Jövőre 1,6 százalék lesz a nyugdíj-emelés, emellett minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap – közölte Orbán Viktor az Idősek Tanácsa keddi ülése után.

Orbán az Országházban tett nyilatkozatában megígérte: a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között megkapják a nyugdíjasok.

Ez egy gesztus, a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése

- méltatta saját döntését.

178 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Esetleg ha tisztességes nyugdíjemelést adna,olyant,ami kompenzálja a valódi-tehát nem a kormány által blöffölt 0,9%- inflációt, illetve a fizetések emelkedésének a hatását.Akkor nem kellene jótékony Mikulást játszania.Különben sem jótékonykodjon ő abból a közpénzből,amelyet ő,a veje és a tágabb famíliája röhögve fosztogat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
A gutaütésen kivűl mit lehet érte kapni? Havi 800 forintér elég lesz a hálaima?
Edmond Dantes
Esetleg ha tisztességes nyugdíjemelést adna,olyant,ami kompenzálja a valódi-tehát nem a kormány által blöffölt 0,9%- inflációt, illetve a fizetések emelkedésének a hatását.Akkor nem kellene jótékony Mikulást játszania.Különben sem jótékonykodjon ő abból a közpénzből,amelyet ő,a veje és a tágabb famíliája röhögve fosztogat.
NaponTamas
Nem vagyok fideszes. Viszont a MOL- nàl dolgozok. Évekig csak 1-1.5% béremelést kaptunk. Szóval na... Nem vagyok a nyugdíjemelés ellen sem amúgy. Anyu is nyugdíjas ,màrpedig õt nagyon kamàlom. :)
Hari
Örülök, hogy elégededett, önnmagåval. Ez az igazi elismerés !! Cirka két stadion ára, ez már nem semmi ! Hajrå nyugdíjasok, jól osszátok be ezt a csinos summát, csak semmi urizálås.
Eladott Ország
Küldjön hozzá törülközőt is, mert a szem nem marad szárazon.
papa.49
Dugja fel magának a ,,szemérmetes Erzsók utalványát,,!!!
Rózsika Hatházi
Be kell a seggnek szarni! Tudod viktor, engem nem veszel meg kilóra!
CsipkeRózsa
Ez nem a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezése, hanem a pénz iránti imádata. Az utalvány is az ő köreinek hoz hasznot, úgy látszik, kevés fogyott belőle.

A nyugdíjemelés többet ér, hiszen az beszámít a további évek %-os emelésébe is.
grincss
Most bánom, h nincs nálunk többnejűség!
A gatyáját ránk költené! :-)
silber13
@Nessy: 800 Ft-ért egy tisztességes misét sem lehet mondatni!:-))
nyanya001
@CsipkeRózsa: " Az utalvány is az ő köreinek hoz hasznot, úgy látszik, kevés fogyott belőle. "
erről van szó !
Zeta
Elismerés! Az is az volt ,mikor azt mondta a nyuggerekre, hogy a sz.@r nem robban!
grincss
@namihami: Erről van szó!
Parlamenti zuhanyhíradó szerint (azért ennél kicsit komolyabb) már gőzerővel folyik Orbán teljhatalmú elnökké választásának kidolgozása!
Lézer Jani lenne a mostani Orbán, de hatalom nélkül!
Szépen fogunk kinézni! :-(
dr. prédikátor
Na kérem !!! kezdődik a nyugdíjasok etetése, valamivel meg kell venni őket, már akiket meglehet! A kézcsókoló seggnyaló fütyisz nyuggereket biztos!!!Közeleg a választás, beindúl az agymosás!!!Gecik!!!
RonaGyuri
Orbántól??? Csak nem az összelopott pénzből adja? Tartok tőle, hogy az adófizetők pénzéből!
Ja és azt mondta melyik karácsony?
Egyébként az 1,6 mellé ez nagyjából fedezné a bevallott inflációt, csak nem épül be!
Zeta
Tisztelet, az végképp távol áll tőle , hazug, mint a megtérése, mindent a hatalomért. Csak az motiválja!
Az Idősek Tanácsa kirakat.
RonaGyuri
Bocs, de csak most vettem észre, hogy hol mondta! Nos néhány éve ugyanezen fórumon mondta azt is, hogy nem az általános, hanem a nyugdíjas-kosár szerint megy az emelés! =))
grincss
A Nemzeti Konzultációt azért kezdeményeztem, hogy zárjuk le a mögöttünk hagyott 15 évet, nézzük meg, az emberek hogyan értékelik, és mit várnak el a politikai osztálytól a következő évekre. 1 millió 700 ezer embernek a válaszával rendelkezünk. Min változtassunk? Az első helyen: meg kell tiltani a gyógyszerárak és az energia árának inflációt meghaladó emelését. Hasonlóképpen: Mit tett értünk az ország? Első helyen nyugdíjak emelése, a 13. havi nyugdíj. Ezért mondtam, hogy ezt meg kell védeni! Második helyen a családtámogatás kérdése. Gyerekek után járó adókedvezmény. Tehát én abból a partitúrából dolgozom, amit a Nemzeti Konzultáció során az emberek maguk írtak meg. (Orbán Viktor az MTV Nap-Kelte műsorában 2005. 11. 22.)
lampa laz
@quadrocopter: ez jutott eszembe nekem is, ha valaki a két ünnep között kapja és nem költi el dec. 31-ig, dobhatja orbán után a kukába azt is.
anka
@grincss: - na meg amit a paci himbál..., csak úgy nemzetileg a dakota seggébe!
Hazudni mindig szeretett..., úgy is azt mondta ne azt nézzük amit mond hanem amit csinál!
- hát ez majd elválik ha teljesül!
grincss
@anka: Már idestova hat és fél éve kormányoz, de 13. még mindig nincs!
Sztem alatta nem is lesz! :-(
Clavigo
Kegyes Uram,,,,,, csak nehogy neked bekapcsolva maradjon a mikrofonod,,,,mint annak a prosztó szolnoki polgármesternek...
anka
@grincss: - az tuti, hogy nem lesz. - pedig, hogy verte a nyálát a választási kampányban.
img22.dreamies.de/img/754/b/b4fa8y00mle.gif
lampa laz
@anka: akkor jön majd el a szép új világ, ha ennek a rétinégernek mi küldhetjük ezt a mikut ajándékba...
levarosbukta
Ha jól értelmezem akkor azt a nyavalyás utalványt jövő karácsonyra ígérte? Dugja fel , de mindet egyenként.
Lepényleső
Logikus,a mi pénzükből lefizetik azokat,akik ellenünk szavaznak?
levarosbukta
Most olvastam máshol, idén adja. Akkor is dugja fel.
Veleda
Akármennyit is adhattok, akkor is lekurvázva vagyunk, ti meg menjetek a p...csába.!
eszegfu
Bizonyára emlékeztek arra, amikor a polgármester (Mészáros Lőrinc) 2014. karácsonyára Felcsuton ajándék utalványokat osztogatott, amit csak Mészáros Lőrinc boltjaiban lehetett beváltani... semmi sem történik véletlenül!:))
Nessy
Most nagyon vulgáris leszek! Ennyiért egy jobb hetéra szóba se állna vele! Lehet, hogy a hívek ennyibe kerülnek??
kisrigó
@lampa laz: Nem mondod! Tényleg képes lesz ilyen rövidlejáratú izét osztogatni. Nekem még nem volt soha ilyen utalványom, de jobb lett volna szerintem is, ha a szakértők által javasolt, tisztességes nyugdíj emelést adnak. Ja, hogy annak hatása lett volna a jövő évi nyugdíjra is, hát mit képzelnek ezek a jövőt felzabáló nyuggerek! Amúgy, ha belegondolok, hogy hány szerencsétlen fizikailag sem lesz képes beváltani, jobban járt volna a normális emeléssel, mert azt hozza a postás. Ennyit az empátiáról!
Bringás
Köszönjük Miniszterelnök Úr! Ez lovagias és gáláns volt!
grincss
@szép új világ: Én azé' ennyiért nem adom a bőrömet!
Min. két közbeszerzés! :-)
laja70
Indul a 2018-as nyugdíjas beetetés! Kérdés, hogy a devizahitelesek, a QUAESTOR és egyéb szélhámos befektetési bróker és elmúlthétév károsultakat is beetetik valamivel? Ismét jön a rezsirizsa és a Gyurcsányozás!
Veleda
@Bringás: A miniszterelnök úr legyen lovagias és gáláns, küldjön az anyjának 10 ezer forintot Karácsonyra!!!
wagabund
@Bringás: tetszik! megmosolyogtattál! szerintem a többiek még nem látták a dícsérő köszöneted...

