Gyurcsányék már nyomorba taszították volna a lakosságot – így reagált a Fidesz Dobrev Klára (DK) sajtótájékoztatójára pénteken.

Keményen visszaszólt a Fidesz a DK-nak: "Gyurcsányék már nyomorba taszították volna a lakosságot"Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik VI. Fülöp spanyol király az állam- és kormányfők részére adott gálavacsorájára a madridi Királyi Palotába 2022. június 28-án. Másnap kezdődik a NATO állam- és kormányfők kétnapos csúcstalálkozója. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Gyurcsányék az égvilágon semmivel nem enyhítenék a háborús áremelkedést se a nyugdíjasoknak, se senkinek, ellenkezőleg, már nyomorba taszították volna a lakosságot a megszorításokkal

- áll a Fidesz közleményében.

A baloldal meg se szavazta az árstopokat, el akarják törölni a rezsicsökkentést és a 13. havi nyugdíjat is. Az árstopoknak köszönhetően az infláció 6 százalékkal alacsonyabb, a rezsicsökkentés nélkül pedig már nálunk is hatszor többet kellene fizetni a gázért és ötször többet az áramért, mint Európa más országaiban

- írta a Fidesz.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője pénteki online sajtótájékoztatóján elmondta: pártja arra kéri a kormányt, hogy az év végéig csökkentse nulla százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját és adjon egyszeri, százezer forintos támogatást minden nyugdíjasnak.

