Említést sem tesz az egykori kisgazda politikus, Torgyán József haláláról a kormány: nem csak a kormany.hu, de Orbán Viktor közösségi oldala sem reagált a hírre, annak dacára sem, hogy Torgyán közel három évig volt az első Orbán-kormány földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztere – írja az MNO.

Ez akkor is furcsa, ha Torgyán József az elmúlt években bírálta a Fidesz politizálását, hiszen a Független Kisgazdapárt (FKGP) egykori elnökének is komoly szerepe volt 1998-ban a Fidesz választási győzelmében.

Orbán tudomást sem vesz Torgyán József haláláról

A kormányfő Facebook-oldalán ki szokta fejezni részvétét, de most egyetlen szóval sem emlékezett meg egykori koalíciós partnere, minisztere haláláról.

A lap megkérdezte a Miniszterelnöki Sajtóirodát, hogy Orbán Viktor kormányfő kifejezte-e részvétét a hozzátartozóknak, de nem kapott választ.

Torgyán József 85. életévében, szűk családi körben hunyt el vasárnap.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Jellemző! Akkor, amikor szüksége volt rá, családostol ment Leányfalura ebédelni, nagy csokor virággal...
De mint ettől a gerinctelentől tudjuk: a hála nem politikai kategória!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Jellemző! Akkor, amikor szüksége volt rá, családostol ment Leányfalura ebédelni, nagy csokor virággal...
De mint ettől a gerinctelentől tudjuk: a hála nem politikai kategória!
feleselek
Orbán úgy van vele, hogy öreg is volt, nem is vettem hasznát, már régen, ezután, meg végképp, minek foglalkozzak vele...! Ilyen f@sz@ gyerek a mi miniszterelnökünk...!
Nessy
Orbán és a környezete nem adhatnak mást, csak mi lényegük.
A "mór anno megtette kötelességét, a mór mehet!"
bakegya
A TORGYÁN A NAGY IDŐK TANUJA VOLT-ORSOS JÓL ÁTVÁGTA-AZTÁN KIDOBTA,pontosan úgy mint a többi olyan embert akiket fel és lehasznált! Ugródeszkát gyártani azt tud,de csakkk önos érdeinek céljára.
Veleda
Minden politikus összehord hetet-havat, amit aztán letagad alkalom adtán. Torgyán papa sem volt különb, viszont jól elszórakoztunk rajta.
Sziszifusz
El fog menni a temetésre ? Szerintem nem, de ha mégis elmegy, akkor azt csak "muszájból" teszi nem pedig belső késztetésből.
Pálinkafőző Rézüst
Pedig ez a szerencsétlen csinált királyt a cölöpteknősből...
kisrigó
@Béla333: Miért is nem lepődök meg ekkora tahóság hallatán? Nem tudom, hogy a nagyon objektív köztévének csúfolt adó beszámolt-e róla, de mint tudjuk, nem volt Kossuth díja. Bár az is lehet, hogy a fényes tekintetűnek anno nem ízlett a húsleves Leányfalun!
Qqberci
@Nessy: Ahogy Hofi mondta: hozzájuk képest a házatlan csiga egy gerincoszlop...
mariaberta
Hát nem volt igaza Simicskának? Milyen ember az ilyen? Ha nem lépteti vissza Torgyán a kisgazda jelölteket a fidesz javára, hol lenne most ez a csuszómászó?
mariaberta
@Béla333: Mert ott igazi kaját kapott és életében először úri módon megterítettek számára. Hát ennyit ér ez az ember. Ember?
TomasP
Miért is tenné, neki nem jelentett semmit sem. Viszont Torgyán rajta sokat segített, azzal, hogy ő juttatta hatalomra, ha nem lett volna a "mérlegnyelve" akkor ma Orbán lehet, hogy nem lehetne Miniszterelnök..
nezelodo
Utálja mint a Sorost, meg a Simicskát, pedig hármuk nélkül jó esetben tényleg csak traktoros lehetne Felcsútkán...
nyanya001
Pedig Torgyán vitte be a hátán a parlamentbe ezt az amnéziást !
nyanya001
Vagyis Torgyán által lett miniszterelnök belőle !
Sajnos !
Ludmilla
rá sem fognak emlékezni...aki még emlékszik,köp egy nagyot...
Nessy
Orbánnak csak "hívei" vannak. A barátságot hírből sem ismeri, csak az érdekszövetséget. ( Igen, T.KDNP) Aztán mikor már valaki nincs hasznára, eldobja, mint a használt wc papírt!
Hellcat
tipikus qrbán...kihaszálta mikor kellett most már baszik rá.
eszegfu