nem baj, ha felröhögetem?
Veleda
@simmering73: aha, majd előbb megműtik a porckorong leválásomat:))
Kacsa951
Ennyiért nem vagyok megvásárolható, de többért sem! Tükörbe kellene néznie a Mikulásnak! A tények makacs dolgok! A rózsaszín felhők eloszlanak és ott marad a nagy valóság!
quadrocopter
@Bringás: Figyelj gyökér!
A mezőgazdasági szakiskolában nem tanították, hogy csak akkor illeti meg a miniszterelnököt (is) a nagybetűs megszólítás, ha személyesen neki írsz és küldesz hízelgő hányást?
Ugye milyen kevés a kisegítő iskolád?
3dwhite
Ki az, akinek meg fog egyezni a 10 ezer az 1.6-os emeléssel?
Nessy
@3dwhite: Éves összesenben? Sokaknak! :-(
Natsuki
Beetetés indul... Közel van 2018, és a csúti barom abban reménykedik, a demencia addig elhomályosít minden korábbi mocsokságot, és csak a 10ezres tisztelgés marad meg.
lampa laz
@anka: 17:56-ra, már alig várom ezt az örömöt, mert megérdemli + én is, te is, mi mind...
quadrocopter
A jövőre várható infláció mértáke nem 1.6 %-os, hanem 2.5 %-os! Csak mondom, mielőtt sírógörcsöt kapnának egyesek a rezsim "emberségétől"!
Clavigo
@Bringás: Jól van oláh...A kegyes Urad végzett,,,,Szépen töröld meg a szádat,,egy csepp se menjen kárba,,Már nem kell tovább térdelned sem...agyalágyult.
1magyar
55 felettiek az ország szavazóbázisa.
lampa laz
@Veleda: 18:30-ra, az egészben az a "legviccesebb", h még azok is kapnak, mert jár nekik is...
Borsodi
Ő meg a tisztelet,inkább merő számításból adja azt hiszi egyből seggre esnek az utalványtól. és elfelejtünk mindent a Magyar embernek nem tízezer forint a becsülete akit meg ennyivel megtud venni az nem ember,
Veleda
@lampa laz: majd kap az apjától egy sallert:))
simmering73
@quadrocopter: 2,5% statisztikailag. Ami a nép 98%-át érinti az úgy 5-10% között lesz.
Huszár Aranka
Olyan érdekes, a Vezért körülvevők nagyon hasonlítanak egymásra, gondolom a " hála és elismerés" meg a "na látjátok,mire vagyok képes a nyugdíjasokért" teszi Őket ilyen kétségbeejtően egyformává...
csetere
@grincss: Hol a beígért 14. havi, mert 13-14. havit ígért!
moareka
Kedves Mikulás! Honnan tetszett venni ezeket a néniket, mint Idősügyi főhajjakendeket?..netán ők a kézcsókosok, vagy a felcsúti utolsó ház melletti szomszédok?...netán ők indították az imaláncot, vagy éppen jó étvágyat kívántak a Látóképi csárdában elfogyasztott pörkölthöz, hogy legyen ereje a további küzdelemhez és harchoz!!!
Rajtuk kívűl még rengetegen vannak, akik nem veszik be egyik cumit sem. Bedobták néhány hónappal ezelőtt a 0,9-% emelést erre most jótékonyságból, tisztességből és becsületből/ez is elhangzott/ most ez emelkedett, amít már meglebegtettek néhány napja.
Azt tetszik tudni nagyon, hogy ezek az idős emberek egy hatalmas szavazó bázist alkotnak, ezért különös figyelemmel tetszik viseltetni irántuk, nem úgy mint a szolnoki polgármester,Ön sokkal finomabban nézi hülyének őket, és jól megalázza még,- ha az 1,6 % emelés nem lenne elég -egy 10.000-es Erzsébet utalvánnyal. Nem tudom miért asszociálom ezt a gesztust a fent említett polgármester úr kiszólásával...
A helyzet az kedves Mikulás,hogy el kellene számolni azokkal a pénzekkel amit nap, mint nap elsíbolnak az Ön által megbízott krampuszok...Ha egyszer erre sor kerülne Mikulás bácsi, az lenne egy hatalmas gesztus a nyugdíjasok iránti tisztelet kifejezésére...
Ja, és amit 1998-ban el tetszett felejteni kifizetni, tetszik tudni az a 19 000 Ft-ot, azt kellene mihamarabb rendezni, -mert azt az érintettek nem felejtették el...Egészségére váljék a látóképi pörkölt!
solidedge
A mindenkori kormány nem termelő cég, nem az általa keresett jövedelemből oszt pénzeket. Még is úgy tesz, mint ha valami kegyet gyakorolna. A pénz beszedése és újraosztása a feladata, gyakorlatilag azt adja vissza, amit elvett különféle jogcímeken.
nezelodo
Basszus, ha ilyen ütemben segíti az együttérzést meg az okosodást 2018 közeledte, akkorra már a Nobel-díjra is esélyes lesz a vezér. Azt nem értem, eddig hogy a fenébe nem kapta meg az empátia nevű betegséget?
JAJMÁR
Jó. Kapnak pénzt - ill.utalványt- a nyugdíjasok. Közben érezzék magukat "megtisztelve", és nagy hálával fogadják, hogy a mi közös pénzünkből azorbán - csupa jószándékból -mert törvény erre nem kötelezi, "gesztust" gyakorol.
Csak azt nem értem kire érvényes a törvény ebben a demoban?
levarosbukta
Bírnám ha sportutalványt küldenének, kaja helyett. Már a gondolatára is carrá röhögöm magam.
anka
@levarosbukta: - majd vehetsz bérletet a felcsúti stadionba...:)
- hátha ott osztanak valamit... img9.dreamies.de/img/872/b/p4estqosb8l.jpg
kkalman
Az 1,6 %-os nyugdíjemelés is távol van az idei és a jövő évre prognosztizált inflációtól.
" A 2015 második felében felgyorsuló infláció 2016-ban is tart, ami az európai infláció megindulásának, az energiaárak kezdődő emelkedésének, valamint a forint gyengülésének hatására a következő évre 2,5% közeli,majd 2017-ben a 3%-os inflációs cél közeli érték elérése valószínű."
Forrás:www.parlament.hu/documents/126660/448547/GKI+I.+f%C3%A9l%C3%A9ves+monitor.pdf/01f05757-061c-416c-948f-dddc8a45e856

