Az egyik koordinátor ráadásul az Ökotárs Alapítvány lesz, ami ellen az Orbán-kormányok már 2014 óta többször intéztek támadást.

A hvg.hu cikke szerint uniós forrásokhoz juthatnak a hazai civilszervezetek a közeljövőben, méghozzá a Fidesz-kormánytól háborítatlan módon.

Közvetlenül ad pénzt az Európai Bizottság a civileknek, nem szólhat bele a Fidesz-kormány

Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója (k) beszédet mond a Hősök Vétója II. – Civilek az országért, az ország a civilekért címmel rendezett demonstráción az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2017. május 29-én. A tüntetést a Civilizáció Csoport szervezte, a résztvevők a civil szervezeteket érintő törvény megváltoztatása ellen tiltakoztak.

Fotó, címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az ügy előzményei közé tartozik, hogy Magyarország tavaly nyáron bukta el a Norvég Alap teljes összegét, 77 milliárd forintot, miután a Fidesz-kormány azt akarta elérni, hogy beleszólhasson a civileknek szánt keret (a teljes összeg 10 százaléka) elosztásába. Ugyan hosszas huzavona után a magyar és norvég kormányok megállapodtak, hogy egy nyílt pályázaton választják ki azt a független alapkezelő szervezetet, mely a civilpénzeket osztja szét, de a pályázaton végül az Ökotárs Alapítvány nyert, az Orbán-kormány ezt pedig nem fogadta el, így veszett el végül a norvég forrásösszeg. A Miniszterelnökség a döntését akkor azzal indokolta, hogy az Ökotárs Soros Györgyhöz köthető szervezet, amelyhez a norvég kormány ragaszkodott.

A kormánynak az Ökotárssal 2014 óta van problémája, a második Orbán-kormány felállása után nem sokkal először kormányzati ellenőrzést kaptak a nyakukban, majd szeptemberben rendőrök lepték el az alapítvány irodáját, vezetőjét elvitték, házkutatást tartottak – utóbbiról később a bíróság állapította meg, hogy törvénysértő volt. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt tett feljelentést, ezt az ügyészség azonban elutasította, mint ahogy a NAV nyomozása is megszűnt egy idő után. Ráadásul a norvégok viszgálata is mindent rendben talált az alapítványnál. A kormányzati hadjárat után egy évvel az derült ki, hogy személyesen Orbán Viktor utasítására indított rendkívüli ellenőrzést a KEHI.

Most azonban nem a norvégok döntöttek mégis úgy, hogy újraindítják a Norvég Alapot, hanem az Európai Bizottság felől fog érkezni a civileknek (nonrpofit szervezetek és NGO-k) pénz. A hvg.hu információi szerint ugyanis az Európai Bizottság ugyanis a következő két évben az 50 millió eurós (20 milliárd forintos) keretéből már biztos, hogy 3,4 millió eurót (1,4 milliárd forintot) az Ökotárs Alapítvány oszthat szét ezen civilszervezetek közt az uniós értékek, köztük a jogállamiság védelmére.

Ráadásul ebbe a magyar kormánynak semmilyen beleszólása sem lesz, hogy mely civilszervezetek kapnak az uniós forrásból, mert a támogatások közvetlenül Brüsszelen keresztül érkeznek majd.

Az Európai Bizottság korábban is támogatta a civileket, ám most több újdonságot is bevezettek: létrehozták a CERV (Polgárok, Esélyegyenlőség, Jogok és Értékek) programot, amely a régebbi támogatási programok kibővített verziója, egy új támogatási ággal kiegészítve (az uniós értékek védelme és népszerűsítése), és a keretösszeget is megemelték.

A program három másik ága az emberi jogok s a nemek közti egyenlőséggel; a polgárok szerepvállalásának erősítésével; az erőszak (nők és gyermekek elleni erőszak is) megakadályozásával foglalkozik.

A lap szerint a következő két évben a CERV-programból (melynek teljes keretösszege a 2021-27 közti uniós ciklusra másfél milliárd euró) a következő két évben 50 millió euró, vagyis 20 milliárd forint jut a tagállamoknak. 

Az Európai Bizottság a programról szóló végrehajtási határozatban megemlítette, hogy "a közelmúlt fejleményei" miatt került a programban az uniós értékek védelme, mivel azok tisztelete néhány tagállamban "nem magától értetődő". A hetes cikk szerinti eljárásra is van utalás, vagyis a lap szerint Magyarországra és Lengyelországra is utalhat az uniós értékek védelme. Magyarországot célozhatja az a szövegrész is, melyben azt írják, "néhány tagállamban" meg kell erősíteni az igazságszolgáltatás függetlenségét, a korrupcióellenes keretet, a közérdekű információkhoz való hozzáférést, a nyilvános társadalmi konzultációk biztosítását (ezek mindegyike szerepel a 17 magyar vállalaásban, amiket azért tett a magyar kormány, hogy hozzáférjen az uniós pénzekhez).

A hvg.hu cikke szerint az is újdonság, hogy a kormány behatása nélkül, közvetlenül férhetnek hozzá a program forrásaihoz a civilek, mert helyi szinten egy koordinátor dönt a támogatások kiosztásáról (mivel helyi szinten ez a szervezet jobban ismeri a civil teret). Az egyik koordinátor pedig éppen az Ökotárs Alapítvány lesz.

