretlenül, de kórházból visszatért gondozott volt."
kanadaihirlap.com/2020/04/10/covid-19-jarvanypolitikai-pofozkodas-megoldas-helyett/
vacsi
@Aki Én: Mindegy, hogy ki milyen hívő, de az országnak együtt kell haladnia - és a kormány diktál! És mindenki felelősségre vonható, aki nem végzi el a feladatát. Márpedig, aki idősek otthonát tart fenn, annak feladatai vannak. Ahogy hallom, ezeket nem teljesítették, pl. nem volt orvosi felügyelet, nem tartották be a karantén szabályait, nem volt megfelelő fertőtlenítés... stb.
kolnidre
@Józsipapa: Jó egészséget.Őn kitünöen látja a helyzetet.Az Ön által felsoroltak a társadalom szemetei.
Giovanni Alba
@vacsi: Ajánlanám szíves figyelmedbe polar450 mai, 18:50-kor tett bejegyzését.
Nessy
@Gyütt Mönt: Repesek az örömtől! Vigyáznak a levelezőtagozatos szavazókra!
Nessy
A vidéki otthonokban fellépő fertőzésekért is Karácsony a hibás??
csipetke
A gazdájának miért nem megy neki ez a zsíroshajú,hajélktalan-kinézetű seggfej?Amiért Macedóniának ,100 ezer maszkot,és 5 ezer védőruhát küldött?Amikor nálunk alig lehet maszkot kapni,és ha mégis,akkor sokszoros áron.Hány csíkot kell vajon naponta felszívni ahhoz,hogy ilyen züllött pofája legyen?És egy ilyen agyatlan,hazug seggarc képvisel bennünket az EP-ben.Szégyellheti a fidesz,de ez a színvonaluk.Mellesleg tudja ez az idióta,hogy az időseket kiviszik az otthonokból ilyen-olyan műtétekre,kezelésekre kórházakba?És így kivédhetetlen a fertőzés,főleg,hogy orbániában a kórházakban is semmitérő védőfelszerelések vannak.Amikor a mentőszolgálat a közösségi oldalakon kért az emberektől védőfelszereléseket,mert félnek.Olyan itt az egészségügy,amilyen a kormány:-semmitérő.Ha nem lennének az elhivatott egészségügyiek,akik még megmaradtak a rendszerben szégyenletes fizetésért,már összeomlott volna az egész,mint a kártyavár.Na de dajcstompi is olyan,mint a fidesz egésze:-be nem ismernék,hogy eddig is lesz@rták az egészségügyet,és most is ezt teszik,viszont mindig találnak egy bűnbakot,akire a saját szerencsétlenkedéseiket rákenik.Így garázdálkodnak a nyakunkon már tíz éve
csak úgy....
ezt a gyerököt is be köne csukni rémhírterjesztés miatt,mert mi az ,hogy a föpógármester a hibás,mikor a kormány vakaródzott és még mindíg azt csinálja!? mindenki hibás,mindenki hülye csak ök nem, -sorosról nem is beszélve.
polar450
@Pegero: Nincs mit megvárni, a jegyzőkönyvek a birtokában vannak!
Erre a tényre azonban senki illetékes nem reagált még.
görbetükör
Karácsony is megszólalt ezügyben:
'kkor hát derüljön ki, hogyan kerülhetett a koronavírus-fertőzés a budapesti idősotthonokba.
Bár szerintem továbbra is a járványt és a nyomában keletkező gazdasági és szociális válságot kellene felelősen kezelnie a kormánynak, és nem a politikai ellenfelet legyűrni hazug lejáratással – de úgy tűnik, vannak, akik ezt másként gondolják. A válságkezelés akadozik, az ellenfél lejáratása a szokásos tempóban zajlik.
Nyilvánosságra hozok most 4 dokumentumot. Három arról tanúskodik, hogy 3 hete kérjük a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost is, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül.
A 4. dokumentum szerintem jelenleg a járvány budapesti terjedésével kapcsolatos legfontosabb dokumentum. Annak kapcsán született, hogy egy idősotthon vezetője szintén arra kérte a kórházat, csak negatív teszttel küldjön vissza idős lakót az intézménybe. A kórház erre a hivatalos dokumentumra hivatkozva utasította el a tesztelést. A fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis írásba adta, hogy szakmailag (!) nem indokolt a beteg tesztelése ha másik intézménybe küldik őket.
Csak hogy világos legyen, hogyan kerülhetett be a fertőzés a fővárosi idősotthonokba.
És ezért kezdte el a főváros saját forrásból az idősotthonokban elő ellátottak és az ápoló személyzet tesztelését, és az eredmények nyilvánosságra hozását.
Talán nem kell hosszan magyaráznom már, miért fontos, hogy a kormány haladéktalanul elkezdje az ország több mint 800 idősottthonában az ott élők és az őket ápolók tesztelését."