Talán annyira mégse kellene dicsérni a sok elvakultnak a "nagy jó tevőnket"!
verőce21
Ez a 10 ezres utalvány biztosan jólesik a nyugdíjasoknak és köszönik. De ez felveti azt a kérdést, és egyben lehetőséget, hogy az igazságtalan %-os nyugdíjemelés helyett miért nem egyenlő mértékben - pl. havi 3000.- Ft-tal - emelik mindenkinek egységesen a nyugdíját? Az árdrágulás minden nyugdíjast azonosan érint.
Így a megszerzett nyugdíjak mértékét mindig azonos távolságban tartaná, míg a %-os emeléssel nyílik az olló a nyugellátások között.(Jól feltaláltam a spanyol viaszkot?) :)
Nessy
ha már ilyen "gavallér" Orbán, akkor legalább a nyugdíjat emelte volna ennyivel éves szinten( havi cca. 800 Ft.) , vagy készpénzt küldhetne.
Kisebb településen nincs hol beváltani.
JAJMÁR
Mi lenne, ha összeülnének az okos emberek - nem a kormány- és kiszàmolnák mennyi az annyi, hisz ebből a hirtelen gesztusból még azt is el tudom képzrlni, hogy havi tízezer is jutna, majd ezekután az Ogy. , mert azt pont ezért tartjuk, törvényt alkotna.
Oszt semmi gesztus!
agnes200
Nem orbán fizeti, hanem mi, adófizető állampolgárok. De orbán zsebeli be érte a köszönetet. Lefogadom, névre szóló levelet is fog küldeni mellé minden nyugdíjasnak. A saját nevében, a mi pénzünkön.
Macskaszem
Állandóan a szocikat ekézik a 13. havi nyugdíj miatt, a fideszkúrmány miért nem adja vissza? Ha a válság idején szerintük lehetett volna fizetni, akkor most, amikor állítólag szárnyal a gazdaság, hasít a "jobbanteljesít", van pofájuk aprópénzzel kiszúrni a nyugdíjasok szemét? Szemét.
kisrigó
@levarosbukta: Jó szöveg, az ember kínjában csak ironizál.Vizuális alkat lévén, mekkora örömöt szerezne egy sportutalvánnyal a szomszéd néninek, -aki kemény, viktor a mi fiunk hívő! Lehet, hogy azt mondaná: a szándék, az számít kedvesem! Bár, megeshet, hogy leveszi a szentkép mellől a viktor képet. Sajnos nincs egyedül!
vadnarancs
Majd el sírom magam a meghatódottságtól. Te rohadt lókupec! Ha tényleg jót akarsz velük tenni, akkor a saját zsebedből osztogass, amit elloptál tőlük, tőlünk, abból sokkal többet is adhatnál nekik! Mocskos szemétláda! Csak akkor kellenek, mikor megy az X???
szaboria1
Ezzel sem fogja tudni meg venni a nyugdíjasok szavazatát. Vannak akik még élnek és emlékeznek az 1999-is nagy átverésre amikor a 20%-os megszavazott nyugdíjemelést csak 8%-ban hajtották végre. Azoktól mára már milliós a hiány.
szaboria1
@grincss: Pedig volt amikor már 14 havit is kezdtek ígérni. Pedig egyet ne feledjünk amit egyszer eltöröltek azt nem szeretik vissza adni. Ilyen a benzin biznisz is amikor meg drágul akkor az élelmiszerek is drágulnak amikor csökken a benzin ár a felemelt élelmiszer ár marad.
szaboria1
Vajon azok a nyugdíjasok akik kis falvakban élnek és ott a boltos egyszer megy ki kocsival árút vinni annál, hogy fogják beváltani ezt az utalványt?
szaboria1
@3dwhite: Sajnos nagyon soknak itt vidéken mér mindig sok az a nyugdíjas aki a Tsz-ben dolgoztak és még mára sincs még 60000.-ft ja sem.
Qqberci
Őfelsége alamizsnát oszt a koldusoknak...
eszegfu
@anka: 22:05 Jaaaaaaaaaj! Ezt nem kellett volna...:(( Talán a hölgy nem is olyan "nyálas", mint a "riporter"... tragikomikus...
cukiapa
Írja már meg valaki,hogy a rokkantak kapnak-e Erzsébet utalványt,vagy a cigány kihagyja a rokkantakat...
Cicamama55
Az lett volna a nyugdíjasok iránti tisztelet gesztusa, ha eleve normális nyugdíjemelést szavaznak meg.Ez nem más, mint tárgyalásokkal kifacsart könyöradomány...
nezelodo
Alighanem elétették a vezérnek a migráncs népszavazáson résztvevők korcsoportonkénti statisztikáját. Máskor mise után tömegesen mentek főleg az idősek szavazni, most kevesebben "járnak misére", hát meg kell vesztegetni őket. Máskor a királycsináló Trogyi rohadt krumplit, meg lejárt szavatosságú konzervet osztott a Vitya királyságáért, az már nem jön be.
Hogy miért nem a nyugdíjhoz csapja hozzá? Mert azt a választások után is fizetni kellene, de akkor már minek? A következő választásra majd mást hazudnak helyette, meg az emberek memóriája amúgy is elég rövidtávú.
kiscsillag66
Ne tegyen úgy, mintha imádná a nyugdíjasokat. Utálja, csak most jönnek a választások.
csetere
@Macskaszem: A szocik alatt 600.000.-Ft-ig adómentes volt a bevétel! Elvették az adójóváírást is. Ezt senki nem veszi észre?
Bringás
@Clavigo: Szopogatod itt a libsi gennyet és te vádaskodsz, senkiházi?
Bringás
@quadrocopter: Úgy írom le a Miniszterelnök Úr megszólítást ahogy akarom! Nem tetszik? Így jártál!
Bringás
@Veleda: Szerintem tudja, hogy kinek küldje az utalványt! Nem hiszem, hogy tanácsra szorul!
1magyar
Az 500 ezer ft-os nyugdíjasok is kapnak? De a 28 ezres rokkantak nem?
Veleda
@cukiapa: Végig böngésztem amit csak lehetett, sehol sincs részletezve, hogy a rokkantak is beleszámítanak-e? Viszont ezt a mondatot találtam