"Az összesen négy civil szervezetből álló konzorcium összesen 4 millió eurót, vagyis 1,6 milliárd forintot kap Brüsszeltől, hogy pályázatokon keresztül szétossza azt magyar civilek között. Ebből

- az Ökotárs Alapítvány egész pontosan 3 601 160 euró (1 milliárd 472 millió forint)

- a Közösségfejlesztők Egyesülete 145 202 euró (60 millió forint)

- a Kárpátok Alapítvány-Magyarország 126 794 euró (52 millió forint)

- az Autonómia Alapítvány szintén 126 794 euró (52 millió forint)

felett diszponál. (Fontos tehát, hogy ezt a pénzt ők továbbosztják.)"

– olvasható a cikkben, amely szerint a pályázatok (melyek kiírása decembertől várható) összege 15 és 60 ezer euró között szóródik. 

Közel 68 millió forintnak megfelelő eurót kap a Háttér Társaság vezetésével felállt konzorcium az LMBTQI emberek segítésére; a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közösen kap több mint 76 millió forintnak megfelelő eurót arra, hogy "képzéseket, workshopokat tartson jogászhallgatók, ügyvédek és NGO-k számára az Alapjogi Chartáról és annak alkalmazásáról."

A lap szerint a források szétosztásába a magyar kormánynak semmilyen beleszólása sem lesz, így borítékolható, hogy mit fog az ügyhöz szólni. Ha pedig az Európai Bizottság úgy látja, hogy eredményes volt a program, akkor a következő két évre még több pénzt oszthat ki ezekre a célokra.

Forrás: hvg.hu

128 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Az ukránoknak közösen felvett hitelből???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Kiismertek, Füstös? Már senki nem szeret? És már a lóvét se adja ""becsszóra""?
Akkor jön a 60-70%-os infláció?
r2d2
Az ukránoknak közösen felvett hitelből???
Toller Béla
Ha ennek a buldog kormánynak lenne némi esze, hagyná az egészet. De nem fogja, bizonyítania kell valahol, valakinek ...
Jozefina
Na végre, hogy megjött az EB esze, most már csak az önkormányzatoknak kéne közvetlen támogatást adni, kihagyva a karmelita pénznyelőt!!??
Nessy
Csak hogy rájött az Unió erre a pofon egyszerű megoldásra! Arra számíthatnak ezek a szervezetek viszont, hogy Orbán ott vegzálja őket, ahol csak tudja. Randa egy bosszúálló hapsi!
simmering73
Elkezdődött a maffiakormány szoptatása.
telegdilaci
@namihami:Első perctől nem adtam volna ennek a csüngős hasúnak,mivel mindent ellop! azért nem kapnak támogatást a Magyar civilek a Norvég alaptól mert azt is Orbán akarta elosztani a többségét,gondolom kapott volna belőle a CÖF-is aki bértapsolókat toborzott az Orbán ünnepi beszédjére!
Sámannus
@namihami: Jáj hát akkor mehetünk sírni putyinka vállára,mert a muszkákat is vajazta ám a köpcös rendesen. Mibűl lesz a bombásplakát?
dr. prédikátor
AJAJ!!!A MORE LÓKUPECET REMÉLEM MOST MEGÜTI A GUTA!!!
Törölt Nick
@KisTehen: Idióta nagy barom vagy te baszki.
Yoda69
Ideje volt. A fideSSnek 1 euro centet se szabad adni.
Málna
Még szerencse, hogy a civil szervezetek nem szoktak pénzt lenyúlni, mindig arra költik, amire kell...:-)
Törölt Nick
Minden pénzt így kéne célzottan odaadni, a maffiának meg egy fillért sem. Már nagyon ki vannak éhezve, úgyhogy jobban lopnának mint valaha.
Mellesleg a korrupció elleni sóhivatal csak elméletben létezik. Bejutni nem lehet, a portás egyből elküld melegebb éghajlatra. Remélem az unió értesülni fog erről kedves ellenzék.
Málna
68 millió forint az LMBTQI emberek segítésére...Miben kell nekik segíteni?
rokker33
@Málna: elembétéqús faszoknak annyiból vesznek vibrátort meg vazelint :) A többi pénzt is lenyúlják ezek a kamu alapítványok! Magyarországnak 1 euró centet sem szabadna adni, főleg ilyen hülyeségekre nem !
Aki Én
@Málna: Többszáz millió közpénz a Békemenet szervezésére. Miben kell nekik segíteni?
Azzal elszámolt már valaki?
És az bizony magyar adófizetői pénz.
Csórikám, nem érted, mi?
Törölt Nick
@Málna: Ne erőlködj kecskebaszó, mert beszarsz.
black n' gold
Erről van szó !!!

