Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van, ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hungexpón, a XI. Szakma sztár fesztivál megnyitóján.

"Ez a célunk, ezért kötöttünk megállapodást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, és ezért fogunk újabb megállapodást kötni velük az előttünk álló négy évre is" – mondta a kormányfő.

Orbán: olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van

Orbán Viktor miniszterelnök (j) a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola standjánál a XI. Szakma Sztár Fesztiválon a Hungexpo Budapesti Vásárközpont G pavilonjában 2018. április 23-én. Az április 25-ig tartó fesztiválon rendezik meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a SkillsHungary döntőit. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A jelen lévő diákoktól azt kérte, "építsük fel közösen azt a Magyarországot", ahová mindig vissza lehet térni. A magyaroknak ugyanis mindenért meg kell küzdeniük, a saját szakembereikért, fiataljaikért és jövőjükért is – fogalmazott Orbán Viktor.

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Azért kellett új szerződés, mert eddigiek szart sem érnek. Valószínű ez is csak protokoll.
Romoljon rátok a befőtt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Azért kellett új szerződés, mert eddigiek szart sem érnek. Valószínű ez is csak protokoll.
Romoljon rátok a befőtt.
Hellcat
Ha olyankell akkor miért nem olyant csináltok? Vagy úgy értik, hogy csak megbecslés jár a munkáért fizetés nem?
Istvántóth
@Hellcat: Ahol csak elvárás van ,kompenzáció pedig kevés a rabszolgatartástól nem sokkal
különb ,szóval mond6 amit akar .
Először egy élhető országot kéne építeni ,nem rendszabályozgatni ,nem újabb tőke nélküli kényszervállalkozókat kéne létrehozni mert ha őki is eladósodva élnek napról napra akkor azok hogyan vállalhatnának felelősséget a dogozóaikért ?
Hellcat
@Istvántóth: Ott a csizmás vadbarom is, hogy nem kell kivenni a 120 ezres albérletet ha olyan drága, közben ma olvastam valahol, hogy kezdő tanári fizetés 135 ezer nettó...mivel lehet a baj? Az albérletárakkal vagy a fizetésekkel?
Eriksson
Mintha ezeknek a fiataloknak volna jövőképe, nem látszik az arcukon a kilátástalanság.
Equus1
'A jelen lévő diákoktól azt kérte, "építsük fel közösen azt a Magyarországot", ahová mindig vissza lehet térni.'. Mi a picsa? Miniszterelnök úr megtagadta a hazatérés jogát? Ilyen még nem volt a magyar államiság történetében...

A munkában drága jó miniszterelnökünk, a mi Duce-nk, a mi Führerünk (kis ország kicsi führer) mindig is elöl járt. Rablótársaival éjt nappallá téve agyaltak székházeladástól, stadion-beléptetőrendszrig, miből lehet legálisan lopni. Ha ennek a "munkának " becsülete vagyon, akkor mekkora megbecsülés jár a közterületet karbantartó kényszermunkásnak?
KisGenyo2
Rossz hírem van pajtás. Ilyen országot csak becsületes emberek tudnak építeni. Korrupt tolvajok nemigen...
Clavigo
Orbán,, " te országodban " a szaros nyelvnek van becsülete...oszt jó napot
relatív
Mi van ?!

Manapság a munka, teljesítmény becsülete egyáltalán nem kötődik a kelleme életkörülmények eléréséhez, mint az a hatalom körül ólálkodóknál IS egyértelmű.