koronavirus.budapest.hu/blog/2020/04/10/ontsunk-tiszta-vizet-a-poharba-4-level-amelybol-kiderul-hogy-mi-vezethetett-a-jarvany-terjedesehez-az-idosotthonokban/?fbclid=IwAR0fRCHVY5o8-bzpkua-feYBYHEIZoeADNUT7nJFyFYm-qaBbD7iePqqwXQ
vitriol
@Shikari: orbán még mindig nem intézkedik, mert amit bejelentett, az egy nagy nulla! -Hasonlítsátok össze a környező országokkal, csak le kéne másolni az intézkedéseket, de nem akarásnak nyögés a vége.
teuton
@Shikari: Itt a valasz, ha majd megtanulsz, olvashatod:
"Orbán: az egészségügyi dolgozók 20 százaléka fog megfertőződni!"
Kinek a hataskörebe tartoznak a korhazak, ha ott mar a kormany katonai vettek at az iranyitast es ki felelös az ott dolgozo több ezer ember fertözödeseert???
Borsodi
Ez hajléktalan kinézetű cigány gyerek csak vádaskodni tud,elfelejtették kinek van tejhatalma az a felelős mindenért nem kell kibúvót keresni vádaskodni.Tudjuk,hogy semmihez sem ért csak a pénzt felszedni.
www.youtube.com/watch?v=R0Hi9o1T8gQ
polar450
@Pegero: A főpolgármester négy iratot hozott nyilvánosságra, az egyik szerinte a járvány budapesti terjedésével kapcsolatos legfontosabb dokumentum.
Karácsony Gergely péntek este négy dokumentumot tett közzé Facebook-oldalán, amelyek elmondása szerint azt mutatják be, hogyan juthatott be a koronavírus a fővárosi idősotthonokba. Az iratokat a fővárosi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos oldalra töltötték fel, azokat ide kattintva lehet böngészni.

Karácsony szerint a negyedik szöveg “a járvány budapesti terjedésével kapcsolatos legfontosabb dokumentum”. Mint írta, ez

annak kapcsán született, hogy egy idősotthon vezetője szintén arra kérte a kórházat, csak negatív teszttel küldjön vissza idős lakót az intézménybe. A kórház erre a hivatalos dokumentumra hivatkozva utasította el a tesztelést. A fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis írásba adta, hogy szakmailag (!) nem indokolt a beteg tesztelése, ha másik intézménybe küldik őket. Csakhogy világos legyen, hogyan kerülhetett be a fertőzés a fővárosi idősotthonokba.

A Karácsony által bemutatott levélben Sára Botond kormánymegbízott nevében Vass Csaba helyettes fővárosi és megyei tisztifőorvos azt írta, hogy “a negatív teszt csupán azt jelenti, hogy a mintavétel időpontjában nem volt kimutatható a vírus. Ez az eljárás álbiztonságot adhat, ill. fölösleges laboratóriumi vizsgálatokat, költségeket generál”. A levélben ezért arra kérték a fővárosban és Pest megyében található fekvőbeteg-ellátó intézményeket, hogy “a betegek átvételét/átadását ne nehezítsék meg az amúgy is járványos időszakban”.
Karácsony a poszthoz hozzátette, szerinte továbbra is a járványt és a nyomában keletkező gazdasági és szociális válságot kellene kezelnie a kormánynak, “és nem a politikai ellenfelet legyűrni hazug lejáratással, de úgy tűnik, vannak, akik ezt másként gondolják.

A válságkezelés akadozik, az ellenfél lejáratása a szokásos tempóban zajlik

– írta a főpolgármester.
vitriol
dajcs! a főnöködnek köszöngess, aki nem akar tesztelni!
Sámannus
Lankad már a pöcsöd azért tudsz ilyesminek örülni ugye taplókám,
illusion
"Karácsony szerint a negyedik szöveg “a járvány budapesti terjedésével kapcsolatos legfontosabb dokumentum”.
Mint írta, ez annak kapcsán született, hogy egy idősotthon vezetője szintén arra kérte a kórházat, csak negatív teszttel küldjön vissza idős lakót az intézménybe.
!!! A kórház erre a hivatalos dokumentumra hivatkozva utasította el a tesztelést. !!!
A fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis írásba adta, hogy szakmailag (!) nem indokolt a beteg tesztelése, ha másik intézménybe küldik őket. Csakhogy világos legyen, hogyan kerülhetett be a fertőzés a fővárosi idősotthonokba.
..
A főpolgármester hozzátette azt is, szerinte továbbra is a járványt és a nyomában keletkező gazdasági és szociális válságot kellene kezelnie a kormánynak, “és nem a politikai ellenfelet legyűrni hazug lejáratással, de úgy tűnik, vannak, akik ezt másként gondolják."

hvg.hu/itthon/20200410_karacsony_gergely_koronavirus_pesti_uti_idosotthon_fertozott_fertozes?s=hk
illusion
Képaláírás: Amit ma elszívhatsz, ne halaszd holnapra.

