Harmincezer kormányhivatali dolgozó feladata lesz, hogy személyesen vigyék el minden nyugdíjasnak az Erzsébet-utalványt karácsonyig – írja a hvg.hu.

Mint ismert: karácsonykor 2,8 millió nyugdíjas részesül fejenként 10 ezer forintos Erzsébet-utalványban. A kormány nem aprózza el a kézbesítést, illetve nem bízzák rá a postásokra, mert Lázár János bejelentette, hogy az utalványokat személyesen fogják kivinni, összesen 30 ezer ember fog ezzel foglalkozni a kormányhivataloknál. A kormányhivatali dolgozókat biztonsági őr is fogja kísérni.

A magyarázat szerint a posta darabonként 480 forintos áron dolgozott volna.

114 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Tehát ha jól értelmezem ,tisztességes nyugdíjemelésre nem szánja el magát a kormány ,viszont 30 ezer ember mellé biztosít 30 ezer biztonságiőrt.+ utaztatás.
Az adó herdálása!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha nem utalványt, hanem kp.-t adtak volna, azt a nyugdíjakkal együtt utalhatták volna. A hivatalnokok becsöngetnek minden lakásba, házba? Aki éppen nincs otthon, oda többször is ellátogatnak? És, a költsége is kevesebb lett volna.
grincss
@CsipkeRózsa: Halmozzák a hülyeséget! :-)
kamazuka
Tehát ha jól értelmezem ,tisztességes nyugdíjemelésre nem szánja el magát a kormány ,viszont 30 ezer ember mellé biztosít 30 ezer biztonságiőrt.+ utaztatás.
Az adó herdálása!
nyanya001
@CsipkeRózsa: De akkor a haver nem gazdagodhatna.
Vajon a kárpátaljai ukránoknak is ők viszik majd ?
RonaGyuri
Itt valaki valamiért nagyon hazudik, vagy most vagy folyamatosan, persze az is lehet, hogy mindig! =))
Ezt a 480Ft-ot összevetve ártunk és qurmányunk által kommunikált költségekről a levelezéseik során komoly ellentmondás van!
Zeta
Na,ez nagyon f@sz megoldás! Aki nincs otthon az irány a kormányhivatal! Irány a járásközpont, x- kilóméter,csak személyesen,csak egy nap,csak egy ezressel ér kevesebbet, csak ott lehet levásárolni,csak lehet ilyen okos ,aki miniszter,csak Jankó! Gratulálok!
grincss
Egy kérdés!
Mi alapján állapítják meg, h hol lakik a nyugdíjas?
Mert, ha véletlenül máshol, akkor hová viszik ki?
dr. prédikátor
@nyanya001: Nem, oda postagalambok viszik ki!!!
Nessy
Gondolom a nyugdíjas képviselőknek Orbán vagy Lázár viszi személyesen a helyére az utalványt!
grincss
Szegény "Karma1"!
Mikorra kapja meg? :-)
Nessy
Kávé, tea, capuccino, teasüti, konyak? Borravalót illik adni??
nezelodo
Sokszor bizonyítják, ezeknek bizony "elmentek otthonról"! De nézzük a jó oldalát, hátha sikerül addig elintézni a Nemzeti szemétszámlát, ami áprilistól elmaradt a remek szervezés okán, és azt is hozzák a szerencsétlen hivatalnokok. Esetleg vonják le belőle a Bözsit, és csak a maradék számlát vasalják be rajtunk Karácsonykor!
volvós
Akinek átutalja anyugdíjat a Bankszámlájára a Nyufig, azzal mi lesz ??
CsipkeRózsa
@volvós: nem a nyugdíjjal kezelik, személyesen kiviszik a kormányhivatal dolgozói.
nezelodo
@RonaGyuri: Olyan a mi kurmányunk, mint a rossz kereskedő. Amikor vásárol az drága, amikor elad az meg olcsó! Hát persze "ingyé van" ha ő küld nekünk pártbrossurát, mer nem fizetik ki a postának, meg ne háborodjunk föl a pénzszóráson. Ha meg ránk kell költeni, hogy lássuk milyen nagylelkűek, az meg kurva drága...