@rokker33: Azt tudtad, hogy nem csak "elembétéqús faszok" vesznek vibrátort és vazelint (síkosító a modern neve), hanem pl. heterós faszok is?
Málna
@Aki Én: Nem, még mindig nem értem...Szóval konkrétan miben kell segíteni nekik?
Málna
@Törölt Nick: Nem erőlködöm, csak gondolkodom. Te azt meg se próbáld!:-)
Galway
@KisTehen: Az a baj, te ökör, hogy lassanként azért kell beengedni a melegeket az iskolába, mert már 18 fokra se bírják felfűteni!
nezelodo
Ajaj, ezek az Orbánt megkerülő adományozók nem tisztelik a Karmelita irodabútorait...
Emmersson71
@r2d2: Ha O1G nem ad a kínai hitelből :P
ómió
Efftársi "demokratikusan" ezt biztos így kell, hiszen, végtére is a választáson az Ökotárs Alapítvány kapott felhatalmazást az ország vezetésére! Így lesz píszí hazudni, efftársak!?
Aki Én
@ómió: A CÖF miért kap sok százmilliós támogatást közpénzből??? Magyar közpénzből!!!
nemkati
@r2d2: Nehéz megérteni, ugye, hogy az ukránoknak felveendő hitelt az ukránok kapják? Pedig egyszerű ez.
A magyar civil szervezetek pedig másik alapból kapják. De kaphattunk volna a norvég alapból 77 milliárdot is, csak az 0rbánnak nem kellett. Akkor most kuss van.
Dr. Proktor
@nezelodo: ... túl sok ott a Karmelitában a fiók! Na meg a fiókstrómanok...
Dr. Proktor
@ómió: Minek pénz a birkáknak? Nektek jó a legelő is, egészséges, öko, zöld...
ómió
@Aki Én: Csak nem, amiért a valódi civil szervezetek általában!??? De - "érdekes" - az se az MSZMP KB-n keresztül megy, még, ha mára az már esetleg alapítvány, akkor se!
ómió
@Dr. Proktor: Nektek, bolsi birkáknak, nyilván, azért, hogy így direktben ellophassátok!
Dr. Proktor
@ómió: Ne Orbán seggéből szemléld a világot, menj ki a gyogyó intézetből és nézz körül...
nejlontacskó
@ómió: visítsál illipsi náci!
Mi van, nem lesz mit ellopni?
Dr. Proktor
@nejlontacskó: ...ómió személyesen nem lop, ő csak az apraját kapja, marja! Neki ennyiért is megéri ilyennek lennie...
Aki Én
@ómió: Valódi civil, tömény orbáni propagandával? Kizárólag közpénzből?
Te sem leszel agybaszottabb csicska...
Nyírfa
Mielőtt elolvasom a kommenteket: IGEN, IGEN, IGEN! Erre vártam, erre vártunk!
Málna
@Aki Én: Igen. Megpróbálkozhatnátok vele ti is időnként...
Málna
@m73: Ezek szerint ti sem értitek, hogy mire kell az a pénz.
black n' gold
@Málna: Vagy, tehát gondolkodsz, csak az alapok rosszak.
Málna
@black n' gold: Biztos nem iszok eleget...:-)
Aki Én
@Málna: ...mondom, ne bassz. Ha gondolkodnál, nem kérdeznél ilyen butaságokat. Viszont a CÖF esetében már korábban megkérdezted volna. Mert oda magyar adófizetői közpénz megy.
Épeszű, aki valóban gondolkodik, azon hüledezik.
Meg a többi csicska szervezetnek áttolt súlyos százmilliárdokon.
Mondom, buta vagy.
Málna
@Aki Én: Nem kaptam választ a kérdésemre...Csak vergődsz már megint...Kár, hogy most nem lehet vitorlázni...:-)
Béla333
Majd úgy járnak, mint Norvégia: a közlönybe beírják a fekete pontot nekik!:

"Magyar Közlöny: a Norvég Királyság tartozik Magyarországnak"
"Pénteken a Magyar Közlönyben is rögzítette a kormány, hogy a Norvég Királyság tartozik Magyarországnak, szúrta ki a Telex."
24.hu/kulfold/2021/08/07/norveg-alap-tartozas-magyarorszag-magyar-kozlony/

Mert Norvégia nem volt hajlandó a mocskos maffiózóknak adni azt a pénzt, ami a civileknek járt!
Majd hazajön a Peti az oroszoktól és jól leszidja az Uniót!
black n' gold
@Málna: Ha arra gondolsz, amire gondolok, hogy gondolsz, az rád/rátok nézve szégyen, mert úgy fest, hogy bebakva is jobban gondolkodom, mit te/ti józanul. (aztán, hogy merre visz a csapongó érzelem/képzelet énengemet magamban, az már máskérdés)
Három dolog kell a gondolkodáshoz, ami jó végkövetkeztetéshez vezet: Pénz... Ja, nem. Az máshoz kell.
Jó alapok. Jó alapok. Jó alapok.
Borsó
@KisTehen: “ az uniós értékek védelme és népszerűsítése"
az iskoláink környékét, a médiát ellepik a szivárványos propagandisták

És ez miért gond? Félsz, hogy ha elég sokat beszélnek a homoszexualitásról, akkor kevesebb homofób lesz? Milyen negatív hatása van az okos kis buksidban egy “ne gyűlölködjetek, csak mert valaki más mint ti” üzenetnek? Szerinted “bebuzult” bárki is azért, mert meglátott egy szivárványos plakátot? Szegény kiskamaszok heterónak születtek, de megláttak egy ilyen plakátot, és hirtelen már nem a nőket akarták mézpergetés közben bámulni az interneten? Komolyan akkora hülyeségeket dobsz be provokációnak, aminek már tényleg semmi értelme. Kilóg a lóláb, hogy csak mások bosszantására lógsz itt.
Aki Én
@Málna: Vergődik a fene. Azon csodálkozom, hogy mennyire nem érted a híreket.
Kár, hogy most nem lehet vitorlázni...:-(
Aki Én
Továbbra sem értem, hogy az agyhalott fideszeseket miért érdekli jobban külföldiek pármilliárdja, mint a hazai százmilliárdok. Elárulja valaki?
Aki Én
@Málna: Egyébként én előbb kérdeztem tőled. Nem baj, hogy ezt sem érted...
Nyírfa
@Aki Én: 11.35