Oké, hogy ne a külső alapján ítéljen az ember, de ez az ember a romlott belsője miatt sokat tett azért, hogy ilyen sz@rul nézzen ki - és ezért bizony, meg lehet ítélni a külsője alapján.
Némelyik csöves jobban néz ki, és többre érdemes, mint ez a jól kereső "politikus".
simmering73
Szopás lesz Kokodzsámbó. Kenyéradó gazdádnak kell köszönetet mondanod.
Nyírfa
Most ironizálj nagyfejű, hogy Gergely dokumentálta a valóságot.
namihami
Hát igen, a fehér por nem az emberi gondolkodás barátja. Még a Tompi-féléké se...mint azt egy újabb, fényes bizonyítékkal igazolja ezen ""régi, nagy fideszgondolkodónk"".
Yoda69
Tompi, te kreten!
Rossz helyre cimezted a koszonetet. A fonokodet O1G eftarsat illeti a dicsodeg. O az aki nem lepett idejeben, es hagyta eszkalalodni a virust. De ezert meg felelni fog.
Béla333
Ostoba fajankó! Terjesztitek a kórt aztán meg a felelősséget próbálnátok a másikra tolni? Selejt emberek vagytok!:

"Karácsony Gergely borított: dokumentumokat tett közzé az idősotthoni üggyel kapcsolatban"
"...három hete kérik a kormány illetékeseit, a kormányhivatal vezetőjét, az egészségügyért felelős minisztert és a tisztifőorvost, hogy ne küldhessenek vissza a kórházak idős embereket az idősotthonokba negatív koronavírus-teszt nélkül.
A fővárosi kormányhivatal vezetője ugyanis írásba adta, hogy
szakmailag nem indokolt a beteg tesztelése, ha másik intézménybe küldik őt
- ismertette Karácsony Gergely."
propeller.hu/itthon/3523185-karacsony-gergely-boritott-dokumentumokat-tett-kozze-idosotthoni-uggyel#v2680233

Mocskos Fidesz!
dr. prédikátor
@Shikari: nyikari cerkóf!!!te nyomorult román köpőcsésze!!! te pöcebogár, anyádat megdugtad már??? Húzzál már el innen te köcsög pedofil!!!
SystemError
@dr. prédikátor: Ilyenkor Omio-nak írj... Shiki délután lesz csak a kis kaméleonból
kokopelli
@Yoda69: Szerintem nem a gusztustalan IQ-hiányos beléptetőkapus szakértő a hunyó!Amennyiben a "gazdija"
nem érti ill. nem akarja érteni,hogy egy ilyen nagy rakás anyagcserekupac nem képviselhetné (normál esetben)
Magyarországot Brüsszelben,akkor a hiba az "Ő" készülékében van! Az ilyen fazonok az ország "Imaga"-t járat-
ják le,már a megjelenésükkel is!Hányszor szólalt meg a topis megjelenésével országa képviseletében mint EU-s
küldött? (:-()
kereső
Szégyen, hogy a fidess szavazói ennyire le mentek a béka sej-haja alá, hogy egy ilyen züllött, drogos, úton-útfélen kufircoló , még csak nem is emberszabásút küldtek az Európa parlamentbe Magyarország képviseletében.
balos
@kereső: a fideSS nem magyarországot ,hanem a középkori mentalitást mentette át a XXI.századba!
kereső
@balos: Igazad van. Aki egy kicsit is ismeri a történelmi korokat- az tisztában van vele, hogy orbán egy félfeudális rendi társadalom épitésre tesz kisérletet. Ennek jellemzője- a vallási mákony, az oktatás lezüllesztése- elhanyagolása(kivételek az "arra érdemesek")- a nagy tömegek kiszolgáltatottá tétele, gazdaságilag, kultúrálisan, és az oktatáson keresztül.
ómió
A lényeg, hogy "efftársilag rendben" van!
Nessy
@Shikari: Valóban, nem az ő feladata! Akkor nézzük az érem másik oldalát! Akinek feladata és lehetősége a védekezés, mindent megtett, a cél érdekében? Nm csak verbálisan.
kissé felnőttem
te ne szólj faluparasztja.unios pénzből lébelsz meg halomra hazudozol? ugass otkint majd pofán is vágnak tahó
kissé felnőttem
a pangó stadionoddal foglalkozz mert lassan elkorrodál
polar450
@Shikari: Orbán nem tévedett, hanem mulasztott 2 kemény hónapot!

Stella Kyriakides:
„Tudatában voltunk, hogy a vírus elterjedt Kínában, emiatt már nagyon korán elkezdtünk készülni érkezésére. A figyelmeztető rendszert már január 9-én mozgósítottuk. Ez a rendszer az elejétől kezdve jelezte, hogy lehetséges: a vírus messzebbre fog terjedni. Szóval már az év elejétől, januártól kezdve kapcsolatban álltunk a tagállamokkal, amelyeknek információt adtunk arról, hogyan készüljenek, és arról, hogy valószínűleg ez a helyzet vár Európára is”.
Az Európai Bizottság kész megadni a megfelelő támogatást a tagállamoknak a koronavírus kezelése érdekében.
2020. január 29. szerda, 22:17
Stella Kyriakides, az unió egészségügyért felelős biztosa az Európai Parlament legutóbbi vitanapján elmondta, hogy a helyzet nagyon gyorsan változik, és ennek súlyos közegészségügyi következményei lesznek - idézi a nyilatkozatot az MTI.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 19:40
Persze,mi állunk jobban statisztikailag.A valóság meg teljesen más.
Nessy
@Shikari: Koromnál fogva vagy megérem, vagy nem! A jelenlegi választási törvénnyel, és az ellenőrizetlen levélszavazókkal még a hatötödöt is! Ahol 49% = 2/3, ott az 51% már 6/5! Program kérdése! Lényeg, hogy lojális legyen az adatokat feldolgozó számítógép és a program.
polar450
@Shikari: 1/ mert még nem ért a csúcsra
2/ a szomszédok sok fertőzést akadályoznak előttünk!