Kisbundi
A lovász fiú szépen elmagyarázta, ha valaha én így szerveztem volna a meg valamit, úgy seggbe rúgtak volna, hogy a lábam se éri a földet! Akkor a tudást díjazták, nem a baromságot. Azota nagyot változott a világ , sajnos hátrányára: Az ilyen lócsiszárokat mi akkor kiröhögtük, a ló istállóba lenne a helye, hordani a trágyát! Nem a minisztériumba miniszternek!
papa.49
Ha nem vagyok otthon akkor menjek érte én, hát nem megyek!!!
Tegnapis írtam dugják fel maguknak a ,,szemérmetes Erzsók utalványt,,!!!
idppp
Hány hiszékeny, naiv, idős ember lakásába fognak bejutni ezzel a trükkel a hiszékenység vámszedői? Eddig is különböző praktikákkal, változó módon jutottak be, főleg az egyedül álló nyugdíjasok otthonába, és fosztották ki őket! Most még örömmel fogadják, és invitálják be majd a betörőket, megkínálják kávéval, süteménnyel, addig a "biztonsági őr" viszi a fél házat! Bődületesen nagy marha volt, aki ezt kitalálta! A kormányban csak csupa hülye ül? Nem ott kellene, tudnék nekik egy jó hűvös helyet, teljes kiszolgálással, és ott sem kell dolgozni, viszont nem csinálnának több kárt...
volvós
Valami nem kerek...miért nem küldik el a Nyufignak,
az pedig átadja az én Bankomnak ??? Baromi mutyiszag van...
glorianna
@idppp: "A kormányban csak csupa hülye ül?" pontosítva: "A kormányban csak csupa hülye ül!"
Zeta
@idppp: Az ötletgazda,Lázár János, a versenypályákon több ló nem indul!
Peller Anikó
Például adategyeztetésre jó lesz, ott laksz nem laksz jól laksz nem laksz.

Hogy fognak szencségelni a hivatalnok ülnökök, hátmég egy jó kis hóeséssel, fagyos latyak, nekik is kedves ajándék száz helyre kimenni.
Yoda69
Atlagosan minden kormanyhivatali dolgozonak 100 nyugdijashoz kell elmenni Karacsonyig. Tehat mindennap 4 helyre. Ki fizeti a benzint? Mert gondolom nem gyalog vagy bringan mennek majd. Ez tobbe fog fajni, mint a 400 forintos postakoltseg.
anka
NA MOST MÁR ELÉG!!! - nem a dakota adja azt a pénzt a nyugdíjasoknak.
EZ AZ ADÓFIZETŐK PÉNZE! - ez a mi pénzünk és nem a pávatáncosé!
- úgy beszélnek róla mintha olyan nagy kegyet gyakorolna.
Nessy
Komolyra fordítva a szót, idppp társunk felvetése nagyon is életszerű. Honnan a fenéből tudom, hogy hoztak valamit, vagy csak vinni akarnak ketten? A póstást ismerem, beengedem. Ismeretlent nem. Tegyék a postaládába, és felejtsük el egymást! És ha nem vagyok itthon, hova menjek érte? Vagy ismét kihozzák? Esetleg küldenek értesítést mikor jönnek? Tényleg a világegyetem és az emberi hülyeség végtelen!
wagabund
@Nessy: egyesek szerint a világegyetem végtelensége még nem biztos, de az utóbbi igen.
wagabund
Lári-fári...legalább lesz mit mesélni a karácsonyi ebédnél az asztaltársaságnak...mert biza lesznek érdekesebbnél érdekesebb események...horribile dictu:.. ahol az őr szalad elől, utána a kormánytisztviselő, utánuk meg az alvég összes kutyája(is)...

várjuk csak ki a végét...lesz itt móka-kacagás.

biztos, ami biztos: örömteli Jézuskavárást mindenkinek(na meg a cetlit is)
Manhattan
Közben propaganda tevékenységet kötelesek végezni !
Nessy
@Manhattan: Elég hideg a lépcsőház, de szivesen tartok nekik előadást az egészségügy jelen problémáiról, és még egykor bevált ötletekkel is tudok segíteni. Így legalább "meghálálhatnám" az utalványt. Kézcsókot nem vállalok! Bár van egy felsőlégúti fertőzésem, szivesen átpasszolom!
quadrocopter
Azért kormánycsicskák viszik ki a háborús kajajegyet, hogy nélhány mondatban választási-aládicsérjenek a felcsúti gibbonnak és felmérjék a reagálást is.