Forrás: MTI

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
De qrva jól tudják, mit csináltak volna Gyurcsányék... Amit viszont csútkány elkövetett, az nincs feltételes módban!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Kurva anyátok tömeggyilkos fideSSes barmok!
Qqberci
De qrva jól tudják, mit csináltak volna Gyurcsányék... Amit viszont csútkány elkövetett, az nincs feltételes módban!...
orsos vendel
"0rsosek es a fideSS, már nyomorba taszították a lakosságot" !!!
colibri
Ez a beszólás egyenlő egy nagy rakás sz@rral, mert ott van benne a HA. Mivel Gyurcsányék véletlenül sem kerültek be a hatalomba, 66 öregasszony sem tudja, hogy mit csinálnának, HA mégis.. Nagyon unalmas már, hogy állandóan arról hallunk, hogy mit csinálna a baloldal, mindeközben fideszék nem csinálnak semmit, az ellenzék szapulásán kívül!
drrotf
Ez a visszaszólás olyan mint a vicc ami arról szól, hogy mi lenne ha Mari néninek p..cse..lenne.Micsoda komoly fenyegetés!
Nessy
Ennél mélyebbre? Az un legnagyobb inflációja, mellett? A forint már a leggyengébb valuta közel s távol! Ehhez a mértékű romláshoz, ami nálunk jelenik meg csak, nem sok köze van a kormányon kívül senkinek és semminek! A régióban egyetlen országban sem ilyen rosszak a számok!
tothjani
Igen és ez a nép ordítva tapsolna ha Orbán kiállna a Kossuth térre és vaslapáttal verné agyon az arra járókat.
Mindenki hálás lenne mert tudják hogy Gyurcsány kétszer annyi embert vert volna agyon.
Ja meg ha öreganyám sárga lenne, és kerekei lennének, akkor ő lenne a 6-os villamos !!! :(
csipetke
Csak a címre.- Miért, orbán szerint most az emberek nagyrésze most hol van? Épp most hallhattam Surányi Györggyel egy pod castot, és azt mondja, nincs mit szépíteni, aki azt mondta,hogy amióta orbán tizenévvel ezelőtt átvette az országot,azóta a forint 50%-ot romlott. Ehhez képest a cseh korona pl azóta is stabil, és a lengyel zloty is csak 10-15%-ot romlott. Nincs ezen mit szépíteni,mi állunk a legsz@rabbul Európában,és ezt bizony nem lehet csak a háborúra fogni. Kellett ehhez ez a béna,impotens, nem szakértói kormány. És bizony, nagyon sok embert taszított nyomorba a fidesz,illetve orbán. De nehogymár ne Gyurcsányozzanak egy sort
Néro2
Gyurcsányék már nyomorba taszították volna a lakosságot .
A kurva anyátokat a mi lett volna érdektelem. Ti vagytok 12 éve ti rohadt féreg tolvajok meg a 30 százalékos infláció VAN.
Meg a forint szar se ér mint ti.
134.bátor
Gyurcsány lemondott,mikor fele ilyen szarban volt az ország!!! Ez a ganè kèt kèzzel kapaszkodik a hatalomba,esze ágában sincs lemondani!
kormanyos63
A a mi lett volna HA az nem játszik baz+!
Az viszont tény, , hogy orbánék rengeteg magyar családot, melóst, és nyugdíjast taszítottak a nyomorba, a hibás,és elbaszott gazdaságpolitikájukkal, és azért, mert annyit lopnak, amennyit nem szégyelnek!
Az infláció brutálisan magas(40-45%) az élelmiszerárak lassan megfizethetetlenek, a fizetések, és a nyugdíjak a béka segge alatt, az Unió 27-tagországa közűl Magyarország az utolsó előtti(már csak Bulgária van mögöttünk) gazdasági fejlettségben, a bérekben, és a vásárlóerő tekintetében!
Miről beszélnek ezek a hitvány, aljas, mocskos, ótvar férgek???
Ennyi év elteltével is van még pofájuk Gyurcsányozni, hogy rohadnának meg!
Én sosem voltam DK-fan, . , de inkább ezerszer Gyurcsány, mint egyszer a csuti elveteműlt korrupt gazember!
Eladott Ország
Az országot már nem kell nyomorba taszítani ott vagyunk! Európa koldusháza, Bangladese lettünk a 12 év alatt. „Az a büdös nagy helyzet, hogy 12 év alatt az unortodox gazdaságpolitikánk oda vezetett, hogy a kitartó néphülyítésbe csomagolt korrupció a régió és Európa sereghajtói közé katapultált úgy, hogy ugyanazok a fejlődési lehetőségeink voltak, mint mindenki másnak. A rendelkezésre álló források ésszerű (re)disztribúciója és a piacpárti intézkedések helyett az állampárt mindent megadóztatott, mindent központosított, mindenbe beleugatott és a házi oligarchák között oszogatta szét a monopolizált javakat. Következésképpen Putyin seggének nyaldosása közben mára ánuszrózsán fejeltük a szlovák gazdaságot is, ami azért nem éppen kis teljesítmény. És ebben nem az a durva, hogy közben például a kormány saját nagyszerűségeként próbálja eladni a gáz világpiaci árának csökkenését, hogy könyékig vájkál a közpénzes bödönben, hogy nyolcadrangú senkikből zsíros strómanokat tenyészt, akik mindent felzabálnak, hanem hogy közben a társadalom legalsó rétegeiben hányódó szerencsétlenek meg a leszakadó középosztály (igen, a közepet méri ez a vizsgálat) helyzete párhuzamosan ezzel egyre kilátástalanabb lesz. Maradnak a lózungok, az egyre agresszívebb plakátkampányok, amikből pontosan lehet tudni, hogy napról napra szarabb a helyzet. Minél jobban üvölt a propaganda, annál nagyobb a szar. Ez itt csak egy szelete a pöcegödörnek. Ha nem a fényestekintetű segglyukából nézzük, mindenhonnan pöcegödör ez.” Minél jobban üvölt a propaganda, annál nagyobb a szar.
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_800/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/12/tumblr_oiosausw5n1s4ew3vo1_1280.jpg
Ételosztás, labdagulyással'
uploads.disquscdn.com/images/9c3045660763c7d6eb6b236d92319634ccd28912109e27a042833ae7ef64799b.jpg?w=600&h=369
justhpeter
12 év alatt a kleotokrata-nemzeti-keresztény csürhe nyomorba taszította az országot. Ezalatt a 12 év alatt a miniszterelnököt Orbán Viktornak hívták. Milyen kérdése lehet még ?
CsipkeRózsa
@rokker33: Nincs neve a zsidó nőnek? Olvasd el, látható.