Mert Nyugatról a valóság jelez vissza, amit sem látni, sem hallani nem akarnak. Tagadás, hárítás: menekülési útvonalak.
rokker33
@black n' gold: tudtam igen, de az pont arra való a hülye buzikat miért is kell támogatni, mikor családok éheznek nyomorognak ? Nem lesz jó mert ezt is elfogják lopni Orbán nélkül is meg ilyen hülyeségre költik mint az elembétéqús szarságra...
rokker33
Felháborító hogy hülyeségekre meg buzikra költik a pénzt meg kamu alapítványoknak adják! Ebből mennyi fog jutni az igazán rászorulóknak? Szerintem töredéke sem...A liberális buzivédők meg teletömik a zsebüket! Hurrá!
black n' gold
@rokker33: Megfogalmaznád újra? Ez így egymásután leírva eléggé összefüggéstelen.
black n' gold
@rokker33: Tehát a magyar családok azért éheznek, mert a buzi ikonok sokat költenek vibrátorra?

www.youtube.com/watch?v=jS-jSTVt670
Rockxy
aki bizonyítani tudja hogy szarkavaró, az korlátlan összeget is kaphat.
Aki Én
@m73: ...és csak irigy a felvállalós melegekre.
rokker33
@black n' gold: bocsi csak közbe dolgozom! Igen tudom hogy a vazelin/ síkosítót a normális heteró párok is használják, de az arra való,hogy a szűk
punciba könnyebben bemenjen a ... nem a buziknak találták ki! A kérdésem pedig az hogy a hülye buzikat miért is kell 68 millióval támogatni? Mit tesznek mit tettek eddig, hogy akár 1 forintot is megérdemelnének? Jaa hogy az olyan buzigyűlölők ellen kell, mint amilyen pl Én vagyok? Nem kell prájd és akkor nem fogom utálni ezeket! Ez nagy lehúzás az összes támogatást igénylő szervezetek számára ez egy nagyon könnyen ellopható pénzforrás!
rokker33
@black n' gold: ma 13:06 nem azért éheznek, hanem azért mert Orbánék ellopták a támogatások nagy részét és most olyanok kapják meg/ buzik/, akik amúgy egyáltalán nincsenek rászorulva, de ez csak Orbán bosszantása miatt csinálják és semmi köze az eredeti céljához.Akik meg mélyszegénységben tengődnek,azok eddig sem kaptak semmit és ezután sem fognak kapni semmit! Persze a hülye buziknak minden jár na ezért utálom ezeket!
Málna
@Aki Én: Én kérdeztem előbb. Miért hazudsz már megint?
Málna
@black n' gold: Ne áltasd magad...te már egyáltalán nem gondolkodol. Az érezhető, hogy valaha szebb napokat láttál, de mára csak egy szellemi roncs vagy.
Málna
@Yoda69: 08:51 Ebből a pénzből viszont majd jó sokat fogsz látni...:-)
Aki Én
@Málna: Anyád hazudik. Te általánosságban tettél fel egy kérdést, én meg tőled kérdeztem.
Nem elég, hogy buta vagy mint a föld, még az előző órákat sem tudod értelmezni, neki állsz mellébeszélni.
Jesszus csórikám, te beteg vagy...
Nessy
@Maccska: Ki az ördögfüle a "libcsi"???
black n' gold
Ezt ne felejtsd el:
Buta geci zsidók, buta geci parasztok, buta geci cigányok - EZ Magyarország MA.

Magyarországnak annyi !!!
Nem?
De!
black n' gold
Te képmutató geci, szerinted én vagyok az antiszemita... Aha.
Ez életed legnagyobb tévedése!

TABU - létező valóság, amiről nem tudsz, nem mersz nyíltan beszélni - kis köcsög !!!
drrotf
Úgy látom, hogy a hozzászólók nem tapsolnak annak, hogy a civil szervezetek úgy juthatnak anyagi támogatáshoz, hogy nem kell a kormány kegyeit keresni ahhoz, hogy a működésükhöz pénzhez jussanak.Azt is vélem, hogy a hozzászólók szerint aki nem a fideszes szekeret tolja, az mind libsi, és hogy csak a szekértoló fidesznyikes civileknek kell pénzügyi támogatást adni, mert csak ők végeznek a helyi közösségek számára hasznos munkát.Ez az amiben nagyon tévednek és akik ilyent állítanak azok még nem voltak civil szervezetek tagjai és nem ismerik ezen szervezetek sanyarú , pénztelen helyzetét, és azt hogy ezek a szervezetek a kormány támogatásának hiánya miatt, vagy gyenge támogatása eredményeként sokszor a megszűnés határán vannak és ha a kormány igazságosan osztotta volna el ezen szervezetek számára megjelölt pénzösszeget és mondjuk nem a CÖF kapta volna a támogatások nagyobb részét, akkor ezek a civilek soha nem fordultak volna az EU-hoz azzal a kéréssel, hogy a támogatások odaítélésénél hagyják ki a magyar kormányt!Gondolom , hogy Norvég Alaptól korábban kapott milliárdok elvesztése miatt ,ami nagyon hiányzott a magyar civil egyesületeknél, a most kritizálókban fel sem merült az hogy Magyarország a nem megfelelő politizálása miatt vesztett milliárdokat, és hogy ennek is van felelőse, aki most úgy tesz mintha jól döntöttel volna amikor a pénzt veszni hagyták.Valószínű úgy gondolják, hogy ha nem én osztom a pénz el ,hogy ki kapja, akkor inkább ne kapjon senki anyagi támogatást, dögöljön meg a szomszéd tehene is ne csak az enyém!Igazi magyaros közmondással éltek a "fijúk " amikor veszni hagyták inkább a pénzt, minthogy megegyeztek volna a norvégokkal.
Aki Én
@rokker33: A síkosító inkább az análhoz kell. Legalábbis ajánlott...
justhpeter
Új grazi beutaló érkezett Orbánnak ? Még ma este össze kell hívnia a válságstábot. Azzal egy időben fel kell emelni a gáz és a villany árát, mert a civilek pénzéből nem lesz fizethető a következő cöffögő birkamenetesek vidékről felvitele Pestre és kénytelen lesz az MVM megint vagy félmilliárdot átutalni a buszokra és a birkák napidíjára. A kleptokrata-nemzeti-keresztény csürhének idén is szopenduszt hoz majd a Mikulás.
black n' gold
@Málna: Hát ezt qrva rosszul látod. Ép most próbálok kiteljesedni.
Akarsz többet tud ni a kiteljesedésről?
black n' gold
@Málna: www.youtube.com/watch?v=AiYNF8qy8bw