Az idén keletkező költségvetési többletből kap minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között. Az intézkedés szerdai ülésén kerül a kormány elé.

A szerdai nap ma van, holnap már többet tudunk.
advocat
Én visszaküldeném. Ez nem karácsonyi ajándék. Ne jótékonykodjon a befizetett pénzekből. Ha a sajátjából adná, talán még meg is köszönném. Esetleg.
advocat
Hiba. Nem írom le, hogy m.elnök "úr"! Ja, és nem nagybetűs, mert egyébként úgy írod ahogy akarod, csak legfeljebb megelsz a vélemény a hejjjjjesírásodról. Csak ha megszólítom, akkor urazom! Ősi magyar szabály. Már Etelközből is így hoztuk, mindkét szabályt...
aremy
@Bringás: akkor te kettőt is kapsz mert vagy olyan nyaló!
Bringás
@aremy: Nos, ha a nyalókások ennyit kaphatnak, nézz utána, a szopókások tarifájának!
Nessy
Nyugi! A CÖF már alázatosan megköszönte e nemes gesztusát miniszterelnök "urunknak"! Sőt jövőre nép - nemzeti konzultációt szeretne a témában. ( Ha már az Etelközből is urak érkeztek)
Bringás
@aremy: Nem avatkoznék bele a szakmádba!
aremy
@advocat: de azért meg értetted ?mert ez a LÉNYEG.
aremy
@nezelodo: no mert a tetű az immunis rá!
dr. prédikátor
Az osztrák nyugdíjasok 100 azaz egyszáz eurót kapnak per kopf!!Na !! viktor szopkin, akkor ki becsüli a nyugdíjasokat??? még a horvátok is 12500 ft értékű juttatást kapnak!!!
csa-csa
@dr. prédikátor: minden esetre az az idióta, szemét Bajnai nem tudott várni, még a választások előtt vette el végképp a 13. havi nyugdíj második felét, a másik szemét Gyurcsi az első felét!
eszegfu
Tudjátok... nekem eszembe sem jutna Drága Jó Miniszterelnök Urunk (az Isten tartsa meg!?) igazán "lovagias és gáláns" tettét olyan "libsi makákó, hazaáruló" stilusban, nagy ivben lesz...ni, vagy lesajnálni, ha érne ez az utalvány valamit is! Az éhenhaláshoz, a megfagyáshoz állati sok, minden máshoz meg igen kevés! Ha meglehet azt tenni, hogy a rokkantakat visszaminősitsék munkaképesnek, vagy egy idős családtagodat otthon ápolónak 45 eFt jut és azon "sakkoznak" melyik szobát -- értitek szobát, nem az egész lakást! -- fütsék naponta és melyiket csak 3 naponta, akkor nekem, a nyugdijasnak ne "gazsuláljon" ezzel az utalvánnyal, menjen a rohadt náthába!!!
dr. prédikátor
@csa-csa: És a nagypofájú geci viktor szopkin miért nem adta vissza???Inkább ellopta igaz???Egy kis alamizsnával kiszúrja a nyugdíjas szemét!!! nemzetáruló mocskos tolvaj banda!!!
csa-csa
@dr. prédikátor: igaz pont mint az elődei és az egész rohadék bagázs úgy ahogy van!
PJProby
@kkalman: Aki sokáig botorkál a sötétben, az hajlamos a szentjánosbogarat is lámpásnak nézni.