És mi van a kiesett tétlen 2 hónappal? Bőven be lehetett volna szerezni azokat a védőeszközöket, melyek most érkeznek egymás után, akkor, amikor már felszaladt a járvány!
csipetke
@polar450: 20:07 Azt mondta a puhos,hogy nem teszik kötelezővé a maszk viselését,mert nem tudnak mindenkinek biztosítani.Ehhez képest orbán 300 ezer maszkot adományozott Macedóniának.Azzal végképp nem lehet megvádolni,hogy normális.Bár a 10 év garázdálkodásuk alatt mindig előbbre voltak a külhoniak,(nyilván a szavazatok miatt),mint az itt élő,ide adót fizető emberek. Müller Cecília,aki nem annyira tiszti főorvos,mint pártkatona,ugyanazt a f@szságot ismételgeti,amit leírtak neki,és a beszédén hallatszik,hogy hazudik.
Cicamama55
Ó de kár volt megszólalnia! A jó pénzért feleslegesen gyártott, használhatatlan beléptető kapuinak az árát visszakövetelném ebben a szűkös világban! Nemcsak tőle, de az összes EU által kiszűrt korrupciós csalótól, akik miatt az állam súlyos összegeket fizetett ki büntetésként! Jól jönne most az a pénz az államkasszába, s a védekezésre!! Ezeregy helye lenne!
kissé felnőttem
tények ismeretével vagy annak hiányában a csak mondták , jellemző. 3 nap és fejtetőn áll a mondták.na ez a politika. szakmaiatlan.
SystemError
@Shikari: 15:06

" Orbán téved! A lakosság legalább 80% fog megfertőződni. Ezt nem tudjuk elkerűlni! Ez végig fog söpörni aztán annyi. Aki meghal meghal nem lesz mit tenni a többi meg túléli"