Ebben a szarviharban úgy tűnik csak egyedül én tudok mindent Istenről.
És csak ez számít!

Hablatyolhatsz napestig (¿Habla español?), a magad fake igazát tolva, de attól még nem lesz igazad, hogy hazudsz egyfolytában.
black n' gold
Az önkormányzatoknak is !!!
Kivéve a fideszes geciket!
CsipkeRózsa
Orbán van annyira szemét, hogy ezeket a civil pénzeket megadóztatja, állandó zaklatások lesznek a szervezeteknél, ott támadja őket, ahol csak tudja. Az eddig nekik juttatott közpénzeket lenullázza!
Aki Én
@Philip Marlowe: töled is megkérdezem: a cöfnek miért adunk magyar közpénz 100 milliárdokat?
És az ezzel szemben ráadásul a mi pénzünk.
nejlontacskó
@KisTehen: @durbincs: nem értem, mi a bajotok?
A CÖF ki van tömve közpénzzel!
Ezt amit most a civilek kapnak, észre sem veszitek mert, nem ti adjátok!
Mi a gond???
Nessy
@nejlontacskó: Mi a gond? Hogy nem tehetik rá a piszkos praclijukat! Kormányunk szerint náluk jobb helyen lenne! Orbán egy este elosztaná, a reggeli Közlönyben már meg is jelenne!
nejlontacskó
@Nessy: tisztában vagyok vele, de gondoltam, én ellenzéki hazaáruló, hogy szolgálni tudnak valamilyen, értelmes, észérvekkel alátámasztott magyarázattal.
Tudom, hogy erre nem sok az esély, de hátha...
nejlontacskó
@black n' gold: pontosan!
Fideszes önkormányzatnak, egy centet se!!!
ómió
@Aki Én: Ááááá! A Soros-féle neobolsik a "civilek"! A nemzetrombolók, nyugati pénzekből! A mocsokfajtád!
ómió
@nejlontacskó: Direktben kapjátok a lopnivalót a nyugati efftársaitoktól, bolSSiék fajtetve!? "Megoldottátok"? Talán az uniós tagsági pénzünk arányos részét is direktben kéne fizetnetek! Az már nem megy, mert közben azt is ellopnátok?
ómió
@Dr. Proktor: Mert számodra a Böszmeánuszból nyílt "perspektíva", azt mindjárt másra is hazudod? Minden bolsi fajtetü így "hárít", vagy csak te?
nejlontacskó
@ómió: ugyan már, te mint a fidesz rohambirkája, te beszélsz lopásról?
nejlontacskó
@ómió: így pályáztok ti, rohadék posztkommunista tetvek!!!
Tavaly első ízben került kiírásra a Városi Civil Alap pályázat, és azonnal jókora botrány kerekedett körülötte. Több oknyomozó újságíró felderítette, hogy elsősorban valamilyen módon a Fideszhez köthető civil szervezetek nyertek támogatást – például Nagykőrösön a fideszes képviselő Molnár Dezső édesanyja által vezetett szervezet. Olyan egyesületek és alapítványok is nyertek, akik a pályázat beadási határideje előtt röviddel alakultak, árbevételük nem, vagy alig létezett, de kapásból megítéltek nekik 10.000.000 Ft-os támogatást… A helyzet tragikomikumához az is hozzátartozik, hogy mindezt azután tette a pályázatkezelő, hogy meghiúsult a Norvég Alap, mert a kormánynak nem tetszett a pályázaton nyert lebonyolító szervezet, az Ökotárs Alapítvány…
Nagyon bíztunk benne, hogy idén más lesz a helyzet. Tévedtünk! Sorra kerestek az elmúlt héten a csalódott civil szervezetek vezetői, akik jobbnál-jobb, valóban a társadalom számára hasznos, sok esetben hiánypótló, állami feladatvállalást segítő (pl. szociális, oktatási, egészségügyi tevékenység) projekteket nyújtottak be, és rendre a következő levelet kapták: forráshiány miatt nem támogatható.

Megnéztem az idei nyertes listát és összevetettem a tavalyival. Megdöbbentő az eredmény! Kb. 50%-ban ugyanazok a szervezetek kaptak támogatást!