Röhejes, hogy egy másfél évvel ezelőtti (2015. júniusi!!) előrejelzést kaparsz elő, hogy igazold a balos rágalmakat az egekben lévő inflációról. Ráadásul mindezt a GKI-tól, amely közismerten legfeljebb az orráig lát előre, nem pedig akár csa egy évre is.
De ha már ezt a műhelyt választottad, talán vess egy pillantást erre a minapi, nov. 28-i prognózisukra, amelyben 2016-ra 2,5% helyett 0,5%-ot, 2017-re pedig 3,0% helyett a felét, 1,5%-ot jósolnak.
www.gki.hu/wp-content/uploads/2016/11/GKI_prog_1611.pdf

Megnevezés 2014 2015 2016 2016 2017
I.-IX. hó lőrejelzés
Fogyasztói
árindex 99,8 99,9 100,2 100,5 101,5
PJProby
@kkalman: A nyuszika a tisztáshoz ért, te meg a statisztikához, de nem nagyon!!
quadrocopter
@Bringás: Figyelj gyökér! Létezik a Magyar Helyesírás Szabályzata című - számodra - sci-fi is ! Nem tudod lefedni az iskolázatlan gyökérséged, nyalogánynak így is jó vagy!
Bringás
@quadrocopter: Mi vagy te? Magyar tanár?
A kérdés inkább úgy korrekt, magyar vagy? Nem elég annak vallani magad, annak is kell látszani!
quadrocopter
@Bringás: Tanujjá b+, mert maracc ijen hüje, mint most!
Bringás
@quadrocopter: Nehogy megerőltesd magad! A magadfajtának nem tesz jót a gondolkodás!
Hülye marad de erőszakos lesz!
quadrocopter
@Bringás: Hejesirás, érted, gyökér? Aztán ugathacc a buta száddal .
quadrocopter
@Bringás: Na, akkor kapd össze magad és irány a hejesírás megismerése, gyökér, addig itt ne merj ugatni a buta száddal!
Bringás
@quadrocopter: Vakogj paraszt! Ha nem bírsz az ellenfeleddel, személyeskedj! Patkány libsi módszer!
quadrocopter
@Bringás: Figyelj gyökér! Ki bukott bele pár perc alatt az ismételt baromságaiba? Ugye, hogy tudod...mert neked mindenbe bele kell ugatnod, akkor is, ha csont hülye vagy hozzá!
Bringás
@quadrocopter: Bebuktál paraszt? Ne szűkölj!
quadrocopter
@Bringás: Mert ki az a nagy magyarkodó balfácán, gyökér, aki még a helyesírási megszólítási minimummal sincs tisztában? Nos gyökér?
Asszem nem kell megvilágítani, gyökér, vagy a láncod nem ér el a keresőig?
Bringás
@quadrocopter: Észrevetted? Kezded a szűkölést!
quadrocopter
@Bringás: Ma is levizsgáztál gyokér, ahogy ez szokásos, ha beleböfikézed a lámnyedből eredő Nagy Semmit a net világába.
perfekt
Azt mondják a nyugdíjas barátaim.-hogy az Anyjának -adja oda vagy-költse gyógyszerre!
Bringás
@quadrocopter: Bőgsz barom? Na itt a végetek!
quadrocopter
@Bringás: Tanujjá gyokér, mer hüjhe maracc, bár ezt is illene tudnod kívülről!
Bringás
@quadrocopter: Nem vagy ellenfél makákó! Legalább rendes majom lennél!
quadrocopter
@Bringás: Az agyagból vonyítasz felfelé, gyökér? Köszönj a békának az üres fejed fölött, gyökér!
Bringás
@quadrocopter: Ugass makákó! Ez vagy te!
quadrocopter
@Bringás: Hangosabban, gyökér, nem hallatszik rendesen a gödör aljáról!
Bringás
@quadrocopter: Ugass kutya, vagy megkötlek!
quadrocopter
@Bringás: Lesett a láncod, vakarcs? Ugye, már közöltem az ostoba üres fejeddel, hogy ma is megperzelődtél, mert a nagy pofán kívül, egyéb érdemi nincs a hajad alatt. gyökér!
Ma már lemaradtál a szereposztásról, gyökér, szar napod van.
TAdam
6 ezer millió 1db istállóra, 20 ezer millió minden nyugdíjas bözsi utalványára.. Még szerencse hogy a ménesnek nincs szavazati joga. A ló nyalja meg a mezítelen szemedet orsós vitya!!
quadrocopter
@Bringás: A keresőd megtaláltad, csimpi? Vagy csak a nyalni valót találod.
Bringás
@quadrocopter: Nem foglalkozom állatokkal!
quadrocopter
@Bringás: Magaddal szemben is igénytelen vagy?
PJProby
@advocat: Kitűnő ötlet! De miért fogalmazol feltételes módban, amikor te is nyugger vagy?
Desischado
@grincss: Én sem! Egyébként is beetetés, parasztvakítás. Már látom is, ahogy a nyugger nyaloncok elalélva csókolják a kezét! Pfujj!