Na ez a rémhírterjesztés buzikám...:) Semmi feltételes mód, csak kijelentések!. Ráadásul Orbán ellenére tett nyilatkozat...Ez elég szerencsétlen a te szempontodból különösen. Ezt most duplán beszoptad! Mármint reméljük nem ebből éltél. tudod, hogy van az ilyenekkel gerinctelen pondrókkal Viktor, ha elárulják...:))))))
Pálinkás Pál
@SystemError: csak az a baj hogy ez nem rémhír...ha nem is 80...de legalább 60 %-nak át kell esni a lakosságból hogy kialakuljon a "nyájimmunitás"...ezt nem én mondom,virológusok állítják...és mivel nálunk max azt tesztelik,akinek már orvoshoz kell fordulnia...sosem fogjuk megtudni ,mikor értük el a határt!!!
SystemError
@Pálinkás Pál: szerintem egyik sem rémhír és nagy baj is lenne, ha egy blogon/fórumon ez menne...A kis parádézó házmester lelkületű shikari majom engem fenyegetett ezzel. Gondoltam az ő náci-kommunista házmester mércéjével mérve az amit írt sokkal jobban ül, sőt talán csokorba lehetne szedni. Másrészről nem véletlenül csinált megint ilyen gumicsont törvényt úgy, hogy közben nem nyilvánosak az adatok. így minden rémhír, hiszen honnan tudhatná az ember, ha titkos. persze ezt két perc alatt szedné szét egy első éves jogi hallgató. ezért nem is látni ebben a kategóriában "rémhír" eseteket. Az a pár ember, akit elvittek "rendes" működés esetén is törvényt sértettek volna...
kokopelli
Amennyiben ez a gusztustalan "előember" mosakodna és ápolná magát,talán kevesebb lenne a fertőzöttek száma!
Beengedik még Brüsszelbe az ilyen "deutsch"-fazonokat? Karantént neki,vagy tán hánynak tőle "SARS-COV"-ék?!!
Pálinkás Pál
@SystemError: igazad van...nem nagyon erőltetik ezt a "rémhírterjesztést" mert a vége az európai bíroság lenne ,ahol kiröhögik őket...
Sámannus
Mi is köszönjük a beléptetőkapukat ugyi, nagy a dicsőség mehetsz utána a szemétbe majom.
teuton
@Nessy: A szamitogep nem kell lojalis legyen hiszen kezivezerlesü... Ha megsem müködik rendesen, ugy, ahogy akarjak, akkor nehany orara "kiakad", amig "megjavitjak" (a szamokat)...
teuton
@Shikari: Remelem te is es nehany felresikerült testver-gyerek baratod is az aldozatok között lesznek...
Lepényleső
Állítólag a jelenlegi törvények értelmében a járványügyi intézkedések kizárólag a kormány hatáskörébe tartoznak.
Állítólag a Bp-i főpolgármester nem a kormány tagja. Állítólag aki hazug rémhírterjesztő az bűnelkövető.
Na és aki a kormány embere és bele esik véletlenül ebbe a státuszba az állítólag mindezt megússza?
Aki Én
@vacsi: április 10., 19:53 Ha az önkormányzati otthonokban történt fertőzésekért a polgármester a felelős még akkor is, mikor a orbán teljhatalmat kapott éppen a járvány miatt, akkor ki a felelős az állami intézményekben történt ezernyi, fertőzés miatt bekövetkezett haláleset miatt, aminek egy normális eü-ben nem szabadott volna megtörténni?
A kérdés költői, ne erőltesd magad.
Aki Én
@Shikari: 9:44 A magyarok tízezrével halnak a lepusztított magyar egészségügy miatt. Nincs nap, hogy erről ne jönnének hírek. Ott keresd a felelőst, te hazaáruló, magyarellenes uszító.
Nessy
Tapintatosan közlöm veletek, hogy a halál politikailag semleges!
Ha a gyógyításhoz nincsenek meg a tárgyi és személyi feltételek, az egyre csökkenő finanszírozás miatt, csak verbálisan, akkor az eszme kutyafülit ér!
Úgy mellékesen, az utóbbi évtizedek legnagyobb kórház fejlesztése, modern felszerelésekkel, műszerekkel történő ellátása a 80-s években történt!! Sok intézmény még ma is azok egy részét használja.
Aki Én
@Shikari: Pontosan erről beszélek. A néhai KISZ titkár, a 10 éven keresztül a Liberális Internacionálé alelnöke, Soros-ösztöndíjas, bolsi típusú propagandát működtető gazdád rajta van a dolgon. Te meg lelkesen támogatod, mint magyarellenes hazaáruló patkány.
Aki Én
@Shikari: ..ja, ja, ezt ugatom, csak hülye vagy megérteni.
Nessy
@Shikari: Mielőtt teljesen beborulsz ebbe a politikai baromságba, vedd már észre, hogy politika , vallás, nemzet mentes COVID 19 nevű "láthatatlan" ellenfél ellen kell/ene harcolni. Ez nem eszme, nem teljhatalom kérdése.
illusion
A jól lak... beszívott napközis.

Én azért nem szeretek ránézni, mert rossz ránézni.
Van egyszer a kinézete - amiért, nem. (ez egyből látszik - az ember kinézete, egyből látszik)
És van a gondolkodásmódja, az érzésvilága, az erkölcsi mértéke, a céljai, a romlottsága, az istentelensége - amiért, nem. (ez nem látszik egyből - és nem is látja meg senki, aki nem akarja)
polar450
@Shikari: "Kronosz"!

- Kína nov.17.-én észlel
- Kína dec. 30.-án jelez a WHO-nak
- Január 9.-én jelez az ECDC a tagországoknak
- M. Cecília január 26.-án még azt mondja, hogy nem valószínű a járvány megjelenése,
- Január végén összeterelik az operett törzset, aztán semmi,
- Január 30.-ám a WHO jelezte, hogy 18 országban járvány van,
- Márc.11.-ig a magyar rezsim semmit nem tesz.