Nagykőrösön újra Molnár Dezső fideszes képviselő édesanyja által vezetett Nagykőrösi Lovas Sportegyesület kapott 4 millió forintot (tavaly 5,5 milliót). Hasonlóan szerencsés helyzetben van a tavaly a fideszes városvezetés által Pro Urbe Nagykőrös címmel kitüntetett Dr. Feldmájer Péterhez köthető Klein Dezsőné Emlékalapítvány a nagykőrösi zsidó élet fennmaradásért nevű szervezet, ugyanis mindkét évben 5 millió forintos támogatást zsebelhetett be.
Aki Én
@ómió: nincs jelentősége, hogy te elmebeteg bolsi csicska mit hazudozol.
ómió
@nejlontacskó: Már a saját rohadék posztkommunista tetü efftársaid felismerésére is képtelen vagy, hogy így másokra hazudnád őket!? Amikor a 90-es években több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdont" loptatok ("privatizáltatok") szét és a bolsi milliárdosaitok "hosszú tömött sorban" masíroztak elő a "szőnyeg alól", meg, amikor a "nyócévetek" alatt "potom" 14000 miilliárddal növeltétek úgy meg az államadósságot, hogy azon semmit nem vettetek/építettetek és senki/semmit nem támogattatok, helyette ezerrel népzsebeltetek, az ugye maga volt "nem a lopás, hanem az efftársi gondosság"!? És még a magadfajta bolsi félkegyelműek makognak itt másokra mutogatva "lopásról"!? Hát, "sajátosan efftársi"!
ómió
@Aki Én: Már megint az elmebeteg tetves bolsiságodat hazudnád másra, efftársak főgyagyása!? Inkább sürgesd magadnak a donor kutyaagyat!
nejlontacskó
@ómió: Orbáni 12 buzikám.
Az az, 12 állami gazdaságot vágott taccsra a pöcsarcú döbrögitek!!!
evacica
Nagyon helyes! Orbánék kezébe egy fillért se szabad adni, mert mindent ellopnak! Tolvaj korrupt hazug kormány!
Aki Én
@ómió: nincs jelentősége, hogy te elmebeteg bolsi csicska mit hazudozol.
nejlontacskó
@durbincs: na mi van te, dögleni való szartartáj...
Lemásztál végre anyádról?
Mond csak, mekegett nagyon?
Juhász István
Sejtésem szerint AZONNAL, egyik éjszaka mondjuk... megszületik majd egy TÖRVÉNY, miszerint a pénz nem jogszerű, és kivetik rá a 95 %- os ADÓT. Mint anno a POFÁTLANUL MAGAS végkielégitések kapcsán. Istenem... hol van már az ?
ómió
@Aki Én: Még mindig az elmebeteg tetves bolsiságod másrahazudása sanyargat téged, bolsiék gyagyása!? Nem javul az állapotod?
ómió
@nejlontacskó: Állami gazdaságot taccsravágni?! Azoknak a bolsi tetveknek a vezérgyagyásaként jössz ezzel, bolsiék fajkreténje, akik 90-re az egész országcsonk gazdaságát taccsra vágták!? "Lemaradtál" róla, vagy "csak" újszülött buzi vagy!?
Aki Én
@ómió: Még mindig az elmebeteg tetves bolsiságod másrahazudása sanyargat téged, bolsiék gyagyása!? Nem javul az állapotod? Akkor kérj másik gyógyszert.
nejlontacskó
@ómió: most megemlékeztem, arról a kecskepofájú büdös kurva anyádról!
Örülsz kecskebaszó?
nejlontacskó
@ómió: visszatérve az állami gazdaságokra!
Hol olvastál tőlem olyant, hogy egy szóval is, védeni próbáltam volna, bármelyik módszerváltás utáni kormányt is.
Igen, jól látod/tudod, szétbasztak a privatizáció útján mindent!
De nyugodj meg, ebben Orbánék keze is bőven benne volt, még akkor is, ha toporzékolva tagadod!
nejlontacskó
@ómió: A "tizenkettek" privatizációja elvileg tisztességes feltételek között valósult meg: két társaságot kellett létrehozni a cégen belül, az egyiket a dolgozók, a másikat a menedzsment (igazgatóság, vezérigazgatóság, szűkebb szakmai vezetés) részvételével. Ez utóbbi csoport szerezhetett többségi tulajdont, a többiek lényegében az esetleges osztalékra hajthattak. A folyamat 2002 elejére fejeződött be, számos külső közreműködő részvételével. Például Nyerges Zsolt szolnoki ügyvédével, aki több cég magánosításának jogi aktusaiban részt vállalt, és később három gazdaság tulajdonosává vált.

Az elvileg tiszta viszonyokat hamar átírták az üzlet törvényei. Különböző megoldásokkal olyan pénzügyi befektetők vették meg a privatizációra létrehozott menedzseri és dolgozói cégek részvényeit (az állami tulajdont közvetlenül privatizáló cégeknek ugyanis meg kell maradniuk), amelyek rövid úton teljhatalmat szereztek a gazdaságban. Csányi Sándor OTP-vezér saját vállalata, a Bonitás 2002 Kft. például már 2003 nyarán átutalta azt a vételárat, amelynek révén a dalmandi székhelyű Dalmandmen Kft. 90 százaléka az érdekeltségébe került. Így az akkor 92 millió forintos jegyzett tőkéjű Dalmandmen többségi tulajdonába jutott az a Dalmandinvest Rt., amely ekkorra már (vagyis lényegében egy éven belül) csaknem száz százalékban birtokolta az egykori állami gazdaságot, a 2002-es mérlegadatok szerint több mint négymilliárd forintos árbevételű Dalmand Rt.-t. Az OTP-elnök ezzel nagyot lépett a hazai élelmiszer-ipari viszonyok átrajzolása felé, mivel ezzel megszerezte a fontos tejpiaci vállalatot, a pécsi Új-MiZo Rt. Tejfeldolgozót is. Korábban ugyanis a dalmandi agrárcég és addigi tulajdonosa (vagyis a Dalmandinvest) együttesen százszázalékos tulajdont szerzett az Új-MiZóban. Az üzletrész-adásvétellel így a tejipari cégóriás is közvetlen Csányi-érdekeltséggé vált.
nejlontacskó
@ómió: 2001 (Orbán-kormány - a "tizenkettek")