Nem kellene megtéveszteni a már az egymás elleni gyűlöletre hangolt állampolgárokat, hiszen többen hiszik, hogy a mások legázolásával lehet csak előbbre jutni...
RonaGyuri
mint kívülálló, aki még sohasem dolgozott, úgy mondod! =))
Csizmás Kond
..nehéz lesz a kosuttéri biciklistekergőket munkára bírni...
mackoka46
A szégyentelen cseléd törvénnyé silányította a munka törvénykönyvét, a cégek adóit is a lakossággal fizettetik. Gecicsökkentést !
Rózsika Hatházi
@Csizmás Kond: Mondd, te a hét 7 napját végigdolgozod, 0-24-ig?
Csizmás Kond
@Rózsika Hatházi: Rózsika, én nem is nyavalygok...
lópicigáspár
Országot építeni? 8 évig ezek szerint csak romboltak? A határainkra pedig kiírják, hogy "A munka szabaddá tesz!"
Commenter
@Sámannus: mi a fene baja van ennek hogy folyamatosan gyárakat látogat?! A kommunista vezetők is rendre ezt tették! A megboldogult elvtársakat kopírozza állandó jelleggel.Persze mert a gyári munkások haptákba vágják magukat előtte, és ünnepelve érezheti magát. Ez a semmirekellő senkiházi szennyláda beszél munkáról és a munka becsületéről aki közel 30 éve megélhetési politikus, jogi ismeretei a nullához közelítenek diplomája ellenére, és aki utoljára két pofon és egy alapos verés között dolgozott csúton az árokparton, a baromfiudvarban, a disznóólban meg a legelőn? Hogy nem szakadt rá a gyár!
peterkelemen
Ti nem megbecsülitek a magyar munkásokat hanem magasról leszarjátok sőt elüldözitek az országból. A magyaroknak pedig nem kellene annyit küzdenie-küszködnie ha ti nem lopnátok ma már milliárdokat! Korrupt, csaló, aljas hazug tetű banda!
Commenter
@Commenter: jav: gyárakat, vagy kiállításokat...
Edmond Dantes
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke,valamint Orbán tudják azt,hogy például Olaszországban a Barilla tésztát már 3D nyomtatóval állítják elő? Parragh László meg kalapácsfejet reszeltetne.Ennyit pártunk és kormányunk szakmunkás képzéssel kapcsolatos elképzeléseiről.
Kutyuska
@Commenter: Nem tudja, hogy mit jelent a "munka", csak hallott róla párszor, ezért most utána jár, mi is az.
Zeta
Parrag László, aki saját vállalkozását bedöntötte, most az ő segédletével dönti be az országot Orbán.
Szakmunkásképzést lassan összeszerelői munkává degradálják.
Eladott Ország
Erre szüljenek gyereket? Minek? Akik most gyerekek, felnőnek, milyen élet vár rájuk,miből fognak élni, a fidesz és holdudvara, mindent benyel, másnak nincs élet e hazában.Nem Kádár nosztalgia, de abban az időben soha nem volt olyan hogy ne legyen mit együnk,agyereknek ne tudjak enni adni,ötvenes években a háború nyomait viselte az ország, '90-re felépült az ország, lakótelepek, falvak épültek, iskolák óvodák ,kórházak, miért kell most ilyen szegénységnek lenni?Mert a földesurak,a Döbrögik csak magukkal törődnek,ezt akartátok magyarok? Mert Romániába, Horvátországban kell stadiont templomot építeni, mert onnan lehet lopni, de tisztességes bérekre amiből meg lehet élni nincs pénz,
– Ne csak a felső százezernek legyen becsülete.