Nessy
@quadrocopter: Aki ifjabb éveiben szemináriumokon edződött, az tud nyitott szemmel aludni, és értelmes pofát vágni!
papa.49
Hozzám NEM fognak bejönni a tuti, ha hozza adja ide az ívet aláírom adja a papírt oszt. v. látás se!!!
quadrocopter
@papa.49: Írd ki a kapura, hogy " Itt mindenki HIV pozitív! Kérjük a küldeményeket bedobni az udvarra!"
papa.49
@quadrocopter: Sokkal egyszerűbb kiengedem az udvarra a kaukázusit, ő fogja fogadni a látogatókat)))))))))
quadrocopter
@papa.49: Írd ki, hogy " Bár drága az áram, de a kilincsen ez nem látszik!"
papa.49
@quadrocopter: Az árammal nem játszunk az tud rázni!!!
Lehet hogy a hazugovics zsebébe egy mini atomerőmű van beépítve ezért reszket a keze a zsebben???
grincss
..."Lázár János azt is közölte: az utalványokat a kormányhivatalok munkatársai fogják elvinni a nyugdíjasoknak, mert a posta túl drágán vállalta volna a kézbesítést. Akit nem találnak otthon, annak bizony be kell majd mennie a kormányhivatalba, vagy járási hivatalba."
nepszava.hu/cikk/1113567-nyugdijemeles---az-16-szazalek-sem-biztos/
rosalinda57
Akinek csak tartózkodási helye van, de nincs lakcíme, az hol veheti át az utalványt ? Postafiókja viszont van. Az miért nem kaphatja meg postán ?
moareka
Na, ha eddig a kormányhivatalokban mosolyogtak az ügyintézők, most már nem fognak...
moareka
@grincss: Ezt úgy hívják, hogy "más f...val veri a csalánt"
gibgab
@grincss: Nahát ebben nem lesz köszönet...! Hülyék ezek.
korell
Ez valami vicc lehet, hiszem a semmitérő csomó ilyen olyan konzultációs leveleket rá merték bízni a postára milliárdokért. Vagy biztonsági szolgalata lett valamelyik közelinek?
Mégse kellene ezt. Nem szép.
vadnarancs
Majd Szeszil meg Tónyó szétdobálják a helikopterről! :)
rokker33
Ez mekkora baromság!Egyesével hordják ki a szánalmas pár 1000 forintot érő papírdarabokat a nyugdíjasoknak!Arra nem gondolnak,hogy sok idős ember az év többi napján nyomorog éhezik és télen is fűtetlen lakásban él és alszik!Halottam olyat itt nálunk is van hogy a nyugdíjból csirkefarhátat vesznek meg csirke lábat nem combot hanem a csontos lábát meg olcsó konzervet és azt eszik,mert csak arra telik meg 1 hétig esznek 1 kg kenyeret!Szörnyű és elfogadhatatlan állapot!!!Most megemelik 1,6 % al ami azt jelenti,hogy átlagosan 500-1000 forinttal lesz magasabb a nyugdíj amivel kilehet törölni a ... ,mert csak annyira elég!!
rokker33
Ja és azt se értem miért kell egyesével kivinni!?Miért nem bízzák az önkormányzatokra!Olcsóbb lenne kiküldeni mondjuk 4-500 darab utalvány + 1 névsort mint ha egyesével kihordják autóval ami rengeteg pénzbe kerül!A postadíj csak 500 ft ba kerülne és a nyugdíjasok bármikor felvehetnék a pénzt mikor otthon vannak vagy azért vannak a közmunkások,hogy kihordják,ha szükséges!
Desischado
@papa.49: @quadrocopter: Köszönöm, már majd leesek a székről, annyira nevetek! Nem is rossz az ötlet, Papa, a kaukázusi szépségedet kölcsön adnád, amikor jönnek? Amúgy egy nagy simikét küldök a kutyusnak!
Szerintem is felmérik, kinek milyen a reakciója. Én majd Oscar díjas alakítást fogok produkálni, úgy megleszek hatódva, meg dícsérem a gesztust, hogy csak na! A valódi véleményemet meg majd 2018-ban fogja orbán megtapasztalni: A szavazatomtól coki, te mocskos parazita!