Dalmandi Mezőgazdasági Rt., Agroprodukt Pápa, Herceghalmi Kísérleti Gazdaság, Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Rt. (Cegléd), Hidasháti Mezőgazdasági Rt. (Murony), Lajta-hansági Mezőgazdasági Rt. (Mosonmagyaróvár), Mezőfalvi Termelő és Szolgáltató Rt. (Mezőfalva), Gödöllői Tangazdaság (Kartal), Sárvári Mezőgazdasági Rt., Szarvasi Agrár Rt., Szombathelyi Tangazdaság, Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Rt.

2003 (Medgyessy-kormány)

Enyingi Agrár Rt., Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt., Alcsiszigeti Mezőgazdasági Rt., Komáromi Mezőgazdasági Rt., Szerencsi Mezőgazdasági Rt., Bácsalmási Agráripari Rt., Abaúji Charolais Mezőgazdasági Rt., Bólyi Mezőgazdasági Rt., Hód-Mezőgazda Rt. (Hódmezővásárhely)
ómió
@Aki Én: Nem elég, hogy elmebeteg vagy, de még lopsz is, bolsiék fajkreténje!? Nem lesz túl sok az "efftársi jóból"!?
ómió
@nejlontacskó: "Toporzékolva tagadnék" bármit is!? Tönkre b..tatok egy országot 45 év alatt, az elején kifosztottátok a "népet" (mindenkitől csak azt vettétek el, amije volt), aztán gallyra vittétek, hogy 45 év alatt "csak" 50 évet maradjunk le a "rothadó kapitalizmus" mögött, majd, amikor eljött a "bukta" szétloptátok! A milliárdosok 70-80%-a máig is bolsi "bekötésű", hiába próbálnád a szart kenegetni! Ha meg büdös kurva anyát keresel, tekints a magadéra! Arra, aki a fiát már eleve méltó helyére, a bolsi latrinába pottyantotta!
Aki Én
@ómió: Nem elég, hogy elmebeteg vagy, de még lopsz is, bolsiék fajkreténje!? Nem lesz túl sok az "efftársi jóból"!? Vagy tartod a mondást, hogy aki hazudik, az lop is, te kotorék bolsi balfasz?
ómió
@Aki Én: Lopótökbe, vagy lopó-utánozó bolsi majomba mentél át, bolsiék fajkreténje, ott az elmeosztályon!? Netán most kulminál az efftársi elmebajod, "kotorék bolsi balfasz", hogy így "belelendültél"? Most kéne tenéked "privatizálnod"! Szólj az efftársaidnak, hátha maradt még valami szajré!
nejlontacskó
@ómió: nektek ehhez, elég volt 12-év is!
Azért megsúgom neked, de nehogy a Shikarinak elpofázd ám!
Soha nem voltam baloldali szavazó, és nem is leszek!!!
2010-ben még a fideszre szavaztam, bár inkább tört volna el a kezem!
ómió
@nejlontacskó: Amihez nekünk 12 év elég volt, az az államcsődötökből való kilábalás, a gazdaságunk megerősítése, a népzsebelésetek befejezése, az általatok ellopott 13. havi nyugdíj visszaadása, a családtámogatások "megháromésfélszerezése", a munkanélküliségetek megnegyedelése, az uniós átlagfejlettség 61%-áról a 76%-ára történt felzárkózásunk voltak, hogy csak a hirtelenjében beugrott legfontosabbakat említsem! A mancsodat meg majd akkor törd el, amikor a bolsi tetübandátokra szavazol!
nejlontacskó
@KisTehen: Orbán Viktor illetve a kormány, biztosan nem!!!
Abban viszont reménykedem, hogy a pénzek felhasználásáról, folyamatos beszámmolót adnak a szervezetek.
Tudom, hiú remény, de hátha!
nejlontacskó
@ómió: és tényleg!
Most csodálkoztam csak rá, a teljesítményetekre!
Rendőr őrsöket, postákat zártok be, iskolákat vontok össze, iskolajáratok szűnnek meg, és ez mind mind pénzhiányra való hivatkozással...
Ez már teljesítmény!
Valóban túlszárnyaltátok a maszop kurmányt.
Ez igen, taps, taps, taps...
Németh István
Ez az Eu. Bizottságnak csúfolt szervezet nyílt hadüzenete az Orbán kormány részére > valójában kifejezetten buzdítása az 1/4 sincs hatalomhiányban szenvedő belső ellenségnek! ha ezt elköveti az Eu. bizottsága akkor a beérkező anyagiakat azonnal zárolni kell és az eu.-ból pontosan a sajátos megnyilvánulásaik miatt - a magyar polgárok elleni izgatás címen felfüggeszteni az Eu. tagságunkat egyben kezdeményezni a demokratikus joggyakorlat ellenes egyoldalú hatalmi megnyilvánulást a diktatúra ás a zsarolás folyamatának megnyitni akarását! (amely egyébként már jócskán működik!)
A @nejlontacskó: és persze a @durbincs: IGAZ MAGYAR TESTVÉREM által felsorolt gazemberek szar tróger nemzetellenségek, mint az Eladott Ország szemét banda körében minden tetves szaragyú senkik!
Németh István