@eszegfu: Hű de szépen írtad meg drágám az igazat! És a végén behaltam! Én amúgy a poklot javasolnám, az ördögök már extázisban sütögetik neki a nyársakat!
eszegfu
@PJProby: 17:46 Valóban az előrejelzések szerint kedvező a gazdaság állapota. Egyet felejtesz el, hogy az inflációs célt az MNB a jegybanki alapkamat változtatásával tudja elérni. Vagyis, minél jobban csökkenti, annál jobban ösztönzi a keresletet, tehát nagyobb lesz a fogyasztói index. 10 év alatt a jegybanki alapkamatot 7,6 %-ról a jelenlegi 0,9 %-ra csökkentették, a fogyasztói index 2016.szept. 100,6 %-ra nőtt, u.akkor az infláció 1,4 % és ezek nem előrejelzések, hanem KSH adatok. Szerinted meddig lehet csökkenteni még a 0,9 %-os jegybanki alapkamatot?! Szerintem a "sikeres" magyar gazdaság jórészt mesterségesen generált, mögötte nagy teljesitmények nincsenek.
panellproli
Kezdi az üveggyöngyök szórását a választások előtt, hogy a sok vén banya aki a kezét csókolgatja még többet imádkozzon érte
eszegfu
@Desischado: 01:50 Ebben még azt is szinte megalázónak tartom: én mondjuk "megengedhetem" magamnak, hogy ne vegyem át az utalványt -- akár az elveim, de akár azért, mert még nem vagyok rászorulva --, de akinek ez 1 heti nyugdija, azok az emberek ezt a "luxust" nem engedhetik meg maguknak, mert nekik minden fillér "jóljön"...:(
ila51
jól jönne , ha elfogadnák a gyorshajtásukra
Nessy
Alapjába véve a 10000 forint is jobb, mint egy pofon a búcsúba!
Itt a mért és a hogyan ami bosszantó.
Miért? Április 0,9 % infláció, november 2,3 % infláció tervezet. Orbán, a jóságos és gondoskodó vezető 1,6 % emelést "ad", mellé egy utalványt, mert amig azzal foglalkoznak a "nyuggerek", nem foglalkoznak azzal, hogy már megint át lesznek verve!
Hogyan? ha ezt nem tűzoltásnak szánt kegyként adja, hanem a decemberi nyugdíjjal mindenkinek kiküldik, és a médiában egy mondat hangzik el: "Kellemes karácsonyi ünnepeket !", még nem is lett volna alamizsna jellege. Igy viszont mire kiérkezik, talán Vízkeresztre lesz belőle ebéd.
PJProby
"megengedhetem" magamnak, hogy ne vegyem át az utalványt"

Ha nincs gusztusod hozzá, ne fogd vissza magad, itt a remek alkalom, néhány ellenzéki párt már bejelentkezett, hogy begyűjti ezeket a piszkos pénzeket.
eszegfu
@PJProby: Ez nyilván nekem szól... de ha kérhetem: a hozzászólásod előtt a válaszra kattintsál, igy biztos lesz a "cimzés". Valóban nincs guszusom hozzá, de ha megengeded nem az ellenzéki pártoknak adnám oda, hanem a valóban rászorultaknak!
Manhattan
Azért osztja most a maradékot szét Orbán, hogy ne maradjon a haverja nyakán!
PJProby
@eszegfu: Nem a gazdaság teljesítményét értékeltem, mert az itt most nem téma. Az inflációval kapcsolatos ellenzéki kakofóniát cáfoltam megkérdőjelezhetetlen és ellenőrizhető adatokkal. De hogy neked is tisztuljon a kép, a 2016-os átlagos éves infláció 0,4-0,5% lesz (a nyugdíjas infla pedig 0,9%), s ehhez kell viszonyítani az év eleji 1,6%-os emelést.
PJProby
@eszegfu: Jó döntés, mert a pénznek nincs szaga, legfeljebb annak, akinek nincs pénze.
Gyuri Géderről
Tekerje a legdurvább smirglibe, és dugja a seggibe.
Edmond Dantes
Miért nem pénzben adják s küldik ki a decemberi nyugdíjakkal együtt?A kisnyugdíjas ebből gázt,villanyt,rezsit nem tud fizetni.Persze akkor az "E" utalvány forgalmazói,Orbán barátai nem jutnának búsás nyereséghez,s az se,akinek majd visszatáplálnak vastagon.Most olvasom,hogy az utalványt a kormányhivatalnokok fogják kézbesíteni,nem pedig a postások a nyugdíjjal együtt.i!!!Az eszem megáll.Gondolom akkor majd kapunk tőlük egy előnyös fényképet is Orbánról,amelyik akkor készült,amikor még feltehetően tisztességes volt.Volt ilyen egyáltalán???
Desischado
@eszegfu: Sajnos, teljesen igazad van. orbán ezt a rászorultságot használja ki, igen gyomorforgatóan.