Az áram nem rossz, de inkább orbánt kéne "megrázni", mi a véleményetek? Viszont ez a HIV pozitív nagyon jól hangzik, mert a kapunál beljebb nálam sem jöhetnek! Érdekes, mikor a"konzultációra" kellett, akkor nem sajnálta a csuti gazember a postaköltséget! Hogy rohadna meg!
papa.49
@Desischado: Ha megtudod győzni, hogy menjen ki a kapun igen, ez a kutyus kidugja a fejét ha nyitva a kapu szétnéz de nem megy ki a portáról...Reggel ha megye etetni át adom neki mert akkor mindig megdögönyözöm a fiút, mert imádja ha simogatod, vagy játszol vele...
mégállnekem
MÓDSZERÜKET ISMERVE ÚGY LESZ, HOGY A DOLGOZÓ VISZI KI DE PAPÍRON ELSZÁMOLVA EGY CÉG LESZ A KIHORDÓ ÉS NEM POSTAI ÁRON, ILYENKOR FELÁRRAL SZÁMOLJÁK MAJD...
Csizmás Kond
..nahát, hogy ti mindent mennyire tudtok...azért kíváncsi lennék egy olyan nyugdíjas véleményére is aki kapni fog utalványt...
bakegya
EZT AZ UTALVÁNYT AZ ANYJA EMLÉKÉRE KERESZTELTETTE-EL...KÖZPÉNZ KÖLTŐ,DE NAGY-mennyyen a nagy pichába ezzel a könyöradománnyal SZAVAZATVÁSÁRLÁSÉRT NYALÓ CSŐPOSTÁVAL FOGTECHNIKÁVAL!!!
mégállnekem
@Csizmás Kond: Ez meg azért van, mert ismerjük a díszpintyőket...megengedhetjük magunknak, hogy mindenfélét gondoljunk róluk...rászolgáltak. Az a baj, hogy sok az olyan nyugdíjas, akinek ez az összeg nagyon jól jön még ha csak élelmiszert vesz is belőle. Inkább osztották volna el azok között, akinek nem éri el a nyugdíja a 100 ezret, mert azok folyamatosan egész évben nélkülöznek...nem csak karácsonyból áll az év ...nem csak a szeretet ünnepére adott csekkel kell megnyugtatni Orbánnak a lelkiismeretét. Egész évben mást sem csinál csak elvesz...őt is elvehetné már a gondoskodó...
Csizmás Kond
@mégállnekem: ...gondolkodni szabad...de azt hangosan kimondani nagyon nagy felelősség.
...és osztogatás...ez ajándék, karácsonyi ajándék...mert mint tudjuk Krisztus nem csak a kisnyugdíjasokért fog meghalni nagypénteken...
tutajos
Tudta?
"Ha a nyugdíjas épp nincs otthon, akkor a járási hivatalban tudja átvenni az utalványát."
Eddig csak a neve szerepelt a Kubatov listán annak,aki "nem a mi emberünk !"
Ezzel az ócska trükkel most hozzá csatolják a pofalemezünket is a listájukhoz!
"Na, ugye!"
mégállnekem
@Csizmás Kond: Jézust kivégezték...ha ma élne és látná ezt, ami itt van...öngyilkos lenne...
Csizmás Kond
@mégállnekem: ...szerintem neked már megállt...
Aki Én
@Csizmás Kond: Basszus ember... Te tényleg nem érted mi folyik itt.
Azt hittem szívatsz mindenkit, de rájöttem, te tényleg vak vagy.
Nessy
@Csizmás Kond: Ok! Ajándék! Ezt biztosítja a gazdasági eredmény. Szívesen látnám az orcájukat a 6 havi bérüknek megfelelő évvégi prémiumot / jutalmat felvevőknek, ha helyette kapnának egy 10000 forintos utalványt!
magyarbakancs
Kíváncsi lenék rá melyik Fidesz közeli biztonsági őrt foglalkoztató vállalkozás fogja kísérgetni a kormány hivatali dolgozókat?
Menyibe fog ez kerülni?
Csizmás Kond
@Aki Én: ...és mi folyik ?...szerintem azért szarjátok össze magatokat mert az állam próbál segíteni a nyugdíjas hozzátartozóitokon.
..nektek minden mindegy ...ha adnak ha elvesznek csak legyen valami amiért ugatni lehessen...
Aki Én
@Csizmás Kond: Mondok egy szemléletes példát, nem mintha attól tartanék, hogy megérted:
Meglop a zsebes a villamoson, majd odafordul és ad pénzt taxira. Erre te őrült módon elkezdesz neki hálálkodni.