Még mindig nem a szivem csücske O.V., de szerintem ebben az ügyben csak egy kicsit "sáros". Nem tud mindenre figyelni -- ahogy egyetlen ország m.elnöke sem --, ezért is van annyi ember körülötte, akik közül figyelik a sajtót, frissitik a fb. oldalát... szerintem ők mulasztottak. Meg aztán itt volt D.T. beiktatása... vagyis a "jövőnkkel" foglalkozott behatóbban.:(
Eladott Ország
mno.hu/nagyinterju_magazinban/torgyan-kinyirt-a-fidesz-ezert-maradtam-eletben-1338816
"Torgyán: Kinyírt a Fidesz, ezért maradtam életben."
Az Orbán nevűnek nem imára, hanem önkritikára, önmérsékletre és legfőképpen orvosi kezelésre lenne szüksége. Ilyen amikor egy felfuvalkodott diktátor hatalmat kap.
Béla333
@eszegfu: 13.56
Ki választja ki Orbán embereit?
Ha selejtes emberekkel veszi körbe magát, az ugyanúgy az ő felelőssége, nem?
eszegfu
@Béla333: Ez mind igaz és nemcsak O.V-ra vonatkoztatva. Én is olyan emberekkel szeretem magam körülvenni, akikben maximálisan megbizok. Az, hogy az "alkalmazottak" hibáznak, megesik és még el is lehet nézni, vagy le lehet szidni őket, vagy meg is lehet őket "reptetni", de "kifele" bizony én, a főnök vagyok a hibás. De tételezzük fel, hogy magának O.V-nek csak későn jutott az eszébe, felelősségre is vonta az illetőt... de sajnos ettől még megtörtént ez a "baki"... és most ezért "monnyon le" O.V.?!:) Abban azért nem vagyok biztos, hogy minden embert O.V. saját maga választja...a vezetőket lehet, de a "hangyácskákat" már csak a vezető.
Béla333
@eszegfu: 14.25
Értem én!
De ha későn jutott eszébe, akkor tehetne egy gesztust legalább. (Elmehetne a gyászoló családhoz vagy legalább telefonon felhívhatná, mit tudom én?!
Egyébként meg igen! Monnyon le!
eszegfu
@Béla333: Nem tudjuk, hogy mit tett meg, csak erre a cikkre alapozunk... nem?!
szaboria1
Akit egyszer Orbán vágányra küldött azt Ő már elis felejtette, higy van. A Havas meg mint sajtófőnök tudja, hogy emiatt nem szólhat.
papa.49
Hasznára már nem vált régen akkor meg lekakálja, ez olyan bokszos szokás!!!
Hari
Aki bunkó, az is marad. Sem az iskoázottság, sem a tisztség nem ad intelligenciát.
Yoda69
orban kecmec nelkul hatbaszurjaegykori tamogatoit. Lasd Soros Gyorgy, vagy Torgyan Jozsef esete.
justhpeter
@Hari: Sem a Budai Vár. A disznó disznó marad, akárhova viszik.
papa.49
@Yoda69: Abban a pillanatban mikor már nem veszi hasznát ,,BÁRKIT ODA DOB AZ OROSZLÁNOKNAK,, ez nem emberhez méltó viselkedés, ez elmegy a faluvégi kocsmában, lehet hogy pofán is verik érte, de nem méltó egy miniszterelnökhöz
Edmond Dantes
Azért nem szólalt még meg Orbán Torgyán József halála okán,mert még mindig imádkozik.
Ha majd befejezte,akkor...
laja70
Orbaneszku elfoglalt a két segg (Trump és Putyin) nyalásával, ilyen kicsiséggel nem foglalkozik!
szaboria1
@Edmond Dantes: Meg nevettettél. Ő meg az imádkozás. Amikor protokollból kell részt vennie egy egyházi eseményen látszik minden baja van csak ne kéne ott lennie.
Hari
@justhpeter: ez igy van. Az intelligencia egy minőségi emberi mérce. Orbán nem volt ott, amikor osztogatták.
dr. prédikátor
De mit lehet várni egy viktor szopkintól aki ráadásul még geci is!!!
qxy
szerintem azért nem reagált, mert a súgó emberek, akik a szájába adják a szót( lófaszt) nem írtak semmit és így egyedül,kimondani akár egy tőmondatot is, kissé nehéz.Na meg az intelligencia az kellene De az van messze nem a karácsony.
nemkati
@lópicigáspár: ma 12:07
Semjén lehet, hogy töprenghet, de legalább a halálos ágyán nem lesz egyedül. Bayer Zsoltot már odarendelte. Persze, amilyen csodálattal mered állandóan imádott miniszterelnökére, lehet, hogy 0rbánnak jobban örülne. A halálos ágyánál én is részvéttel tele álldogálnék. Mind a kettőnek.
lópicigáspár
@nemkati: Nem felejtettél ki néhányukat? Mind a kettőnek?! Az összesnek!
nemkati
@lópicigáspár: Nem biztos, hogy annyit tudnék álldogálni. Van más dolgom is. Ha a hal büdös feje már le van vágva, akkor a többi része már nem sokáig vergődik.