Nem a zsidó nő taszította nyomorba az országot, hanem a keresztény férfi, akkor minden rendben van?
kereső
Nem tudni mi volna!!!, ha: vannak viszont tények.
2021: A vállalkozásoknál a bérek 8,8 %-al nőttek,
a közszférában 11.1 /%-al
a nyugdij 4,2%
infláció mértéke :7,4 % KSH adatok

2022:z élelmiszerek ára 22,1%-kal emelkedett, ezen belül legjelentősebben a margarin 58,1, a sajt 43,4, a száraztészta 39,9, a kenyér 39,7, a baromfihús 37,1, a tejtermékek 36,5, a tojás 34,3, a péksütemények 31,1, a tej 24,9%-kal drágult. Átlag alatti mértékben, 11,3%-kal nőtt a sertéshús ára, a csokoládé, kakaó 6,5, a cukor 5,7%-kal került többe. A szeszes italok, dohányáruk átlagosan 7,3, ezen belül a szeszes italok 9,5%-kal drágultak. A tartós fogyasztási cikkekért 12,4, ezen belül a konyha- és egyéb bútorokért 20,1, a szobabútorokért 19,7, a használt személygépkocsikért 17,6, az új személygépkocsikért 12,0%-kal kellett többet fizetni. A lakásjavító és -karbantartó cikkek ára 29,6, az állateledeleké 27,0, a testápolási cikkeké 14,8, a járműüzemanyagoké 11,2%-kal lett magasabb. A szolgáltatások díja 5,6%-kal emelkedett, ezen belül a taxi 26,1, a lakásjavítás és -karbantartás 20,6, a járműjavítás és -karbantartás 15,6, az üdülési szolgáltatás 10,5%-kal került többe./Ksh/
Nyugdij emelés mértéke: 5% +3,9 %
Hivatalos infláció mértéke 12+%.
Éves várható infláció mértéke MNB adat: 14-16%.
A boltokban tapasztalhóak alapján ezt már meghaladtuk.

Azzal, hogy a kormány az augusztus havi inflációs mértéket veszi alapul a nyugdijkorrekcióknál- elveszik a azámitásból minden évben 4 hónapnyi korrekció.. Ez 2021-ben4x 3,2%-os nyugdij elcsalás a kormány részéről.

Nem kéne úgy beszélni a 13. havi nyugdijról- mint amit 12 éven át folyamatosan adott volna orbán kormánya, mert az csak 2022-ben volt teljes kifizetés.
A rezsicsökkről meg ne is beszéljünk- az úgy x@r ahogy van, hiszen széles rétegek ki is maradnak pl. a távfútésből, a gázfogyasztásból. A szénre, fára meg nem jár.

Szóval- hátrébb az agarakkal fideSS, mert az általatok tudatosan...
kulabombaafityiszre
A sok gizi bácsi a fideszben jósdát nyitott?
Macskaszem
Ki nem sz@rja le, hogy Gyurcsány mit csinálna ha... Nincs abban a pozícióban, és nem is lesz mostanában.
Azzal kéne foglalkozni, hogy Orbán mit csinál. Két éve egyfolytában gyengíti a forintot, a pöttyös seggű kancsal barom és családja milliárdos lett belőle, de a zsírdisznó is kaszált rajta rendesen.
A háború ezért nálunk sokkal jobban beb@szott. Most már nem a lopással meg Gyurcsánnyal kéne foglalkozni, hanem az ország sorsával.
Feró25
Youtube telex marha gúlyás szerit a forint gyengülésért a 12 év elötti 8 év a hibás.De a degenerált barom fidesz híveknek ez az igaz,őnekik ez a jó.
Peller Anikó
@Macskaszem: Azzal foglalkoznak.