– Adják vissza a munkás becsületét és a munkának a becsületét; ne alázzák meg a munkást azzal, hogy elviszik szemetet szedni. (…) és meg kell alázkodni, hogy holnap a gyerekének egy karéj kenyeret tudjon adni. Lehet demagógozni, sorosbérencezni, libsicsőcelékezni, de ez is Magyarország. Akkor is, ha a kétharmadba nem fér bele.
www.facebook.com/kohazik/videos/2131038633578375/
bakegya
Annak van-de neked ócska here,csaló-becsületed sose volt,és nem is lesz-takarodj,ne rontsd meg az ifjúságot is.
nezelodo
Ja, a munka a becsület meg a dicsőség dolga... Azért akarod velünk végeztetni, a javadra.
Eladott Ország
Az a csúti kancigány beszél munka becsületéről aki életében nem dolgozott a civil szférában aki két szalmaszálat nem tett keresztbe és két pofára lopja a közpénzt és ezermilliárdokat lopott már össze büntetlenül.
civilhetes.net/mekkora-lehet-orban-viktor-vagyona
nezelodo
Azért gondolkodjunk el ezen a kijelentésen, és rögtön dezsavü érzésünk támad. Nem ezt a szöveget nyomták a szocializmusban is állandóan, ahelyett, hogy meg is fizették volna? Hiába, a mini. elnökünk folyton a képünbe vágja melyik emlőn gömbölyödött ki!
Nessy
Pártunk és kormányunk nem kevés tagjának fogalma sincs arról, mi a "munka", ha csak meg nem nézi a neten!
Anno más munkájának köszönhetően besétáltak az egyetemre, onnan a politikába, majd a parlamentbe, ahonnan már kirobbantani sem lehet őket. Ha szembe jönne velük az utcán a MUNKA, elmennének mellette.
A munkás megbecsüléséről jobb ha hallgatnak! Közmunka, minimálbér, romló közoktatás. Esélye sincs ma egy munkásnak, hogy feljebb lépjen, hogy a munkahelye komolyabb iskolába küldje, vállalati pénzen. Az OKJ-s tanfolyamokat is magának kell fizetni.
A nővéreknek, asszisztenseknek a "magas fizetésükből" évente nem kevés pénzt kell kiadniuk credit pontos "tovább képzésre", ahol néha ők oktatják az oktatót! Viszont credit pontok nélkül nem tudnak a munkakörükben tovább dolgozni.
csipetke
...és orbán ezt eddig nem tudta,hogy meg kell(ene) becsülni a melóst?Úgy látszik nem,mert a jó szakemberek már külföldön dolgoznak,a halódó nyugaton,az imperializmus koporsójánál élnek nyugalomban,békességben,jól megfizetve,Sorosozástól,és migráncsozástól mentesen.A magyar gyerekek jórésze is ott születik.
Eladott Ország
Szerintem ne fáradj, jóember, ezzel kurvára elkéstél! Ne álmodozz, és főleg ne hazudozz! A munkahely, tisztességes fizetés, biztonság, saját családi otthon magyar fiatalok százezreinek külföldön adatott meg. Itt lassan csak ti maradtok egymás között a belterjes, lábszagú nemzeti büszkeségetekkel, a rátok nem vonatkozó törvényeitekkel és a kétszavas csatakiáltásokra fogékony, iskolázatlan, kiszolgáltatott rajongóitokkal! Ameddig ti kapaszkodtok a hatalomba, mert mindenképpen meg kell úsznotok a börit, ide a kutya nem akar és nem is fog hazajönni. Ha figyeltél volna, tudnád: azok szerint, akiket ti elüldöztetek ebből az országból, a parlamentben sem lenne keresnivalótok.
Commenter
@lópicigáspár: országot lerombolni, népet elüldözni, vagy leigázni, agymosni...
Commenter