De mondtam, sőt qrva komolyan is gondolom, hogy te semmit nem értesz, nem tudsz összeilleszteni két tényt, qrvára nem érted az összefüggéseket.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...azt már gyanítom hogy neked miért mindenről a zsebes jut az eszedbe csak azt nem értem meg, hogy ha már téged meg kell érteni te miért nem igyekezel felnőni a környezetedhez ???
Yoda69
A 10.000 forintos utalvanyt, ami a fekete piacon csak 6.000-et er 2 ember viszi ki, akiknek a napi dija kozel 100.000 korul van (egyutt) + rezsi, ahelyett hogy 400 forintot fizetne a postanak. Ezt jol kiagyalta a geci.
Es akkor meg nem is beszultenk arrol, hogy mennyi csalo fgja kihasznalni a nyugdijasok hiszekenyseget ezekben a napokban.
Eladott Ország
A választás előtt színes üveggyöngyökkel akarják megvenni a nyugdíjasokat, a tisztességes nyugdíjemelés helyett.
eszegfu
Az utalványt az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt értékesiti, melynek tulajdonosa a Magyar Nemzeti Üdülési Alapitvány (a civil szervezetek alapitványai között nem található), tehát szerintem, ha áttételesen is, de állami a Zrt. Ezen értékesités után -- amikor a felhasznált utalványokkal az üzletek elszámolnak -- 5 % jutalék + ÁFA illeti meg a forgalmazót. Ez is egy szempont lehet, miért döntöttek a készpénz helyett az utalványok mellett.
picike1
@Eladott Ország: utalványt hoznak levásárlásra vagy mi ? nem pénzt hoz . nálam nincsen fogadás hogy jön hová?@Csizmás Kond:
rokker33
@Aki Én: "hogy te semmit nem értesz, nem tudsz összeilleszteni két tényt, qrvára nem érted az összefüggéseket. "Én már sokszor vitatkoztam ezzel a Csizmás Kond-al de annyi esze van mint egy döglött macskának!!!Nem kell vele foglalkozni egy idióta fideszes csicska azt hiszi mindenkinél okosabb közben hülye mint a ...om!!!
Aki Én
@rokker33: Néha tudatni kell a kreténekkel, hogy kretének.
rokker33
@Aki Én: Persze az igaz csak úgyse fogja fel szegény :) Agya helyén egy rothadó narancs van...
Lackó50
EZ az igazi ötlet. Így lehet rendesen megalázni a kormányhivatali dolgozókat. Nem tudom melyiknek van a postaszolgálat benne a munkaköri leírásában? Gondolom abban a reményben adták ki nekik ezt a munkát, hogy ingyen elvégzik. Ha túlórában számolják el nekik, hogy ezzel támogassák őket, akkor viszont nem értem, hogy miért ez a megoldás olcsóbb, mint a postai 480 Ft-os szolgáltatás
A másik problémám, hogy ez a 10 000 Ft miért van úgy beállítva, hogy ez most egy rendkívűl nagy jutalom, amit az Orbán úrtól kapunk. Nem tőle kapjuk, mert ez nem az ő pénze. Mint ahogy a stadionokra elköltött milliárdok sem az ö zsebéből vannak fizetve. A stadionokról miért nem rendeznek nemzeti konzultációt??? Sokba kerül a postaköltség? Még mindig sokkal kevesebb mint amennyit egy stadionra költenek.
A harmadik problémám: a nyugdíjemelés mértéke. Lassan mindenki 30%-os béremelésért tüntet, sztrájkol, ... stb. Ha ezt megkapják és a nyugdíjas kap 1,6 %-ot akkor mekkorára fog nőni a különbség? Ebben az ütemben az infláció is magasabb lesz és pár év múlva a nyugdíj a fizetéseknek legfeljebb a 10%-a lesz és akkor (pár kivételezetten kívül) éhen lehet halni? Finoman lassan be akarják vezetni a Taigetosz effektust? Vagy abban bíznak, hogy a nyugdíjas nem tud sztrájkolni? Viszont ha már egyre többen leszünk a kizsákmányolt kategóriában, akkor szavazni is egyre többen fogunk.
Volna több kérdés is bennem, de nem akarok itt egy regényt írni.