"Ha mégegyszer halomra kerülök tönkreteszem ezt az országot"

Nem mondhatod, hogy nem foglalkoznak vele, érezzük a törődést.
vacsi
Gyurcsányék már bemutatkoztak! Kösz, nem kérek belőlük...
simmering73
"Na kérem tisztelettel. Megérkezett a főméltóságos úrtól az idétlen magyarázkodás magyarázat. Természetesen az, amire mi, lipsi szarok számítottunk is. Stratégia nyugalomban leledzik a mi tökkirályunk, biztos nemrég hagyta abba az ultipartit, és gyorsan itt is betlizett egyet. Hangsúlyozom, nem a gondolkodó populációnak üzent, hanem a hárommillió ájultnak, akik visszatapsolták minden idők legsikeresebb 12 éve után. Nyugi van, nyilvánvalóan szárnyalunk, és a forint is csupán azért van a béka picsája alatt, mert háború van. Gondolom, a sok tátott szájúnak kiesett a cumi az arcából, és most gyorsan vissza kellett nekik tenni, és meg kellett simogatni a buksijukat. Amit látnak, netán a saját bőrükön éreznek, az valójában – mint mindig – most is a baloldal, Brüsszel és az Egyesült Államok szemétkedése, de ő erős kézzel fogja a gyeplőt, nem kell beszarni. Mint mindig, majd most is megvéd. Mindenkit. És különben is, ez még azért is van, mert mindenki összeesküdött ellenünk."
kolozsvaros.com/2022/07/08/izzadva-vergodve-hazudva-probaljak-menteni-a-menthetot/
Giovanni Alba
@rokker33: ma, 16:56
Elborította az agyadat a narancsszín köd. Keversz, kavarsz, beszélsz össze meg vissza, össze nem tartozó dolgokat próbálsz párhuzamba állítani. A 25 év alattiak adómentessége azt jelenti, hogy nem kell fizetniük jövedelemadót, de ugyanakkor ez nem ad felmentést a rekord fogyasztási adó alól. Azt a bizonyos 27%-ot fizeti mindenki, boldog-boldogtalan, az is, aki közmunkáért kap valamennyit, meg az is, aki (viszonylag) jól keres. Mert az agyban nagyok azt találták ki, hogy nem a jövedelmet,hanem a fogyasztást adóztatják, mert enni annak is kell, aki éppen jövedelem nélkül vegetál.
A másik: arra még nem kaptam választ, mi lesz a fiatallal akkor, amikor betölti azt a bűvös 25. évet. Onnantól már fizetnie kell a személyi jövedelemadót, de a munkáltatót semmi nem kötelezi arra, hogy erre hivatkozással megemelje a bérét.
Érted a probléma lényegét?
Amit a nyugdíjasoknak szórtak nagy kegyesen, az az elmaradt kifizetés volt, nem pedig könyöradomány.
Ne akard már úgy beállítani, hogy a választások előtt a doktorminiszterelnökúr valami sugallatra hallgatva a saját zsebéből osztogatott volna.
Peller Anikó
@Giovanni Alba: Ja és az inflációs élelmiszeráremelés a + 50% adó a 27% mellé.

- A tészta 200 Ft volt egy éve, most 300 a fél kiló. = + 50%
- 1.5%-os tej 170 volt most 310 litere. = + 82%
- 20%-os tejföl 600-700 volt a 850 ml, most 1300. = + 100 %