@Nessy: pont erre gondoltam. Ne csak a gyárakat, kiállításokat térképezze fel nézzen körül egy icipicit az eü,-i, oktatásügyi, és szociális intézményekben is. Bár kétlem hogy meglepődne, mert ezekről naponta kerülnek fel hátborzongató posztok és képek de nekik ugye, luxusélet, meg magán (külföldi) eü ellátás jár. Gond van a testsúlyával javaslom egyen állami kórházi kosztot és le fognak róla olvadni a kilók! Semmi disznótoros, kenyér meg pálinka! Gondolom az expón is folyamatosan zabált a kézfogás a jónapotkívánokozás és a bemutatkozás mellett. Kb. ennyire képes!
justhpeter
Maximálisan egyetértek Eladott Ország véleményével.
Nessy
@Commenter: Fényezheti magát a kormány, de az átlagos életkor tény. Tény, hogy az alul iskolázottak még rövidebb ideig élnek. És akkor még nem beszéltünk az "egészséges életévekről", ami lassan csak a magas jövedelműeknek adatik meg, függetlenül az iskolai végzettségtől!
Amikor az uniós átlag alatt költünk az egészségügyre, egy betegebb társadalomban, ott ez az eredmény releváns.
Amikor a gyermekek egyre pocsékabbul teljesítenek a felméréseke, akkor talán nem a csemetével, hanem az oktatási rendszerrel van baj.
Tudom, ezt akarja mind 49% ( 35%). Lelkük rajta! De akkor nincs nyaff - nyaff a várólista , a kórházi ellátás miatt! Tessék elmesélni a leszakadó mennyezetnek, hogy ez nem méltó egy világszínvonalú ellátó rendszerhez!Szerintem rögtön visszamegy a helyére!
Commenter
@Nessy: ehhez nem tudok mit hozzáfűzni csak azt: minden szavad igaz és fájdalmas.
Kutyuska
@Commenter: De bemutatkozni is csak akkor tud már, ha le van írva.
nezelodo
@Nessy: Az egészséges életéveket említed, nem mindíg a magas jövedelemtől függ. A előző kétharmadot is a Whisky vitte el... Viszont rendesen hajlamosít a szegénység arra, hogy úgy éljen, hogy az rövidíti az életkilátásaikat.
Kutyuska
A fidesz-kdnp-s kormánytagok és fidelitasosok figyelmébe ajánlom vezérük szavait.
Már állhatnak is be munkásnak valamelyik gyárba. Hihetetlenül meg lesznek elégedve ha megtapasztalják, mennyire megbecsüli a kormány a munkát.
nezelodo
@Kutyuska: ma 16:24. Legalább megtapasztalnák, hogy az általuk összekalapált Munka Törvénykönyve hogyan "védi a munkavállalót".
Nessy
@Commenter: A legbosszantóbb az, hogy bizonyos fokig pénz kérdés lenne a javulás helyenként. van egy hosszú évek óta alacsony finanszírozás, és van egy tvk ( teljesítmény volumen korlát) rendszer.
Tehát, ha lenne orvos, műszer, idő több beteg ellátására, akkor sem lehet, mert a tvk határozza meg, hány esetet/ beavatkozást finanszíroz a Tb kassza. Ez különösen a diagnosztika területén neuralgikus.
De hát, ezt akarják a zemberek! Akkor silencium!
Nessy
@Kutyuska: Egy komolyabb cég két nap múlva elküldené! Ott nem lehet a bársonyszékben ülve laptopot nézni, szót csépelni, aztán megszavazni, hogy neki kezdjenek e egyáltalán a munkának, és ki kezdjen neki! Becsületes munka mellett éhen halnának.
Persze Lőrinc barát biztos tárt karokkal fogadná őket, minimálbérért!
relatív
Röhej, hogy a volt miniszterelök úrral kapcsolatban a nyaloncok mennyi hazugsággal traktálják a nagyérdeműt...