Van kérdésed?
Nessy
@Shikari: Tudod, amikor egy kormánynak elsődleges fontosságú intézkedései a közbeszerzés nélküli milliárdok kiosztása a kegyenceknek, értelmetlen rendeletek ( "nem váltás" megtiltása), a kínai hitelből, a kínaiaknak építendő vasút megszavazott költségeinek titkosítása akkor nincs mit mondani valóban! Tartsd be az intézkedést, ha megkapod a szükséges dolgokat hozzá! Támogassa az önkormányzat az időseket, de előbb fizesse be a költségvetésbe a kirótt sarcot.
Amikor a munkájukat elvesztők támogatása kimerül a kormánypropagandába. Amikor a "gazdasági csomag" nesze semmi fogd meg jól, akkor mit vársz? Hozsannát?
Nessy
@Shikari: Ha neked ez nem a mai valóság, akkor boldog ember vagy, mert egy másik dimenzióban élsz. :-)))) Azért már egyszer pozitívan tudnám értékelni ha valaki felsorolná, hogy nem ezek a rendeletek születtek, hogy támogatják a leállt munkahelyek munka és jövedelem nélkül maradóit. Irjak a jövedelem nélkül maradt, kilátástalan helyzetbe került ismerősökről, a megfertőződött ápolónő barátnőmről? ja, ez csak ellenzéki propaganda! Valahogy nem tudok rajta jót nevetni!
De azt hiszem, te egy más aspektusból látod a dolgokat. Nézőpont kérdése. Legyen vírusmentes szép napod! :-))
kokopelli
@Sámannus: A fizetett szlovák tetü 11.-én "lehülyegyerekezett téged",de elfelejtette a billentyűzetét kicserélni!
A szerncsétlen szlovák,már nem először használta az "y"-t ponttal!Először az egyik hölgy kommentelőnk hívta fel a
figyelmemet privátban,amikor engem ekézett a szerencsétlen Angylföldön!...és ilyeneket fizet a fidesz!? (;-))
polar450
@Shikari: Ennyi?
Nem erőltetted meg magad, vagy nincs is mivel, mi?
A tények makacs dolgok, még neked is!
polar450
@Shikari: A rezsim időben kapott jelzéseket három oldalról, a szomszédok felől, a WHO-tó és az ECDC-től!
Az operett törzs megalakításával ( január 30.) beállt a tétlenség, március 11.-ig!
Aki Én
@Shikari: azért téged aláznak itt rendesen, lúzer. Te, Propeller hülyéje :)
polar450
@Shikari: Tessék!
Szlovákia rendkívül gyorsan hozta meg azokat az intézkedéseket a járvány terjedése ellen, amelyet sok európai országban vonakodtak, és még mindig vonakodnak megtenni. A szlovák kormány az elsők között rendelt el iskolabezárásokat, ma pedig már a teljes határzár mellett a boltok is (az élelmiszerboltokat és egyéb fontos egységeket leszámítva) zárva tartanak, és ma már sehova nem lehet szájmaszk nélkül belépni - amiből egyébként 30 milliót osztanak majd ki a lakosságnak, úgy, hogy szerte Európában hiány van belőle.
Szlovákia a régión belül az egyik leggyorsoabban és leghatározottabban reagált a járvány megjelenésére. Az elsők között rendelt el a rendkívüli állapotot. A kormány március 11-én rendelte el az azonnali iskolabezárásokat, akkor még csak 14 napra, és már akkor arra utasította a rendvédelmi szerveket, hogy az iskolabezárások miatt a közterületeken tartózkodó nagyobb embertömeget figyelmeztessék a csoportosulás kockázataira – ehhez már a legelsők között vetette be a hadsereget is.

Amúgy egy önjáró Orbán mióta van rákötve közösségi intézkedésekre?
Aki Én
@Shikari: mindenki rajtad röhög, te félkegyelmű idióta. Ennyire nem érzed, te beteg fasz? Buta vagy mint a föld.
kokopelli
polár 450...
A "behálózott" Európában nem volt nehéz értesülni a hasonló országokat érinthető dolgokról és történésekről!
Már az első híreknél felbolydult a sajtó,a távolkeleten cirkáló,temérdek üdülőhajó sorsát illetően! Olyan nem
képzelhető el,hogy nem az anyaországok voltak a legelsők,akik a témával foglalkoztak! Nem tudom hány ma-
gyar óceánjáró volt úton akkor,többezer vendéggel a "fedélzeteken,hogy ők legyenek az elsők!Még a legbutább
otthoni hivatalnokok is tudtak a hajón lévő földieik szárazföldi kiruccanásaikról,ami miatt elkezdtek organizálni!
A három általad említett szervezet után az országok vezetői és illetékeseik azonnal megkapták a jelzéseket!
(de a fidesz biztos gyorsabb volt!!(;-))...mint mindig)
Aki Én
@Shikari: Én most rólad, félkegyelmű geciről beszélek. Rólad, a beteg ,,mi" hordozóról, aki azt hiszi, hogy a rendszer emberszámba veszi, ha ,,mi"-ként emlegeti azt.
polar450
@Shikari: 1/ jóval korábban beszerezhetők lettek volna a védelmi eszközök, melyek még csak most érkeznek, miután egy csomó eü-dolgozó is megfertőződött
2/ A gengszterrezsimet nem mentesíti, hogy más országok is későn álltak neki védekezni!
3/ Az önbizalmat a tények adják és nem a párt sumákok és pártmesék!
4/ Íme az okoskodás:
ARÁNYOK (04.13.)
A regisztrált Fertőzöttek / Elhunytak = Halálozási arány(%):
1. Szlovákia: 742 / 2 = 0,27 %
2. Horvátország: 1600 / 23 = 1,4 %
3. Szerbia: 3 630 / 80 = 2,2 %
4. Csehország: 5 991 / 138 = 2,3 %
5. Ausztria: 13 945 / 350 = 2,5 %
6. Ukrajna: 2777 / 83 = 3 %
7. Lengyelország: 6 674 / 232 = 3,5 %
8. Szlovénia: 1205 / 53 = 4,4 %
9. Románia: 6300 / 316 = 5 %
10. Magyarország: 1458 / 109 = 7,5 %

A magyar már 8.0 % a legfrissebb adatok szerint!