- vaj, margarin, csirkeszarhát.. ja, az nem.
szaboria1
Hivatalosan nem Gyurcsány volt már a kormány átadásakor a miniszterelnök hanem Bajnai Gordon aki 2009 áprilisától volt 2010.05.29-ig. Így már kár Gyurcsányozni. Gyurcsány legalább belátta, hogy szakember kell a gazdasági vállság kezeléséhez.
Ráadásul akkor még VARGA MIHÁLY és ORBÁN is elismerte Bajnai munkásságát.
Így kár a fidesznek mindig hátra fele mutogatni, igaz így a saját baromságukat próbálják jegelni.
colibri
@Peller Anikó: Ne vedd kötekedésnek, de légyszi, vegyél nekem 300-ért fél kiló száraz tésztát, mert én csak 400.- felettit látok,
rokker33
@CsipkeRózsa: van neve csak nem akarom kimondani! És igazad van nem ő taszította nyomorba az országot, hanem az elmúlt 32 év kormányzásai ! Mert sajnos Magyarországnak nem volt soha becsületes miniszterelnöke és nem is lesz!
Pálffy
Emlékeztetőül:
Hoffer Géza
FRISSÍTETT LISTA!

A Gyurcsány-kormány
– vezette be a babakötvényt
– emelte a családi pótlékot
– épített több száz kilométer autópályát, több hidat
– felújított több száz óvodát és iskolát
– épített 6 új egyetemi központot
– létrehozta az első magyarországi szélerőműveket
– emelte a nyugdíjakat, majdnem 8 évig 13. havit is adott
– emelte az özvegyi nyugdíjat
– hozta be a Mercedes-gyárat
– teljes lefedettségűvé tette a légimentést
– megőrizte az egyetemi autonómiát, nem zavart el egyetemet
– megvalósította a szabad tankönyv választást
– idején nem volt ekkora egyetemi tandíj
– nem ültetett pártkatonákat független intézmények élére
– nem foglalta el a közszolgálati médiumokat
– nem fosztotta ki az önkormányzatokat
– megbecsült szövetséges volt az EU-ban és a NATO-ban
– csatlakozott a schengeni egyezményhez, szabaddá téve a határokat, az utazást
– úgy emelte határon túli magyar iskolák, könyvtárak, színházak támogatását, hogy ezért cserébe nem várt el politikai támogatást
– emelkedtek a reálbérek
– erősebb volt a forint
– olcsóbb volt a benzin és az élelmiszer
– kisebb volt a hiány és az államadósság
– nem menekült el 500 ezer magyar
- nem volt 27 százalékos ÁFA
- nem volt közel ezer forint egy kiló kenyér
- nem diktátorokhoz utazott a magyar miniszterelnök, hanem a világ vezető demokratái jártak Budapestre
- úgy nőtt a határon túli magyar színházak, iskolák támogatása, hogy ehhez nem kellett a kormánypártoknak hűségesküt tenni
– nem küldte haza a meg nem gyógyult betegeket a kórházból
– nem foglalta el a színházakat
- nem alázta a pedagógusokat
- nem foglalta el a Balatont
– nem gyűlöletet, hanem toleranciát hirdetett
– nem üldözött civil szervezeteket
– több gyermek született
– kisebb volt a halálozás
– többen jártak egyetemre
– több uniós támogatást hozott, mint az Orbán-kormány
– a miniszterelnök családja, baráti köre nem hogy nem lehetett volna milliárdos, de nem is pályázhatott volna uniós pénzekre...
rokker33
@Giovanni Alba: Na végre valaki aki nem csak irja a faszságait, hanem értelmesen kommunikál! Na akkor ###ugyanakkor ez nem ad felmentést a rekord fogyasztási adó alól. Azt a bizonyos 27%-ot fizeti mindenki, boldog-boldogtala###Igen ez a két kulcsos adó eltörlése miatt vezette be! Nagy hiba volt az igaz , de ezt nem hagyhatta meg már csak a büszkesége miatt sem meg annak jól jön aki sokat keres és nem minden termékre vonatkozik pl egyes húsokra,tejtermékre 5% és mégis egyre drágábban adják ! ###mi lesz a fiatallal akkor, amikor betölti azt a bűvös 25. évet. Onnantól már fizetnie kell a személyi jövedelemadót ### igen, de aki 5 évig adómentesen dolgozik annak tudnia kell,hogy most ennyi a fizetés 25 évesen meg az adó miatt kevesebb lesz , de szerintem ez legyen 25 évesen q legnagyobb probléma. ###Amit a nyugdíjasoknak szórtak nagy kegyesen, az az elmaradt kifizetés volt, nem pedig könyöradomány.### csak nézz utána, hogy 2002=2010 között és 2010 =2022 között mennyit kaptak a nyugdíjasok .Szerintem Orbán többet adott még ha nagy felhajtással is de adott rezsi utalványt kiegészítést nyugdíj emelést / oké nem sokat/ ,de adott és ez elég, hogy rá szavazzanak az emberek! Nem véletlenül nyer már negyedszer nem kérnek a Gyurcsány korszakból az emberek és inkább tűrik ezt, mint hogy újra ők kormányozzanak ! Amúgy egyik sem jobb a másiknál!
Peller Anikó
@Pálffy: Aahhh, köszönettel, nagyon szép lista. Gyurcsány egy béna kacsa ezekkel a szemét cigányokkal ellentétben, de tisztességes volt a kormányzásban és nem a miniszterségét használta a gazdagodásra, mert nyilván nem szegény ember.
csetere
@Pálffy: Gyurcsány a fizetését nem vette fel, átutalta jótékony célra alapítványnak. Bajnai havi 1.-Ft-ért vállalta el az ország vezetését..
Peller Anikó
@colibri: Tesco, ezeket a héten vettük,
- Hearty Food Co. fodros nagykocka 2 tojásos száraztészta 500 g, 299 Ft
- Hearty Food Co. szarvacska 2 tojásos száraztészta 500 g, 299 Ft