@Edmond Dantes: Nem, Edmond, sohasem volt tisztességes. Csak jól szinészkedett. Ahogy a Shógun hőse mondja: "Ezért harcoltam, fondorkodtam egészéletemben..."
Amúgy az egyik kedvenc hősömet választottad nicknevedül, nagyon tetszik! Imádom Dumas regényeit, és a Monte Christo grófja az egyik nagy kedvencem!
eszegfu
@PJProby: tegnap 17:59 Először is: nem világos számomra, hogy miért kell 1-1 témánál személyét kritizálva "leiskoláznod", akár Kkalmant (nov. 30.17:46), akár Quadrocoptert egy másik cikknél (nov.30. 11:38), ráadásul u.azzal a linkkel, vagyis a másik ócsárolásán kivül egyetlen gondolat sem a sajátod, hanem kimásoltad és amikor erre reagálok, akkor kitérsz a válasz elől, azzal, hogy most "nem ez a téma".
"De hogy Neked is tisztuljon a kép" én nem a várható éves inflációt (0,4-0,5 %), hanem a 2016. szeptemberi 1,4 %-os (KSH által nyilvános) adatot irtam. Szerinted a tények alapján hogyan lesz ilyen minimális, amikor az év eleji 98-99 %-ról III. n.évig 1,4 % lett. Az eddig igért 0,9 % helyetti 1,6 % nyugdijemelés sokkal jobban "igazodik" az I-III. n.éves 1,4 %-os tény inflációhoz... nem gondolod?! Természetesen erre "mesterségesen" rásegithet az MNB a jegybanki kamatok csökkentésével, vagy növelésével. Erre a kérdésemre sem reagáltál: meddig "vághatják" vissza a kamatokat "büntetlenül" (ezt a magyar gazdaságra értem)?! Végül pedig: velem nem kötelező beszélgetni, de ha már válaszolsz, akkor semmiképpen ne a személyemet minősitsed...csupán ez a kérésem. Kösz.!
eszegfu
@PJProby: 18:05 Igazán "felemelő" érzés, hogy helyesled a döntésemet!:))
PJProby
@eszegfu: Egyetlen posztban sem „minősítettem a személyedet”, egyetlen jelzővel sem illetlek. Egyrészt, mert általában nem szokásom a személyeskedés, mert igyekszem a kulturált vita keretein belül maradni, másrészt mert te nem is szolgáltál rá. De itt most olyasmikkel vádolsz, amiket nem írtam, vagyis egyszerűen inszinuálsz, vagy valamit nagyon félreértettél. Emellett Kkalmant, sőt még quadrocoptert sem „ócsároltam”, noha az ő primitív stílusa és alpári kommentjei alapján akár erre is rászolgálhatna, de beérem az irónia eszközével, melynek határait csak a legritkább esetben lépem túl.
Ami az alapkérdést, az idei és a 17-es várható inflációt illeti:
Cáfolhatatlanul, forrásmegjelöléssel, visszakereshetően bizonyítottam, - többek között az ellenzéki oldalon hitelesnek tekintett GKI inflációs előrejelzés adataival is -, hogy az itt röpködő számok valótlanok vagy elavultak. Tény, hogy ezek az adatok nem a „saját gondolataim” szülöttei, nem általam hamisított statisztikák, tény hogy „kimásoltam” őket, s ha ezt veted a szememre, lelked rajta!

Az idei számaidat nem is tudom értelmezni, az a gyanúm, hogy összekevered a különböző inflációs mutatókat, Ahhoz, hogy az idei 1,6%-os nyugdíjemelést értékelni/viszonyítani tudjuk, kizárólag az éves átlagos (2016. I.-XII. havi) inflációt vehetjük figyelembe, a hó/hó, vagy az egy időszakra (pl. I.-IX. hóra) vonatkozó adatok volatilitásuk miatt érdektelenek. A 2016-os átlagot persze egészen pontosan most még nem tudjuk, de mivel csak 1 hónap van hátra, jó közelítéssel becsülhető. A legutolsó előrejelzések szerint 2016-ban az infláció 0,4-0,5%, a nyugdíjas infláció pedig 0,9% lesz ÉVES ÁTLAGBAN!

Az általad hivatkozott szeptemberi mutatók is kissé másként, egész pontosan így festenek a KSH szeptemberi gyorstájékoztatója alapján: www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/far/far1609.html
2016. január–szeptemberben az előző év azonos időszakához képest: A fogyasztói árak átlagosan 0,1%-kal emelkedtek. (jan.- okt.0,2%)
12 hónap alatt,...
PJProby
@eszegfu: folyt.
2016. január–szeptemberben az előző év azonos időszakához képest: A fogyasztói árak átlagosan 0,1%-kal emelkedtek. (jan.- okt.0,2%)
12 hónap alatt, 2015. szeptemberhez viszonyítva: A fogyasztói árak átlagosan 0,6%-kal nőttek. (okt. 1,0%-kal)
1 hónap alatt, 2016. augusztushoz viszonyítva A fogyasztói árak átlagosan 0,2%-kal nőttek. (okt. 0,6%-kal)
Ebből pedig láthatod, hogy a 2016. jan.-szept. közötti I.-III. negyedéves időszakban nem az általad hivatkozott 1,4%-kal, hanem csak 0,1%-kal nőttek az árak (2015. I.-III. n.évhez viszonyítva). Ez az alacsony érték teszi lehetővé, hogy az utolsó 3 hónapban gyorsuló infláció mellett is az éves átlag (2016. I.-IV. n.év átlaga) 0,4-0,5% legyen.
Az MNB monetáris politikájára tett megjegyzéseidre pedig szándékosan nem reagálok, mert az alapkamat május óta változatlanul 0,9%, és ez érdemben nem is fog változni a közeljövőben, ezért semmiféle hatással sem lesz az infláció alakulására
eszegfu
@PJProby: Lehet, hogy Te nem érzed, de az "iróniád" egyáltalán nem ugy jön le, ahogy szeretnéd... "aki sokáig botorkál a sötétben, az hajlamos a szentjánosbogarat is lámpásnak nézni"... vagy ahogy nekem irtad: "De hogy neked is tisztuljon a kép"... ezek bizony bántó megjegyzések, ami a személy esetleges tudatlanságára utal. Nem akarok Veled "számháboruzni", azért sem, mert én képtelen vagyok egyetlen linket is ide bemásolni (nem tudom a technikáját), másrészt meg a többieknek már tul unalmasak vagyunk igy együtt. Abban biztos vagyok, hogy képes vagyok megkülönböztetni a különböző mutatókat... csakhát -- mint ahogy egy törvényt is többféle képpen lehet értelmezni -- mindketten mást-mást látunk és e szerint vonjuk le a következtetésünket.
Ettől függetlenül elfogadom a véleményedet. Legközelebb, egy másik témánál folytathatjuk, ha gondolod.
PJProby
Rendben, a lényeg, hogy nincs harag.
Ebben a témában speciel nem az ideológiai vakhit, vagy bármilyen más meggyőződés vezérel, hanem megalapozott ismereteim is vannak, mivel a statisztika a fő munkaeszközöm volt évtizedeken keresztül.
eszegfu
@PJProby: Bennem sincs harag! Nekem is a fő törekvésem -- ha nem is mindig sikerül -- a lehető legtárgyilagosabbnak maradni.
nusika
Orbán...kedveskedik a nyugdíjasoknak...röhögnöm kell, ez a pénz a "vezíré" vagy a volt és mai adófizetők pénze? De még ebből is nagy probléma van, mert "többe kerül a leves mint a hús" !!!Itt is az egyes útról letérve mások is nyerészkednek ...szégyen...
verőce21
Nem maradt meg semmilyen Böske!
a dolog úgy kezdődött jó egy hónapja, hogy kormányülésen felvetődött, a jó gazdasági adatokra tekintettel a nyugdíjasoknak lehetne adni Karácsonyra valamit a fa alá. Az előterjesztésben eredetileg úgy szerepelt, "a kisnyugdíjasok kapjanak 25-27 ezer forintot fejenként vásárlási utalványban”. Vita kerekedett, mi legyen az értékhatár de nem sikerült döntésre jutni. Akkor megszólalt O. "ha nem tudjuk eldönteni, akkor kapjon mindenki, de kevesebbet. Úgyis fog megmaradni még pénz, azt majd szétosztjuk tavasszal"!
A kormány nagyvonalúságára legyen mondva, végül az Államkincstárba átutaltak minden nyugdíjas részére való 21-22 ezer forintnyi zsét. (Ma is ott van.) A feladat a kincstárra hárult. Meg kell szervezni az étkezési utalványok nyomtatását. Az x nyomda azonnal, előre fizetve kért, 27 milliárdot. A borítékolás a kincstárra marad, amitől rögtön megőrültek a dolgozók. Mivel a kézbesítésre nem szánt pénzt a kormányülés - a határozattal már elintézettnek tekintette az ügyet -, úgy próbálnak ügyeskedni, hogy rábízzák a feladatot a járási hivatalokra, szervezzék meg.
Hát így áll a dolog. :)
verőce21
@eszegfu: (13:27) "...mert én képtelen vagyok egyetlen linket is ide bemásolni (nem tudom a technikáját)" - csak segíteni szeretnék ebben neked, azért írok. :)