Elég az önbizalomhoz?
polar450
@Shikari: Mi az a "liberálfasiszta"?
Magyar értelmező szótár: "A keresőkérdés nem található egyetlen dokumentumban sem... (liberálfasiszta)"
polar450
@Shikari: Te csak egy percet se aggódj, majd megteszik azoknak a hozzátartozói, akik a rezsim-mulasztás miatt vesztették el családtagjaikat!
polar450
@Shikari: - Én is kíváncsian várom, már eü. dolgozói körben is felmerült volt munkatársi szinten - joggal!
- A 4/5 vágyálom, a 2/3-ot is csak trükkökkel tudták létrehozni!, okt. 13 bemutatta az irányt!
- A Magyar értelmező szótár nem véletlen, magyar és nem véletlenül értelmező!
polar450
Kis magyar abszurd a "világszínvonalú egészségügyhöz" és a gondoskodó rezsimről!

Negyvennyolc éves fizikus kutató vagyok. Nem szenvedek semmilyen krónikus betegségben. Heti háromszor leúszom 2000 métert gyorsban, heti kétszer judo és jiu-jitsu sportágakban edzek. Március 15-én, vasárnap lettem lázas.

Így kezdődik Legeza Örs fizikus beszámolója a Válasz Online oldalán. Azt mondja, azért írta meg történetét, mert életek múlhatnak ezen a tudáson. Amikor lázas lett, fájt a mellkasa és levegőt is nehezen kapott, amikor pedig hívta az ügyeletet, megemlítette, hogy az előző héten Ausztriában volt. Amikor visszahívták telefonon, azt mondták neki, ez nem a SARS-CoV-2 vírus, hanem valami más eredetű kórokozó, illetve Olaszország számít potenciális vírusforrásnak. Két napra rá el is múltak a tünetei, a mellkasi fájdalmakat pedig a sport miatti izomgörcsnek vélte, így hitt orvosának. De újabb két nap elteltével újra belázasodott, újra fájt a mellkasa, hányingere volt és a feje is fájt. “Felhívtam a háziorvosomat, az őt helyettesítő kolléga felhívta a járványügyi centrumot, a Nemzeti Népegészségügyi Központot, és megrendelte a házi tesztelést is számomra. Annyit tudtak csak mondani a központból, hogy maradjak otthon két hétig. Nyilván enélkül is ezt tettem volna” – írja Legeza.

A hétvégén nagyon rosszul lett, hétfőn pedig hívta a háziorvos, mi lett a teszt eredménye. De nem voltak nála tesztelni. Az orvos újra azonnali tesztet rendelt, majd kedden is így tett. “Szerdán már jobban voltam, de kértem, valaki vizsgáljon meg. Sajnos senki sem vállalt vizsgálatot, mert a háziorvosi rendszerben nem voltak megfelelő védőfelszerelések, az Országos Mentőszolgálat munkatársai pedig azt mondták, nem tudnak kimenni és tesztelni védőfelszerelés hiányában. Végül pénteken, azaz egy héttel később jött egy kedves úr apásszüléses védőrongyban – majdnem hasra esett benne, úgy lógott rajta.” De csak őt tesztelték, családját nem, a kémcsöveket pedig neki kellett fognia, ugyanis tartót nem adtak a...
polar450
folyt.
Történetének záró gondolata ez:

Óriási hálával tartozom Istennek, amiért élek. Amiért dolgozhatok tovább és nevelhetem négy gyermekemet. Határtalanul hálás vagyok az egészségügyi dolgozók önzetlen szolgálatáért. Megmentettek. Minden tiszteletem feleségemé, aki egyedül, négy gyermekünkkel bezárva vészelte át ezt a kritikus időszakot. Nagyon köszönöm családomnak, rokonaimnak, barátaimnak, ismerőseimnek, egyházi közösségeknek, szerzeteseknek, mesteremnek, hogy folyamatosan imádkoztak értem és mindvégig velem voltak a nehéz napokban. Elkeseredett azért vagyok, mert magyar állampolgárként ilyen nehezen juthattam hozzá a szükséges egészségügyi ellátáshoz. Megdöbbentem, hogy a szervezetlenség és felkészületlenség miatt életem csak egy hajszálon múlott. Bízom ugyanakkor abban, hogy az elmúlt két hétben a tesztelési eljárás ügymenete tovább bővült és jóval hatékonyabban történik már a betegséggel érintettek beazonosítása.

Bízik benne, hogy nem fog börtönbe kerülni álhírterjesztésért vagy pánikkeltésért."