@fideszes gyökér: na végre megszólaltál - értékelem ám! Csak egy picikét feledékeny vagy, mert ugye az mán hazugság is lehetne amit ha van, de nem mondjuk. >> Mert ugye akarsz valami új kocsit, házat, nyaralót, tán repülőt is venni a meglévőek mellé, nem elég a narkó a pia, a kurvák. Persze csak azért, hogy a kormányellenes tevékenységeiteket is közben finanszírozni tudjátok! Te kis szerényke hát nem kell ennyire mohónak leni! Miket ígértél a soros papának, meg a moslék sleppnek ja az ursulával vagy seggnyalós viszonyban - akkor neki is!? nagyerünk ki vele a barátodhoz őszinte lehetsz!
Ha netán meggondolod magad és hazudozni akarsz, akkor tudod jön a nevezete jókívánságom listája! Előzetesbe szolidan ahogy szoktátok,a gebe lenge szervét szívjátok! baráti ajánlás!!!
Németh István
Ha pénzet ad az un eu. bizottság, az egyértelmű hadi állapot bejelentése! Ha ezt megengedi a kormány akkor a büdös kurva anyját! Csak úgy meleg szeretettel!
Clavigo
@Shikari: El lehet dugulni Bugsy... ( bunkó vagy )
Dr. Proktor
@Németh István: Húha Pistám, te is lopnál csak nem férsz így hozzá?
Németh István
Na figyeljetek csak ide! Az hogy minden szentnek maga felé húz a keze az igaz lehet. De a civilek nem szentek! nem is lesz belőlük! Magyar állampolgárokként éldegélnek itt az országban és abban az országban ahol demokratikusan nagy többséggel (4/5) megválasztott nemzetvezetés működik!
Akármilyen külföldi érdekeltségű szervezet > mert az Eu. adott bizottsága az, de bárki aki külhoni és önös okból magyar állampolgároknak akár egyesületbe tömörülteknek anyagiakat juttat egyértelműen korrumpálás alapvető gyanújával teszi! Ez a bűnözés első lépése! Ez a nemzetellenes agresszió első lépése, Ez a felbujtásra való rendzavarási szándék első lépése! Ha a kormányon keresztül Magyarország javára cselekszik akkor nincs gond, DE ÓRIÁSI GOND ha egy országon belüli akármilyen szerveződés > nem termelő üzemi befektetés, stb. formájában jelenik meg >>> Az egyértelműen államellenes cselekményt valósít meg! Ennek megfelelően ha az Eu. bizottság ilyet tesz azt azonnal el kell utasítani és keményen felhívnia figyelmét a hasonló cselekményektől való tartózkodásra! a magyar nép a magyar nemzet szuverénítását sértő a belügyekbe a társadalmi rend területére való beavatkozási szándék mindenképpen ellenséges tevékenységnek minősül!
Na most @Dr. Proktor: tőled több józan gondolkozást várnék, mondjuk emberit! Nem balos, nem jobbos, emberi egyenes és korrekt helyzet megítélést! Ez a nagyon baromfasz @fideszes gyökér: aki csak arra jó hogy a szaros pappírt nyalogassa, meg a patkány hányadékot fogyassza, érdemtelen, hogy egyáltalán minősítsem!
Dr. Proktor
@Németh István: Szóval azt állítod hogy minden magyar tolvaj?
Németh István
Nem kedvesnek nem titulálható @Dr. Proktor: nagyon nem azt állítom, hogy a nemzetellenes belső ellenség tolvaj, mert nem csak az hanem a nemzet gyilkosa is! tehát nincs miről beszélni a moslék aljas banda tönkretéve Magyarországot egy sereg magyart az ögyilkosságba kergetett De te is tudod mindezt? Miért adod a butát?
Németh István
TE kellemes agyú ezt írtam le?@Dr. Proktor: ne ábrándíts ki magadból, végtére is te nem vagy gyagya-gyogyi doki! Vagy igen??? nahát, hogy titkoltad eddig!
Dr. Proktor
@KisTehen: Ne magadból indulj ki!
Azok nem retardáltak...
Lepényleső
...akkor a civilektől a ner. majd eddig sosem hallott indokkal veszi el a pénzt,- is?
pacal
Ezt próbálja gátolni az Orbámn-kormány.
Ezzel leleplezték magukat a gecik!

(bocsánat, de nem tudok rájuk máshogy gondolni, mint "GECIKRE"... kill him... kill them... kill Orbán...)
pacal
Isten azt akarja, hogy imádkozzam értük... (Róma valahol)
Imádkozzon a faszom!

Öld meg mind, Isten majd szétválogatja!
pacal
Hazug és emberölő Orbán kormány...
(János 8:44)
pacal
A faszopó múmia geci felesége, Lévai Anikó meg eljátssza a múmia halálát..
Tűzzel-vassal kiirtani ezeket az országsorsrontókat az emberek közül - mindegyszálig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.