Clavigo
Én Orbánnal vitetném ki az összes címzethez..Kövér lenne a kísérő,,hogy a hatás és a jó kedv garantált legyen.
Eladott Ország
@Lackó50: Lázár úr a legutóbbi kormányinfós (el)mesélésében közölte, hogy felejtsék el a nyugdíjasok a svájci indexálást. Nincs rá fedezet, csak a nyugdíjplafon eltörléséhez, ami általában az állami csókosok magas állami fizetéséhez kapcsolódik.
bakegya
@mégállnekem: enel mindegy,ez egy ántikrisztus!-mint a mellékelt ábra is mutatja azonnal vissza revolverezett...A HELYETT HOGY KRISZTUSI ERŐNEK EREJÉVEL JÉZUS NEBVÉBEN ITT SENKIBE BELE NE KÖTNE,ÉS SEKIT NE ALÁZNA!-bocs hogy bele beszéltem.D
bakegya
@mégállnekem: ENNÉL mindegy kibe és hogyan tapos!!!-ezt nem is olvasom,pedig mindent és mindenkit olvasok.
nyanya001
@Horizont: www.napi.hu/magyar_gazdasag/veszelybe_kerulhet_a_nyugdijasok_karacsonyi_erzsebet-utalvanya.625409.html
A járási kormánytisztviselőknek a kézbesítés nem tartozik a munkakörükbe. Az eredeti feladatukban kell helytállniuk, mert ha nem intézik el megfelelő időben az ügyiratot, akkor rendbírsággal kell számolniuk - mondta Boros Péterné. Rengeteg megválaszolatlan kérdés marad még: ki marad a hivatalokban, munkaidőben vagy szabadidőben kell majd kézbesíteni, saját vagy hivatali autóval.
Eriksson
Remélem időben felhívnak SMS-ben időpont egyeztetésre, hogy biztosan otthon legyek, amikor jön a küldöttség az utalványommal. Kérjek tőlük valamilyen igazoló okiratot, hogy biztosan azok-e, akiknek mondják magukat? (Mert ugye a postást, azt ismerem)
nyanya001
@Horizont: Nehéz feladat ezt megoldani a konzultációs levelekre
nem sajnálták a milliárdokat a postától, ezt meg sokallják.
Egy impotens tetves banda ! Pont.
CsipkeRózsa
@Horizont: ennyi munkafolyamatot, amit leírtál, idén már nem tudják lebonyolítani. Orbánék ezt sem gondolták végig.
quadrocopter
Milyen érdekes, hogy az önfényező, mese színvonalú Orbán-röplapokat még a Magyar Posta szórta szét! Jéééé...hogy drágul a világ...
Veleda
Én azért sajnálom azt a 30 ezer kormányos dolgozót! Vajon hányszor hallgatják végig a nyugdíjasok szítkozódásait, és nekik ezt némán le kell nyelniük. Bár az lenne a jó, ha azt a sok kva anyátokat megírnák levélben a Lázárnak, a la naturban.
Nessy
Vadászeb legyek, ha értelmet találok ebben az agyament ötletben!
Karácsony előtt, amikor amúgy is "rövidek" a napok, ezek a szerencsétlen beosztottak loholhatnak körbe az országban, miközben a hivatalos ügyeiket intézni akarók a hivatalban dühöngenek. Itt az éjféli misére már mindenki mindenkit a pokolba kíván hullafáradtan! Gloria in excelsis Deo!
picike1
@Horizont: vajon hol kell mad levásárolni gondolom egy cégnél
Desischado
@papa.49: Drága Papa, esetleg egy képet láthatnék róla? Én boldogan megdédelgetném, imádom az állatokat. És okos, mert legalább nem csavarog el. De nem fázik meg odakint? Elég hideg van ám! (aggódik) Mondjuk, imádnám, ha jól megkergetné orbánt, hehehe!