Így bízz a rendszer gondoskodásában!
illusion
Ezek igazából örülnek ennek. Mennyi nyugdíjat nem kell kifizetni. Ezért választottak idiótán mosolygós képet Deutschról is - mert ennyire örül.
Még a járvány elején került szóba, hogy milyen jól jön a fideszeseknek a nyugdíjasok halála.
Minden épeszű ember berzenkedett, még a gondolattól is.
De most...
Én ép eszű embernek tarom magam, de már nem berzenkedem. Már el tudom képzelni, hogy mennyire örül ennek Orbán, és a sleppje. Persze belerúgnak Karácsonyba a rend látszatának kedvéért.
Jozefina
Cigó ezt meg neked és a gyilkos társaidnak lehet majd köszönni!! Van pofád megszólalni??
A patkányok miért nem ezzel foglalkoznak?? Mi lesz a válaszuk a több ezer haláleset miatt, amit a kapkodás során érnek el!!! Vagy éppen ez a célja a törzsnek, káslernaok, orbánnak, cecilíának??!!
444.hu/2020/04/14/a-jarvany-okozta-ellatasi-zavaroknak-tobb-halalos-aldozata-lehet-mint-a-koronavirusnak
illusion
Én nem káromkodom ha nincs miért.
Én nem utálkozom - ha nincs kiért.
Még az első Orbán-kormány alatt kezdődött.
Nem voltak előítéleteim. nem érdekelt a politika. Bármi lehetett volna, de jöttek a jelek, és végül...
Amikor családtagok utálták meg egymást miattuk, érett, komoly emberek veszekedtek egymással üvöltve, köpték le egymást (szó szerint !!!)
Ott kezdtem el káromkodni - szerintem, okkal
Ott kezdtem el utálkozni - szerintem, okkal

Akkor néztem ki a fejemből először, hogy mégis mi a franc folyik itt!?
evacica
@polar450: Sajnos ezek nem egyedi esetek, én is tudok ilyet, hogy sem a házastársat sem a kollégáit akivel napi kontaktba volt nem tesztelték! Ezért nem hiszek az operatív törzs statisztikájában!
Nessy
@Shikari: Tudod, aki a dilettantizmusuk most meghal, az már nem is igazán akar velük "elbírni"!
Néha azon töprengek, hogy a törvényhozóink jó része, ahogy a nóta mondja, "nem anyától lettek, rózsafán termettek"! Nincsenek idős, beteg szüleik rokonaik. Ezért tudnak olyan álságosan "aggódni" az idősekért.
polar450
@Shikari: 2019. október 13! Kezdő lépések!
polar450
@Shikari: EZ is segít, amikor amatőr Járvány Cecília hazudik!

www.youtube.com/watch?v=tCaDCk53MRU
polar450
@Shikari: Magyarázkodj csak...2019. okt. 13! "Új irány!" - ahigyan a horda hirdette magát anno...
polar450
@durbincs: Mi van debil, állapotod nem javul?
Ecetre vedelsz?
polar450
@Shikari: Képzelt fölény és a nem létező hadosztályok: 2019. okt. 13. a 2/3 ellenében!
Valahol csak elkúrta a csorda a lépést - nem?
szaboria1
Tompika mi lenne ha az 1990.ben kapott KFT-ből mára milliomos vagyonodból inkább adakoznál és nem vádaskodnál.. Téged is azért küldtek ki EU képviselőnek, hogy ne nagyon firtatsák a vagyonodat.
Igaz a sok mellék ágról született gyerekeidre is kell költened de azért van még mit apritanod a tejbe.
Nessy
@Shikari: nem is tudtam, hogy az ellenzéknek akár egyetlen szakmai javaslatát is meghallgatta volna nagy urunk, és hűséges bátor emberei?
Nem vádaskodok! Csak az elmúlt napok intézkedéseit, Domonkos és Kásler leveleit olvastam és ezeknek a várható eredményét gondoltam végig! Koromat, és a gyerekkorom óta velem élő problémákat ismerve felmértem az "esélyeimet"! Ehhez talán jogom van, ha nem is lojalitásomról vagyok híres!
polar450
@Shikari: - nem írtam totális bukásról,elindult egy folyamat, ami bárhova vezethet még...
- a parlamenti erőviszonyok alakulása a legutóbbi választáson a mai napig kérdésesek, EBESZ: lejtős pálya, eltűnt ellenzéki szavazatok, a többször tesztelt szerverek pont ott és pont akkor vakulnak meg, amikor ide-oda ugrálnak a beérkező eredmények, a jegyzőkönyvek szokatlan módon történő 1 hetes késésű átadása, 11.000 választási körzetből kb. 4000-ben nem voltak ellenzéki bizottsági tagok...jobbikos és más ellenzékiek a saját szavazólapjukat (nyilván megjeöllték!) nem találták meg összesítéskor...stb.
csak úgy....
@Shikari: tibim,te éppen olyan buta vagy mint húsvét elött!
Nessy
@Shikari: Akkor kezeljék a híveket Domonkos levelét szem előtt tartva a kórház parancsnokok! Valóban micsoda hisztéria az ápolásra szoruló betegek, a félig rehabilitáltak haza küldése. A hozzátartozók oldják meg!
Minő hisztéria volt már az elején a figyelem felhívás a védőfelszerelések hiányára, minőségére!
Azt hiszem neked más a nézőpontod ebben a témában, nekem és még sokaknak megint más! Mindenesetre viselj használható maszkot, használj gumikesztyűt, kézfertőtlenítőt, ha már kapsz megbízható minőséget, két hónappal a járvány megérkezése után.
Ha hülyének nézhet a kormány, akkor acsarkodhatok, hiszen nem vagyok büntethető!
polar450
@durbincs: Mit akartál volna debil, ha sikerül?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.