most a többire nem emlékszem, de kb ezeket hasonlítottam össze a régebbi árral.

bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/shop/alapveto-elelmiszerek/rizs-teszta-huvelyesek/nem-durum-tesztak
colibri
Szuper, meggyőztél! Nem jó helyre jártam tésztát venni. Holnap megyek is a tescóba, mielőtt még ők is nem kezdenek emelni.
terlasz
@colibri: Azért vedd figyelembe, hogy a 2 tojásos gyenge minőségű tészta kerül 300 Ft-ba, a Gyermelyi 4 tojásos 689 Ft.
terlasz
Hű de kemény beszólás! Természetesen csak ostobáknak szól. Így aztán a befogadók köre is igen magas létszámú.
Gazella
Különbség a DKés a fidesz között az első tud diplomatikai nyelven kommunikálni az EU-val a második meg nem.. Nem véletlen lett a parkolópálya szélére állitva a fidesz az EU-ban.
kereső
Nem igazán értem, mi a baja a sok agyamentnek az élelmiszerek nulla áfa kulcsával??? Vagy éppen mi a probléma a nyugdijasok 100 ezres támogatásával- és nem érv a dolgozó!!. Választás előtt visszakapták az szja-t, a nyugdijasokat meg évek óta megröviditi a kormány a furmányos infláció számitással- és a négy havi infláció figyelmen kivül hagyásával. Én azért differenciálnék a támogatással- mert az netóó átlagbér feletti nyugdijak kimaradnának a támogatásból.
Jozefina
Gyurcsányék, csak "volna", viszont orbánék már nyomorba taszították a magyarokat!!!
A tények önmagukért beszélnek, hiába minden orbáni propaganda, néphülyítés!!
444.hu/2022/07/08/sehol-sem-dragul-ugy-a-kenyer-a-hus-es-a-gyumolcs-europaban-mint-magyarorszagon
Az 500 ezer forint feletti nyugdíjakat jelenleg semmiféle frmában nem kellene támogatni, inkább többet adni az átlagnyugdíj alatt élőknej, amig felzárkóznak.
C_3PO
Klári! Valóban kell adni! Te 150 ezret ígértél, ha nyersz! Nem nyertél...
ómió
Hát, igen! Pont', ahogy 2008. után!
Giovanni Alba
@rokker33: tegnap, 20:29
A nyugdíjemelés szemérmetlen átverés. Megjegyzem, a költségvetés bevételeiből fizetik, törvény alapján, tehát nem kegy, még kevésbé: Mari néni, adok én, ha a számok úgy alakulnak. Mert nem a kormányfő gyakorol kegyet, hanem a kötelezettségének tesz eleget. Az év eleji emelés meg azért áverés, mert szándékosan alultervezett infláció alapján, a novemberi korrekció ígéretével számolják, azaz a nyugdíjas hitelez a kormányzatnak kamatmentesen.
A Gyurcsány-korszak megszorításai a jelenlegi kormánypárt propaganda szólama. Amikor beütött a pénzügyi világválság, akkor Bajnai kapta meg a válság kezelésének feladatát. A Bokros-csomagot is elő szokták húzni a ládafiából, persze célozgatásokkal, általánosítgatásokkal, és a szokásos összemosással: Mert ilyenek ezek, csak a megszorításhoz értenek.
Málna
Többen írják, hogy nyomorgunk, de amikor rákérdezek, soha senki nem vállalja fel, hogy ő bizony nyomorog. Vajon miért?
CsipkeRózsa
@Málna: A nyomorgók nem az internetet lapozgatják.
Málna
@CsipkeRózsa: És ismersz nyomorgót?
Málna
@CsipkeRózsa: Mesélj róla! Miért nyomorog?
CsipkeRózsa
@Málna: Nem mesetéma, szokásos kevés nyugdíj.