@picike1: Épp most hallottam, hogy állítólag csak a cba-ban lehet majd levásárolni. A jó édes...jukat! Utálom a cba-t!
eszegfu
@nyanya001: 17:27 Nem beszélve arról, hogy hány településen zártak be a kormányhivatalokat (okmányirodák), mert helyette online ügyfélkapukat vezettek be (már ahol ez utóbbi sikerült!). Ha jól emlékszem van M.o-n 278 db kormányhivatal (pl. nálunk 2 fővel) és 3154 település van, 2,8 millió nyugdijassal. A cimlista persze a Nyufitól adott, de hogyan "szedik szét" körzetekre ennyi idő alatt?! Nem kis feladatot kaptak, az biztos!
silber13
@CsipkeRózsa: Nyakam rá, hogy ugrásszerűen megnő a levélszekrénybe dobott értesítők száma, hogy " Mi itt voltunk, hoztuk Vitykó ajándékát, de nem tetszett itthon lenni,majd be teccik fáradni az önkormányzathoz, és ott meg tecc kapni!"
Egyébként ez az egész egy átgondolatlan, "ahogy esik, úgy puffan", patologikus ötletroham torzszüleménye!
papa.49
@Desischado: a ma hajnalira. Nem fázik olyan a bundája mint az igazi juhász suba, vagy 7.8 centi vastag, ott alszik mindig a terasz mellett, ha esik a hó, vagy az eső, akkor is...Imádja a havat az orrát belefúrja, és tolja vele a havat...Nappalra a kennelben van mert ha jön valaki nehezen lehet beparancsolni oda, ő az éjszakai műszak, nappalos meg a palotapincsi...
nyanya001
@eszegfu: Az idióta konzultációs levelekre nem sajnálták a milliárdot - ha nem többet -
erre már nem nem fussa nekik ?

Impotens banda !
eszegfu
@nyanya001: Dehogynem futná erre a 480 Ft-os postaköltségre is! Csak szerintem agyatlanok...vagy éppen a biztonsági őrök igénybevételével lehet egy kicsi "visszacsurgatott" pénzre számitani... nem tudom. Megjegyzem egy tértivevényes levél 470 Ft, tehát a posta árajánlata korrekt!
kissé felnőttem
János János A Nyugdijhoz kell hozzácsapni és odaér amire odaér, vagy jut tejre kenyérre vagy nem de 1 milliárdért kézbesiteni cirka 250 milliót luxus. meg kiszurás is a dolgozóival.
Más téma Kéretik felhívni a kihelyezett ülés résztvevőinek figyelmét, SZTÁLIN elvtárs is jelen van a KARMELITA TEMPLOM -ban. AZ oltár feletti freskót jól megnézve Sátán képében.Ha mégsem látják a plébános megmutatja vagy a régi sekrestyés.
nem tibi
vigye ki water mikulás , kéményen bemászva . :-)
Lepényleső
Na igen,és ha nem az utalvány kiadójának akarnának bő karácsonyt,akkor egyszerűen a nyugdíjakhoz csatolnák a pénzeket?
Veleda
@Lepényleső: Ezt azért nem csinálják, mert az Erzsébet utalvány is egy jól jövedelmező biznisz egy bizonyos érdekcsoportnak:))
eszegfu
@Veleda: Olvastam, hogy az utalványok beváltása után (amikor az egyes üzletek elszámolnak a forgalmazó felé) kb. 1 milliárdnyi ÁFA folyik be a költségvetésbe + a forgalmazónak 5 % jutalék.
Veleda
@eszegfu: Pontosan erről van szó. Ezért nem készpénzben kapjuk, illetve ezért nem vágják hozzá a nyugdíjakhoz
Veleda
Részlet a NŐK LAPJA CAFÉBÓL:

"Az Erzsébet-programból származó milliárdok sorsát kutatja a Magyar Nemzet egy szerdai cikkében. A lap szerint ugyanis sokkal nagyobb bevétele keletkezhetett az Erzsébet-utalványok forgalmazásából, mint amennyit ténylegesen a szociálisan rászorulók és gyerekek üdültetésére költöttek.
Az elfogadóhelyeknek pedig még többet kell fizetniük, mert amikor valódi pénzre váltják az utalványokat, öt százalékot levonnak tőlük beváltási díj címen. Ezenfelül 1500 forint elfogadóhelyi díjat is fizetniük kell, amely fedezi az üzletre kikerülő matrica díját, a nyilvántartással kapcsolatos költségeket s a központi honlapon való, marketing célú megjelenítés ellenértékét – írja a Magyar Nemzet."
picike1
@Manhattan: ez ugye még adócsökkent is akkor dupla öröm van ha igy van az utalványt levonni a kp -ből kis könyvelés nagy haszon, az nem pénz ugyi. az utalvány
Desischado
@papa.49: Akkor jó! Keserves dolog ám fázni, én tudom. A palotapincsit is kéretik megsimogatni, és ha lehet, képet szeretnék!