Ilyen az egyik belső körének válaszait soroló kiollózásának elferdített tartalommagyarázattal..
A 2006 - os randalírozás - addig a rendszeresített állami szerveknek nem volt hasonló helyzet kezelésére gyakorlatuk során egyetlen véletlen szemsérültet mint ' szemkilövetési gyakorlatot ' emlegetni...
Vagy az alkalmazott külföldi cégek ellen hozott rendelet ellen fellépő külföldi cégeknek címzett választ ' lehet külföldre menni ' ... magyaroknak tulajdonítani...

De lehet sorolni azokat a rágalmakat, melyekkel azóta IS tömegével hazudozzák tele a médiájukat, regnáló megszólalásaikat... , és nyaloncaik aztán citálják rendesen, annak ellenére, hogy több rágalom már bírósági döntés során került helyesbítésre...
Nessy
@nezelodo: Erre gondoltam, amikor a szegények rövidebb átlag életkorát említettem. Egyébként Eurostat adatok.
Az viszont tény: Henessy, a temetőbe visz ki! :-))
nemfideszes
Munkaalapú társadalomról hadovál az, aki soha életében nem dolgozott egy percet sem, mégis milliárdos. Ráadásul teszi ezt azok előtt, akik nagy valószínűséggel, a "saját lábon álló" valamelyik szállodájában fognak majd robotolni, aprópénzért.
Mézike
Nyilván a közmunkásokra gondolt.? Mert ma már többen vannak mint a bejelentett dolgozók.
kissé felnőttem
milyen országot ne már, fingja nincsen a munkáról mit akar aki életében csak a száját tépte, kb olyan lesz mint a stadionjai konganak a tömegtől???
csipetke
@Eladott Ország: 13:46
"Magyarország dús ország volt,
Van termése,kincse,vadja
De amit a bús nép szerzett,
Víg uraság zsebrerakja"
(Ady) (van ami soha nem változik ebben az országban)
Desischado
A munka tisztelete és a munkásoké, röhögnöm kell. Hazudja ezt az, aki még életében nem dogozott. Érdeklődnék, hogy például az ápolást végzőket aki legalább három munkakört látnak el, nem kéne becsülni? Azoknak elég az 52 000? Hogy rohadnál meg elevenen, te hazug, mocskos parazita!
F_Viktor
orbánnál nagy az amnézia, most újra azokat hazudja, mint a 2010-es választások előtt!
Borsodi
Nem mondta,hogy hol gondolja mert itt csak a közmunka létezik és dolgozhatsz minimálbérért ha letagadod,hogy van szakmád.
Ó-buda
@3dwhite: De (be)végezze is ugy mint egy igazi...
csipetke
@3dwhite: 19:51 ...és tudsz olyan emberről is,aki diktatúrában akar élni?
papa.49
Azt se tudja mi a munka, a másik része meg az a dolognak a munkás embert soha nem nézte csak SEMMINEK !!!
Láttam a ,,kordonbontó,, videót komolyan mondom egy elsőéves iparitanuló a második napon jobban használja a villáskulcsot mint ez a majom !!!
Nessy
Ezeket a "nép közeli" képeket látva mostanság Orbánról nekem egyre inkább Rákosi jut eszembe. Az volt ott mindenhol ( AVH-val kísérve), és az értett mindenhez. Tényleg, mikor lesz kötelező Orbán képeket akasztani az irodák, műhelyek falára? Sztálin helyett most Putyin képe kerülne mellé? Már csak Lenin helyett kell valakit találni.
kiscsillag66
@Nessy: Ne féljél, nem sokára kötelező lesz.
Nessy
@kiscsillag66: Mint a régi vicc! Miért van Lenin kép az ágyatok felett? Hogy lássa, amint a világ proletárjai egyesülnek!
Eladott Ország
"Már termelnek újra a gyárak,
A gépben feszít az erő.
Zengjük milliónyi baráttal
A munkásoké a jövő!
A munkásoké a jövő!"
www.youtube.com/watch?v=ubdGdoZxkyA&t=57s
magyarbakancs
Pont az beszél a műkaröl ki az iskola padból a parlament padjába ült.
Életében nem volt beosztott,se vállalkozó.
Ingyen elő here kit a nép eltart.
Nessy
@Eladott Ország: Lehet, hogy még ezzel fogják lelkesíteni a dolgozókat : Sződd a selymet elvtárs...
A fiatalokat az új földesurak: Szép gyermekem jöjj ki a rétre, hol traktorok hangja zenél...
Eladott Ország
@Nessy: Sződ a selymet elvtárs. Egy örökbecsű nóta a szép-emlékű ötvenes évekből, amikor jó volt komcsinak lenni, olcsó volt a sör, és jó volt a magyar foci. Zárjuk hát szívünkbe eme gyöngyszemet, és dicsérjük zengő dallal Rákosi elvtárs nevét.
www.youtube.com/watch?v=0b5BZ9BywdI
Pálinkafőző Rézüst
@Eladott Ország: inkább ne zengjük, hiszen annak képzeli magát... bár Rákosi romokból csinál országot, ez a görény meg egy felépített országból csinált romot... :( Tényleg van különbség...
papa.49
@Pálinkafőző Rézüst: Elég jelentős a különbség, valóban, erre mondja a Móricka ,, nem mindegy ,,szarba csapni, vagy csapba szarni,, na ezt még nem tudják az újsüttetű elvtársak !!!
Eladott Ország
@Pálinkafőző Rézüst: Így van, Rákosi legalább épített, de ez a szarházi csak a saját és bandája zsebét tömi. Schiller, a Wallenstein-trilógia 1. részében mondja az első vadász, Tilly grófról:
"A pénze, az már szentigaz,
Hogy elfogyott vala,
De élni és élni hagyni,
Ez volt a jelszava."
Nos ezek a rohadt politikusok elfelejtették.
kissé felnőttem
@Nessy: lenin meg ahogy mondták tanitották Lenin él Lenin élt Lenin élni fog akkor itt a három grácia.Ja de Marx -Engelsz tanain mire viki átrágja magát a termelőeszközökön a termelési viszonyokon és eljut a tőkéhez vagy az egyszerü ujrafelhalmozáshoz remélem elmegy a kedve és inkább lemond önként dalolva.
evacica
Én meg azt mondnám, hogy a magyar embernek legyen becsülete, s azáltal a munkájának is lesz! Orbán megfosztotta a népet a becsületétől a tisztességétől és az önbecsülésétől!Modern jobbágyokat csinál a falun élő emberekből a közmunkájával,és erre büszke, na meg arra, hogy szétlopják a haverjaival és a családjával az országot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.