Eriksson
@Hari: Mert ha az iskola intelligenciát és műveltséget adna, most te volnál a miniszterelnök.
bakegya
Torgyánnak jó humora volt,arra mégis későn jött rá,hogy vágta át a teknős-
mindkettejük orbitális bűnének a privatizációt tartom,REPRIVATIZÁCIÓ HELYÉN.
A volt kulák gyerekek és unokák rendesen át lettek vágva-főleg azok akiknek szétlopták tarra az erdeit,mint ahogy szabadon a NEMZET VŐJE IS MEGTEHETTE saját traktorral.
nemkati
@bakegya: Mert? A jó humor általában megvéd, hogy átvágjanak? :)
vörösbombázó
Elég furcsa részvétnyilvánítás lenne a családnak.
A miniszterségről zsarolással, a fia becsukásának ígéretével mondatta le.
Ez volt a Concordia közraktár ügy/
nemkati
@vörösbombázó: Akkor elmondhatjuk, hogy annyi bőr már az ő képén sincs hogy ezek után részvétet nyilvánítson? Annak az embernek a halála okán, akire mint idősebb politikusra még valamikor talán felnézett; akivel szövetségre lépett hogy a hátán beülhessen a miniszterelnöki székbe, amiről Torgyán leányfalui házában egy vasárnap a húsleves és a csirkepörkölt között megegyeztek; aki neki csak Józsi bátyám volt - és akit egyszercsak szép alattomosan kicsinált? Szerintem ehhez már neki se lett volna képe.
bakegya
@nemkati: igen,szóródással de nekem segít a veszteségeim elviselésében!
Ez esetben viszont kiemelt : közismert tulajdonságnak szántam.
nemkati
@bakegya: Na de az nem ugyanaz, hogy a humor megvéd az átveréstől, vagy segít az elviselésében!
bakegya
@nemkati: a veszteségek is az élet részei-
Desischado
Számomra orbántól ez a "normális". Gerinc, humanizmus? orbánnak ezek semmit sem mondanak.
Eladott Ország
@Veleda: "Egy politikusnak meg kell tudnia mondani, hogy mi fog történni holnap, a következő héten, hónapban vagy évben. És később meg kell tudnia magyarázni hogy ezek miért nem történtek meg.” Winston Churchill
eugen4402
Hírnök jött, és békiáltott az ablakon:
"a fazekasminisztérium saját halottjának tekinti az elhunyt férjet, és magára vállalja a temetési ceremónia lebonyolítását." A bánatos özvegy még nem válaszolt...
eszegfu
@eugen4402: Én is ezt olvastam most...+ küldött O.V. disztárviratot is! És mi milyen "gonoszak" vagyunk, hogy nem vártuk meg ezt a pozitiv hirt!:)
kiscsillag66
@eszegfu: Nem érdekli Torgyán halála, már nincs szüksége rá.
eszegfu
@kiscsillag66: Kösz.! Csak vicces akartam lenni, ugy tünik: nem sikerült!:))
kiscsillag66
@eszegfu: De sikerült, úgy látszik, rosszul reagáltam.
eszegfu
@kiscsillag66: Egyezzünk ki a "döntetlenbe"... nem lehetünk mindig a "toppon"!:)
evacica
A jó ízlés és az illem azt követelné, hogy akinek köszönhette első miniszterelnökségét és kormányában miniszterként működött, akkor nyilvánosan együtt érzését fejezi ki a családnak!Hiába a gyerekszoba!
solidedge
A Fidesz annak idején az FKGP segítségével nyert. Ezután a Fidesz szó szerint ledarálta Torgyánékat. Torgyán nem volt más Orbán szemében mint egy eszköz, amit használat után eldobott.
feleselek
@Ludmilla: Sajnos fognak! Annyi kárt okoz az országnak, hogy halála után, még'vagy 100 évig fogják emlegetni, anyukájával együtt...
bakegya
@eugen4402: a nevezett betyárt is mellétemettetném a magyar állam érdekében!!!
nezelodo
@Edmond Dantes: Mert még imádkozik! Jó vicc lenne olyan helyzetbe hozni egyszer, hogy papír nélkül mondja el a Miatyánkot, vagy az Üdvözlégyet, esetleg a Tíz Parancsolatot, vagy megkérdezni, ki volt az a Náthán, (ja azt tudná, hiszen az ő embere az állítólagos sikkasztó, és nem a Bibliából) hatalmas égés lenne ennek a mélyen vallásos KISZ titkárnak!
egyvandor
Gorbán suttyó mindenkin átlépett már. akinek a hatán felkapaszkodott és nincs már rá szüksége.
Lepényleső
Csakúgy mint a való világról,alattvalóiról?
Borsodi
@Béla333:Most is meg hívhatná ebédre magához hálából Torgyán! Nyugodjon békében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.