papa.49
@Desischado: Lefényképezem őket, és elküldöm neked...
eszegfu
@Veleda: 14:07 Az utalvány forgalmazója az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt, melynek egyetlen részvényese a Magyar Nemzeti Üdülési Alapitvány... tehát állami. A forgalmazó cég 2015. évi bevétele 10.091.492 eFt volt!! Az EU biróságon pert nyertek a más utalványt forgalmazó cégek (pl. a Sodexo), mert a törvény, ami rájuk vonatkozik, nem vonatkozik az Erzsébet utalványos cégre. Vagyis: az Erzsébet utalványon kivül a munkáltató minden más utalvány után adózik, igy ők kiszorultak a piacról, mert inkább az adózás nélküli utalványt vásárolták a munkáltatók. Elvileg abban semmi kivetnivalót nem találok, hogy magyar cég utalványát vásárolják meg inkább, de akkor legyen egyenlő a piaci körülmény.
Kacsa951
Most legalább már a kormányhivatalokban dolgozók is utálják a nyugdíjasokat! Egyébként ez az intézkedés pontosan mutatja, hogy a kitalálójának fogalma nincs a világról. A nevetséges "kvóta népszavazás"-ra volt postaköltség, meg a sok hülye ké plakátra, a konzultációkra, amit kapásból "irattározott" a legtöbb érintett a kukába? Nem vagyunk kint a vizekből ezzel az állítólag 10ezret érő papírral. Jobban tette volna a kedves vezető, ha rendes nyugdíjemelést ad, a tényleges inflációnak megfelelően és nem csinál ekkora vihart a biliben! Arról még szó sem esett, hogy meddig lehet ezt beváltani??? Arra jó, hogy az amúgy is megszüntetésre kerülő utalványokat ne kelljen elégetni, ha ló nincs, jó a szamár is alapon megkaphatják a nyuggerek! Már elnézést, de ezen nincs mit megköszönni!
sokanvagyunk
Ha sokat szívózunk, kapunk egy tucat retúrjegyet a kisvasútra - ami egyébként is 65 felett... :D
Eladott Ország
Ahol nincs ellenpontja a trágyának, ott a trágyadomb marad a felszínen. Lázár János nyögte be, hogy mivel kapacitás van a rendszerben dögivel, mint mangalica Felcsúton libaszarral és papsajttal, a Járási és Kormányhivatalok fogják kihordani ( nem lábon az agyhalált, miként a komplett kormány) a CSIRKEFARHÁT UTALVÁNYOKAT . Karácsony szombatján is lehetőleg. Mert olcsóbbak ők, mint a királyi posta. Mert vérbeli "idiokráciákban" az úgy működik, hogy reggel budin a fővezér a Nemzeti Sporttal a kezében kitalálja, és pár óra múlva Lázár a főkomornyik bejelenti. Hogy mibe kerül , hogy hányan döglenek bele és technikailag miként lehet kivitelezni az épen frissen szart elmebajt, senkit nem érdekel. Ott legalábbis nem, ahol feltétlen korrupcióval kötött lojalitás mozgatja az egész országot és egy nyomorult lázárjános nem sok annyijük sincs.
silber13
@CsipkeRózsa: Ez az egész a csúti hippopotamus részéről nem más, mint egy felelőtlen, át nem gondolt, patologikus ötletroham.,
Veleda
@silber13: Lázár Jani találta ki. De akkor is baromság
Borsodi
Nem furcsa,hogy utalványt adnak nem pénzt? Az utalványt bárki elköltheti ha az önkormányzatok kapják meg nem biztos,hogy mind eljut a címzetthez viszont maguk között lesz mit szét osztani.Ez nem a nyugdíjasokról szól az biztos.Ez olyan mint a rezsi csökkentés! Eddig 39 000 Ft havi álltalány volt a gáz, Rezsi csökkentés után most 47 700 Ft ra emelték Viszont ezt köszönhetjük a rezsi csökkentésnek mert ha nem nem lenne 64 400 Ft ot kellene fizetni havonta.Akkor köszönjük ezt a nagy segítséget kormányunknak mert igazán sokkal könnyebb lett .A devizásoknak a forintosítás volt még ilyen nagy segítség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.