Ha előhívsz egy honlapot, kattints bal gombbal a címsorba. Ezzel kijelölted a másolandó szöveget, és egy kék hátteret kap a címsor, vagyis a link címe. Utána jobb gombbal belekattintasz, (megmarad a kék háttér), de legördül egy parancsablak. Ebből kiválasztod a "Másolás"-t, majd bal gombbal bekattintasz a másolandó helyre. Ott jobb gombbal újra előhívod a parancsablakot és ráütsz bal gombbal a "Beillesztés" parancsra.
És ott fogod látni a másolt szöveget!

Ha ugyanezt egy Word dokumentumba helyezed, ütni kell még egy Enter-t, hogy a szöveg kék színűre változzon és aláhúzást kap.
(Többféle módja is van a másolásnak, de ez a leggyorsabb, és nem kell billentyűzgetni semmit. Csak elmondani hosszú, de majd meglátod, milyen egyszerűen múkodik!) :)
F_Viktor
@verőce21: Ó, köszönöm, hogy tisztán-látóvá tettél, úgy meghatódtam orbán nagylelkűségén és a "kormány nagyvonalúasságán", hogy még most is szipogok... Természetesen örömömben...

Már csak egyet nem értek:
Írod: " Az x nyomda azonnal, előre fizetve kért, 27 milliárdot."

Ez az x nyomda kinek a tulajdonában van, hogy van pofája elkérni 12 272 forintot minden egyes darab kinyomtatott Böske utalványért?
A lőrincé, vagy a tiborcé, esetleg garancsié?
verőce21
@F_Viktor: Csak egy-két helyen nyomtatnak az országban ilyet, könnyen utánanézhetsz magad is.
De a számítással neked mindig bajod szokott lenni! :)
F_Viktor
@verőce21: Pénzt, forintot is csak egy helyen nyomtatnak az országban, mégsem kerül 12 272 forint töredékébe sem egyetlen bankjegy előállítási költsége!
Számaimról annyit, még egyetlen egyszer sem tudtál belekötni amit leírtam, de várom a te eredményedet, hogy mennyiért nyomják ezt az utalványt darabáron, ha a gazdaállatod elmondása alapján 2,2 millió nyugdíjast lep meg Karácsonyra?
verőce21
Hülye vagy fiam, egyes! Leülhetsz.
(Már megint önmagadat cáfolgatod.)
eszegfu
@verőce21: 21:05 Nagyon rendes vagy, igazán köszönöm!:) Szerintem az volt a baj, hogy én a kijlölés után "kivágni" akartam, nem pedig "másolni". Kipróbáltam és sikerült!:))
F_Viktor
@verőce21: Ne beszélj mellé, gyere elő unortodox matematikáddal!
Köb Jani
Mindenki tudja, hogy KEVÉS. Azt pedig nem kell indokolni, hogy miért is nem több?
verőce21
@F_Viktor: (21:57) Először rájössz, hogy haverok bankjai nem nyomtathatják ki az étkezési jegyeket, erre még nagyobb marhaságba kergeted magad. És itt is elszámítod magad a 2,2 millió nyugdíjas támogatásával, mert 2,7 millió nyugdíjas. = 27 milliárd. Nyomdaköltség nulla.
kukac50
Orbán Viktor még adós több mint 2,5 millió háztartásnak a rezsicsökkentéssel akik fával fűtenek,
Ők mikor kapják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.