Egy-két hajléktalant is ismerek, személyesen, de a többit is látom.
Málna
@CsipkeRózsa: Az lehet téma, hogy miért kevés a nyugdíja, nem?
Hajléktalanokat én is látok, nemrég többnek is ajánlottunk munkát, egyik sem élt a lehetőséggel.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 18:33
Az idézett oldal linkjét ha lehetne,mert addig csak egy hazugság amit írtál.
Köszönöm elöre is.
CsipkeRózsa
@Málna: Nem mindenki dolgozott nagy fizetéssel, sokan "szerény" munkakörben kaptak fizetést. Többnyire, akik szerény fizetést is kaptak, pedig minden munka, munka. Nem csak nyelveket beszélő, egyetemet végzett emberek léteznek.
Málna
@CsipkeRózsa: Persze, csak hát egyszerű szakmával is lehet pénzt keresni, mellékállást is lehet vállalni, nyugdíj mellett is lehet dolgozni. Én mindig arra vagyok kíváncsi, hogy milyen lehetőségei vannak valakinek, amelyeket nem használ ki.
tudode
A második Orbán kormány Szél Kálmán köpönyegében
.
Széll Kálmán-terv 2.0[szerkesztés]
2012 áprilisában jelentették be a Széll Kálmán-terv 2.0-t (alcím: "A következő lépés"),[85] melyet a kormány az EU részére is elküldött. Tartalmazza Magyarország 2012. évi nemzeti reformprogramját, Magyarország 2012-2015 év közti konvergenciaprogramját, valamint a nemzeti reformprogramban és a konvergenciaprogramban ismertetett lépések elemzési és stratégiai hátterét.
A program fő egyenlegjavító intézkedései:
• Adójóváírás megszüntetése
• Cafetéria adójának 25-ről 37,5%-ra növelése
• a levont munkavállalói járulékok emelése 1,5%-kal
• áfaemelés 25%-ról 27%-ra
• baleseti adó bevezetése (ez az állami autókra nem vonatkozik)
• Az EU5 normát el nem érő cégautók adójának jelentős emelése.
• népegészségügyi termékadó (chipsadó) bevezetése, emelése
• a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
• Egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
• környezetvédelmi termékdíj bevezetése, emelése
• szeszesital jövedéki adóemelése
• dohányáruk jövedéki adóemelése
• gázolaj jövedéki adójának 13%-os emelése
• bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
• autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
• munkanélküli járadék 9 hónapról 3 hónapra csökkentése
• gyógyszerkassza csökkentése
• a rendszeres szociális segély csökkentése
• 84 milliárd elvonás a felsőoktatástól 2010-13 közt (az egyetemek támogatása intézményfüggően 10-77%-kal csökkent)[86]
• bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
• autópálya használat 4 napról 10 napra történő emelése, áremeléssel
• banki tranzakciós díj emelése („csekkadó”)
• telekommunikációs adó
• több ezer fő elbocsátása a közszférából
• 530 milliárd Ft - eredendően magánnyugdíjpénztári vagyon - átutalása a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból a költségvetésnek
• a 2012-ben 57 évnél fiatalabb korkedvezményes nyugdíjasok ellátásának 16%-os SZJA-val való terhelése
...
balos
Beszartam!Na jó csak egy kicsit!A 12 év alatt sikeresen megvalósították a "Gyurcsány" tervet!Nyomorba taszították az ország 1/3-át!Viszont a 2/3ad fürdik a jólétben!Sikeres a nemzethy tömeggyilkosok terve!Ja a közmunkásokra sincs már igény és pénz!A munkájukat a népcsere biztositja!
Yoda69
HA, pedig orban anyjának fasza lett volna, akkor most o lenne az apja.
vitriol
@Pálffy: Sokszorosítani, és terjeszteni vidéken és a legkisebb falvakban is, talán ezzel fel lehet venni a versenyt orbán hazugságaival szemben.
rokker33
@Málna: tegnap 14:14 Aki hajléktalan az meg is érdemli! Büdös szaros selejt emberek!Mocskos munkakerülő alkoholista drogos lusta dögök!Nem egy ilyet ismerek.Munka van még feketén is elmehetnének dolgozni! Keresik az ilyen 3000 ft os csövesboros embereket,de ezek munkára alkalmatlanok ! A hólapátolók sem hajléktalanok, hanem munkás emberek!
Aki Én
@rokker33: ,,Aki hajléktalan az meg is érdemli! Büdös szaros selejt emberek!Mocskos munkakerülő alkoholista drogos lusta dögök!"

Ez még tőled is súlyos ostobaság.
amortizáltok
na ti azért már bizonyitottatok nem kell ám a rizsa 12 év országcsőd csak ti és más senki. milliárdokkal eluszva a kölcségvetés ... meg kihasználva a vészhelyzetnek nevezett nesze semmit .??? lenyulni bányákat utasitva a földhivatalt bejegyzésre szép társulás ám. Szemétszállitás meg??? elfogyott a pénz hát akkor ingyen tessék lapátolni nem milliárdokért országosan?na van ám tovább is...
amortizáltok
416 milliárdot zárol ??? mire jó lenne tételesen belenézni jobb helyeken igy kéne működni a parlamentnek emberek gond van baj van mindenki megértené csak itt nem,egy ember öntevékenyen ??? mert van 133 bátorja? tüzijáték sport ugye kilőve? aztán melldöngetések halmaza ???,
bence
A fidesz honnan veszi ezt a baromságot ?! Éppen ők azok akik most ezt teszik !
amortizáltok
és ugyi bár a tiétek a legjobb megoldás? hát a hajatokra kenjétek nem az ellenzékre.Ennyi vak ló egy országban döbbenet ám. Ide mernek állni észt osztani, inkább ostyát osztogassatok egymásnak
gina
Akkor ma mi van Magyarországon? te mocskos zsiros cigány???
surdilloFUJT
@rokker33: A jó q..va nénikéd szorithatta volna el a nyakadat születésedkor,pár percre,a világ jobb lenne nélküled,hogy a devla egye ki a májad,idióta agyrágott fidesscsicska!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.